Kanker als boodschap om anders te gaan leven
in Kanker
4 min. leestijd

Kanker als boodschap om anders te gaan leven

Mooie ontmoetingen vind ik echte cadeautjes in het leven. Twee jaar geleden had ik zo’n mooie ontmoeting met Jeannette Moors. Jeanette is voor mij het levende en inspirerende voorbeeld dat je met een positieve levenshouding, het nemen van eigen verantwoordelijkheid plús het veranderen van je leefstijl het zelfgenezend vermogen van je lichaam tot op grote hoogte kunt herstellen. Vandaag geef ik haar graag het woord. Een inspirerende blog, vooral ook voor vrouwen die worstelen met overgewicht als gevolg van hormoontherapie bij borstkanker.

Kanker als boodschap om anders te gaan leven

Op 20 april jl. nam topkok Paul Fagel het eerste exemplaar in ontvangst van het nieuwe kookboek ‘De Natuurrijke keuken”. Ik vertel in één van de interviews in dit boek hoe ik, toen bij mij in 2005 borstkanker met uitzaaiingen werd geconstateerd, voor een rigoureus andere eet- en leefstijl koos. Ook vond ik afgelopen jaren een oplossing voor mijn overgewicht, ontstaan door de aanvullende hormoontherapie die ik moest volgen: Tamoxifen-40 mg.

Ik ben ervan overtuigd dat gezonde voeding een logische aanvulling is op de reguliere geneeskunst. Hippocrates vatte dit 2500 jaren geleden al zo treffend samen: ‘Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding’.

Het kookboek De Natuurrijke Keuken, uitgegeven door de Moermanvereniging (MMV), maakt het onder andere kankerpatiënten ‘makkelijk’ om de switch naar gezonde voeding te maken. Maar het mooie van dit kookboek is dat alle 65 recepten geschikt zijn voor iedereen die ook preventief gezond wil eten. Naast recepten biedt ‘De Natuurrijke Keuken’ veel informatie over het hoe en waarom van gezonde voeding. Ik vind het zelf dan ook een mooi, informatief boek over gezond eten.

Eind mei jl. heb ik het kookboek ‘De Natuurrijke Keuken’ mogen overhandigen aan mijn chirurg-oncoloog, waar ik 8 jaar geleden onder behandeling ben geweest. Hij is ontzettend blij met het kookboek. Hij is ervan overtuigd dat goede voeding een onderdeel is voor een goede gezondheid.

Van snelle maaltijden naar gezond eten en ontspanning

Voordat ik volgens de artsen ‘ongeneeslijk ziek’ was, leidde ik een druk leven. Ik had redelijk veel stress en at ongezond. Ik maakte bijvoorbeeld snelle maaltijden uit pakjes. Het moment dat ik in 2005 hoorde dat ik borstkanker had met metastase (uitzaaiingen) in de lever, was voor mij een keerpunt in mijn leven.

Vanaf dat moment:

  • Ben ik gezond gaan eten en leven en gebruik ik veel vitaminen en mineralen
  • Ben ik me gaan verdiepen in natuurvoeding
  • Volgde ik een vegetarische kookcursus
  • Ben ik op yoga gegaan
  • Zorg ik ervoor dat ik voldoende ontspanning heb
  • Laat ik een paar keer per jaar een darmspoeling doen, waar ik veel baat bij blijk te hebben
  • Heb ik ‘De helende reis’ van Brandon Bays gedaan, NEI-therapie gevolgd en veel boeken gelezen over gezond leven

Het heeft allemaal een functie gehad in het grotere geheel

Al die dingen bij elkaar deden hun helende werk. In 2009 kreeg ik een PET-scan in het Academisch Ziekenhuis in Maastricht, waar ik te horen kreeg dat ze helemaal niets meer konden vinden dat op kanker leek. Van top tot teen was er geen enkel plekje meer in mijn lichaam te vinden.

