Gezond in één dag; het is echt mogelijk!
in Mindset
5 min. leestijd

Gezond in één dag; het is echt mogelijk!

Een paar jaar geleden gaf ik een lezing op een seminar dat heette: Gezond in een dag. Ik was van plan om mijn publiek te vragen of ze daadwerkelijk dachten dat ze gezond zouden kunnen worden in één dag. Als je echt ziek bent is dat namelijk een proces dat naar mijn mening doorgaans wat langer duurt.

Maar toen las ik in Medisch Dossier dat ik het fout heb: je kunt werkelijk gezond worden in één dag. Zelfs als je borstkanker of botontkalking hebt.

Wat vroeger gezond heette, heet nu ziek

Steeds meer mensen krijgen het label ziek opgeplakt. Niét omdat al die mensen daadwerkelijk ziek worden, maar omdat de marges die bepalen dat je ziek bent, steeds verder worden opgerekt en de kans dus steeds groter wordt dat je er binnen valt. Daarbij komt er steeds meer nauwkeurige meetapparatuur waardoor bepaalde afwijkingen in een heel vroeg stadium kunnen worden opgespoord. Ook dan krijg je direct het label ziek opgeplakt. Dit lijkt misschien gunstig want dan ben je er vroeg bij om de ziekte aan te pakken. Maar is dit wel zo gunstig?

Botontkalking; 6,7 miljoen vrouwen ziek in één dag

Vrouwen in en na de menopauze hebben een verhoogd risico op botontkalking. De botdichtheid kan op een betrouwbare manier gemeten worden met behulp van een botdichtheidsmeting. Dit gebeurt met een soort röntgenapparaat. De botdichtheid wordt uitgedrukt in een T-score. Tussen 0 en -2,5 is er sprake van normale botmassa. Boven de -2,5 is er sprake van botontkalking. Deze -2,5 is ooit bepaald door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Echter, in 2003 besloot de Amerikaanse Osteoporose Foundation dat dit verlaagd moest worden naar -2,0. Dit betekende dat op één dag 6,7 miljoen Amerikaanse vrouwen (stel dat ze zich zouden hebben laten meten op die dag) het label gezond  konden inwisselen voor het label ziek; namelijk botontkalking.

In Nederland volgen we overigens nog steeds de richtlijnen van de WHO, dus -2,5. Het label ziek of gezond hangt dus ook af van waar je woont. Realiseer je je hoe willekeurig dit eigenlijk is?

Heb je bloeddrukproblemen? Weet je het zeker?

Het zal je misschien niet verbazen dat in de commissies die bepalen wanneer iemand het label ziek moet krijgen, mensen zitten die werkzaam zijn binnen de farmaceutische industrie of er nauwe banden mee hebben.

In Amerika werd in 1997 de gevarenzone voor hoge bloeddruk aangepast. Zat je eerst prima met een bloeddruk van 160/100 mmHg, van de ene op de andere dag moest het 160/90 mmHg zijn. 13 Miljoen nieuwe klanten voor bloeddrukverlagers. Hetzelfde gebeurde met cholesterolverlagers. Toen de maximale norm werd verlaagd van 240 mg/dl naar 200 mg/dl hadden 42 miljoen Amerikanen opeens cholesterolverlagers nodig. Gesteld dat ze hun cholesterol op die dag hadden laten meten natuurlijk.

Dit zou nog niet zo’n probleem zijn als het om een appel ging die je mee naar huis krijgt van je huisarts. Maar al deze medicijnen hebben bijwerkingen die niet worden meegenomen bij het uittesten van een medicijn.

Bijwerkingen van medicijnen moeten uit de praktijk blijken

De werking van een geneesmiddel wordt uiteraard wetenschappelijk onderzocht. Men kijkt dan of het medicijn doet wat het moet doen en ook nog of het beter werkt dan een placebo. De bijwerkingen worden niet onderzocht. Deze moeten uit de praktijk blijken. Maar aangezien deze bijwerkingen bij veel mensen anders zijn, ieder mens is namelijk uniek, komt er meestal niet veel boven water. Tenzij er echt rampen gebeuren natuurlijk.

