Zijn we slachtoffers of scheppers?  Waar zullen we voor kiezen?
8 min. leestijd

Zijn we slachtoffers of scheppers? Waar zullen we voor kiezen?

Afgelopen week werden er door de overheid weer allerlei nieuwe, beperkende maatregelen over ons allemaal uitgerold. En we kregen gelijk ook alvast te horen dat er nog meer gaan komen. Afgelopen week ontving ik dan ook veel mails van klanten die me vroegen: "Marjolein, ben je hier niet vreselijk boos over en word je hier niet verdrietig en wanhopig van? Hoe ga jij hiermee om?" 

Ik kies ervoor om niet boos, verdrietig of wanhopig te zijn

Ik zeg niet dat het makkelijk is, maar ik kies ervoor om me door alle maatregelen van de overheid niet uit het veld te laten slaan. Ik kies ervoor om me niet boos, verdrietig of wanhopig te laten maken. Dit is een bewuste keuze. 

Ik laat me niet angstig, boos of verdrietig maken. Ik weiger dat gewoon.

Begrijp me goed, we hebben alle redenen om boos, verdrietig of wanhopig te zijn. Er worden ons steeds meer vrijheden en grondrechten afgenomen. Dit geldt voor ons allemaal, zowel de gevaccineerden als ongevaccineerden. De ongevaccineerden krijgen steeds minder toegang tot allerlei openbare gelegenheden en lopen misschien kans hun baan kwijt te raken. 

De gevaccineerden zullen in 2022 een derde prik moeten halen willen ze hun QR code behouden. De effectiviteit van de prik neemt namelijk af in de loop van de tijd. Net vóór de zomervakantie, is een boosterprik nodig (zegt de overheid) als je in het buitenland op vakantie wilt. Hoeveel prikken staan hen nog te wachten? 

Mijn emoties zijn van mij, die kan niemand me afnemen

De overheid kan me veel afnemen maar hoe ik me voel, mijn emoties, zijn van mij. Ik bepaal welke emoties ik wil voelen. 

E-moties zijn letterlijk energie (E) in beweging (motie). Angst, boosheid, woede, wanhoop, verdriet, schuld zijn emoties met een lage trilling, een lage frequentie in ons lichaam. Het zijn emoties die ons op termijn ziek maken.  Emoties met een hoge frequentie, zoals liefde, dankbaarheid, vreugde en tevredenheid zijn gezond voor ons. Ze vergroten ons zelfhelende vermogen. Ook al heb je niks met energetische geneeskunde; we voelen allemaal aan dat dit zo werkt. 

Emoties als dankbaarheid, liefde, vreugde en tevredenheid vergroten ons zelfhelende vermogen, hierdoor krijgen ziektes minder vat op ons. 

Een emotie in je  lichaam duurt slechts 17 seconde. Daarna ebt deze van nature vanzelf weg. Of je deze emotie veel langer laat duren is een keuze. We kunnen namelijk onze emoties sturen met onze gedachten. 

eigen-emoties-in-de-hand

We hebben allemaal het stuur van onze emoties in eigen hand 

Ik kies ervoor om zoveel mogelijk gezond en gelukkig te zijn. Daarom laat ik emoties met een lage frequentie zoveel mogelijk los en vervang ze door emoties met een hoge frequentie. Hoe ik dat in de praktijk doe? Ik ben me gedurende de dag heel bewust van mijn emoties. Ik voel meerdere keren per dag even waar ik emotioneel 'zit'.  

"Marjolein, hoe voel je je?" is de vraag die ik me dan stel.

Voel ik me rustig, tevreden, opgewekt? Prima. Voel ik me onrustig, angstig of verdrietig? Boos, bezorgd of wanhopig? Dan neem ik de tijd om te denken aan iets waar ik dankbaar voor ben of waar ik tevreden over ben. Ik doe dit net zolang totdat ik het ook echt voel. Het gaat om het voelen. Op die manier vervang ik emoties met een lage frequentie door emoties met een hoge frequentie. 

