Blader door het boek

Blader door het boek

Mijn boek Het Energieke Vrouwen VoedingsKompas is inmiddels een bestseller. Er zijn al meer dan 60.000 exemplaren van verkocht en het boek is vertaald in Engels, Duits en Hongaars. Nieuwsgierig? Klik dan op de video.

Heb jij mooie dromen voor jouw toekomst maar
ontbreekt het jou aan de energie om ze te realiseren?

Neem jij genoegen met een baan waar je eigenlijk geen zin meer in hebt? Blijf jij hangen in vriendschappen of relaties die je niet meer voeden maar juist uitputten? Ontbreekt het jou aan inspirerende doelen in je leven en komt dit alles omdat je te weinig energie hebt om de nodige stappen te zetten dit te veranderen? Geloof me, dit kan echt anders!


Enkele jaren geleden kwam ik in een burn-out terecht. Mijn zoektocht naar meer energie bracht me op het pad van mijn hormonen. Mijn hormonen bleken uit balans te zijn maar gelukkig bleek ik daar zelf veel invloed op te hebben.


Door het veranderen van mijn voeding en aanpassingen in mijn leefstijl kreeg ik mijn energie en gezondheid snel weer terug. Zelfs tot op een niveau dat ik niet eerder in mijn leven had gekend!


Mijn slopende suikerverslaving, watten in mijn hoofd en –geen zin in bewegen- werden vervangen door moeiteloos gezond eten, mentale scherpte en een lichaam dat me smeekte om te gaan sporten. Langzaam kreeg ik weer uitdagende dromen voor mijn leven en inmiddels heb ik er al heel wat van gerealiseerd.

Marjolein Dubbers

Mijn hormonen in balans brengen bleek een stuk makkelijker dan leven met hormonale chaos in mijn lijf. Ik zou alleen willen dat ik dit alles zoveel eerder in mijn leven had geweten!
Vandaar dat ik dit boek voor jou heb geschreven.

Ontdek hoe je met je voeding slim kunt samenwerken met je hormonen. Verander je voeding, verander je hormonen, verander je leven. Het kan echt.

Een lichaam dat te zwaar is, is meestal ondervoed

In deel 1 van mijn boek lees je wat de belangrijkste hormonen in jouw vrouwenlichaam zijn en hoe je slim met ze kunt samenwerken. Ik leg uit welke symptomen horen bij een bepaalde hormonale disbalans en geef je concrete tips waar je direct mee aan de slag kunt.


Veel vrouwen worstelen bij het ouder worden met hun gewicht. Diëten doen vrouwen meestal meer kwaad dan goed omdat ze een hormonale chaos in het lichaam veroorzaken. Blijvend afvallen is voor de meeste vrouwen geen kwestie van minder eten en meer bewegen, dat is onvoldoende. Je hormonen in balans brengen met je voeding is de enige oplossing.

Eet jij voedsel waar je hongerig van wordt als je het eet?

In deel 2 geef ik je de zeven richtingaanwijzers waarmee je, als een kompas, op weg kunt naar een leven vol met vitaliteit en gezondheid.


Ik leer je hoe je je voedingspatroon op een makkelijke manier kunt wijzigen want daar worstelen veel vrouwen mee. De verslavende werking van ons dagelijks voedsel, een onderschat probleem, komt hier uitgebreid aan bod. De supermarkten liggen vol met voedsel waar je hongerig van wordt als je het eet. In het boek leg ik uit hoe dit werkt en hoe jij los kunt komen uit de greep van verslavende voeding.

"Dit boek leest als een bestseller"

Het mooiste compliment over dit boek dat ik kreeg was van een vrouw die zei dat het leest als een bestseller. Ze kon het niet wegleggen en bleef er maar in lezen. Blijkbaar vinden meer vrouwen dit want inmiddels is het ook écht een bestseller (Meer dan 60.000 exemplaren verkocht).