Overigens, dat hele placebo-fenomeen vind ik zó boeiend: een medicijn moet aantoonbaar béter werken dan een suikerpil. En dat het medicijn beter werkt dan de placebo blijkt lang niet altijd het geval te zijn! Is dat niet reuze interessant? Blijkbaar wordt het zelfhelend vermogen van de persoon ook op gang gebracht door een simpele suikerpil.

Overmedicalisering heeft een prijs

We leven in een samenleving van “a pill for every ill”.  We streven in onze Westerse wereld naar geluk, genot en gemak. Een pil innemen als je ziek bent is supermakkelijk. Makkelijker dan om je af te vragen of het misschien wijs is om ook eens te kijken naar je voeding, leefstijl of leven. Een arts zal je daar ook niet snel toe aanzetten, helaas. Voor hem of haar is het voorschrijven van een pil ook makkelijker dan het gesprek aangaan over je te hoge stressniveau of je ongelukkige huwelijk. Vaak hebben ze daar de tijd niet voor.

Dus iemand is ziek, neemt een pil en gaat ervan uit dat hij/zij hierdoor zal genezen. Het beeld dat hierbij bij me opkomt is een struisvogel die zijn kop in het zand steekt. Miljoenen mensen lijden zonder het te weten aan de vele bijwerkingen van allerlei medicijnen. Medicijnen zijn chemische stofjes die ingrijpen in processen in je lichaam. Soms is dat uitstekend en kan het je genezen. Maar als ze eigenlijk niet nodig zijn, ontneem je het lichaam de kans zichzelf te herstellen.

Overdiagnose bij borstkanker

Er wordt op dit moment veel gesproken over mammografie; het 2-jaarlijkse borstonderzoek voor vrouwen 50+ om in een vroeg stadium borstkanker op te sporen. Steeds meer vrouwen hebben hier problemen mee en zoeken alternatieven zoals thermografie en echografie. En terecht.

Steeds meer wetenschappers bevestigen dat de voordelen van mammografie niet opwegen tegen de nadelen. Medisch Dossier(1) schrijft (gebaseerd op diverse onderzoeken) dat tussen de 25% en 54% van alle vrouwen die na een mammogram de diagnose borstkanker krijgen, niet werkelijk kanker heeft, maar naar alle waarschijnlijkheid een DCIS (ductaal carcinoma in situ), wat in slechts ongeveer 10% van de gevallen tot kanker zal leiden. Dit betekent dat van deze groep tegenover 1 vrouw die daadwerkelijk borstkanker heeft, 9 vrouwen staan die zich onnodig zorgen maken, waar nog bij komt dat ze vaak wel een behandeling voorgeschreven krijgen, waaronder chemotherapie, bestraling en soms zelfs volledige verwijdering van een borst. Verwijdering van een borst terwijl er geen sprake is van echte kanker. Ik vind dat afschuwelijk. Omdat er namelijk andere meetmethoden zijn zoals de eerdergenoemde echografie en thermografie, die veel beter kunnen bekijken of er sprake is van daadwerkelijke kanker.

Volgens het Noorse Instituut voor de Volksgezondheid is de toename van borstkanker de laatste 20 jaar bijna volledig toe te schrijven aan overdiagnostiek. Borstkanker in de groep 40 tot 49-jarigen bleef in die periode stabiel terwijl in de groep 50+, die de bevolkingsonderzoeken onderging, borstkanker explosief steeg.

Ik heb gehoord dat er op dit moment bij de overheid hard gelobbyd wordt door de farmaceutische industrie om ook een 2-jaarlijks bevolkingsonderzoek te starten tegen prostaatkanker. Krijgen we nog méér zieke mensen, mannen in dit geval?

