Hallo, ik ben Marjolein: vitaliteitscoach, bestselling auteur, inspirerend spreker, ondernemer, persoonlijke ontwikkelingjunkie, optimist en vol passie als het gaat om vitaliteit voor vrouwen. En ik wil niets liever dan dat jij in je kracht komt en de beste versie van jezelf wordt.


“Waar is het allemaal mee begonnen?”

Ik ben een vrouw net als jij. Geboren en getogen in Nederland in een gezin met zeven meisjes. Misschien dat ik daarom graag vriendinnen om me heen heb; dat voelt fijn en vertrouwd. Misschien dat ik daarom ook zoveel passie heb voor de gezondheid van vrouwen; zoveel vrouwen zijn me zó dierbaar.

Ik heb altijd banen gehad als werknemer in het bedrijfsleven tot ik enkele jaren geleden in een burn-out terecht kwam. Nieuwsgierig als altijd en bereid om nieuwe dingen te leren startte ik een speurtocht om mijn vitaliteit terug te krijgen.

Ik leerde dat een balans in onze hormonen van essentieel belang is voor onze gezondheid en dat onze Westerse samenleving de gezondheid van vrouwen dagelijks ondermijnt door onnatuurlijk voedsel, teveel suikers, teveel stress, te weinig ontspanning en beweging en teveel gifstoffen in onze omgeving waaronder onze cosmetica.

Ik ontdekte dat het mogelijk was om met behulp van mijn voeding mijn hormonen weer in balans te krijgen en daarmee mijn gezondheid en vitaliteit terug te krijgen. Ik kwam erachter dat ik ondervoed was, niet in calorieën maar in voedingsstoffen en leerde hoe ik mezelf veel beter kon voeden. Op allerlei vlakken.

Vrij snel kreeg ik toen mijn vitaliteit weer terug en daardoor een groot vertrouwen in het zelfhelend vermogen van mijn lichaam.

Mijn energie en gezondheid steeg tot een niveau dat ik nog nooit eerder in mijn leven had gekend, ook niet als jonge vrouw. Mijn vermoeiende, jarenlange suikerverslaving verdween en ondanks dat ik méér at viel ik langzaam maar zeker af. Op zekere dag begon mijn lichaam ook echt te roepen om méér beweging terwijl ik dat daarvoor altijd op wilskracht moest doen met als gevolg dat ik dus vaak veel te weinig in beweging kwam.

Mijn leven is compleet veranderd vanaf het moment dat ik de kracht van échte voeding (in brede zin van het woord) heb ontdekt. Verander je voeding, verander je hormonen, verander je leven is mijn motto geworden.

Ik geloof niet meer dat onze gezondheid automatisch achteruit gaat als we de 40 zijn gepasseerd maar dit vraagt wel om wakker worden en bewuste keuzes. Ik geloof dat vrouwen van 50+ tegenwoordig krachtiger kunnen zijn dan ooit.


“Ik geloof dat de wereld mooier wordt als ook jij je dromen gaat realiseren”


Ik denk dat de wereld een mooiere plek wordt als vrouwen meer ruimte gaan innemen. De wereld heeft méér vrouwelijke energie nodig. Vrouwelijke energie die kan verbinden, voeden en helen. Vrouwelijke energie die gelooft in samen delen en zorgen in plaats van concurreren en strijden. Vrouwelijke energie die te lang te weinig ruimte heeft gekregen én genomen in onze samenleving. Met iedere vrouw die haar droom gaat waarmaken wordt de wereld een beetje mooier. De wereld heeft onze vrouwelijke energie zó nodig. Ook die van jou!

Ontdek ook de energie om je mooiste dromen waar te maken. We kunnen veel meer dan dat we denken. De kracht die in je zit heb je nog maar voor een heel klein deel ontdekt. Het grootste geheim van gezond en vitaal oud worden is misschien wel de bereidheid om te veranderen. Zet “zo ben ik nu eenmaal” bij het oud vuil en wissel dit in voor “ik ben benieuwd wat het leven allemaal nog in petto heeft voor mij”. Ik geloof dat jij de kracht hebt om jouw leven te veranderen, om de beste versie van jezelf te worden en een leven te leiden vól met leven.

Het raakt me diep dat ik zoveel vrouwen zie worstelen met hun energieniveau en gezondheid. Ik wil niets liever dan iedere vrouw de kracht en energie geven waarmee ze vol zelfvertrouwen de wereld in kan stappen.

Ik heb ook niet alle antwoorden, ik leer iedere dag nog nieuwe dingen en soms krijg ik nieuwe inzichten waardoor ik een eerdere mening herzie. Luister daarom altijd zelf heel goed naar wat jouw lichaam je te vertellen heeft. Niemand heeft zoveel wijsheid als jijzelf als het gaat om jouw lichaam. Jouw lichaam heeft altijd gelijk, wat een ander ook zegt. Volg vooral ook je intuïtie als het gaat om jouw gezondheid en vitaliteit; wat voor de een goed werkt hoeft voor jou nog niet te werken: jij bent uniek.

Lees mijn artikelen

Wil je nader kennismaken met mijn werk lees dan vooral mijn artikelen. Je kunt zoeken op een zoekwoord in de zoekfunctie rechts van ieder artikel. Of kijk in de categorieën, deze vind je onderaan de homepage.


Mijn Boek

Zoek je een handig overzicht van alle kennis en ervaring die ik je zou willen geven, vol met praktische tips en adviezen bestel dan mijn boek Het Energieke Vrouwen VoedingsKompas.

Klik daarvoor hier

Het Energieke Vrouwen VoedingsKompas in de media:


Mijn audio training

Je kunt ook beginnen met mijn gratis audiotraining:
Hoe krijg je je energie op een hoger plan (misschien zelfs meer dan je lief is)?

Klik daarvoor hier
Dank je wel voor je vertrouwen. Ik hoop dat we samen een tijdje zullen oplopen.

Warme groet,