Raymedy: hoe bereiken we de intelligentie van het lichaam?
6 min. leestijd

Raymedy: hoe bereiken we de intelligentie van het lichaam?

Af en toe kom ik kanjers van vrouwen tegen die zich met hart en ziel inzetten voor de gezondheid van vrouwen. Ze hebben de zekerheid van een vaste baan opgezegd om helemaal op hun eigen manier invulling te kunnen geven aan wat zij denken dat vrouwen nodig hebben. Barbara Havenith van de vrouwenpoli Boxmeer en Hanneke Sprengers van Robuste zijn zulke vrouwen. Zij schreven eerder een gastblog.

Onlangs kwam ik Mechthild de Leijer tegen en ook zij hoort thuis in dit rijtje van prachtige vrouwen. Ik heb aan den lijve ondervonden dat het werkt wat zij doet, ook al begrijp ik niet hoe het werkt. Vandaag haar gastblog over wat het nog onbekende Raymedy als methode voor je gezondheid kan doen.

Raymedy: hoe bereiken we de intelligentie van het lichaam?

Laatst werd ik geraakt door een artikel van Marjolein. Marjolein vertelde daarin dat ze talloze zoekende vrouwen, die een onbestemd gevoel hebben, vooruit zou willen helpen. Vrouwen met een gevoel van minderwaardigheid, negatieve overtuigingen die ze maar niet kunnen veranderen of zomaar een blijvend vervelend gevoel. Deze vrouwen voelen zich onbegrepen, worden van het kastje naar de muur gestuurd, terwijl het gevoel niet weg gaat. Toen ik dat las dacht ik: Nee, dat is niet meer nodig, hier wil ik op reageren! De therapie Raymedy, die ik uitoefen, kan heel veel doen voor deze groep vrouwen!

Moeder, partner en ondernemer

Voor ik verder inga op de mogelijkheden van Raymedy, is het denk ik voor jou als lezer belangrijk om te weten wie ik ben en wat ik doe. Mijn naam is Mechthild de Leijer, ik ben 54 jaar oud, moeder, partner en ondernemer. Van oorsprong ben ik verpleegkundige en BIG-geregistreerd. Het verbeteren van de kwaliteit van zorg heeft altijd mijn interesse gehad. Daarbij wil ik echt aandacht besteden aan de gezondheid van mensen, in brede zin.

Dat lichaam en geest samengaan werd me heel duidelijk na het overlijden van onze zoon. Ik werd er letterlijk hartstikke ziek van! In die periode (1999) werd ik gevraagd om te helpen bij de start van een centrum voor alternatieve geneeskunde. Alternatieve geneeskunde had tot dan toe niet echt mijn interesse, maar toen ik gevraagd werd leek het me een mooie, logische stap.

Een nieuwe wereld ging open

Ik kwam er daardoor steeds meer achter dat er ontzettend veel dingen van invloed zijn op ons lichaam en daarmee op onze gezondheid. Ik verdiepte me in voeding, orthomoleculaire geneeskunde, bioresonantie, bewustwording, training, coaching en zelfreflectie: allemaal nieuwe zaken voor mij, die me hebben gevormd tot wie ik nu ben. De reguliere geneeskunde heeft zijn kwaliteiten, maar de eeuwenoude Chinese geneeskunde zeker ook. Een Chinese arts werd vroeger uitbetaald als iemand niet ziek werd; pas dan had hij zijn werk goed gedaan!

De Chinese geneeskunde beschrijft dan ook dat pijn veroorzaakt wordt door stremming van energie. Klinkt heel logisch toch? Iemand in balans wordt niet ziek. Klinkt ook heel logisch. Maar hoe kun je inzichtelijk maken dat de energie in iemand niet goed stroomt en dat iemand niet in balans is? En hoe kun je iemand vervolgens op een eenvoudige, natuurlijke manier terug in evenwicht brengen? De antwoorden op deze vragen vond ik in de bijzondere methode Raymedy.

Wat is Raymedy?