Het zelfhelend vermogen versterken

Als je je een beetje verdiept in kanker dan weet je dat kanker in je lichaam komt en gaat. We kunnen allemaal ongemerkt rondlopen met cellen in onze lichaam die aan het woekeren zijn, maar als ons zelfhelend vermogen groot genoeg is en de gezonde cellen de overhand krijgen, dan verdwijnt de kanker zonder dat we ooit hebben geweten dat we kanker hadden. Het versterken van het zelfhelend vermogen lijkt mij een veel betere oplossing dan het bestrijden met heel grof geschut van iets wat waarschijnlijk niet eens kanker is.

Sinds kort komt er gelukkig vanuit de medische wereld een tegenbeweging op gang tegen de behandeling van gezonde mensen. Er is al een internationale lijst samengesteld met 40 overbodig geachte behandelingen of testen. In Nederland wordt zoiets georganiseerd door de organisatie ZonMW. (2) (Bron: Medisch Dossier april 2013)

Gezond in één dag is echt mogelijk. Misschien niet altijd en overal en voor iedereen. Maar uiteindelijk bepaal je toch altijd nog zelf of je gezond bent ja of nee. Hoe ziek je lichaam misschien ook is. Geef deze verantwoordelijkheid niet uit handen.

Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dit kan door middel van de social media knoppen hieronder. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.

Bronnen

http://www.medischdossier.org/

https://www.zonmw.nl/nl/onderzoek-resultaten/doelmatigheidsonderzoek/

Marleen
Door

Marleen

op 19 Apr 2013

Sterk stuk! We raken het gevoel kwijt voor ons lichaam. We luisteren liever naar de dokter die een pilletje voorschrijft dan naar ons lichaam en onze intuïtie. Ernstige zaak! Ik deel hem ook!

Annemieke Koek
Door

Annemieke Koek

op 19 Apr 2013

we worden ziek van al die dreigementen in de gezondheiszorg. als je dit niet doet of dat niet doet heb je grote kans dat...... vul maar in. De chemische industrie vaart er wel bij. Het gaat tenslotte maar om 1 ding en dat is geld. In Nederland kennen wij geen gezondheidszorg, maar alleen ziek makende zorg. we worden vol gestopt met chemische rommel (genoemd pillen). te triest voor woorden..... Marjolein, bedankt voor al je artikelen!

Dani
Door

Dani

op 19 Apr 2013

Dank om ons weer eens meer bewust te maken van een nieuwe realiteit. Ik ben al lang afgestapt van de reguliere 'Ziekte-Zorg' en opteer voor een echte 'Gezondheids-zorg', nl hetgeen we zelf kunnen bijdragen door onze voeding en lifestijlkeuzes die we maken......maar een beetje motivatie om dit verder te doen is steeds welkom. Bedankt Marjolein, wordt zeker gedeeld!

Wouthiera
Door

Wouthiera

op 19 Apr 2013

Marjolein, dank je voor je steeds weer prettige en inspirerende nieuwsbrief! Hij komt steeds op het gede moment! Ik ben zelf aan darmkanker geopereerd vorig jaar en heb daarna voor een onconventionele chemo gekozen. Nu ben ik bezig op vele vlakken zoals voeding, antroposofische injecties, sporten en het opruimen van emotionele balast. Na vele maanden van angst kan ik nu voelen dat ik op de goede weg ben en voel ik me rustig. Jouw nieuwsbrieven ondersteunen de dingen waar ik mee bezig ben en geven me het gevoel dat ik op de goede weg ben. Dank je wel! Hartelijke groet, Wouthiera