Letterlijk in beweging komen helpt ook om ongewenste emoties af te voeren. Dus soms ga ik wandelen of hardlopen. Muziek en dansen werken ook.  Energetische oefeningen helpen ook. Ik doe ze iedere ochtend.

Ik zat ooit gevangen in een gewelddadige relatie

En ja, natuurlijk word ik soms overvallen door gevoelens van boosheid of wanhoop!  Ook veel langer dan 17 seconden hoor!  En dat is oké. Ze hoeven niet gelijk weg. Het hoort bij het leven om ups en downs te hebben.

Maar ik kies ervoor om vooral emoties met een hoge frequentie te hebben. Ik wil namelijk geen slachtoffer zijn van mijn omstandigheden maar de creator, de schepper. Dit heb ik me ooit heilig voorgenomen toen ik eindelijk uit een gewelddadige relatie stapte waarin ik wel een slachtoffer was. 

Ik wil nooit meer een slachtoffer zijn maar juist de schepper van mijn leven

Hij zei dat hij het beste met me voor had en ik geloofde hem

Ik heb ooit in een gewelddadige relatie gezeten. In het begin was alles fantastisch. Hij was charmant; iedereen vond hem geweldig. Maar in hele kleine stapjes ondermijnde hij mijn zelfvertrouwen. "Je ziet er oké uit, maar dat andere jurkje is leuker", "waarom ga je die cursus volgen, dat vind ik helemaal niks voor jou", "ik vind jouw vrienden niet zo interessant, laten we samen uitgaan".  

Onder het mom dat hij het beste met me voor had, begon hij me steeds vaker te vertellen wat goed voor me was en isoleerde hij mij van mijn vrienden en familie. Later kwam ik erachter dat hij heel vaak loog maar ik geloofde alles wat hij zei omdat ik ervan overtuigd was dat hij het beste met me voor had. Dat zei hij namelijk keer op keer. 

Hij liet me steeds geloven dat hij het beste met mij voorhad

Langzaam raakte ik mijn zelfvertrouwen, eigenwaarde en zelfliefde kwijt. Ik ging enorm twijfelen aan mezelf en ongemerkt nam hij het stuur van mijn leven over. Ik moest doen wat hij zei. Als ik iets deed wat hij niet goedkeurde dan zweeg hij me een tijdje dood. En als er iets vervelends gebeurde was het vrijwel altijd mijn schuld. Ik maakte me steeds 'kleiner' om zijn 'liefde' maar te krijgen. Aan de buitenkant zag alles er prima uit, maar ik werd een schim van wie ik was.

Wakker worden uit een boze droom

Een paar dierbaren zagen het gebeuren maar ik kon hun waarschuwingen niet horen. Ik was er niet klaar voor. Totdat ik een vrouwenworkshop volgde waarin ik leerde contact te maken met mijn lichaam en de daarin verborgen emoties. Mijn hoofd wilde er nog steeds niet aan, maar mijn lichaam vertelde me overduidelijk hoe ik me voelde: ik was doodongelukkig! Een tsunami van opgekropte tranen kwam eindelijk naar buiten. In de veiligheid van deze groep herstelde ik het contact met mezelf en werd ik wakker uit een boze droom. Ik zag eindelijk in dat deze man emotioneel gewelddadig was.

Ik beëindigde de relatie en het heeft een tijd geduurd voordat ik mezelf vergaf dat ik het allemaal niet eerder had ingezien. Ik nam me voor om nooit meer het contact met mezelf te verliezen en me regelmatig af te vragen "Marjolein, gaat het met je, hoe voel je je écht?"  Langzaam kwam ik weer in mijn kracht en transformeerde ik van slachtoffer naar de creator van mijn leven.

Zitten we nu niet allemaal in een gewelddadige relatie?

