Verander je voeding. Verander je hormonen. Verander je leven. Wil jij weten hoe?
Lees meer

Page content

Contact

 

Laat een bericht achter

Heb je vragen, suggesties, opmerkingen of bemoedigende woorden dan horen we die graag. Helaas kunnen wij je geen persoonlijk advies geven als het gaat om jouw gezondheid en vitaliteit. We raden je aan hiervoor een (natuur)arts of gespecialiseerd therapeut te consulteren.

 

Contactgegevens:

Energieke Vrouwen Academie

Wachterslaan 13

6523 RS  Nijmegen

Kvk nummer:   56716222

BTW nummer:  NL 163772617B01

 

Comment Section

29 reacties op “Contact


Door Jacqueline op 11 november 2015

Beste Marjolein,
Kan het zo zijn dat van bijnierinsufficiëntie je lichaamstemperatuur stijgt?Door Karin op 17 maart 2015

Dag Marjolein,

Wat een mooie en zeer informatieve site! Ik ben een 50’er met RR D MS en ben 2 weken geleden gestart met het Terry Walsh dieet. Op jouw site heb ik veel informatie kunnen vinden over zowel voeding als supplementen die door haar worden aangeraden. Hartelijk dank daarvoor en ik zou ook graag de nieuwsbrief ontvangen om op de hoogte te blijven.

Hartelijke groet,
Karin


Door Tammy Baur op 6 januari 2015

ps. Nog een vraag: vanuit de ayurveda raadt men mij aan ’s avonds koemelk te drinken voor het slapen. Laat ik dat nou eigenlijk nooit drinken behalve in een cappuccino soms. Wat doe ik nou met zo’n advies? Het komt natuurlijk ook voort uit de indiase cultuur lijkt mij…..


Door T. Goudriaan op 23 oktober 2014

Kom deze website van de Vrouwenacademie tegen en wil graag reageren. Allereerst een website naar mijn hart, want ik denk dat het hard nodig is dat vrouwen zich bewuster worden van wat zij eten en wat een invloed het heeft op het dagelijks leven. Als ik in een supermarkt bij de kassa sta, valt het me op, hoeveel ongezond eten, snoep, frisdranken etc er gekocht wordt. Vraag me dan af of mensen weten wat ze eten, voeding vol met E- nummers, geharde vetten etc. Besef dat ik jaren geleden ook zo inkocht. Zo ongeveer 4 jaar geleden werd er diabetes geconstateerd, waarschijnlijk had ik al langer, had in elk geval geen overgewicht. dat heeft me aan het denken gezet en ben toen overgegaan op biologische voeding, puur natuur smaken. Volgens de diabetesdeskundige zou het wel een beetje helpen, met nadruk op een beetje. ik heb dit doorgezet en het is gelukt, ik heb een constante bloedsuikerspiegel van rond 5.2 en ik begon met 20. Kreeg toentertijd 2 metformines, volgens de arts zou dat met de tijd meer worden of andere medicijnen en insuline in het vooruitzicht. Dat heeft mij de kracht gegeven om het zelf aan te pakken, heb alles zelf ter hand genomen. Het gevolg is dat me nu fitter en energieker voel als jaren ervoor. Het is gebleven bij 2 metformines, maar nu als preventie. Het mooie ervan is, dat het eten veel lekkerder en variabeler is dan voorheen. Ben heel blij met het resultaat en zou tegen iedereen met diabetes willen zeggen, slik niet zomaar pillen, kijk ook eens wat je er zelf aan kan doen.
En beweging natuurlijk! Schrijf dit omdat ik nu 70 ben geworden en wil laten zien dat het ook op oudere leeftijd de moeite is om dingen te veranderen.