Agnes Jansen
Agnes Jansen
Door

Agnes Jansen

op 19 Apr 2013

Hierbij een korte samenvatting van het boek van dr. Brian Peskin: Samenvatting & achtergrondinformatie Het verzwegen verhaal over kanker, een lijvig boek van 544 pagina's, maakt duidelijk dat professor Brian Peskin als een van de weinigen in staat is om de ongezouten waarheid helder en krachtig naar voren te brengen. Het boek is geschreven voor zowel de leek als de professional. Het verzwegen verhaal over kanker ontsluit voor het eerst een groot deel van de wetenschap die nooit eerder beschikbaar was voor het grote publiek. Professor Peskin wordt wel 'de grootste kwantumvoedingsdeskundige van onze tijd' genoemd. Wereldwijd is hij voor velen dé autoriteit op het gebied van gezondheid en voeding. Dit boek bewijst dat. Kanker is een van de meest afschuwelijke woorden in de Nederlandse taal: het staat voor de verschrikkelijkste ziektebeelden en het wordt te pas en te onpas gebruikt als scheldwoord. Kanker is een wereldwijde plaag geworden, waarvan het einde nog niet in zicht is. Ons wordt verteld dat kanker in onze genen zit en dat daar niets aan te doen is. Decennia geleden al ontdekte Nobelprijswinnaar Otto Warburg, arts en fysioloog, de primaire oorzaak van kanker. Deze heeft weinig van doen met de huidige kankerwerende aanbevelingen, zoals het eten van meer groenten en fruit, het toevoegen van soja, het jezelf ontzeggen van heerlijk (biologisch-dynamisch) vlees, het - zogenaamd - gezond eten en het beoefenen van meer lichaamsbeweging. Na jaren van uiterst nauwkeurig, wetenschappelijk onderzoek is kanker nu volledig ontrafeld. Je zult ontdekken hoe je de primaire oorzaak van kanker kunt stoppen. Het eenvoudige, kankerwerende vijfstappenplan in dit boek laat zien hoe je jezelf kunt beschermen tegen alle vormen van kanker. Wereldwijd vertrouwen artsen op de inzichten en conclusies van professor Peskin met betrekking tot kanker en andere gezondheidskwesties. Ontdek in dit boek: * Waarom kanker niet genetisch is. Moleculair biologen van wereldfaam vertellen waarom. * Dat er een verband bestaat tussen hartaandoeningen en kanker. * Hoe je een tumor goedaardig houdt. * Dat borstkanker is te voorkomen. * Dat mammografie kanker niet vroeg opspoort en waarom het schadelijk is. * Dat, in tegenstelling tot de algemene overtuiging, vezels niet gezond zijn. Ontdek het dodelijke verband tussen vezels en het krijgen van kanker.

Hansz Pint
Door

Hansz Pint

op 11 Apr 2014

Kanker is geen vreselijk woord,Agnes, het is slechts een aanduiding van een ontsporende ziekte meestal... door een ontspoorde leefstijl.( be of onbewust...) En ja,er zijn tal van andere mogelijkheden maar daar zijn ook talloze redenen voor te vinden om die te verklaren, kanker is slechts een gevolg ván. ( je afweersysteem ondermijnen) Struisvogelpolitiek is een van de kwalijke eigenschappen van de genotsvolle gemakzuchtige mens, men wíl gewoon niet die inspanning verrichten die nodig is voor een vitaal lichaam. Ook het KWF is mede schuldig aan de stemming en bangmakerij en houdt de mens voor het lapje omdat de kennis over het genezen en VOORKOMEN van kanker al tientallen jaren bekend is maar ja, het vette salaris, de status en het riante pensioen hè?!? Daarvoor kun je miljoenen mensen in de maling nemen, al ZESTIG jaar!!! Zonder inspanning geen resultaat of het moet een slecht resultaat zijn, en zo is dat ook met onze eigen gezondheid waar we op een bepaald moment in ons leven (?) een BEWUSTE keus over kunnen maken, en als we dan tóch vast blijven houden aan al het JUNKFOOD waar de supermarkten vol mee liggen, dan kom je op een dag tot de conclusie; EIGEN SCHULD DIKKE BULT! Maar dat inzien, dat tóegeven is dan ook weer zo'n zwakheid van de mens, nee, liever allerlei uitvluchten bedenken en de chemische bende van de reguliere ziektenmaffia slikken want dat is eindeloos veel makkelijker dan je VERANTWOORDELIJKHEID nemen.... Kanker is een vriend, hij heeft je laten weten via tal van signalen dat je iets verkeerds aan het doen was, je hebt niet geluisterd, en in zijn uiterste poging om het lichaam, jóuw lichaam te redden is hij ontstaan,in een wanhoopspoging om er nog wat van te maken maar als je je lijf jaren en jaren hebt verwaarloost tja, wat kun je dan nog verwachten, en dan zegt het KWF kom maar hoor, dan kunnen we lekker veel geld aan je verdienen...... eh, nee, dat laatste zeggen ze er niet bij maar de ziektenindustrie LEEFT van de zieke mens dus wil ze niet dat de mens GEZOND is, maar ziek wordt en blijft zodat de multimiljarden binnenstromen, tralalala fuu fuu, dagagoedzeg! die stomme consumenten vreten zich allerlei kankers en zíen het niet eens,(willen het niet zien) nu ja, komt ons goed uit..... Und so weiter.....

