Het feit dat we zelf voor 75% uit water bestaan vind ik een heel interessant gegeven, als je bedenkt dat water gevoelig is voor positieve of negatieve gedachten. De Japanse onderzoeker Masaru Emoto heeft dit laten zien in zijn foto’s van ijskristallen.
Hoe praat jij tegen jezelf? Wat zijn zo doorgaans jouw stille gedachten over jezelf?
Koffie, zwarte thee, alcohol, frisdranken?
Nog even terug naar wat we zouden moeten verstaan onder water als vervolg op mijn eerdere blog. Helaas, misschien dat de basis van bovengenoemde dranken bestaat uit water, ze zijn allemaal simpelweg ongezond voor je, zeker in grote hoeveelheden. Geef je planten in huis (of tuin) maar eens een tijdje koffie of een sportdrank in plaats van water. Dan zie je het verschil al heel snel.
- Koffie en zwarte thee belemmeren het opnemen van water door de cellen in je lichaam en bevorderen juist de onttrekking van vocht. Het zijn in feite plasmiddelen: drink ze en je zult al snel moeten plassen. Moet je te vaak naar het toilet naar je zin? Stop eens met het drinken van koffie en thee en vervang het door water. Kijk eens wat het met je doet. Drink je toch een kop koffie: drink er dan gelijk twee glazen water bij, dan vul je het vochtgebrek tenminste weer aan.
- Alcohol onttrekt ook vocht uit je lichaam. De droge mond na een avondje doorzakken? Je lichaam is dan gewoon helemaal uitgedroogd. Af en toe een glas rode wijn kan prima maar ook hiervoor geldt: zet er een groot glas water naast en drink die erbij.
- Frisdranken zijn eveneens suikerbommetjes en bevatten daarbij ook nog fosfaten die voor versnelde veroudering kunnen zorgen. Kies jij voor de light-versie? Helaas, de chemische zoetstoffen in lightproducten, zoals aspartaam, zijn echt nóg slechter voor je. Laat frisdranken gewoon links liggen, je lichaam zal je er dankbaar voor zijn. Hetzelfde geldt overigens voor alle sport- en energiedranken. Water is wat je lichaam nodig heeft.
We bestaan zelf voor 75% uit water, wat betekent dit?
Ons lichaam bestaat voor ongeveer 75% uit water. Door middel van zweten, plassen en ademen raken we voortdurend ons vocht kwijt en drogen we uit, daarom is het logisch om onszelf steeds weer aan te vullen met nieuw water. Uitdroging ligt aan de basis van veel gezondheidsproblemen. Maar er is meer te zeggen over water. De Japanse onderzoeker Masaru Emoto heeft water uit verschillende bronnen gefotografeerd door het te bevriezen en de kristallen onder de microscoop te leggen. Zuiver bronwater bleek prachtige hexagonale (zeshoekige) kristallen te vertonen.Water uit een vervuilde rivier bleek chaotische, niet-symmetrische kristallen te vormen. Op zich niet zo verwonderlijk misschien, maar Emoto zocht verder.
Water kan informatie uit de omgeving opslaan
Emoto vroeg zich af of muziek invloed had op de waterkristallen. Hij liet water eerst muziek horen voordat hij het invroor en fotografeerde. Klassieke muziek van Bach en Mozart bleek harmonische kristallen op te leveren; heavy metal leverde weer chaos op. Emoto’s onderzoeksdrang werd nu pas echt aangewakkerd. Hij besloot om water een tijdje op geschreven woorden te zetten en daarna in te vriezen. Woorden als liefde of hoop leverden weer mooie kristallen op; woorden als ruzie of idioot leverde chaos op. Dit bleek ook zo te werken als de woorden tegen het water werden uitgesproken. Liefde en dankbaarheid leverde de mooiste kristallen op. De conclusie van Emoto was dat water beïnvloed wordt door de informatie waar het aan wordt blootgesteld en dat het deze informatie opslaat.