Ik zie overeenkomsten tussen deze relatie en onze relatie met de overheid nu. Velen geloven nog dat de overheid het beste met ons voor heeft maar steeds meer mensen beginnen hieraan te twijfelen. Keer op keer krijgen we leugens te horen. 

Gaat het de overheid werkelijk wel om onze gezondheid? Hebben ze echt wel het beste met ons voor? 

Alle beperkende maatregelen worden getroffen om de zorg te ontlasten. Maar in 2009 hadden we nog 49.000 ziekenhuisbedden, nu nog maar 39.000. En in 2015 hadden we nog 2200 IC bedden, nu nog maar 1150. 

Wist je dat dit jaar, 2021, maar liefst 27.000 (!) zorgverleners hun witte jas aan de kapstok hebben gehangen? Uitgeput van de hoge werkdruk, de overuren, teveel verantwoordelijkheden en te weinig waardering. Maar alle moties in de Tweede kamer de afgelopen maanden om de zorg op te schalen en te zorgen voor meer IC capaciteit werden afgewezen. 

Wie is hier nou werkelijk de schuldige van deze crisis?  Wij burgers doen al 20 maanden braaf alles wat de overheid ons vertelt, van mondkapjes tot lockdowns en van avondklok tot afstand houden om de zorg te ontlasten. Zo'n 85% van ons is gevaccineerd. 

Hallo, wat is de constructieve bijdrage van de overheid aan deze crisis?

Als je het ziet, dan zie je het.

Pas toen ik weer contact met mijn lichaam en emoties kreeg, voelde ik dat er iets niet klopte in mijn relatie. Het was moeilijk om dit onder ogen te zien. Maar toen ik het eenmaal zag, kon ik niet meer terug. Als je het eenmaal ziet, dan zie je het. 

Wat ik nu zie is een overheid die ons onze grondrechten steeds verder afneemt. Dit gebeurt wereldwijd. Zowel mijn hoofd als mijn gevoel zegt me dat dit niet klopt. Dat dit niet gezond voor ons is. 

Geen woord van de overheid de afgelopen 20 maanden over een gezond voedingspatroon en een gezonde leefstijl. Alles is erop gericht om iedereen aan het vaccin te krijgen.  Volgend jaar zijn de kinderen vanaf 5 jaar aan de beurt. Kinderen die praktisch geen risico lopen om ziek te worden van dit virus! 

Geen woord van de overheid over gezonde voeding of een gezonde leefstijl

Laat je emoties je helpen in je kracht te komen. 

Corona is niet onze vijand, het zijn de zieke systemen waarin we leven. Waarin ook de overheid gevangen zit. We kunnen hier heel boos over worden maar we kunnen ook voelen dat deze tegenkrachten bedoeld zijn om ons juist krachtiger te maken. Als je dit vanaf een afstandje bekijkt ga je inzien dat dit alles misschien wel gebeurt om ons ervan bewust te maken dat we al heel lang in een ziekmakende wereld leven. 

Een wereld waarin geld en systemen de taak hebben overgenomen van de menselijk maat. Het is een toneelspel geworden.  Veel mensen handelen, ongewenst, steeds minder vanuit hun hart maar moeten zich houden zich aan allerlei door systemen opgelegde regels waar ze het vaak helemaal niet mee eens zijn. Hierdoor verliezen ze zelfrespect, eigenwaarde en zelfliefde. Als we niet oppassen gaan we dit normaal vinden en verliezen we onze menselijkheid. 

Ik voel me nu juist in mijn kracht gezet. Mijn hart gaat steeds verder open en ik voel een heel groot mededogen voor iedereen die in dit toneelspel zit. Want zo voelt het als je wat afstand neemt: als een groot toneelstuk. Ik nodig je uit om ook wat afstand te nemen en met een helicopterview eens naar deze tijd te kijken. Wat probeert jouw hart jou te vertellen? 