Dit vind ik een prachtig compliment voor een boek van 288 pagina's dat beschrijft hoe je met je voeding invloed hebt op je hormonen en dat je leert hoe je slim met je hormonen kunt samenwerken. Als je met je hormonen leert samenwerken kan je je leven een hele nieuwe wending geven. Ik ben benieuwd wat jij van het boek vindt!

null

Geniet vooral ook van de heerlijke en makkelijk te maken recepten

Natuurlijk deel ik in dit boek mijn favoriete recepten met je. Ik zeg altijd: “je kunt niet weten wat échte voeding voor je kan betekenen als je het niet zelf gaat ervaren”. Lezen erover is niet voldoende. Daarom verleid ik je met de lekkerste, gezondste én makkelijkste recepten die ik ken om de keuken in te gaan.


Wat denk je van een salade met tamari-paranoten, knapperige bloemkoolpizza, kurkumamelk, snelle blauwe bessenjam, kruidige maaltijdsoep of mokkabonbons bij de thee?

Het geheim van gezond en vitaal ouder worden

Er zijn weinig dingen in mijn leven die zo belangrijk voor me zijn als mijn energieniveau. Dankzij dit hoge niveau voel ik me veel beter, vrolijker en krijg ik veel meer gedaan zonder al teveel moeite. Voeding, beweging en ontspanning spelen hierbij een belangrijke rol. Maar er is nog een element dat me helpt bij het gezond en vitaal ouder worden en dat is de bereidheid tot verandering. In mijn boek vertel ik je er graag meer over.

Aanbevelingen voor het

Energieke Vrouwen VoedingsKompas

“Vrouwelijke hormonen vormen een complex geheel dat van het leven van een vrouw een feestje, maar ook een drama kan maken. Ben je overgeleverd aan je hormonen? Zeker niet, want je hebt hier zelf zeer veel invloed op, dat is dus goed nieuws. Hoe dit werkt en wat je kunt doen legt Marjolein op een duidelijke, praktische en zeer inspirerende manier uit in dit boek. Lees het en je zult je hormonen beter begrijpen, zodat je vrienden voor het leven wordt met deze fantastische stofjes!”

Ralph Moorman Gezondheidscoach en auteur van o.a. De hormoonfactor en Hormoonbalans voor vrouwen

"Vanuit mijn praktijk als gynaecoloog en vrouwenarts weet ik dat heel veel vrouwen kampen met problemen die samenhangen met hun hormonen. Marjolein heeft in dit boek beschreven hoe je vat kunt krijgen op de zaken die je hormonen en je gezondheid beïnvloeden en zoals we dat van haar gewend zijn geeft ze ook veel praktische tips: Hoe ga je flexibel om met stress? Hoe vermijd je hormoonverstoorders zo veel mogelijk? Hoe zet je als werkende vrouw op een snelle manier lekkere en gezonde voeding op tafel? Dit boek is dé handleiding voor elke vrouw om grip op haar hormonen te krijgen en te houden.”

Barbara Havenith, gynaecoloog, vrouwenarts, oprichtster van de Vrouwenpoli Boxmeer, auteur van Hormoonbalans voor vrouwen

“Marjolein, wat heerlijk dat je de must-read van het jaar, zeg maar gerust het decennium hebt geschreven. In een maatschappij die allesbehalve is ingesteld op ons welzij is dit boek een reddingsboei in een zee van kwalen, symptomen en aandoeningen. De informatie die erin staat is zó essentieel voor een vitaal en gelukkig leven, dat ik me blijf afvragen waarom dit naast rekenen en schrijven niet standaard op het nationale curriculum staat. In een wereld vol uitdagingen voor zowel lichaam als geest is goed voor jezelf leren zorgen een basisbehoefte, zo niet een recht. Dat maar vele vrouwen (en mannen) er enorm veel aan mogen hebben.”