Agnes Jansen
Door

Agnes Jansen

op 19 Apr 2013

Deze website kan ik ook van harte aanbevelen voor kankerpatienten: http://genezendvermogen.nl/ Dokter Henk Fransen begeleid al meer dan 20 jaar kankerpatienten wereldwijd. Marjolein, ik ben je erg dankbaar voor al je nieuwsbrieven!

An
Door

An

op 19 Apr 2013

Volledig mee eens Jacqueline. Ikzelf eet ook al heel mijn leven gezond,nu zuivel, suiker en gluten vrij. Ik heb ook borstkanker gekregen en is inderdaad onderzocht door een anatomo patholoog. ze doen zomaar geen mastectomiën aan de hand van een mammo. Dit gaat iets te ver. Zeker voor vrouwen die het meegemaakt hebben. Ik sta 100% achter gezonde voeding, beweging,... maar er zijn nog zoveel andere factoren die een rol spelen bij kanker

Gerda
Door

Gerda

op 20 Apr 2013

Er is bijna constant een vrouw in m'n kennissenkring die borstkanker heeft. Gelukkig mogen de meeste vrouwen na enige tijd weer zeggen --- de kanker is weg, ik wordt weer beter. Wat ik me bij al die nare berichten wel eens realiseer is Gelukkig ik ben (nog) steeds gezond en daar kan ik dan best even heel blij van worden

Marlies
Door

Marlies

op 20 Apr 2013

Sorry hoor, maar velen begrijpen duidelijk niet de clou van wat marjolein hier schrijft. Ze heeft het over het "oprekken" van meetgegevens waardoor je ineens wel tot de gevarenzone hoort. Dit past de farmaceutische industrie heel goed. Ze schrijft hier niet dat je bestaande kanker makkelijk oplost met alleen even op je voeding te letten. Ze schrijft dat er dus mogelijke kwalijke diagnoses gesteld worden op basis van opgerekte gegevens of te goede meetapparstuur en dat het wijs is dat je je hiervan bewust bent. Er worden nu door sommige "reacties" onterechte conclusies getrokken over gaar tekst.

ineke verdoner
Door

ineke verdoner

op 20 Apr 2013

Zo is dat! Elke dag angst onze raadsheer is, zijn we ontvankelijk voor de medicijnenmaffia. Vooral nu minister Schippers ook de natuurlijke geneeswijzen op de brandstapel gooit. Maar de tegenbeweging groeit met de dag. We worden massaal wakker en daar wordt ik erg gelukkig van. Daar kan deze angstaanjagerij niet tegenop. Want Liefde is sterker en eigen-liefde, zorg voor je lijf en je gezondheid, fysiek en spiritueel, in de meest brede betekenis, zijn ingrediënten die we zelf in de hand hebben. Elke dag en elk moment, in vóór en tegenspoed. So, come on girls, we can do it, it's (only) life, there's nothing to it... Mei groetnis Ineke