Tjitske


Door Erika op 19 augustus 2014

Beste Marjolein,
Prachtige website en prachtige teksten! Heel erg inspirerend voor mij. Dankjewel daarvoor. Wat me wel tegenstaat om vaak naar de website te gaan is het volgende en dat wil ik graag even mededelen omdat er vast meer mensen zijn die daar tegenaan zullen lopen.
De website en dus ook de E boeken richten zich op de 40+ er. Ik begrijp dat wel, maar dat schrikt de jonge mensen wel wat af terwijl zij steeds vaker met dezelfde problemen te maken hebben. Er zijn in mijn kennissenkring veel mensen onder de 30 die al aan zware medicatie zitten en rondlopen met pijnen en diverse klachten. Ze leggen nog geen link met de voeding – op alle vlakken die je zo mooi schetst op de website. En ik weet zeker dat ze ontkennen dat het daaraan ligt en daar bewust of onbewust de ogen voor sluiten. Om een website als deze met deze mooie gegevens wat toegankelijker te maken voor deze groep jongere mensen is het misschien handig niet zo duidelijk te schrijven dat deze academie bedoeld is voor 40+ ers. Tegen de tijd dat deze groep waar ik het over heb 40 is, hebben ze de hoop al opgegeven om ooit van hun pijnlijke lichaam en de zware medicatie af te komen.
Ik ben ook nog geen 30 en ben wakker geschud door mijn zoontje na zijn geboorte vorig jaar. Hij heeft me kritisch leren kijken naar mijn omgeving, de producten waar ik mee kookte, schoonmaakte en ons gezin mee verzorgde. Ik heb ons hele leven omgegooid en ben overgestapt op biologisch eten. Ik kook met Ghee en himalayazout en ben overgegaan op glutenvrije en suikervrije voeding. We eten daarnaast zonder toevoegingen zoals conserveermiddelen en E-nummers. Qua zuivel eten we alleen kaas met mate. Wasmiddel en schoonmaakmiddelen maak ik zelf. Verzorgingsproducten worden gescreend op aluminium en parabenen en moeten met biologische producten geproduceerd zijn. Daarnaast ondersteun ik de darm van mijn zoontje met probiotica en gebruiken we allemaal vitamines en een hoge dosering vitamine c (magnesiumascorbaat; poeder, tot C flush) bij ziekte en als ontgifting. Verdere ontgifting doen we met Alka druppels en alka thee, brandnetelthee, chlorella poeder, verse knoflook (ongekookt).
Er komen steeds meer mensen met vage klachten, heftige klachten en die zullen een keer wakker worden. Bij mij was mijn zoontje degene die dat deed.
Ik dank je voor deze website en ik hoop dat je de term 40+er iets kan aanpassen voor mijn eigen leeftijdsgroep 😉
Alvast bedankt!
Groeten, Erika


Door Marjolein Dubbers op 20 augustus 2014

Ha Erika, Dank je wel voor je mooie en positieve bericht. Mijn doelgroep is vrouwen 40+ omdat ik zelf een vrouw 40+ ben en omdat de gevolgen van jarenlang “voedselachtige substanties” eten in plaats van echte voeding daar echt boven water gaat komen in de vorm van allerlei klachten. Maar je hebt gelijk, hoe eerder je begint jezelf goed te voeden hoe beter het is!


Door Margot van den Boom op 18 juni 2014

Je hebt een mooi stukje over artrose geschreven. Ik had het ook al heel vroeg, zo rond mijn 37e begon het al. Inmiddels heb ik iets ontdekt wat beter werkt als glucosamine en dat is gesucol. Ik heb daar over gelezen en dat werkt dus beter ! Ik had eigenlijk niets aan glucosamine. Dat werkte niet. Gesucol daarentegen wel ! Eerst heette het genacol. Kijk maar eens op internet ! Bedankt en groetjes van Margot


Door Maranda T. op 17 september 2014

Hallo Margot,
Zeg dat wel !!! Ik las laatst een artikel over hoe de mensen voor de gek gehouden worden met glucosamine en allerlei vulmiddelen van collageencapsules. Bah !! Erg gemeen, heeft veel geld gekost.
Ik was zeer sceptisch over Gesucol maar omdat mijn collega het gebruikt, ben ik het gaan proberen. En nu, zes maanden verder en het is super !!
De maker gebruikt pure stoffen en geen vulmiddelen of wat dan ook !!
Goed product en ik raad het een ieder aan. Weg met de nepproducten.
Groetjes van Maranda en werk ze allemaal !!


Door Ellen Terborgh op 8 januari 2014

Beste Marjolein,

Zojuist heb ik je e-boek gedownload en even bekeken. Heel waardevol allemaal! Ik heb nog twee boekentips voor jou en EVA. Je besluit je boek met ‘sluit vriendschap met je lichaam’. Een mooi boek hierover wat ik nu aan het lezen ben is “De wijsheid van je lichaam” van Pamela Free (ISBN 90 202 7683 2). En over vrouwen en gezondheid in het algemeen kocht ik eens op Boekwinkeltjes voor een prikkie “Vrouw, je lichaam, je leven” van Miriam Stoppard (ISBN 90 215 254 37). Een leuk boek om af en toe in te neuzen als je iets specifieks wil weten.