Een rups gaat door een rottingsproces voordat hij een vlinder wordt

Een mooie metafoor vind ik die van de rups die verandert in een vlinder. Dat gaat niet van de ene op de andere dag.  De rups verdwijnt in een cocon waarin eerst een rottingsproces plaatsvindt voordat allerlei cellen zich gaan samenvoegen om uiteindelijk een vlinder te vormen.           

We zitten nu in het rottingsproces. Het stinkt. De rups is geen rups meer maar ook nog geen vlinder. Het is een chaos in de cocon. Dit is het transformatieproces waar we doorheen moeten. Tijd om rijper en wijzer te worden. Tijd om naar binnen te gaan en te voelen wat onze eigen waarheid nou is. Tijd om ons grote hart te raadplegen. Wat willen we werkelijk geloven en in wat voor wereld willen wij en onze kinderen leven?  Laten we daar een bijdrage aan gaan leveren. 

Het is hoog tijd om ons grote, menselijke hart te raadplegen

Een wereld die voor ons allemaal mooier kan zijn als de menselijke maat weer terugkeert en verrotte systemen getransformeerd worden in iets wat we nu nog niet kunnen bedenken maar in ieder geval iets waar ons grote, menselijk hart weer een plaats krijgt: dan is de rups een vlinder geworden. 

Tot slot: een aanrader om te lezen: Time Bender van Tijn Touber

Een mooi boek om in deze tijd te lezen is het boek Time Bender van Tijn Touber. Ik heb het in één ruk uitgelezen. Het is een roman over een Nederlandse man die leeft in onze tijd en ontdekt dat er veel meer onder de zon gaande is dan hij dacht. Het is een hoopvol boek dat deze periode ziet als een periode van krachtige groei voor de mensheid. Zo zie ik het ook.     

(Wil je meer weten over energetische geneeskunde? Dit thema staat deze maand centraal in de Fit for the Future community; klik daarvoor hier. )

Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.

Marian
Door

Marian

op 05 Nov 2021

Blij met je artikel, Ik ben ook niet gevaccineerd en mijn kinderen ook niet. Mijn allerbeste vrienden ook niet en daar ben ik blij om. Jouw verhaal zou mijn verhaal kunnen zijn al kon ik niet weg bij hem en ben ik blij dat hij is overleden. Ik kreeg eindelijk mijn vrijheid terug en die wil ik nu niet kwijt nee door wat er nu allemaal gaande is. Ik zelf was ondertussen doodziek en mijn lichaam had het van me overgenomen. Mijn redding was een Tibetaanse arts en ondertussen mijn beste vriendin. jij sluit daar goed bij aan en ik lees je boeken graag, ga ze mijn kinderen cadeau geven. Met eten is het nog wat aftasten wat ik wel en niet kan verdragen maar je bosbessentaart was heerlijk. Ik had een aktie opgezet, Hart voor het raam die ik ook naar jou had gestuurd en dat gaat ook over je hart niet sluiten en verbinding. Een vlogger heeft hem gedeeld met 18000 mensen en ik hoop dat iedereen een hart voor het raam gaat hangen om te laten zien dat we open blijven staan voor elkaar. Helaas ben ik ook soms verbitterd en verdrietig als ik mensen spreek die echt zo tegen ons niet gevaccineerde zijn maar ik blijf sterk. Mijn dochter heeft het daarom ook moeilijk op haar werk, echt verdrietig om te zien. Maar ik ben blij met jouw positieve blog en neem het mee in mijn gedachten en hart. ik sta voor 1000 % achter je woorden en bevindingen en ben blij dat jij je durft uit te spreken en ons een hart onder de riem steekt waarvoor dank. Hopelijk lees je mijn schrijven nog eens wat ik je stuurde over verbinden en liefde. Ook al ben ik niet bekend of beroemd, op deze manier kon ik mij uiten en mijn steentje bijdragen. Succes en blijf dit schrijven en ons steunen.

