Het aarden van je lichaam; een nog onbekende manier om chronische pijn en ziektes tegen te gaan (met EVA korting)

Het aarden van je lichaam; een nog onbekende manier om chronische pijn en ziektes tegen te gaan (met EVA korting)

Een onderwerp dat me enorm fascineert is hoe we ons zelfhelende vermogen kunnen vergroten, want uiteindelijk is het altijd ons eigen lichaam dat zichzelf moet helen. Bij een snee in een vinger of een blauwe plek gaan we daar automatisch vanuit maar zodra het iets ernstiger lijkt zoeken we al snel oplossingen buiten onszelf. Wat kunnen we doen om juist dán ons zelfhelend vermogen extra te ondersteunen? Ben je bereid om samen met mij out-of-the-box te denken? 

Laten we eens out-of-the-box denken

Chronische ontstekingen leiden tot chronische ziektes

Ernstige botbreuken, zware brandwonden, een ernstig ongeval. Hoe knap de reguliere geneeskunde ook is, uiteindelijk is het jouw eigen lichaam dat het werkelijke 'helingswerk' zal moeten doen. Hetzelfde geldt voor chronische ziektes, zoals reumatische artritis en andere auto-immuunziektes, diabetes 2, allergieën, chronisch vermoeidheidssyndroom, hart- en vaatziektes, kanker, fibromyalgie enz. De lijst is eindeloos. 

Vrijwel alle chronische ziektes beginnen met een chronische ontsteking in het lichaam. Vaak is dit een zogenaamde laaggradige ontsteking; je krijgt er geen koorts van, dus het kan lange tijd ongemerkt in je lichaam sluimeren. Daarom worden ze ook verborgen ontstekingen genoemd; ze zijn niet zichtbaar en aanvankelijk niet voelbaar, behalve dat je je misschien vermoeider voelt dan gebruikelijk. 

Een laaggradige, verborgen ontsteking in je lichaam kan jarenlang ongemerkt sluimeren.

Wat gaat verborgen ontstekingen tegen?  

De oorzaak van deze verborgen ontstekingen is vaak een combinatie van verkeerde (lees te veel bewerkte) voeding, een zittend leven en te veel stress. Ook toxische stoffen spelen een rol. Dit zijn dus al enkele manieren om je zelfhelende vermogen te vergroten maar eerlijk is eerlijk: dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. 

Daarbij: ook mensen die gezond eten, voldoende bewegen en weinig stress hebben kunnen een ernstige chronische aandoening krijgen. Wat kan je dan nog meer doen? Is er niet een hele makkelijke manier? Ik hou van makkelijk!

 Is er iets dat we misschien over het hoofd zien? 

Alles is energie

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord dat alles in het universum energie is. De stoel waarop je zit, de blouse die je aanhebt en ook jouw lichaam. Fysici hebben aangetoond dat alles in het universum één groot vibrerend veld van energie is en dat alles met elkaar in verbinding staat. Natuurlijke vormen van energie die in het universum voorkomen zijn onder andere straling (waaronder bijvoorbeeld kosmische straling, maar ook zonlicht) en elektromagnetische energie. Zo heeft ook de aarde een eigen, natuurlijk elektromagnetisch veld vol met energie.

Vind je dit wat zweverig? Bedenk dan dat de reguliere geneeskunde hier gebruik van maakt, o.a. bij het stellen van diagnoses. Denk aan een ECG of MRI-scan. Hiermee worden elektromagnetische signalen uit het lichaam opgevangen en door apparatuur omgezet in een beeld dat artsen kunnen lezen. En iedere hartslag is in feite een elektrische prikkel.


Vrije radicalen staan aan de basis van ontstekingen

Je hebt vast ook al eens gehoord van vrije radicalen in het lichaam. Vrije radicalen zijn moleculen die een positieve lading hebben doordat ze door bepaalde invloeden van buitenaf een (negatief geladen) elektron zijn kwijtgeraakt, waardoor ze verzwakt raken. Daarom proberen vrije radicalen een elektron te 'stelen' van andere moleculen, waardoor een kettingreactie ontstaat van nog veel meer vrije radicalen. Hierdoor worden allerlei weefsels in het lichaam beschadigd en dat leidt weer tot het ontstaan van die chronische ontstekingen. 

Vrije radicalen staan aan de basis van chronische ontstekingen, weefselafbraak zoals in de huid en ziektes. 

Eén manier om vrije radicalen in het lichaam tegen te gaan is het eten van verse, biologische voeding. Vooral voeding met volop anti-oxidanten gaat vrije radicalen tegen.  Ook zorgen voor voldoende slaap, daglicht, rust en ontspanning, diepe ademhaling en het vermijden van toxische stoffen zal vrije radicalen tegengaan. Maar er is nog iets dat we kunnen doen; iets dat velen tot nu toe over het hoofd zien. 