Overgewicht door de hormoontherapie

Je begrijpt dat ik heel blij ben met mijn genezing. Toch kwam er nog een ander probleem op mijn pad: overgewicht. Na de chemotherapie kreeg ik hormoontherapie voorgeschreven (Tamoxifen-40 mg) en kwam ik binnen 6 jaar tijd 20 kilo aan, ondanks mijn gezonde voeding. Dat vond ik heel erg. In het ziekenhuis kreeg ik te horen dat ik ermee moest leren leven: ‘Het gaat er toch om dat je beter bent’, zeiden ze dan. Dat is natuurlijk ook zo, maar toch vond ik dat steeds dikker worden heel erg vervelend. Op internet las ik dat veel vrouwen die hormoontherapie volgden last hebben van gewichtstoename.

Ik wilde me er niet bij neerleggen en ben op zoek gegaan naar mogelijke oplossingen. Ik vond de oplossing, die uit onverwachte hoek kwam: van Ralph Moorman van ‘De Hormoonfactor’.

Mijn gezonde gewicht bereikt door hormoonbalans

Ik ben de opleiding Natuurvoedingsadviseur gaan volgen plus de opleiding -Trainer Hormoonfactor- bij Ralph Moorman. De boeken van Ralph Moorman, De Hormoonfactor en Het Hormoonbalansdieet en De boodschappencoach bevatten veel adviezen over gezondheid en onze voeding. Ik kan ze iedereen aanraden. Door het in balans brengen van de belangrijkste hormonen in het lichaam kunnen de meest uiteenlopende klachten worden opgelost. Ik ben het op mezelf gaan toepassen en viel in 6 maanden tijd 18 kilo af. Wat was ik daar blij mee!

Ik at al heel gezond, maar de belangrijkste dingen die ik anders deed dan voorheen zijn:

  • Geen brood eten (geen gluten dus)
  • Heel erg letten op E-nummers (Vooral E621, de smaakversterker)
  • Erop letten of er ergens gistextract in zit. Gistextract lijkt een onschuldige smaakmaker maar is dat niet.

Ik heb volgens protocol vijf jaar lang Tamoxifen-40 mg gebruikt. Daarna en nog steeds gebruik ik Tamoxifen-20 mg, de helft dus. Deze beslissing heb ik zelf genomen want volgens de artsen moest ik Tamoxifen-40 mg blijven gebruiken. Ik zou nu heel graag helemaal willen stoppen met Tamoxifen maar mijn gevoel zegt nu nog even niet. Maar wie weet in de toekomst.

Bewuster leven

Kanker is voor mij een boodschap geweest dat ik anders moest gaan leven. Het is een avontuur maar ook een mooie reis om een goede balans te vinden tussen lichaam en geest. Door alles wat ik de afgelopen jaren heb geleerd en gelezen over gezondheid, ben ik een stuk bewuster gaan leven. Ik combineer het Moermandieet (1) met andere waardevolle inzichten over gezondheid.

Eigenlijk ben ik het levende bewijs van wat gezond leven kan doen: geen kanker meer, ik bruis van de energie, ben enorm fit, voel me stralend en in balans. Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld! Ik ben blij dat ik dit aan mijn kinderen en mijn omgeving kan doorgeven. Het zijn als kringen in het water die zich steeds verder verspreiden.

Jeanette Moors

Heb jij borstkanker? Neem dan vooral eens een kijkje op de site van Noadin; klik daarvoor hier.  Noadin is opgezet door vrouwen en biedt professionele begeleiding en advies en kunnen je doorverwijzen naar hun expertise netwerk van (medisch) specialisten.

Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dit kan door middel van de social media knoppen. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.