Marianne
Door

Marianne

op 05 Nov 2021

Marjolein, je hebt het prachtig verwoord. Zo zie ik het ook, change will come, my friend!

ceciel
Door

ceciel

op 05 Nov 2021

Dank je wel voor dit artikel. Het voorbeeld van de gewelddadige relatie is helaas een herkenbare parallel met de huidige tijdsgeest. Je schets van de bezuiniging en inkrimping van (ziekenhuis)zorg is helaas harde werkelijkheid. In mijn vorige woonplaats werd 10 jaar geleden een verpleeghuis gesloopt en de nieuwbouw had 1/3 minder bedden- en dat terwijl vergrijzing een feit is....... Hopelijk zetten jou woorden veel mensen aan het denken.

Marian
Door

Marian

op 05 Nov 2021

Mag ik jou een tip geven Marjolein, ik ben geabonneerd op je You Tube kanaal. Vind het natuurlijk niks om dat op mijn telefoon of computer te zitten bekijken dus open ik hem op mijn grote tv en kan dan heerlijk in de bank s'avonds wat filmpjes gaan zitten bekijken of recepten uitzoeken en ondertussen de boodschappen daarvoor opschrijven. Ja dat is leuk tv kijken want de rest daar word ik vaak niet vrolijk van.

Gerda
Door

Gerda

op 06 Nov 2021

Hoi Marjolein. Wat ben ik afgelopen week boos,verdrietig,etc geweest. Ik ga proberen wat jij doet met die emoties,heel veel dank. Ik mag niet meer naar de sportschool maar ze hebben voor mij video's opgenomen zodat ik thuis verder kan sporten. Is dat niet super!!! Ik blijf er bij dat ik me niet laat vaccineren en ik moet steeds vaker lachen om wat de overheid ons verteld,het is gebaseerd op niks.

Marlene
Door

Marlene

op 06 Nov 2021

Wow! Wat goed verwoord en bemoedigend, Marjolein. Ik zie het ook vanaf het begin! En na jaren opgesloten geweest te zijn in mezelf, laat ik me mijn vrijheid niet meer ontnemen. Deze vlinder vliegt, no matter what ;)

janke boeck
Door

janke boeck

op 06 Nov 2021

hallo Marjolein, Dank je wel voor je mooie schrijven over de corona maatregelen. Fantastisch zoals je schrijft om de macht over je zelf niet bij een ander te leggen ,maar bij jezelf te houden . Niet een ander bepaalt hoe je moet leven en keuzes moet maken. Jij en ik mogen dat zelf bepalen. en zo kunnen we zelf kiezen wat we denken en wat we creeren. bedankt dat je dit inzicht met ons deelt lieve groet Janke boeck

M.
Door

M.

op 06 Nov 2021

Wat een mooi geschreven stuk! Een ontroerende vergelijking met je eigen ervaring, dankjewel. Zelf zou ik nog een stapje verder gaan door te zeggen: dít creëren wij óók, (niet de overheid) het zit ook in onszelf. Maar je hamvraag blijft zeker staan: Waar kiezen we voor, wat willen we ervaren, houden we 'veilig' vast aan boos zijn of gaan we liefde voor alles en iedereen voelen? Nogmaals: prachtig en helder stuk! Dankjewel.

Parvaneh
Door

Parvaneh

op 06 Nov 2021

Beste Marjolein, ben helemaal mee eens met wat op dit artikel van jou staat.

Ineke
Door

Ineke

op 06 Nov 2021

Duidelijk en zeer mooi om er op deze manier naar te kijken, ook hier verwoord je weer heel mooi hoe belangrijk het is om naar jezelf te (leren) luisteren en t doen wat JIJ belangrijk vindt, daar heb ik zelf nog steeds wat moeite mee, omdat ik mij dan egoistisch voelt.