Ik ben reuze benieuwd naar de wekelijkse nieuwsbrief!

groetjes

Ellen


Door Helma Miltenburg op 9 oktober 2013

Hallo,
Ik heb jullie site doorgestuurd gekregen van mijn vriendin en ook ik zou graag de nieuwsbrief willen ontvangen. Zelf heb ik artrose in mijn hele lichaam en ook ik doe iets aan biologische voeding en supplementen. Heel er interessant wat ik allemaal al heb gelezen en ik wil graag op de hoogte blijven.
vriendelijke groet,
Helma MiltenburgDoor regine op 17 juli 2014

Hallo, ik zou ook ontzettend graag de nieuwsbrief willen ontvangen ivm mijn darmen die nogal tegenwerken & ik op dit moment aan het uitvogelen ben wat qua voeding wel en niet bij mij werkt, en alles wat ik hier lees spreekt mij nogal aan. Bedankt alvast. Groeten Regine


Door Annemarie Vos op 30 september 2013

Hallo Marjolein,

Graag ontvang ik de mail info van EVA.
Ik ben zeer geïnteresseerd in wat je te bieden hebt.
Zelf geef ik Dru-yoga, hormoonyoga en heb verschillende workshops gevolgd voor vrouwen in de overgang. Samen met een collega vriendin verzorgen wij vrouw en yoga ochtenden en brengen we graag waardevolle tips voor de vrouwen! Fijn zoveel mooie info. Warme groet Annemarie


Door Ellen op 13 september 2013

Hallo Marjolein,

Door overgewicht, chronische rugpijn en allerlei andere kwalen ben ik gedeprimeerd geraakt en erg lusteloos geworden. Ik wil van alles en onderneem niets. Het is me teveel om het allemaal uit te zoeken en te kopen en te proberen, terwijl ik denk dat jouw tips me beslist zouden helpen. Elke dag begin ik met goede voornemens, maar ik voer niets uit. Ik ben 54 jaar en wil weer gelukkiger, gezonder en slanker worden. Hoe kan ik juist die beginstappen wél zetten?? Is het eventueel mogelijk om een consult bij jou aan te vragen??
Hartelijke groet van Ellen


Door Karin op 21 augustus 2013

Marjolein,

Ik ben nu vier weken bezig met je tips. Eet veel minder omdat mijn voeding ook echt voedt. Heb geen honger. Slaap ook beter. (doe ook de MIR methode).Dol op hennepzaad. En het fijnste; 2,5 kilo afgevallen. Voel me zo goed! Het is gewoon een manier van leven en eerlijk gezegd kost het me geen moeite. Vind het een leuke hobby. Wel jammer als ik buiten de deur eet, dat ik dan niet helemaal kan eten zoals ik wil, maar al met al ben ik lekker en goed bezig. Groeten van Karin


Door Marjolein Dubbers op 22 augustus 2013

Hallo Karin, wat leuk: het zien als een nieuwe hobby! Die ga ik gebruiken! Als je buiten de deur eet doe dan wat je kan en geniet van iets wat misschien niet helemaal in je menu past maar wat wel lekker is. Zolang je jezelf toestaat om ervan te genieten is het goed voor je. Pas als je eet terwijl je jezelf op je kop zit, gaat het mis. Keep up the good work!


Door Vanden Wyngaerd op 9 augustus 2013

Beste Marjolein,
Ik kreeg je naam van Katrin Van de Water van passion for work in België.
Mijn passie is gezonde voeding, workshops, levende rauwe keuken en ik wil daar iets verder mee doen op werkvlak. Ben jij actief in België? Interesse in deze thema’s?

Vriendelijke groet,
Ann


Door Marjolein Dubbers op 14 augustus 2013

Beste Ann, mijn praktijk is in Nederland maar ik heb natuurlijk Belgische lezeressen op mijn site.


Door Anita op 6 juli 2013

Hoi Marjolein

Wat een aanwinst je site!
Ondanks dat ik 47 ben, 5 kinderen heb waarvan de jongste 4 is, gaat mijn hart uit naar vrouwen na de bevalling.
Dat is zo gezegd braakliggend terrein. IK wil graag een kennisbank voor opzetten en die van jou spreekt me gewoon aan.
Heb vanmorgen het winstmodel van eelco besteld. was al dat technisch gedoe zat.
Meer over mij vind je op http://www.about.me/anitabrinkman
Mat wat ik eigenlijk wilde vragen is of we eens kunnen babbelen hoe jij eea hebt aangepakt of gaat alles via de facebookgroep?
hoop van je te horen
Gr Anita


Door Anita op 6 juli 2013

ik bedoel van tonny natuurlijk. coaching heb ik van eelco


Door Rosalie Zwaan op 1 juli 2013

Hoi Marjolein, ik wil heel graag de nieuwsbrief ontvangen maar kon geen link vinden? hartelijke groet, rosalie


Door Jitka op 27 februari 2013

Hoi Marjolein,

Sinds enkele weken ben ik eindelijk bevestigd in het idee dat ik een (zeer heftige) lactose-intolerantie heb. Al jaren kamp ik met diverse klachten die door diverse (medische) hulpverleners werden geschaard onder “stressklachten” en “slechte conditie”.
Ik wil graag mijn lijf weer in balans krijgen. Ik hoop bruikbare tips in je e-book te vinden.
Mijn vraag is: het boek is geschreven voor vrouwen van 40+. Ik ben 36, maakt dat veel verschil?