Bronnen

https://www.mmv.nl/moermantherapie

Marian
Door

Marian

op 30 Aug 2013

Wat inspirerend om te lezen. Vorig jaar zijn er bij mij uitzaaiingen aangetroffen in de heup (bot). Vanaf toen ben ik me ook meer met voeding bezig gaan houden. Maar soms denk je:zal het wel helpen want je krijgt zoveel gif in je lichaam! Vandaar dat ik blij ben met je verhaal. Ik doe t niet voor niets.

Jeannette
Door

Jeannette

op 31 Aug 2013

Dank voor je reactie. Goed te lezen dat je je met gezonde voeding bezig bent gaan houden. Zie: http://www.mmv.nl/ervaringen/gesprek-met-wim-van-den-ijssel Een positieve instelling en leefstijl en vooral zelf betrokken zijn bij het eigen herstel. Een heldere boodschap. Ik wens je veel kracht en sterkte toe. Hartelijke groet Jeannette

Hannie Kalb
Door

Hannie Kalb

op 30 Aug 2013

Beste Jeannette ik heb donderdag 29 augustus te horen gekregen dat er vlekjes zitten in mijn linkerborst,maandag krijg ik allerlei onderzoeken.Om vast te stellen wat het is,het kan kanker zijn.Wat moet ik dan doen,waar begin ik met een gezonde manier van leven,Ik ben vreslijk bang. Kun je mij adviseren. Mijn dank Hannie Kalb

Jeannette
Marjolein Dubbers
Door

Marjolein Dubbers

op 02 Sep 2013

Beste Hannie, Jeannette is deze week even niet in de gelegenheid reacties te beantwoorden maar ik neem het graag even van haar over. Een gezonde manier van leven betekent heel goed voor jezelf zorgen. Daar is gezonde voeding een belangrijk onderdeel van. Kijk voor mijn voedingsadviezen in mijn gratis e-book Eet meer Energie. Zie een ziekte niet als een vijand maar als een boodschapper die je vertelt dat er iets uit balans is. Het is aan jou om dit weer in balans te brengen. Dit kan van alles zijn, het is aan jou. Je bent geen slachtoffer, je kunt heel veel zelf en hebt veel zelf in de hand. Heel veel sterkte maandag!

Anneke
Door

Anneke

op 31 Aug 2013

In The Optimist (voorheen Ode) staat deze keer een heel uitgebreid (optimistisch !!) artikel met als pakkende kop: Genezen doe je zelf, ziek zijn, een kans voor groei. Zie: http://odenow.nlMijn borstkanker zette mij heel bewust stil in mijn leven. Authentiek leven is mijn sleutelwoord; heel dicht bij wie ik echt ben, wat ik belangrijk vind. Op allerlei gebied. Ik wens allen een liefdevol, authentiek en gezond leven toe.

Ine
Door

Ine

op 31 Aug 2013

Ook ik ben 4,5 jaar geleden wakker geschud door kanker. Het mooie daarvan is inderdaad, dat je bewuster in het leven staat. Keuzes leert maken, af en toe eens "nee" zeggen, geniet van kleine dingen en erg belangrijk: gezond eten! Ook met vitaminen, mineralen en homeopathische korrels (anti-toxische tumor therapie) ben ik gekomen waar ik nu sta. Blijf vertrouwen in je eigen genezend vermogen en dat er ook nog een leven is na KANKER. Liefs Ine.

Rian
Door

Rian

op 31 Aug 2013

Er is absoluut niets mis met gezond eten, je levensstijl aanpassen en bewust met je lijf omgaan.Als je echter uitzaaiingen hebt zul je nooit meer genezen, natuurlijk kan je misschien wel je leven verlengen door zo gezond mogelijk met je lichaam om te springen.Ik vind hier echter een vertekend beeld wordt weergegeven, alsof uitzaaiingen te genezen zijn. Was dat maar zo dan was ik vandaag niet zo verdrietig omdat er een vriendin begraven wordt die aan die uitzaaiingen is overleden :(

Ariane
Door

Ariane

op 01 Sep 2013

Knuf! En inderdaad, als je uitzaaiingen hebt genees je nooit meer en daarom word ik erg verdrietig van dit soort verhalen. Ik heb sinds ruim een jaar dat zwaard van Damocles boven mijn hoofd hangen.