Clara Brouwer
Door

Clara Brouwer

op 06 Nov 2021

Lieve Marjolein, Allereerst wil ik je bedanken voor je prachtige woorden!! Ja, met mij gaat het goed, zo nu en dan een dipje maar die ebt ook redelijk snel wel weer weg. Ik ben al enige jaren bezig met onderzoek naar wat er zich in de wereld aan het afspelen is. Gelukkig denken mijn man en onze twee kinderen van 32 en 30 jaar oud er net zo over en kunnen we elkaar steunen. Ook in mijn woonplaats Winsum Gn. zit ik in een praatgroepje met Anton Teuben van het Schumann Instituut. Ook volg ik Tijn Touber al van het begin vorig jaar maart met zijn filmpjes op YouTube. Zijn boek Time Bender ook gelezen. Prachtig. Er wordt mij steeds meer duidelijk. Maar het doet mij ook er goed dat jij hier zo over schrijft. Jou volg ik ook al enige jaren en ik zeg tegen velen dat jij mijn “huisarts” bent en stuur dan jouw nieuwsbrief door naar andere geïnteresseerden. Ik ben ook in geen jaren bij mijn huisarts geweest want ik voel me gewoon top!! Energetische geneeskunde vind ik ook heel interessant. Nogmaals Marjolein, heel hartelijk dank voor alles wat je doet en ik hoop je nog lang te kunnen volgen. Een warme liefdevolle groet, Clara Brouwer

Yvonne
Door

Yvonne

op 07 Nov 2021

Ik ben je heel dankbaar voor deze informatie, Marjolein! Het betekent veel voor mij!

Monique
Door

Monique

op 08 Nov 2021

Dank voor jouw laatste blog Marjolein. Dat had ik even nodig. Het houdt de moed erin. Het wordt wel steeds moeilijker om ons staande te houden in deze gekte die aan de gang is. Maar we houden vol. Op naar het vlindertijdperk.

Belinda
Door

Belinda

op 08 Nov 2021

Ha Marjolein, Ja, zo voel ik me vaak: boos! Boos op mensen om me heen die maar veroordelen en oordelen, boos op de kleuterklas in Den Haag, boos op mensen die naar mijn idee gewoon echt dom zijn, boos op de praatprogramma's die altijd dezelfde mensen aan het woord laten, boos op alle nieuwslezers: heb je dan geen geweten? Nou ja en zo kan ik wel even doorgaan. Maar goed, wie heb ik daarmee? Alleen mezelf. Dus ook ik probeer minder boos te zijn door minder te volgen waar ik boos op kan worden :). Maar ik zal je tip eens opvolgen. Want wat hou ik van het leven.... dat is me zoveel waard. Het zou toch wat zijn dat ik als ongevaccineerde een maagzweer krijg van dit hele gedoe ook ga ik het boek eens opzoeken waar je het over hebt. Thx

Danielle
Door

Danielle

op 09 Nov 2021

Wat een fijne blog en wat goed verwoord! Dank Marjolein <3

Ineke
Door

Ineke

op 10 Nov 2021

Lieve Marjolein, Heel veel dank voor dit mooie blog. Het ontroerde me en tevens sterkte het in mijn overtuiging.

Marion
Door

Marion

op 14 Nov 2021

Mooi geschreven Marjolein. Precies zoals ik er zelf ook in sta. En om inderdaad de innerlijke kracht in mezelf te voelen die alleen maar sterker wordt. Te ervaren dat geluk niet door uiterlijke omstandigheden wordt bepaald maar gewoon in ons allemaal al aanwezig is. Heerlijk! Om er soms weer even uitgeslagen te worden en dan met mezelf te gaan zitten om me te connecten. Fijn om je blog te lezen.