Inzicht, dat is waar het bij Raymedy om draait. Meten, weten en reguleren. Heel eenvoudig met een meetpen op de uiteinden van de energiebanen aan de handen en voeten. We krijgen zo met het Raymedy systeem op een eenvoudige manier inzicht in de vitaliteit, disbalans en blokkades van iemand. Zijn de klachten privé of werkgerelateerd? Is het lichaam verzuurd of mogelijk belast met een (oude) infectie?

Er zijn tientallen oorzaken te noemen die van invloed kunnen zijn op je algemene gezondheid en door Raymedy krijgen we meer inzicht. Het valt me bijvoorbeeld op dat er heel vaak bij mensen met CVS, restanten van een oude infectie aanwezig kunnen zijn. Als we die restanten uit het lichaam halen kunnen mensen opknappen. Zo heb ik verschillende mensen uit de WAO terug naar de werkplek kunnen begeleiden. Een jonge vrouw zit nu zelfs – terwijl ze eerst in de WAO zat – in de directie van het bedrijf!

Niet alleen meten maar ook behandelen

Behalve meten kan met Raymedy ook worden behandeld. Door middel van licht- en magneetveldtherapie kunnen we het lichaam de juiste informatie geven om zichzelf te herstellen. Daardoor heb je geen last van bijwerkingen, zoals bij medicijnen. Niet alleen voor lichamelijke, soms onbegrepen, klachten kan Raymedy iets doen. Ook mensen met psychische problemen kunnen we vooruit helpen. Met Raymedy kan het onderbewuste bereikt worden. Via het zenuwstelsel en de activatie van het spraakcentrum komen we in het limbisch systeem. Daar kunnen we overtuigingen transformeren, traumaverwerking en zelfs fobieën en verslavingen aanpakken. Met Raymedy bereiken we de intelligentie van het lichaam en daarom is het zo breed inzetbaar.

Klachten die we kunnen behandelen

Klachten waarmee we tot nu toe zeer goede resultaten hebben behaald bij vrouwen van boven de veertig zijn: overgangsklachten, vermoeidheid, burn-out, stress, trauma’s, postnatale depressie, posttraumatisch stresssyndroom, ziekte van Pfeiffer, ziekte van Lyme, gewrichtsklachten, bloeddrukproblemen, wisselende bloedsuikers, ontgiften, ontzuren en ondersteunen bij chronische ziekten.

Een bijzonder verhaal is dat van een verpleegkundige (Els) van een kinderafdeling. Zij was ziek met burn-out klachten. Zelf kon zij geen kinderen krijgen en mocht en kon ze niet huilen. Het werken met baby’s werd steeds zwaarder voor haar.

Toen ze acht jaar oud was is haar oudste broer overleden en dat heeft erg veel impact gehad. Haar moeder kon er vanaf dat moment niet echt meer zijn voor haar en voor de rest van het gezin van zeven kinderen. Als oudste meisje was zij met haar zus ineens de spil waar alles om ging draaien. Zij waren echter pas acht en tien jaar oud. Huilen of het uiten van emoties was alleen voorbehouden aan iemand die iets heel ergs had meegemaakt, zoals het kwijtraken van een kind. Toen zij later geen kinderen kon krijgen is het huilen opnieuw gestopt. Zo stil als het toen was, is het nog nooit geweest in haar leven en dat terwijl ze notabene moest werken op een zuigelingenafdeling.

Els kwam bij me voor een PsyChi behandeling. Hiermee komen we door middel van lichtsignalen in samenwerking met het zenuwstelsel en het spraakcentrum in het onderbewuste, limbisch systeem. Ze heeft deze behandeling maar één keer nodig gehad. In haar onderbewuste heeft ze verdriet mogen hebben en afscheid kunnen nemen. We hebben tijdens de behandeling samen het verdriet kunnen omzetten naar kracht.

Els is nu weer fulltime aan het werk. Zij werkt met hart en ziel en geeft liefde aan de baby’s die het moeilijk hebben. Nu kan ze weer liefdevol handelen en de dingen doen die nodig zijn voor een kind.