Marjolein Dubbers
Door

Marjolein Dubbers

op 03 Sep 2013

Beste Ariane, je hebt gelijk dat artsen je nooit genezen verklaren als je borstkanker hebt met uitzaaiingen. Maar als een vrouw na haar behandeling dan nog 20 of 30 jaar gezond leeft, moet ze dan maar blijven zeggen dat ze ziek is en borstkanker heeft? Dat lijkt me nou juist helemaal niet gezond! Het laatste wat Jeannette en ik willen met haar blog is vrouwen verdrietig maken. We willen juist laten zien dat je zelf veel in de hand hebt, misschien veel meer dan je denkt. Stap dus onder dat zwaard van Damocles uit hoe moeilijk het misschien ook is. Laat je inspireren door vrouwen als Jeannette en je er niet verdrietig door maken. Veel sterkte!

Marlie
Door

Marlie

op 14 Sep 2013

Mijn moeder had uitgezaaide darmkanker in beide longen. Ze kreeg van de artsen nog 6 tot max. 12 maanden te leven. Ze is toen de Moermantherapie gaan toepassen en heeft nog 40 jaar aan haar leven geplakt. En na 1 jaar waren er geen tumoren meer te vinden op de scans. Hoezo kunnen uitzaaiingen niet genezen???? Je moet niet alles geloven wat artsen te vertellen hebben maar zelf op onderzoek uit gaan, dan zul je zien dat je meer kunt dan je denkt.

Karin
Door

Karin

op 11 May 2015

Mooi. ik wil veel meer mooie verhalen lezen. Vier dagen geleden hoorde ik tot mijn ontsteltenis dat ik borstkanker heb. Weet niet wat er allemaal op me af gaat komen. Heel onwerkelijk. Dan ben ik echt kei blij met deze verhalen. Winst door voeding. Dacht dat ik al goed bezig was, maar leer steeds meer.

Marielle
Door

Marielle

op 30 Jan 2014

Hoi, Hier ben ik het volkomen mee eens. Ook ik heb borstkanker met uitzaaiingen naar de lever en een plekje op de botten en in de hersenen. Ik ben hiervoor bestraald. De lever is zich vanaf vorig jaar oktober aan het herstellen en er zitten minder tumoren in. Eerst zeiden ze dat ik maar dingen moest opschrijven want het zag er niet goed uit. Nu zijn we een jaar later. Alle behandelingen die ik heb gehad zijn aangeslagen alleen kreeg ik er steeds andere dingen bij. Zoals vocht in de longen enz. Ik voel me heel erg goed en ik neem het zeker ten goede dat je door gezonde voeding en een positieve instelling ver kunt komen. Nu praten de artsen zelfs over stabiel krijgen. Nou als dat gaat lukken dan ben ik de koningin op aarde. Iedereen zegt ook tegen mij waar ik de kracht vanaf haal. Ik zit midden in een echtscheiding en alles bij mekaar zie ik het als een nieuw begin en daar gaan we voor. Nu zit ik op medicatie. 5 tabletten 's morgens en 5 's avonds. Dan een stopweek en moet ik weer beginnen en krijg ik een keer die week een infuus. gr. Marielle