Berdien
Door

Berdien

op 15 Nov 2021

Marjolein ik voel mij gesteund door jouw blog. Aanvankelijk was ik vorig jaar voor vaccineren, hoewel mijn ervaring geleerd heeft dat dit bij mij niet goed werkt: ik krijg de ziekte waarvoor ik ben gevaccineerd. In het verleden was dit cholera (ivm reis) en griep (2x). Echter, het gaat hier nu niet om een vaccin, maar pure gen-therapie. Dat is ook toegegeven door de Farmacie. Echter, ze blijven van mijn DNA af! Ik ben niet echt bang om besmet te raken. En nee ik word niet blij van de huidige gang van zaken, zeker niet wanneer ik mijn dochter hoor vertellen dat haar 11-jarige zoon BLIJ(!) thuis kwam met het verhaal dat hij zich volgend jaar ook mag laten vaccineren! Via school worden de ouders gewoon uit hun ouderlijke macht gezet op dit punt, schandalig. Mijn dochter denkt er anders over en wil haar zoon niet gevaccineerd hebben. Wat ik niet begrijp is dat zoveel mensen de gang van zaken gewoon maar accepteren en zich de angst laten aanjagen. Lijkt wel of het gezond verstand de weg kwijt is. Ondertussen onderneem ik zoveel mogelijk buitenshuis; nodig medestanders uit voor gezellige diner avonden; samen gezellig een film kijken. Zo kan het ook, we hoeven helemaal niet uit.

Anne
Door

Anne

op 15 Nov 2021

Hoi Marjolein, wat een mooi stuk! Ik krijg er positieve energie van, net zoals het lezen van enkele reacties. Ook ik voel dat veel niet klopt, maar vraag me soms af of er ook anderen zijn die zien in wat voor wereld/tijd we terecht zijn gekomen. Ik kies er ook bewust voor om rustig te blijven, bij mezelf te blijven en voel me daardoor krachtiger. Veel vraagtekens over wat ik hoor en zie. Maar jouw stuk geeft me, net zoals de reacties, kracht..zie je wel, ik ben niet de enige die bepaalde vraagtekens heeft. Wat gebeurt er? Waar zijn we mee bezig? Waar draait het nou om? Volg je gevoel en je hart en handel uit liefde. Dank voor je mooie tekst. Liefs, Anne

Tini Mulder-Eenhoorn
Door

Tini Mulder-Eenhoorn

op 03 Dec 2021

Marjolein, wat een mooi stuk heb je geschreven! Dit is precies wat ik van af het begin van deze crisis heb gevoeld. Hoe? Ik heb zelf een relatie die op enig moment leek op de relatie die jij hier beschrijft. Zullen we het een naam geven? Ziehier: Narcisme of Gaslighting. Ik heb dit gedrag van mijn parntner weten te beteugelen. Waarschijnlijk was het nog niet volledig ontpopt maar ik herkende het. Meteen! En een paar jaar geleden deed zich bij mijn dochter hetzelfde voor maar zij heeft dat veel langer verborgen kunnen houden. Maar ik voelde iets...het was niet pluis... Uiteindelijk is er na een vechtscheiding dit jaar een einde gekomen aan dit huwelijk waar zij een PTSS aan heeft overgehouden en haar 4 kinderen zwaar getraumatiseerd zijn. Het is heel mooi hoe je benoemd om positief te blijven denken, in de hogere frequentie. Ik doe mijn best , soms lukt het maar steeds vaker wel. De positieve dingen haal ik uit dansen!! Jawel: Rock& Roll en Ballet, dit lijf van 72 kan nog wel wat hebben. En dan muziek, bakken, kruiden kweken, mooie kleding kopen en ook elke dag dragen!! Net als een mooi kapsel en make-up! Vaak krijg ik dan een compiment van wildvreemde mensen. Binnenkort verhuizen we naar het oosten van dit land in een prachtig huis met grote tuin...weer een positieve uitdaging! Dit maakt dat ik me sterk voel, sterk in mijn eigen overtuiging en optimistisch over de toekomst! Dankjewel voor dit heldere liefdevolle verhaal!! Liefs Tini

Reactie plaatsen

Meer advies over 

vitaliteit en gezondheid?

Er staan meer dan 300 waardevolle artikelen op je te wachten!