Deze groenteomeletjes zijn heel geschikt als ontbijt als je je bloedsuikerspiegel in de gaten wilt houden en je niet zoetig wilt ontbijten. Ze zijn ook heerlijk als lunch. Gebruik altijd biologische eieren anders is de voedingswaarde een stuk minder. Je kunt deze omeletjes met verschillende groentes maken; ga er vooral zelf creatief mee aan de slag. Zorg wel voor groenten die snel gaar zijn zoals fijngesneden prei, erwtjes en kleine tomaatjes. Dit is mijn favoriete versie. Je kunt de feta weglaten maar die maakt ze wel extra lekker.
Dit heb je nodig (voor ca. 6 stuks)
1 kopje geraspte courgette
1 kopje spinazie, wat kleiner gesneden
15 blaadjes verse basilicum, in reepjes gesneden
75 gram feta, in kleine stukjes
3 eieren
1 eetlepel Provençaalse kruiden
versgemalen peper en Keltisch zeezout
Zo maak je het
Doe alle groenten, feta plus kruiden in een grote kom. Klop in een andere kom de eieren goed los. Meng alles door elkaar. Verwarm een grote koekenpan en giet hier een royale scheut olijfolie in. Schep drie bergjes groentemengsel in de pan en druk ze aan met een spatel. Laat enkele minuten garen en draai ze om. Zorg dat al het ei gestold is. Houd ze warm in de oven als je ze niet gelijk serveert.
Dit recept komt uit mijn boek Het Energieke Vrouwen VoedingsKompas. Wil je meer van dit soort recepten klik dan hier.
Printen of opslaan (pdf)?
Lijkt het je fijn om dit recept te printen of bij je favoriete recepten op te slaan? Download het dan hier.
Lijkt dit recept je lekker en heb je zin om ermee aan de slag te gaan?
Deel dit recept en laat ons en anderen weten dat je het gaat maken.