Marlie
Door

Marlie

op 01 Feb 2014

Wat een geweldig verhaal Marielle! Als ambassadeur van de MMV kom ik veel van dit soort verhalen tegen. Ze worden o.a. gepubliceerd in ons ledenblad Uitzicht en op onze website http://www.mmv.nl/ervaringen. Voormalig Moermanarts Dr. Hans Moolenburgh schreef een boek met de titel "U kunt meer dan U denkt" en zo is het maar net. We kunnen zelf veel meer dan we denken en dan ons wordt verteld door de ziekenhuisgeneeskundigen. Jij zegt dat anderen je bewonderen om je kracht, en die verdient zeker bewondering, maar karaktertrekken als kracht en doorzettingsvermogen komen pas aan de orde na de karaktertrek 'Zelfstandigheid' die jij blijkbaar ook hebt. Het is juist dat stukje persoonlijkheid dat verder kijkt dan de horizon, dat onderzoekt, dat wil ervaren, dat rebelleert etc. Gefeliciteerd Marielle met deze karaktertrekken, ze helpen je door je ziekte en je scheiding heen en zullen je de rest van je leven ten dienste staan. Ik wens je veel geluk en gezondheid.

Marjolein Dubbers
Door

Marjolein Dubbers

op 01 Feb 2014

Dank je wel Marielle voor het delen van deze bemoedigende woorden! Ik wens je veel sterkte en vooral wijsheid op jouw pad terug naar vitaliteit, gezondheid en een nieuw en inspirerend leven! Warme groet Marjolein

keeke
Door

keeke

op 31 Aug 2013

en hier word ik weer niet goed van! pessimisme is dodelijk, optimisme is LEVEN mocht je zelf niet genezen, dan kan een ander dat toch nog wel?? waarom daaraan twijfelen?? Met pessisme en negativiteit wordt je zeker niet beter!! Het ga je goed.

Monique
Door

Monique

op 31 Aug 2013

Wauw lieve dames, ik lees jullie pijn en verdriet door alles heen. Vreselijk om een dierbaar iemand hieraan te verliezen of mss jezelf. En toch...... Er gebeuren ook wonderen. Hoop, vertrouwen en liefde zijn zo van die broodnodige ingrediënten. Jeannette is mijn ontzettende lieve vriendin en juist door de wijze waarop zij ermee omging/gaat heelt ze niet alleen zichzelf maar bijna iedereen waarmee ze in aanraking komt. Dus niet alleen reguliere aanpak, maar een totale reset van heart, mind en body heeft haar genezen. Ik gun jullie ook net zoveel goeds toe. Veel kracht en liefde voor jezelf. Liefs monique

Ariane
Door

Ariane

op 01 Sep 2013

Dank je, Monique. Inderdaad strijden 24/7 verdriet, pijn, angst, woede om de eer.....Althans bij mij.

Anneke
Door

Anneke

op 31 Aug 2013

Als je genezen bent, is er geen noodzaak tamoxifen te slikken. Uitzaaiingen kúnnen niet genezen. Soms kan je ze voorkomen, o.a. door het slikken van tamoxifen...

Anneke L
Door

Anneke L

op 31 Aug 2013

Ook ik vraag me af waar de Tamoxifen dan nog toe dient, als je genezen bent?! Je beweert genezen te zijn door dieet, yoga en optimisme. Dan heeft het toch geen enkele zin om je lichaam te "vergiftigen" met pillen? Dan had je er in 2009 toch al mee kunnen stoppen? Tamoxifen heeft nare bijwerkingen, maar zo te lezen heb jij helemaal nergens last van. Blijkbaar de uitzondering op de regel.

Ariane
Door

Ariane

op 01 Sep 2013

Van dat Tamoxifen verhaal snap ik ook niets. Je kunt het preventief slikken om te proberen uitzaaiingen te voorkomen, maar om dat zoveel jaar na dato nog te doen? Terwijl je genezen bent? Nee, dat gaat er bij mij niet in.

Josje
Door

Josje

op 09 May 2014

Tamoxifen heeft niets met uitzaaiingen te maken. Je krijgt het voorgeschreven als de tumor die je had en die bahndels is, hormoongevoelig was. Tamoxifen is een antihormoon en verkleint de kans dat de tumor terugkomt.

