Recept: Snelle maaltijdsalade met geraspte eieren
1 min. leestijd

Recept: Snelle maaltijdsalade met geraspte eieren

Op een veilige manier detoxen, ontgiften, wordt steeds belangrijker. Je lichaam weet gelukkig prima hoe dat dat moet, maar het heeft daarbij wel jouw hulp nodig. Zorg daarom goed voor je lever, je meest belangrijke ontgiftingsorgaan. Daarom vandaag een recept waar je lever blij van wordt. Wil je meer lezen over hoe je je lever gezond houdt? Lees dan Koester je lever, die zorgt ook voor een gezond gewicht.

Je lever wordt altijd blij van groene groenten, het liefst in combinatie met wat eiwitten. Daarom komt er bij mij regelmatig deze groene maaltijdsalade op tafel.

Dit is mijn favoriete groene groentesalade met een heerlijke mosterd-dille dressing. Je kunt de tamari-amandelen vervangen door stukjes (biologische) kip, gekruimelde feta of gemarineerde tempeh. 

Dit heb je nodig voor 2 personen

100 gram groene asperges
100 grama bimi (familie van de broccoli)
100 grans sugarsnaps
50 gram tuinerwtjes (mag uit de diepvries)
4 biologische eieren
2 eetlepes tamari-amandelen
Keltisch zeezout
Verse peper

Voor de dressing:

25 ml grapefruitsap
50 ml extra vierge olijfolie (topkwaliteit lijnzaadolie is ook prima)
1 theelepel mosterd
1 klein theelepeltje honing
1 eetlepel verse en gedroogde dille

Zo maak je het

Leg de eieren in een pan. Overgiet ze met kokend water en laat ze 6 minuten koken. Spoel ze daarna af met koud water. Pel en rasp ze fijn op een scherpe rasp. Bestrooi royaal met peper en zout.

Maak de dressing door alle ingrediënten door elkaar te mengen. Proef even goed wat hij nog nodig heeft. 

Verwijder de harde uiteinden van de groene asperges. Snijd ze 5 cm onder de kopjes af en snijd het onderste gedeelte in twee stukken. Snijd deze in de lengte doormidden.
Doe hetzelfde met de bimi: laat de kopjes heel maar snijd de stengels doormidden. Zo krijg je kleine stukjes die snel gaar zijn. Onthaar de sugarsnaps.

Leg eerste de sugarsnaps in een stoompan, overgiet deze met kokend water en laat een minuut stomen. Voeg de asperges en de bimi toe en laat deze ongeveer 5 minuten koken. Roer als ze bijna gaar zijn de erwtjes bij. Die hebben maar een minuut nodig. Heb je geen stoompan leg de groenten dan in een grote pan met een bodempje kokend water. Laat ze hierin zachtjes koken. Schep de groenten rechtstreeks op de borden. Verdeel de eieren en de dressing erover en bestrooi dit als laatste de gehakte tamari-amandelen.

Dit recept komt uit mijn boek Het Energieke Vrouwen VoedingsKompas. Wil je meer van dit soort recepten klik dan hier.

Printen of opslaan (pdf)?

Lijkt het je fijn om dit recept te printen of  bij je favoriete recepten op te slaan? Download het dan hier.

Lijkt dit recept je lekker en heb je zin om ermee aan de slag te gaan?

Deel dit recept en laat ons en anderen weten dat je het gaat maken.

Sanne
Door

Sanne

op 10 Oct 2021

Heerlijk. Door wat zou ik de eieren kunnen vervangen? Heb nl. intolerantie voor eieren.

Marjolein Dubbers
Door

Marjolein Dubbers

op 11 Oct 2021

Eieren vervangen in een salade gaat denk ik het best met iets als (gebakken) tempé of tofu omdat daar ook veel eiwit in zit en het een beetje de textuur van ei heeft. Je zou ook witte bonen kunnen proberen, ook die zijn eiwitrijk en qua textuur misschien vergelijkbaar.

Reactie plaatsen

Meer advies over 

vitaliteit en gezondheid?

Er staan meer dan 300 waardevolle artikelen op je te wachten!