Recept: Omeletwrap met een verrassende vulling van mango
1 min. leestijd

Recept: Omeletwrap met een verrassende vulling van mango

Deze wrap is niet gemaakt van granen maar van ei. Het is een ideale, koolhydraatarme lunch met lekker wat groenten. Een feestje in je lunchbox. Met andere woorden: dit gaat je jaloerse blikken van menig collega opleveren!

De ingrediënten om de wrap mee te vullen zijn slechts bedoeld als voorbeeld, alhoewel de combinatie wel erg lekker is. Maar varieer vooral naar smaak en gebruik de restjes die je toevallig nog in je koelkast hebt liggen.

Gebruik hierbij met name veel kruiden en kiemen: een boost voor je gezondheid! Zorg ook voor een smeuïg ingrediënt. Dit kunnen wat gestoomde worteltjes of zoete aardappel zijn, maar ook avocado of mango zoals in dit recept.

Wist je dat mango heel goed met ei combineert? Probeer het maar eens!

Dit heb je nodig voor 2 porties

4 eieren
2 schijven mango, in reepjes
2 bosuitjes, in de lengte in reepjes gesneden
2 handen spinazie
1 avocado, in reepjes
Flink wat gemengde kiemen
Peper, zout, verse kruiden: bieslook en munt, fijngesneden

Optioneel: sesamzaad

Zo maak je het

Kluts de eieren met wat peper en zeezout. Bak dit in een ruime koekenpan met een klontje roomboter of ghee om en om gaar tot een omelet. Laat afkoelen. Leg de ingrediënten aan de zijkant van de omelet en rol strak op. Zet vast met een satéprikker en snijd in tweeën. Bestrooi met wat sesamzaad en extra kruiden en/of kiemen. Doe de omeletwrap in je lunchbox en bewaar dit koel op het werk. Eet er eventueel een salade naast van de ingrediënten die je over hebt.

Printen of opslaan (pdf)?

Lijkt het je fijn om dit recept te printen of  bij je favoriete recepten op te slaan? Download het dan hier.

 

 

Reactie plaatsen

Meer advies over 

vitaliteit en gezondheid?

Er staan meer dan 300 waardevolle artikelen op je te wachten! 

arrow_drop_up arrow_drop_down