Els
Door

Els

op 02 Sep 2013

Dank je wel Jeannette Moors dat je je verhaal hebt willen delen! Hoe kan het dat je toch tamoxifen bent blijven slikken? het is toch een oestrogeen remmend middel? Is het dan niet handiger om de oorzaak van het uit balans zijn van de hormoonhuishouding, op een natuurlijke manier in balans te brengen? met natuurlijke hormoon creme? groetjes ELs

Marjolein Dubbers
Door

Marjolein Dubbers

op 03 Sep 2013

Beste Els, Jeannette zal komende week zeker zelf je vraag beantwoorden. Deze week is ze niet in de gelegenheid om het zelf te doen.

Marjolein Dubbers
hanni
Door

hanni

op 12 Sep 2013

bij mij is vorig jaar BK geconstateerd 2 niet voelbare carcinomen met een ondeskundige traumatische behandeling van een zeer onervaren en niet deskundige chirurg. Eerst ben ik heel boos geweest dat ik dit met me heb laten gebeuren. Nu realiseer ik me dat het een ommekeer in mijn leven is met nadenken wat ik eet en wat ik met de rest van mijn leven wil. Wat ik heel gek vind is dat we in Nederland zo'n slechte en onvolledige preventieve info krijgen over kanker en dat er bij de behandeling van kanker geen enkele relatie wordt gelegd met voeding stress en mineralen en vitaminen. als ik vorig jaar wist wat ik nu weet had ik me niet hals over kop laten opereren. Ik heb geen vertrouwen meer in de reguliere zorg. Ik ga weer op mijn eigen gevoel af af, heb de folluw up afgezegd, heb de regie weer in eigen hand genomen en voel me een stuk beter.en ik wil alle vrouwen boven de 60 dan ook de tip meegeven: is je operatie wel nodig? probeer het eens eerst anders.

Brigit
Door

Brigit

op 11 Oct 2013

Hoi Marjolein. Ard Pisa heeft een nieuw boek geschreven dat gaat over kanker en een gezonde levenswijze. Het boek heet wat Angelina niet wist maar wel had moeten weten. Ik vond het een heel vernieuwend boek over hoe je kanker kunt voorkomen en genezen. Groetjes Brigit.

Mieke Heinsbroek-van der Leest
Door

Mieke Heinsbroek-van der Leest

op 02 Nov 2013

"Kanker als boodschap om anders te gaan leven."Deze boodschap kreeg ik 4 jaar geleden toen ik de diagnose borstkanker kreeg. En wat was ik blij met deze boodschap! Want het roer moest om bij mij ,dat was duidelijk, niet alleen voor mezelf maar ook voor mijn toen 11 jarige zoon.Een leven vol stress en pijn ( zowel mentaal als fysiek) al 15 jaar.Ik was op en kon niet verder ondanks mijn toch altijd positieve kijk op alles. Door het krijgen van de borstkanker heb ik het besluit genomen om zaken te veranderen en vooral goed voor mezelf te gaan zorgen! Ben goed en clean gaan eten en drinken, probeer zo goed mogelijk lichamelijk in beweging te zijn en probeer zo positief mogelijk in het leven te staan. Dit alles heeft wel een tijd geduurd voordat het een"way of life" werd maar het werpt zijn vruchten af! De kilo's die er bij kwamen toen ik in de overgang kwam na de chemo, zijn eraf. Ik ben trouwens na 1 chemo gestopt na mijn borstamputatie. Ook de hormoontherapie heb ik geweigerd omdat het niet goed voelde. Ik luister naar mijn lichaam en dat stemmetje in mijn hoofd en die sturen mij in de goeie richting! Dankzij het krijgen van de kanker leef ik nu, in de beste zin van het woord! Had ik 4 jaar geleden geen kanker gekregen dan was ik er nu niet meer geweest, dat weet ik heel zeker! Voor mij is dat een teken van leven geweest en daar ben ik dagelijks nog dankbaar voor. Ik werk trouwens zelf al tientallen jaren in de gezondheidszorg maar weet nu dat we onze gezondheid in onze eigen handen hebben..!Lieve groet van Mieke