Alie Vos-Doller
Door

Alie Vos-Doller

op 20 Apr 2013

Hallo allen, Ik heb met verbazing zitten lezen, ik ben orthomoleculair suppletie adviseur en studeer voor voedingsdeskundige, ik hou mij hier elke dag mee bezig. Er staat ook nog een stukje op mijn website waarom ik studies ben gaan volgen en mijn eigen bedrijf heb gestart. Ik zal dit artikel delen op mijn facebook pagina Albican Groetjes, Alie Vos-Doller

yolanda
Door

yolanda

op 21 Apr 2013

Bedankt voor het delen van de informatie. Zelf ben ik al bezig om gezonder te leven. Maar toch tips en informatie tegen gekomen die ik ook nog niet weet. Zal dan ook de tips en informatie gaan toepassen. Groetjes,

B. van der Glas
Door

B. van der Glas

op 21 Apr 2013

Ik heb veel goede dingen uit je stukjes gehaald, over candida waarmee ik al jaren kamp. Waar ik wel moeite mee heb is het stuk over kanker. Er zijn zoveel mensen die zeer gezond leven en toch getroffen worden door deze ziekte. Het lijkt dan net of het "eigen schuld" is en of je dit zelf had kunnen voorkomen of genezen, dit lijkt mij niet realistisch.

Marjolein Dubbers
Door

Marjolein Dubbers

op 23 Apr 2013

In mijn ogen is niemand verantwoordelijk voor een ziekte die hem of haar overkomt. Er is nooit sprake van schuld. Dit wil echter niet zeggen dat je geen verantwoordelijkheid hebt tegenover je gezondheid of een ziekte. Als ik de indruk heb gewekt dat een ziekte altijd is te voorkomen dan is dat zeker niet de bedoeling.

Joke
Door

Joke

op 21 Apr 2013

De reguliere geneeskunde is ooit ontstaan uit de kruiden- natuurgeneeskunde. Net zo min als je alles wat "niet regulier" is, zoals de Ver. tegen kwakzalverij doet, over één kam kunt scheren, kun je dat omgekeerd ook niet doen! In alles is goeds te vinden, je moet daar je weg in zoeken en toepassen wat goed voor je is. Een mammografie laten maken is geen pillen slikken. Als ik een DCIS in mijn borst heb, alleen te vinden met mammografie en niet zichtbaar op echo(!), dan wil ik graag door een patholoog laten onderzoeken of het geen kwaadaardige componenten bevat. Anders moet dat eruit gehaald worden. Er worden veel te veel medicijnen geslikt in Nederland, ik doe dat zo weinig mogelijk. De farmaceutische industrie hoeft niet gespekt te worden, dus laat me voorlichten over een alternatief met dezelfde werkzame stof. Gezond leven, zonder stress, letten op voeding en voldoende beweging is noodzakelijk om in goede conditie te blijven.

Jolanda
Door

Jolanda

op 11 Dec 2013

In de reactie van Joke kan ik me helemaal vinden.

ingrid
Door

ingrid

op 18 May 2013

ik wil ook wel naar zo'n workshop gezond in een dag. woon in utrecht. zijn er binnenkort nog van die workshops?

Maria
Door

Maria

op 15 Aug 2013

Wat een nuttige website! Ik kwam er per toeval op omdat ik hennepzaad zocht. Ga zo door en ik zet hem bij mijn favorieten!

els van kollenburg
Door

els van kollenburg

op 29 Oct 2013

ik ben blij met je informatie, ik hoop dat je er voorlopig mee doorgaat.