Amber Albarda - Auteur, Better Health Coach en oprichter van het jaarlijkse Better Health Event 

"In ons dagelijks leven maken we veelvuldig gebruik van ingesleten patronen en gewoontes. Zolang we niks merken, blijven we op dezelfde voet doorgaan. Soms kunnen bepaalde gewoontes ons niet direct ziek maken, maar op de lange termijn wel. Het gaat dan goed, totdat de grens is bereikt. Het lichaam geeft dan een duidelijk signaal waar je niet omheen kunt. Marjolein is dit ook overkomen in de vorm van een burnout. Gelukkig heeft ze de kracht gevonden om de oorzaken in kaart te brengen. We weten dat vrouwen hormonale wezens zijn, maar hoe zorg je nu goed voor je hormonen? Ik ben blij dat Marjolein haar visie deelt met een grote groep vrouwen via haar website, waardoor deze kennis beschikbaar komt en velen hun voordeel hiermee kunnen doen. Ik was helemaal verrast toen ik dit boek onder ogen kreeg. Een complete handleiding zodat je leert te zorgen voor je lijf met daarin het hormonale spel. Op school wordt niks geleerd over de relatie tussen voeding en de hormonen. Wat mij betreft is dit boek de missing link en een must read!"

Juglen Zwaan, oprichter ahealthylife.nl en auteur van het boek De supplementenwijzer

"Een vrouwenlijf is een fascinerend wonderbaarlijk ecosysteem. Veel vrouwen hebben last van klachten - ik noem ze liever signalen - omdat er geen kennis is wat er zich precies onder de huid afspeelt. Maar gelukkig hebben we Marjolein. Het Energieke Vrouwen Voedingskompas is een essentiële handleiding om jezelf beter te begrijpen en geeft veel handvatten om jezelf volgens de natuurwetten te versterken. Een aanrader voor iedere vrouw die bewuster, gezonder en sterker wil worden!"

drs. Richard de Leth, auteur bestseller OERsterk | oersterk.nu

"Ik weet het al jaren, Marjolein en ik delen dezelfde passie. We willen hen motiveren om zélf hun gezondheid in handen te nemen. In haar boek, Het Energieke Vrouwen Voedingskompas verwoordt Marjolein op een fantastische manier, net zoals in haar succesvolle blogs, hoe het vrouwelijk lichaam hormonaal in elkaar zit en hoe je zelf kan interfereren in heel dit vernuftig biochemisch systeem. Omdat Marjolein vanuit haar eigen ervaringen spreekt komt het boek meer dan juist en geloofwaardig over. Het zet je in gang om veranderingen in je levensstijl eindelijk door te voeren en dit op een gemakkelijke manier. Knap, gezwind en met een vlotte pen geschreven, een boek dat iedere vrouw zal aanspreken en dankbaar ontvangen."

Leen Steyaert, auteur van onder andere Stralend door de menopauze

"Het Energieke Vrouwen Kompas is een enorm geschenk voor alle vrouwen. Het boek geeft je stapsgewijs en in duidelijke taal alle informatie, achtergronden en tools die je nodig hebt om als vrouw je gezondheid weer zelf in de hand te nemen zodat je kunt genieten van jouw beste jaren (want dames: onze beste jaren beginnen na de 40!). Dit is een boek waar ik heel blij van word en wat mij betreft is het vanaf nu een must-have voor iedere vrouw."

Carola van Bemmelen; oprichtster van de Sugarchallenge en bestseller auteur van de boekenreeks 100% Suikervrij

"Meer energie krijgen kóst helemaal geen energie, laat Marjolein ons in dit boek overduidelijk zien. Met dit kompas wordt ingewikkelde materie hapklaar en met een gezonde dosis humor uitgelegd. Wat een genot om te lezen! En te lezen. En te lezen….. Ik raad dit boek aan aan elke vrouw die op zoek is naar houvast en inspiratie voor een gezonde levensstijl met meer energie!"

Rosa Kleve, health activist, oprichtster o.a. detoxplein.nl

Ben je als vrouw geïnteresseerd in je gezondheid? Dan heb ik een eenvoudig advies voor je: lees Het Energieke Vrouwen Kompas van Marjolein Dubbers.

Henk Fransen, arts, complementaire behandeling van kanker