Joan
Door

Joan

op 03 Nov 2013

Goede morgen! Interssant onderwerp voor mij. Ik kom er nl niet achter wát nou invloed heeft op oestrogenen, en wát fyto-oestrogenen nou eigenlijk doen. Er zijn verschillende soorten plantaardige oestrogenen en laten die nou juist in heel gezonde voeding zitten: fruit, chlorella, broccollie, haver, lijnzaad, soya, enz enz. Borstkanker overleef je, er wordt nooit van "genezen" gesproken. Ik zei altijd maar: het is genezen tot het tegendeel is bewezen. Vorig jaar werd na 20 jaar geconstateerd dat het nooit weg is geweest. Het zit in mn rugwervels en op andere plaatsen. Ik krijg arimidex, een anti-oestrogeen dat de tumormarkers fors terugbrengt. Mijn vraag zou zijn: welk voedsel kan ik het best eten zonder de uitgezaaide borstkanker te versnellen. En welk voedsel en/of supplementen om de arimidex niet te ondermijnen? En welk voedsel/supplementen om de borstkanker die er dus al IS juist tegen te gaan. Ik neem al e.e.a. Maar twijfel nu over alles. Groet, Joan

Jeannette
Door

Jeannette

op 05 Nov 2013

Beste Joan, Dank voor je reactie, heftig om te lezen dat vorig jaar na 20 jaar werd geconstateerd dat het nooit weg is geweest.... Welke voeding en/of supplementen je het beste kunt nemen om de arimidex niet te ondermijnen adviseer ik je om contact op te nemen met een arts voor niet toxische tumortherapie, zie voor adressen de site van de MMV http://www.mmv.nl/artsen-therapeuten-di%C3%ABtisten Ik heb hier zelf een hele zoektocht in gehad waardoor ik anders ben gaan leven, lees ook het blog van Ralph Moorman "het behandelen van kanker" http://www.dehormoonfactor.nl/het-behandelen-van-kanker Ik wens je veel liefde kracht en sterkte toe. Hartelijke groet Jeannette

Joan
Door

Joan

op 26 Nov 2013

Bedankt Jeanette, ik ga op zoek, zoek al en het wordt bijna een magic mistery tour, maar zo gaat dat. We slalommen tussen de reguliere en alternatieve meningen en aangeboden behandelingen en hopen dat het ons goed doet. Inmiddels experimenteer ik met zeer goede voeding en de verdeling ervan door de dag heen en merk een verbetering in mn darmen en ik slaap beter. Hoera. De supplementen en zgn "superfoods" check ik op "breastcancer", bv "macca and breastcancer". OK dan weet je dat je dat niet moet nemen als de borstkanker manifest is. Door een natuurarts werd mij curcuma aangeraden, maar dan kom je weer een verhaal tegen dat curcuma een stofje die bepaalde (?)medicijnen moet afbreken tegenhoudt. Je moet alles zelf checken en dubbel checken. Ik vind dat moeilijk hoor, vooral als je merkt dat de alternatieve sector elkaar ook tegenspreken. Ik ga wel kijken naar dat hormoonbalansdieetboek. Maar enfin, ik wil er ook niet de hele dag mee bezig zijn en vergeten te leven. Ine, ik snap je dubbele gevoel over de Taxomifen goed, dat heb ik ook- maar inderdaad - misschien is het nu het beste om èn èn te doen. Sterkte ermee.Groet weer! Joan.