Regulier en complementair kunnen elkaar aanvullen

Samen met mijn collega’s van het Raymedy Centrum Eindhoven wil ik graag een brug slaan tussen reguliere en complementaire geneeskunde. Hieronder laat ik een cliënt aan het woord. Haar huisarts is ondertussen overtuigd en begint voorzichtig met doorverwijzen.

“Mijn huisarts wist het ook niet meer. Elke maand stond ik bij haar op de stoep. Ik had heel erg veel last van opvliegers. Als ik zo af en toe ook nog menstrueerde,  gutste alles eruit. Ik voelde me zo ellendig, maar ik moest presteren want ik sta vier dagen per week als docent voor de klas. Uiteindelijk ben ik maar terug aan “de pil” gegaan. Ik zag geen andere mogelijkheid voor dat moment. Ondertussen kreeg ik een aantal keren, door diverse vriendinnen, het advies om naar een Raymedy therapeut te gaan.

Ik heb best lang getwijfeld of ik wel aan Raymedy moest beginnen want met “de pil”  kon ik het nu verdragen en ik wist niet wat de methode Raymedy zou doen. Maar de klachten werden erger en ik heb toen toch contact opgenomen met Mechthild.

We hebben intensief gewerkt, niet alleen lichamelijk maar ook emotioneel. Ik had behoorlijk wat traumatische ervaringen die mogelijk ook van invloed kunnen zijn. Ik heb twee gewone consulten gehad en twee keer een PsyChi behandeling. Dat luchtte op en al heel snel ging het beter.

Het gaat nu heel goed. “De pil” heb ik in overleg met de therapeut en de huisarts afgebouwd.  Ik voel me prima en die enkele opvlieger die ik soms nog heb kan ik heel goed hanteren”.

Er zijn ongelooflijk veel mogelijkheden met Raymedy en daar waar de meeste vrouwen uitbehandeld zijn geven wij niet op. Ondertussen kan ik een boek schrijven met alle prachtige succesverhalen.

Veel vertrouwen, geduld en veel ervaring

Om dit alles te kunnen opbouwen was veel vertrouwen, ervaring en vooral heel veel geduld nodig. Het heeft tijd gekost om te weten hoe het werkt, om te kunnen begrijpen wat het doet en te kunnen meten wat het effect is voor het lichaam.

Inmiddels werk ik al tien jaar succesvol en enthousiast met Raymedy. Samen met een team van kanjers: goede therapeuten en onze backoffice staan in Eindhoven klaar om vrouwen (en ook kinderen en mannen) in alle opzichten beter in hun vel te krijgen en problemen die (mogelijk) al lang spelen op te lossen. ‘Delen is vermenigvuldigen’ schrijft Marjolein en daarom werken we graag samen om vrouwelijke energie te verbinden, voeden en helen. Je bent méér dan welkom in Eindhoven.

Mechthild de Leijer

www.raymedycentrumeindhoven.nl

felice
Door

felice

op 27 Mar 2015

Mooi uitgelegd. Ik ben zelf ook onder behandeling ,(bioresonantie therapie )geweest en wel bij Dr.Liat Liem in Venlo. Ik heb er zoveel baat bij gehad en erg veel over mijzelf ,mijn lijf en geest geleerd.

mechthild
Door

mechthild

op 30 Mar 2015

Dank je wel Felice, wat fijn dat je zoveel baat hebt gehad bij de bioresonantie therapie. Hiermee heb ik ook jaren gewerkt met hele goede resultaten. Ik merkte in die periode dat i-Health nog beter en breder inzetbaar is en heb daarom de overstap gemaakt.

Paula Pulmans
Door

Paula Pulmans

op 28 Mar 2015

bij het lezen van dit artikel wist ik het meteen, ik heb eindelijk gevonden wat voor mij het beste gaat werken ! ga gelijk een afspraak maken!!! dank u Marjolein dat je dit onder de aandacht brengt

Ineke Boomker
Door

Ineke Boomker

op 28 Mar 2015

Dit lijkt me heel nuttig voor mijzelf!