Vast bedankt voor je reactie.


Door Marjolein Dubbers op 1 maart 2013

Ha Jitka, nee hoor, hoe eerder je nu begint om goed voor je lichaam te zorgen hoe beter. Goed dat je er nu eindelijk achter bent gekomen wat het probleem is.
Gebruik alle tips die je aanspreken en blijf vooral goed voelen wat je lichaam nodig heeft. Veel gezondheid gewenst!


Door Boon op 30 december 2012

Beste Marjolein,
je vroeg om reactie op je e-book maar ik kon nergens vinden wáar dat kon, dus doe ik het zó.
Alles wat je schrijft, pas ik al jaren toe alleen gebruik ik nog steeds tarwe.
Ik ben bijna 62 en doodmoe, burnout etc. Ik zal tarwe nu gaan mijden.
Omdat mijn zoon van 20 als baby bijna niets verdroeg, ben ik me in voeding gaan verdiepen. Om te beginnen was koemelk de grote boosdoener, later knapte hij heel erg op van een glutenvrij dieet. Om maar een paar onderdelen van zijn geschiedenis te noemen.
Ik doe in het ziekenhuis botdensiteitsmetingen en ben het helemaal met je eens: gebruik geen zuivel!
Ik heb hierover in mijn ziekenhuis ooit een lezing gehouden maar toch wordt er in ieder ziekenhuis door de diëtisten nog steeds op gehamerd dat er drie maal daags een glas melk moet worden genuttigd.
De invloed van Campina is gigantisch!
Zij sponsoren het osteoporosecongres en de Osteoporosestichting.
Ik wil je een tip geven: jarenlang heb ik meegewerkt aan schildklieronderzoek.
Het bleek dat als mensen in de 6 maanden voorafgaand aan de bloedafname hiervoor, in contact waren geweest met jodium (desinfectie bij prikken) wij geen betrouwbare metingen konden doen. Daarom is jodium vervangen door chloorhexedine.
Je hoeft niet oraal jodium in te nemen om je schildklier van jodium te voorzien: smeer gewoon wat jodium op je vel en je schildklier zit vol !
Ik heb dit al eens bij de Telegraaf gedumpt omdat het toen ging over het verstrekken van jodiumpillen in geval van een nucleaire aanval maar zij wensten dit niet te publiceren.
Ik bedank je voor het e-boek en voel me hiermee gesterkt in mijn eigen overtuigingen, nu moet ik de tarwe verbannen en kijken hoe het dán met me gaat.
Fijne jaarwisseling en een gezond 2013!


Door Marjolein Dubbers op 1 januari 2013

Dank voor je reactie. De invloed van stress op je lichaam is gigantisch en wordt naar mijn mening erg onderschat. Probeer zoveel mogelijk beweging (liefst buiten) en ontspanning in te bouwen in je leven. Vaar je eigen koers en laat je niet gek maken. Sterkte hiermee! Jij ook een heel gezond en vitaal 2013 gewenst.


Door Gaby op 15 januari 2015

Welk E boek?
Ik ben allerlei informatie aan het verzamelen! Gisteren kwam eindelijk ook m’n Boek van Terry Wahls binnen!!
Moeilijk vr mij omdat het Engels is daarom probeer ik zoveel mogelijk Nederlandse teksten!
Please help me!!
Lieve groet Gaby


Door Toos op 14 mei 2012

Hallo Marjolein,
Wij hebben elkaar gesprokrn bij sonnevelt zaterdag en het over CHIA gehad.
Je kunt een kilo kopen bij http://www.europesecultuurvogelshop.nl voor 8:00 euro.
weet nu niet of dat de zelfde is en of deze net zo goed is.
Groetjes, Toos


Door Marjolein Dubbers op 15 mei 2012

Hallo Toos, ja, ook hiervoor geldt dat ik niet weet wat er met vogelzaad gebeurt en of er dezelfde strenge eisen aan de bewerking worden gesteld als aan voeding. Dit zou kunnen verschillen. Ik zal ze eens deze vraag stellen. Je hoort nog van me!

Plaats een reactie


*