De aarde bevat precies wat we nodig hebben

Het aardoppervlak pulseert energie met negatief geladen vrije elektronen. Steeds meer onderzoek wijst erop dat als we rechtstreeks in contact zijn met de aarde, aarden genoemd, deze vrije negatief geladen elektronen ons lichaam instromen en de vrije radicalen onschadelijk maken. Ze krijgen zo'n negatief geladen elektron waar ze zo naar snakken! 

Hierdoor doven deze vrije elektronen letterlijk de ontstekingen in het lichaam Alsof er een gieter water over een brandende prullenbak wordt gegoten. Inderdaad, lees deze laatste zin nog maar eens een keer. 

De negatief geladen elektronen van de aarde heffen de positief geladen vrije radicalen op, waarmee ontstekingen in het lichaam worden gedoofd.

Het mooie is ook dat ons lichaam precies de hoeveelheid negatief geladen elektronen opneemt die het nodig heeft. Niet meer en niet minder. 

Onze aarde: het oermiddel tegen ontstekingen

Je chronische ziekte tegengaan door direct contact te maken met de aarde? Lijkt je dit te mooi om waar te zijn? Steeds meer onderzoek wijst erop dat het toch echt waar is. Daarover straks meer. 

Bedenk dat we in onze huidige samenleving nauwelijks meer rechtstreeks contact met de aarde maken. De schoenen die we dragen zijn bijna altijd van plastic of rubber en belemmeren daarmee de opname van die negatief geladen elektronen door onze voetzolen. 

Wanneer heb jij voor het laatst buiten op blote voeten rondgelopen of gezwommen in natuurwater of in zee?

"Mensen lijden aan elektronentekort" zegt cardioloog dr. Stephen Sinatra

In 2001 kwam cardioloog dr Stephen Sinatra in contact met Clinton Ober, een elektricien, die werkte in de kabeltelevisie-industrie en verstand had van elektriciteit en het belang van aarden. Clinton had ontdekt dat mensen van allerlei chronische ziektes en pijn genazen als ze in een geaard bed gingen slapen maar kon het medisch niet goed verklaren. 

Stephen probeerde dit uit op zijn hartpatiënten - een hart- en vaatziekte is in feite ook een ontsteking - en raakte net zo enthousiast als Clinton.  Samen hebben zij ervoor gezorgd dat er inmiddels veel onderzoek naar is gedaan en schreven hierover een boek: Earthing: je lichaam aarden. 

op-blote-voeten-lopen

Het boek Earthing: Je lichaam aarden

Ik raad je dit boek van harte aan als jij of je dierbaren te maken hebben met een chronische aandoening of chronische pijn. Dit boek staat vol met getuigenissen van (zeer) zieke mensen die zichzelf genazen of aanzienlijk minder pijn en klachten kregen doordat ze gingen aarden. Ook allerlei genezingsprocessen verliepen sneller door aarden. 

Het boek benoemt allerlei onderzoek, onder andere bij topsporters. Topsporters bleken meer te kunnen trainen, sneller te herstellen en minder spierpijn te hebben dankzij het slapen in een geaard bed. Logisch dat prestaties dan beter worden. 

Hoe kan je jezelf aarden? (met 6% EVA korting) 

Het is natuurlijk niet mogelijk om altijd en overal met blote voeten buiten te lopen. Maar waar het kan: doen! zeg ik. Ook tuinieren met blote handen of zwemmen in natuurwater is een mooie manier van aarden. 

Gelukkig zijn er inmiddels producten op de markt waarmee je jezelf kunt aarden. Het grootste herstel van onze cellen vindt 's nachts plaats. Daarom is het aan te raden om 's nachts gebruik te maken van een aardingslaken of -slaapmat, zodat je 8 uur geaard kunt slapen. Als je veel achter je computer zit kan je een klein aardingsmatje gebruiken onder je blote voeten of (eventueel op kantoor) onder je handen. Ook is er een aardings yogamat.

Ik heb verschillende mooie producten opgenomen in mijn shop Marjoleinsfavorieten. Als je via deze website bestelt krijg je automatisch bij je afrekening 6% EVA korting. 

Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help je dan mee om dit verspreiden door het te delen met andere vrouwen? Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat. Heb jij nog een goede tip om te aarden of gebruik je het al? Deel dan je ervaringen met ons. 

Ali Koenen
Door

Ali Koenen

op 26 Aug 2022

Wat een interassant verhaal over die aardingsprodukten. Ik heb het met veel belangstelling gelezen. Heb ook geprobeerd iets te bestellen. Helaas lukte dat niet direct, maar ik zal het nog eens proberen. In ieder geval bewaar ik dit artikel nog even.

Annemarie Peters
Door

Annemarie Peters

op 28 Aug 2022

Wat een top artikel Marjolein. Ik ben daar blij mee, ook omdat je de essentie van het boek zo goed samenvat en dat helpt mij om de werkzaamheid van ''aarden' uit te leggen aan derden. Intussen heb ik het op mijn FB pagina vermeld.

Reactie plaatsen

Meer advies over 

vitaliteit en gezondheid?

Er staan meer dan 300 waardevolle artikelen op je te wachten!