Tineke
Door

Tineke

op 28 Mar 2015

Beste mensen, Zou het kunnen betekenen dat mensen die veel medicijnen slikken bij U behandelt kunnen worden zonder medicijnen? Denk aan hoge bloeddruk, bloedvaten, artritis, diabetes, ziekte van crohn, Migraine. Waar moet ik aan denken, buiten wat ik heb gelezen? Ik vind het zeer boeiend om hier meer over te weten. Zijn de behandelingen betaalbaar? Het is mooi te weten dat de mens als geheel gezien wordt. Hartelijke groet, Tineke

Josee
Door

Josee

op 28 Mar 2015

Hallo Mechtild Ik vind dit een prachtig artikel en jouw methode lijkt mij zeer goed. Ik woon echter in België en vroeg mij af of deze behandeling hier ook al ergens te volgen is? Groeten Josee

Mechthild
Door

Mechthild

op 30 Mar 2015

Hallo Josee, Dank je wel. Via de website www.i-health.com vind je therapeuten in het buitenland. Mocht er niets te vinden zijn bij je in de buurt, ben je van harte welkom in Eindhoven.

Marianne van der heijden
Door

Marianne van der heijden

op 28 Mar 2015

Heb goeie ervaring met de I Health methode en met de zorgvuldige benadering van Mechtild, Was altijd moe en zit nu weer boordevol energie.Zoals Marjolein aangeeft, kan ik ook niet precies uitleggen hoe het werkt maar wel dat het werkt en dat is wat telt voor me. Een aanrader die je bij een aanvullende verzekering ook nog voor een gedeelte ( pakweg de helft ) kunt declareren.Marianne

mechthild
Door

mechthild

op 30 Mar 2015

Dank je wel Marianne!

Joke de Graaf
Door

Joke de Graaf

op 28 Mar 2015

Fijn dat mevrouw zoveel baat heeft gehad bij I-health. Ik heb mijn opvliegers onder controle gekregen door mijn hormonen in balans te brengen en mijn eetpatroon helemaal om te gooien. Marjolein geeft dat met haar blogs eigenlijk op dezelfde manier door (altijd interessant). Het boek de Hormoonfactor van Ralph Moorman kan ik een ieder die met de opvlieger- en overgangproblemen zit van harte aanbevelen. Ik ben een stuk rustiger, mijn bloeddruk is weer normaal en ik ben zonder lichamelijke inspanning een stuk slanker geworden (was geen doel) en het allerbelangrijkste: ik slaap weer (verlost van de vele (nachtelijke) opvliegers). Af en toe giert de adrenaline nog door me heen, misschien is dat dan nog met I-health op te lossen. Ik zou het fijn vinden als mijn huisarts ook wat meer interesse in de complementaire geneeskunde zou krijgen. Succes verder!

mechthild
Door

mechthild

op 30 Mar 2015

Dank je wel Joke, Op dit artikel hebben al twee huisartsen met belangstelling gereageerd. Een mooi begin.

Denise
Door

Denise

op 28 Mar 2015

Mooi! Kan het ook helpen bij chronische rugpijn? Ik heb al tien jaar pijn aan mijn rug net iets onder mijn BH-bandje, uitstralend naar ribben en onderrugklachten met uitstralingspijn (zenuwpijn) naar rechterbeen. Geen hernia, maar wel uitstulpingen, artrose, lichte vernauwing van het zenuwkanaal.

Mechthild
Door

Mechthild

op 30 Mar 2015

Hallo Denise, het kan zeker helpen bij chronische rugpijn. We hebben zelfs hele goede ervaringen. Het komt regelmatig voor dat mensen met herniaklachten geen operatie meer nodig hebben.

Jos Broos
Door

Jos Broos

op 28 Mar 2015

Wat een duidelijk verhaal! Meten, behandelen en resultaat in korte tijd. Mooie gezondheidszorg in 2015. Heel veel succes.

mechthild
Door

mechthild

op 30 Mar 2015

Hallo Tineke, Dank je wel voor je reactie. Natuurlijk kan en mag ik geen beslissingen nemen over het gebruik van medicijnen. Dit gaat altijd in overleg met de cliënt zelf en de arts. We hebben over het algemeen hele goede resultaten waardoor medicatie soms afgebouwd of gestopt kan worden. De behandelingen worden ( gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekering. Dit is afhankelijk van je polis.

mechthild
Door

mechthild

op 30 Mar 2015

Dank je wel Jos!

