Raymedy: hoe bereiken we de intelligentie van het lichaam?
Mindset
Mechthild de Leijer
Mindset
03/27/2015
6 min
25

Raymedy: hoe bereiken we de intelligentie van het lichaam?

03/27/2015
6 min
25

Af en toe kom ik kanjers van vrouwen tegen die zich met hart en ziel inzetten voor de gezondheid van vrouwen. Ze hebben de zekerheid van een vaste baan opgezegd om helemaal op hun eigen manier invulling te kunnen geven aan wat zij denken dat vrouwen nodig hebben. Barbara Havenith van de vrouwenpoli Boxmeer en Hanneke Sprengers van Robuste zijn zulke vrouwen. Zij schreven eerder een gastblog.

Onlangs kwam ik Mechthild de Leijer tegen en ook zij hoort thuis in dit rijtje van prachtige vrouwen. Ik heb aan den lijve ondervonden dat het werkt wat zij doet, ook al begrijp ik niet hoe het werkt. Vandaag haar gastblog over wat het nog onbekende Raymedy als methode voor je gezondheid kan doen.

Raymedy: hoe bereiken we de intelligentie van het lichaam?

Laatst werd ik geraakt door een artikel van Marjolein. Marjolein vertelde daarin dat ze talloze zoekende vrouwen, die een onbestemd gevoel hebben, vooruit zou willen helpen. Vrouwen met een gevoel van minderwaardigheid, negatieve overtuigingen die ze maar niet kunnen veranderen of zomaar een blijvend vervelend gevoel. Deze vrouwen voelen zich onbegrepen, worden van het kastje naar de muur gestuurd, terwijl het gevoel niet weg gaat. Toen ik dat las dacht ik: Nee, dat is niet meer nodig, hier wil ik op reageren! De therapie Raymedy, die ik uitoefen, kan heel veel doen voor deze groep vrouwen!

Moeder, partner en ondernemer

Voor ik verder inga op de mogelijkheden van Raymedy, is het denk ik voor jou als lezer belangrijk om te weten wie ik ben en wat ik doe. Mijn naam is Mechthild de Leijer, ik ben 54 jaar oud, moeder, partner en ondernemer. Van oorsprong ben ik verpleegkundige en BIG-geregistreerd. Het verbeteren van de kwaliteit van zorg heeft altijd mijn interesse gehad. Daarbij wil ik echt aandacht besteden aan de gezondheid van mensen, in brede zin.

Dat lichaam en geest samengaan werd me heel duidelijk na het overlijden van onze zoon. Ik werd er letterlijk hartstikke ziek van! In die periode (1999) werd ik gevraagd om te helpen bij de start van een centrum voor alternatieve geneeskunde. Alternatieve geneeskunde had tot dan toe niet echt mijn interesse, maar toen ik gevraagd werd leek het me een mooie, logische stap.

Een nieuwe wereld ging open

Ik kwam er daardoor steeds meer achter dat er ontzettend veel dingen van invloed zijn op ons lichaam en daarmee op onze gezondheid. Ik verdiepte me in voeding, orthomoleculaire geneeskunde, bioresonantie, bewustwording, training, coaching en zelfreflectie: allemaal nieuwe zaken voor mij, die me hebben gevormd tot wie ik nu ben. De reguliere geneeskunde heeft zijn kwaliteiten, maar de eeuwenoude Chinese geneeskunde zeker ook. Een Chinese arts werd vroeger uitbetaald als iemand niet ziek werd; pas dan had hij zijn werk goed gedaan!

De Chinese geneeskunde beschrijft dan ook dat pijn veroorzaakt wordt door stremming van energie. Klinkt heel logisch toch? Iemand in balans wordt niet ziek. Klinkt ook heel logisch. Maar hoe kun je inzichtelijk maken dat de energie in iemand niet goed stroomt en dat iemand niet in balans is? En hoe kun je iemand vervolgens op een eenvoudige, natuurlijke manier terug in evenwicht brengen? De antwoorden op deze vragen vond ik in de bijzondere methode Raymedy.

Wat is Raymedy?

Inzicht, dat is waar het bij Raymedy om draait. Meten, weten en reguleren. Heel eenvoudig met een meetpen op de uiteinden van de energiebanen aan de handen en voeten. We krijgen zo met het Raymedy systeem op een eenvoudige manier inzicht in de vitaliteit, disbalans en blokkades van iemand. Zijn de klachten privé of werkgerelateerd? Is het lichaam verzuurd of mogelijk belast met een (oude) infectie?

Er zijn tientallen oorzaken te noemen die van invloed kunnen zijn op je algemene gezondheid en door Raymedy krijgen we meer inzicht. Het valt me bijvoorbeeld op dat er heel vaak bij mensen met CVS, restanten van een oude infectie aanwezig kunnen zijn. Als we die restanten uit het lichaam halen kunnen mensen opknappen. Zo heb ik verschillende mensen uit de WAO terug naar de werkplek kunnen begeleiden. Een jonge vrouw zit nu zelfs – terwijl ze eerst in de WAO zat – in de directie van het bedrijf!

Niet alleen meten maar ook behandelen

Behalve meten kan met Raymedy ook worden behandeld. Door middel van licht- en magneetveldtherapie kunnen we het lichaam de juiste informatie geven om zichzelf te herstellen. Daardoor heb je geen last van bijwerkingen, zoals bij medicijnen. Niet alleen voor lichamelijke, soms onbegrepen, klachten kan Raymedy iets doen. Ook mensen met psychische problemen kunnen we vooruit helpen. Met Raymedy kan het onderbewuste bereikt worden. Via het zenuwstelsel en de activatie van het spraakcentrum komen we in het limbisch systeem. Daar kunnen we overtuigingen transformeren, traumaverwerking en zelfs fobieën en verslavingen aanpakken. Met Raymedy bereiken we de intelligentie van het lichaam en daarom is het zo breed inzetbaar.