Alles is energie
Op zich is het natuurlijk niet zo heel vreemd dat uitgesproken woorden invloed hebben op water. Alles is energie; alle informatie wordt opgeslagen als vibraties. Als we nu zelf voor 75% uit water bestaan, wat heeft het uitspreken van woorden dan voor invloed op een ander of op jezelf? Ik vind dit een interessante vraag. Het is duidelijk dat het uitspreken van de woorden “ik haat je” een andere invloed op je heeft dan de woorden “ik hou van je”. Dit komt natuurlijk omdat we betekenis hechten aan de woorden. We hebben nou eenmaal liever dat mensen van ons houden dan dat ze ons haten. Ieder mens heeft liefde en aandacht nodig. Zonder liefde en aandacht gaan we dood. Maar misschien gebeurt er méér. Hoe werkt het als je dit soort woorden tegen jezelf zegt?
Heb jij een dictator in je hoofd?
Ik ben er jaren geleden door een workshop achter gekomen dat ik heel veel negatieve dingen tegen mezelf zei. Vaak alleen in stilte; in mijn hoofd. Ik zei “kluns” tegen mezelf als ik een fles appelsap op mijn houten keukenvloer kapot liet vallen. Ik zei “sukkel” als ik mijn huissleutels weer eens niet kon vinden. Ik zei “lafaard” als ik niet solliciteerde op een interessante baan die voorbij kwam en “luiwammes” als ik op de bank bleef liggen in plaats van te gaan hard te lopen. En ik zei “dik varken” tegen mezelf als ik bloot voor de spiegel stond. Enfin, zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik realiseerde me dat ik een ongelooflijk arrogante dictator in mijn hoofd had zitten. Eentje die ik allang de wacht zou hebben aangezegd als het een huisgenoot zou zijn geweest waar ik dagelijks mee had moeten leven. Maar ik leefde dagelijks met deze dictator in mijn hoofd!
Maak van je dictator je beste vriendin
Langzaam realiseerde ik me dat ik mezelf hier veel onrecht mee aandeed. Dat het niet eerlijk was. Dat ik nooit maar dan ook nooit zo lelijk en agressief zou uitvallen in woorden tegen een huisgenoot en dat ik ook niet wilde dat er zo tegen mij gesproken werd. Intuïtief realiseerde ik me ook dat het niet bevorderlijk was voor mijn gezondheid.Vanaf die dag besloot ik dat ik dit niet meer zo wilde doen. Het heeft een tijdje geduurd want oude patronen zijn lastig te veranderen, maar het is me gelukt. Als ik nu een fles appelsap laat vallen zeg ik met warmte in mijn stem: “Hey muts, lekker bezig vandaag joh.” Als ik besluit om op de bank blijf liggen in plaats van hard te lopen zeg ik: “Geniet ervan meisje, morgen weer een dag”. Als ik mijn sleutels niet kan vinden zeg ik “o jé, de kaboutertjes zijn zeker weer langs geweest” en ik pak het setje reservesleutels dat gelukkig altijd op dezelfde plek ligt. En ik zeg “hey-spetter-met-je-mooie-ogen” tegen mezelf in de spiegel. Of zoiets dergelijks.
Vitaliseer je Vochtbalans
Ik heb me flink verdiept in het onderwerp Vochtbalans. Want water drinken alléén is niet genoeg om je vochthuishouding in evenwicht te brengen. Ik heb mijn bevindingen en eigen ervaringen ondergebracht de Programma Vitaliseer je Vochtbalans. Het in balans brengen van je vochthuishouding is voor ons vrouwen van essentieel belang voor onze vitaliteit en gezondheid. Vochtbalans is de basis van hormoonbalans en juist onze hormonen bepalen een groot deel van onze gezondheid en vitaliteit.
Vaak lopen we ongemerkt uitgedroogd rond wat kan leiden tot klachten en ongemakken die vrij makkelijk op te lossen zijn. Wist je dat kraanwater resten van medicijnen bevat en dat je die eruit kunt filteren? Wist je dat je zelf op een simpele manier je water weer vitaal kunt maken zodat het beter kan worden opgenomen door je cellen? Wist je dat vocht vasthouden vaak een signaal van uitdroging is?
Wil jij weten hoe je je vochthuishouding weer in balans krijgt? Wil jij méér weten over de Programma Vitaliseer je Vochtbalans en antwoord op bovenstaande vragen en méér: klik dan hier.
Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dit kan door middel van de social media knoppen hieronder. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.
piet
op 01 Mar 2013Yvonne
op 02 Mar 2013Marianne
op 02 Mar 2013Petra de Lange
op 23 Jun 2013simonne
op 05 Jul 2013