Henry Boerenkamp
Door

Henry Boerenkamp

op 28 Mar 2015

Met belangstelling heb ik het verhaal over I-health gelezen. Het ziet er veelbelovend uit en dat is het ook. Het artikel staat op een website georiënteerd op vrouwen, maar ook zeer interessant voor mij als man.

mechthild
Door

mechthild

op 30 Mar 2015

Dank je wel Henry, Het is inderdaad ook zeer interessant voor mannen en kinderen.

Pat
Door

Pat

op 31 Mar 2015

Heel mooi en interessant artikel, spreekt me ook erg aan. Jammer alleen dat dit niet voor iedereen bereikbaar (betaalbaar) is, want een normale alleenverdiener kan dit niet opbrengen als er maar een gedeelte van wordt vergoed door de zorgverzekeraar.

Hermine
Door

Hermine

op 31 Mar 2015

Al jaren ben ik bij Mechthild voor behandelingen van diverse klachten.In het begin intensief nu onderhoudsbehandelingen omdat ik toch regelmatig in oude gewoontes terugval. Dank Mechthild voor de fijne behandelingen en veel sukses met je mooie werk.

mechthild
Door

mechthild

op 31 Mar 2015

Dank je wel Hermine!

Antoinette
Door

Antoinette

op 03 Apr 2015

Na zo'n 40 jaar gerookt te hebben, ben ik nu een jaar rookvrij. Bij eerdere stoppogingen bleef ik geïnteresseerd in roken,ging naast rokers zitten vond het lekker ruiken en wilde het liefst ook roken. Deze keer was ik zeer gemotiveerd. Ik wilde al 2 jaar stoppen maar durfde niet omdat ik dacht het niet te kunnen. Mechthild adviseerde me om als ik zou stoppen ter ondersteuning een behandeling bij haar te nemen. Dat heb ik gedaan en vanaf dat moment taal ik niet meer naar sigaretten of roken. Of andere wel of niet roken, het doet me niets. Ik vind het niet vies en ook niet lekker ruiken. Roken laat me koud. Ik ben er van overtuigd de de behandeling door Mechthild ervoor bezorgd heeft dat deze stoppoging succesvol is.

Mechthild
Door

Mechthild

op 08 Apr 2015

Dank je wel Antoinette, Fijn dat het zo goed met je gaat! Met psyChi is het heel goed mogelijk om mensen die werkelijk gemotiveerd zijn, te helpen bij verslavingen. Resultaten zijn meestal heel goed en snel merkbaar bij eet-, en alcoholproblematiek, maar ook bij fobieen, traumaverwerking en PTSS.

Paula
Door

Paula

op 03 Apr 2015

ik ben woensdag voor het eerst geweest, bij Ingrid, was heel fijn, ik voel echt dat het werkt, bij de metingen kon je echt zien welke energie banen uit balans zijn, soms was dat heel verrassend voor mij, maar van sommige had ikzelf ook wel het vermoeden dat die flink uit balans zijn zoals mijn hormonen Na de behandeling kon je heel mooi de verbeteringen zien op het schermpje Ingrid heeft bij mij ook aan een emotioneel stukje gewerkt en ik mag gerust zeggen dat ik die situatie nog de volgende dag met een heel goed resultaat heb aangepakt! ik ben heel benieuwd naar het vervolg en dan vooral ook naar het stuk van de voeding Bedankt Ingrid van der Kamp

Jacqueline
Door

Jacqueline

op 08 Apr 2015

Wat een interessant artikel! Zijn hier ook opleidingen voor. Het zou een mooie aanvulling zijn op wat ik al doe. Heel veel succes met dit mooie concept. Groet, Jacqueline

Reactie plaatsen

Meer advies over 

vitaliteit en gezondheid?

Er staan meer dan 300 waardevolle artikelen op je te wachten!