Karin
Door

Karin

op 01 Dec 2013

Hallo lezers, Toevallig kwam ik op deze website terecht (toevallig? Toeval bestaat niet of toch wel?) maar goed ik heb er weer heel wat van opgestoken en ik waardeer heel erg dat mensen hier hun energie insteken, zelf ben ik me net ook bewust geworden van veel dingen en ben ik langzaam mijn eetpatroon/voeding aan het aanpassen. Ik drink nu 2 liter per dag, van geen fruit naar 1 stuks fruit (langzaam opbouwen) van potjes eten naar "verse" groente en tot nog toe gaat elke verandering die ik invoer me goed af, langzaam maar zeker gaat het de goede/betere kant op maar er is nog heel veel te ontdekken. Ik moet zeggen dat het me een prettig doel geeft en dit zal voor mij geen hype zijn. Een klein plekje basaalcelcarcinoom (huidkanker) en mijn oogziekte Retinitis Pigmentosa (R.P.) waren de aanleiding om op zoek te gaan naar wat er in eten zit en wat ik nodig heb om gezond te blijven, het boek "Wat u niet mag weten over uw gezondheid (sensuur)" van dr. Lenkei heeft me pas echt de ogen geopend. Maar ik ben nu op de goede weg en dat voelt goed en ik wordt er blij van. Ja het is een hele ontdekkingsreis maar ik maak hem graag. Ga door met het verspreiden van het goede, er kunnen vele mensen mee worden geholpen.

J.deWit-Toering
Door

J.deWit-Toering

op 02 Dec 2013

Bedankt Marjolein voor je inzet om mensen met jouw artikelen bewust te laten worden wat ze zelf kunnen delen voor hun gezondheid.Ik vindhet erg leerzaam en probeer het zoveel mogelijk toe te passen.Jeltje deWit-Toering 2013

J.deWit-Toering
Door

J.deWit-Toering

op 02 Dec 2013

Delen moet natuurlijk doen zijn.

Liedia
Door

Liedia

op 02 Dec 2013

Marjolein, wat kun je toch geweldig schrijven, heerlijk om te lezen, Ga zo door, liefs Liedia

wendy
Door

wendy

op 01 Mar 2014

Vooruitstrevend , prachtig , en zo zie ik het ook !

Mildred
Door

Mildred

op 01 Jun 2014

Ik lees graag over menopauze en overgang, omdat ik het daarna deel met andere vrouwen in NL en in Suriname. Verrassend om dan deze informatie tegen te komen. Dankjewel.

Daphne
Door

Daphne

op 02 May 2016

Wat een fijn herkenbaar artikel! Mooi hoe je beschrijft dat je lichaam tot zo veel in staat is als we mentaal gelukkig en strijdlustig zijn! Goed ter bevestiging van mijn levenstijl, keep up the good work!

Carla
Door

Carla

op 12 Jul 2016

Geweldig artikel! Laat zien wat over diagnostisering kan doen en de maffia pharma is daar uiteraard blij mee! Ben zelf afgelopen december uit de borsten bus geplukt met een maligne diagnose en inmiddels behandeld met alle gevolgen van dien. Misschien mijn redding maar vraag me ook af of al dit gedoe nodig is geweest. Jammer dat daar zo weinig duidelijk over is!

Bep
Door

Bep

op 12 Jul 2016

Beste Marjolein, heel goed artikel, je beschrijft precies wat ik al een hele tijd verkondig mbt. overdiagnose bij kanker, opschroeven van normen van bloeddruk, cholesterol etc. Artsen volgen alleen maar de protocollen van het NHG. Iedereen moet zijn eigen verantwoording dragen en zélf zich goed informeren, en daarom zijn we zo blij met jouw geweldige artikelen, Top! Deel ze altijd op mijn FB pagina: Wetenswaardigheden, Bedankt voor je inzet!

Sabine Vermeulen
Door

Sabine Vermeulen

op 06 Nov 2016

Vraagje over supplementen! Welk merk kan jij adviseren. Wij gebruiken ze van forever living.

Mary-Lou
Door

Mary-Lou

op 07 Nov 2016

Oh ik geloof meteen dat de farmaceutische industrie alleen haar eigen belang voorop stelt! Vreselijk eigenlijk en we trappen er massaal in. Mijn bloeddruk fluctueert ook sinds mijn overgang en uiteraard wilden ze me aan de pillen hebben, maar daar heb ik niet voor gekozen.... het is alleen rond mijn cyclus, kennelijk maak ik me dan 'drukker' om dingen..... goed stuk dus, ik heb het gedeeld!