Ine
Door

Ine

op 14 Nov 2013

Beste Jeannette, ik heb heel veel respect voor jou. En je hebt me ook geïnspireerd om ook het hormoonbalansdieet te gaan volgen. Ik heb twee jaar geleden borstkanker gehad en hoop dat het nooit meer terug komt. Door het hormoonbalansdieet voel ik mij veel fitter en zie er veel beter uit. Daarnaast gebruik ik nog tamoxifen. Ik heb daar een dubbel gevoel bij, want het zijn geen fijne pilletjes, maar aan de andere kant heb ik nu misschien wel de ideale combinatie te pakken, van regulier en alternatief. In elk geval voel ik mij goed. Dank je wel voor wie je bent!

Jeannette
Door

Jeannette

op 27 Dec 2013

Beste Ine, Dank voor je reactie. Fijn dat je je fitter bent gaan voelen door het hormoonbalansdieet en dat je nu misschien wel de ideale combinatie hebt, van regulier en alternatief. Ik wens je veel kracht en sterkte toe, alle goeds! Jeannette

Borstkanker; wat als je lichaam je dan toch in de steek laat?
Door

Borstkanker; wat als je lichaam je dan toch in de steek laat?

op 24 May 2014

[…] toch kreeg ze onlangs te horen dat ze borstkanker heeft. Ze schreef me dat ze erg teleurgesteld is in haar lichaam en helemaal de weg kwijt is. Wie […]

Henk
Door

Henk

op 11 Jul 2014

Mooi artikel, Jeannette. Zelf heb ik enige tijd geleden kennis gekregen van de Germaanse Geneeskunde waarin een heel bijzondere kijk op het ontstaan en de genezing van kanker en andere ziekten wordt gegeven. Je kunt er meer over lezen op www.germaansegeneeskunde.nl. Ik kan het je erg aanbevelen. Vriendelijke groet,

Nica
Door

Nica

op 15 Dec 2014

Beste mensen Wat ik jullie ook van harte kan aanbevelen is om je te verdiepen in de Antroposofie, deze aanvullende geneeswijze heeft een middel ISCADOR (weleda) wat ingezet wordt bij kanker. Dit middel kan via een Nederlandse arts voorgeschreven worden maar wordt in Duitsland gekocht (vanwege onze geweldige Liberale VVD politiek ) dit is cynisch bedoeld he! veel succes op je tocht naar beter worden.

Helena van Hijfte
Door

Helena van Hijfte

op 22 Mar 2016

Beste Jeanette In mei wordt het 6 jaar geleden dat er bij mij borstkanker is geconstateerd. Na chemo, borstamputatie en hormoontherapie, ben ik blij dat dit achter mij ligt. De dagen dat ik aan deze periode denk worden minder.... Lichamelijk daarintegen wordt ik bijna iedere dag met mijn lichaam geconfronteerd., wat zich vnl uit in vermoeidheid; pijnlijke spieren en gewrichten. Altijd moei zijn.. Omdat ik me realiseer dat voeding hierin heel erg bepalend is zou ik graag de opleiding Natuurvoedingsadviseur willen volgen. Ben kok van beroep en denk dat dit een interessante aanvulling is op mijn achtergrond Graag zou ik van u willen weten waar ik deze opleiding kan volgen. Bij voorbaat dank, Met hartelijke groet. Helena van Hijfte

Jeannette
Door

Jeannette

op 22 Mar 2016

Beste Helena, De opleiding Natuurvoedingsadviseur is zeker een interessante aanvulling, je kunt deze volgen bij Sonnevelt https://www.sonneveltopleidingen.nl/opleidingen/natuurvoedingsadviseur Ook de opleiding Trainer Hormoonfactor kun je bij Sonnevelt volgen https://www.sonneveltopleidingen.nl/opleidingen/trainer-hormoonfactor Ik hoop dat deze opleidingen je net zoveel zullen brengen als ze mij hebben gebracht. Zie ook: www.mmv.nl Succes met de opleiding. Ik wens je veel kracht en gezondheid toe, alle goeds! Hartelijke groet, Jeannette

Reactie plaatsen

Meer advies over 

vitaliteit en gezondheid?

Er staan meer dan 300 waardevolle artikelen op je te wachten!