Klachten die we kunnen behandelen

Klachten waarmee we tot nu toe zeer goede resultaten hebben behaald bij vrouwen van boven de veertig zijn: overgangsklachten, vermoeidheid, burn-out, stress, trauma’s, postnatale depressie, posttraumatisch stresssyndroom, ziekte van Pfeiffer, ziekte van Lyme, gewrichtsklachten, bloeddrukproblemen, wisselende bloedsuikers, ontgiften, ontzuren en ondersteunen bij chronische ziekten.

Een bijzonder verhaal is dat van een verpleegkundige (Els) van een kinderafdeling. Zij was ziek met burn-out klachten. Zelf kon zij geen kinderen krijgen en mocht en kon ze niet huilen. Het werken met baby’s werd steeds zwaarder voor haar.

Toen ze acht jaar oud was is haar oudste broer overleden en dat heeft erg veel impact gehad. Haar moeder kon er vanaf dat moment niet echt meer zijn voor haar en voor de rest van het gezin van zeven kinderen. Als oudste meisje was zij met haar zus ineens de spil waar alles om ging draaien. Zij waren echter pas acht en tien jaar oud. Huilen of het uiten van emoties was alleen voorbehouden aan iemand die iets heel ergs had meegemaakt, zoals het kwijtraken van een kind. Toen zij later geen kinderen kon krijgen is het huilen opnieuw gestopt. Zo stil als het toen was, is het nog nooit geweest in haar leven en dat terwijl ze notabene moest werken op een zuigelingenafdeling.

Els kwam bij me voor een PsyChi behandeling. Hiermee komen we door middel van lichtsignalen in samenwerking met het zenuwstelsel en het spraakcentrum in het onderbewuste, limbisch systeem. Ze heeft deze behandeling maar één keer nodig gehad. In haar onderbewuste heeft ze verdriet mogen hebben en afscheid kunnen nemen. We hebben tijdens de behandeling samen het verdriet kunnen omzetten naar kracht.

Els is nu weer fulltime aan het werk. Zij werkt met hart en ziel en geeft liefde aan de baby’s die het moeilijk hebben. Nu kan ze weer liefdevol handelen en de dingen doen die nodig zijn voor een kind.

Regulier en complementair kunnen elkaar aanvullen

Samen met mijn collega’s van het Raymedy Centrum Eindhoven wil ik graag een brug slaan tussen reguliere en complementaire geneeskunde. Hieronder laat ik een cliënt aan het woord. Haar huisarts is ondertussen overtuigd en begint voorzichtig met doorverwijzen.

“Mijn huisarts wist het ook niet meer. Elke maand stond ik bij haar op de stoep. Ik had heel erg veel last van opvliegers. Als ik zo af en toe ook nog menstrueerde,  gutste alles eruit. Ik voelde me zo ellendig, maar ik moest presteren want ik sta vier dagen per week als docent voor de klas. Uiteindelijk ben ik maar terug aan “de pil” gegaan. Ik zag geen andere mogelijkheid voor dat moment. Ondertussen kreeg ik een aantal keren, door diverse vriendinnen, het advies om naar een Raymedy therapeut te gaan.

Ik heb best lang getwijfeld of ik wel aan Raymedy moest beginnen want met “de pil”  kon ik het nu verdragen en ik wist niet wat de methode Raymedy zou doen. Maar de klachten werden erger en ik heb toen toch contact opgenomen met Mechthild.

We hebben intensief gewerkt, niet alleen lichamelijk maar ook emotioneel. Ik had behoorlijk wat traumatische ervaringen die mogelijk ook van invloed kunnen zijn. Ik heb twee gewone consulten gehad en twee keer een PsyChi behandeling. Dat luchtte op en al heel snel ging het beter.

Het gaat nu heel goed. “De pil” heb ik in overleg met de therapeut en de huisarts afgebouwd.  Ik voel me prima en die enkele opvlieger die ik soms nog heb kan ik heel goed hanteren”.

Er zijn ongelooflijk veel mogelijkheden met Raymedy en daar waar de meeste vrouwen uitbehandeld zijn geven wij niet op. Ondertussen kan ik een boek schrijven met alle prachtige succesverhalen.

Veel vertrouwen, geduld en veel ervaring

Om dit alles te kunnen opbouwen was veel vertrouwen, ervaring en vooral heel veel geduld nodig. Het heeft tijd gekost om te weten hoe het werkt, om te kunnen begrijpen wat het doet en te kunnen meten wat het effect is voor het lichaam.

Inmiddels werk ik al tien jaar succesvol en enthousiast met Raymedy. Samen met een team van kanjers: goede therapeuten en onze backoffice staan in Eindhoven klaar om vrouwen (en ook kinderen en mannen) in alle opzichten beter in hun vel te krijgen en problemen die (mogelijk) al lang spelen op te lossen. ‘Delen is vermenigvuldigen’ schrijft Marjolein en daarom werken we graag samen om vrouwelijke energie te verbinden, voeden en helen. Je bent méér dan welkom in Eindhoven.

Mechthild de Leijer

www.raymedycentrumeindhoven.nl

Reacties
Categorieën