Lida Wortelboer
Door

Lida Wortelboer

op 07 Nov 2016

Hi Marjolein..heel interessant! Ik vraag me af..in mijn omgeving zijn er zoveel vrouwen die behandeld zijn. nav de diagnose borstkanker en die daarna genezen zijn dat ik denk dat deze vrouwen ook zonder behandeling zouden genezen omdat ze eigenlijk dus niet de ziekte in de eerste plaats hadden..en daarom is iedereen zo ongelooflijk bang en laat zich behandelen omdat er ook veel vrouwen zijn die hierdoor dus wel genezen ! Nog afgezien van alle ellende en kapot maken van zoveel goeds in ons lichaam vind ik de misleiding die deze angst voortbrengt nog het allerverschrikkelijkst!! Dank je wel voor alle inzichten die ons aan het denken zet! Liefs

Mevrouw Bettings.
Door

Mevrouw Bettings.

op 25 Dec 2016

Helemaal mee eens, met alles. Ik ben een vrouw van 76 jaar . Ik gebruik geen medicijnen, heel af en toe een paracetamol. en dat is het. Wij weten zelf of wij verstandig leven of niet. Ik drink al 30 jaar veel water, rook al 25 jaar niet meer, en heb een hond waar ik veel mee wandel, Ik zit weinig en heb een stappen meter, en ik probeer 8000 tot 10.000 stappen te lopen. Ik weet ook wanneer ik te veel zoet eet en dat merk ik ook direct. Marjolein heeft alles bij het rechte eind. Bedankt Marjolein. en ook fijne feestdagen.

Patricia
Door

Patricia

op 04 Apr 2017

Heel krachtig Marjolein; gedeeld. We zijn allen "product" van de natuur en helaas staan we er veelal te ver vanaf om te kijken wat de natuur ons biedt. Vaak ook onwetendheid; zelfs het onmachtig zijn/voelen; zeker wanneer een ander die je liefhebt het anders beleeft. Ik geloof in aanpak van oorzaak en helaas zitten "we" te vaak zg. "vast in een systeem". Het zou zo fijn zijn als oost en west, regulier en alternatief elkaar ondersteunt; de hand reikt en deze ook daadwerkelijk ook wordt aangepakt. Het is dan zo fijn te beseffen dat je een eigen stem hebt.....dankjewel voor jouw inzichten! Ik ben heel benieuwd naar de andere onderzoeksvormen, anders dan de mammo! Hopelijk wil je me informeren. Dankjewel Marjolein!

Joyce Wagenaar
Door

Joyce Wagenaar

op 20 Apr 2017

Er zit power energie in dit verhaal. Ik verbaas me altijd over hoeveel mensen hun lot in handen van een arts leggen zonder zelf mee te denken!

Bernette van der Spek
Door

Bernette van der Spek

op 17 Oct 2017

Bij de bloeddruk meting wordt altijd eerst de inspanning fase van het hart gemeten wat de de hoogste waarde is, ook wel de bovendruk genoemd. Daarna wordt de ontspanning fase gemeten of wel de onderdruk = de laagste waarde. In deze volgorde hoort het ook genoteerd te worden dus bv 120/80 of 160/ 95. Correctie in deze tekst is dus wel op z'n plaats om het "met kennis van zaken" , betrouwbaar te maken.

Marjolein Dubbers
Door

Marjolein Dubbers

op 23 Oct 2017

Je hebt gelijk Bernette, dit had ik over het hoofd gezien, ik heb het aangepast.

Petra
Door

Petra

op 22 May 2018

Had al eerder een artikel gelezen over ziek of beter in 1 dag. Héél interessant. Als de norm voor een bepaalde aandoening wordt gewijzigd is dit kassa voor de farmaceutische industrie. Een gezondere levensstijl en ons eigen verstand gebruiken kunnen een bijdrage leveren aan het terug dringen van de kosten in de gezondheidszorg.

Reactie plaatsen

Meer advies over 

vitaliteit en gezondheid?

Er staan meer dan 300 waardevolle artikelen op je te wachten!