Elke week een energietip ontvangen?
Ontvang mijn veel gelezen nieuwsbrief en ontdek mijn meest favoriete recepten.
Bestel nu mijn tweede boek!
Lees meer

Page content

Wat doe je als je wereld op zijn kop staat? Negen suggesties

Wat doe je als je wereld op zijn kop staat? Negen suggesties

We krijgen allemaal ons portie shit! in ons leven. Een onverwachts ontslag, een partner die je relatie beëindigt, een ziekte of ongeluk of het verlies van een dierbare. Ik heb onlangs weer eens een portie gekregen. Dit is wat mij helpt. 

Echte shit! komt altijd onverwachts

Shit die je vanuit de verte al kan zien aankomen is niet echt shit met een uitroepteken. Dat kan heel vervelend, pijnlijk en verdrietig zijn maar als je het ziet aankomen kan je je er enigszins op voorbereiden. Echte shit, poep aan je schoen, merk je pas op als je voelt dat je gaat glijden en je je evenwicht aan het verliezen bent. De wereld lijkt opeens te wankelen, maar je bent het zelf die wankelt omdat je de vaste grond onder je voeten kwijt raakt. Alles wat zeker leek is onzeker, alles wat recht was blijkt opeens krom te zijn en oude patronen moeten vervangen worden door nieuwe. Afgelopen periode heeft mijn partner, voor mij onverwachts, onze relatie beëindigd. Deze negen gezonde dingen hebben me geholpen om in mijn kracht te blijven staan en toch de zon te blijven zien. Misschien dat het jou kan helpen als jij jouw portie krijgt?

Zoek lieve schouders om op uit te huilen

Ook al ben je net als ik een ‘powergirl’ en kan je veel dingen zelf, dit zijn de momenten dat het heel gezond is om toe te geven dat je het allemaal even niet meer weet. Dat hoeft ook niet. Je mag een tijdje verblijven in het ‘niet-weten’ en alleen maar het verdriet naar buiten laten stromen. Huilen heelt, daarbij twee armen om je heen heelt nog beter. Ik heb alle lieve schouders die ik ken gebeld, de eigenaren daarvan dan, en heb er ongegeneerd op uitgehuild. Een bijzondere ervaring daarbij was dat, toen ik me overgaf aan het verdriet en het er helemaal mocht zijn, het eigenlijk zó over was. Als je er niet tegen strijdt maar je eraan overgeeft wordt het verdriet zachter en draaglijker. En kan je zelfs grapjes maken over waterproof mascara die absoluut no-doubt-about-it-non-waterproof blijkt te zijn.

Wees heel vriendelijk voor anderen

Ik vond het een bijzondere ervaring om alle mensen die me dierbaar zijn te bellen of te zien en hun onverdeelde aandacht te krijgen. In korte tijd spreek je ze allemaal! Ze luisterden heel geduldig want de woorden stroomden in overvloed uit mijn mond en van alle kanten werd praktische hulp aangeboden. Het was iedere keer weer een warm bad van aandacht dat me heel goed deed. Omdat ik zelf zoveel aandacht en liefde kreeg viel het me opeens heel makkelijk om zelf ook heel vriendelijk te zijn voor anderen die ik tegen kwam. Mensen die ik normaal gesproken weinig aandacht zou geven, zoals de klant voor me in de rij bij de supermarkt, kregen allemaal een lief woordje of op zijn minst een warme glimlach van me. Ook dat bleek me een goed en warm gevoel te geven. Zit je dus in de shit, wees dan extra vriendelijk voor anderen; het helpt op een of andere manier echt om je eigen pijn te verzachten.

Bedenk dat het altijd nog erger kan

Natuurlijk is het einde van een relatie geen feestje, zeker als je dit niet hebt zien aankomen. Maar er zijn altijd ergere dingen te bedenken. Ik had het nieuws kunnen krijgen dat ik ernstig ziek was of een dierbaar zusje had met haar hele familie op vakantie…….  brrrrr ik wil er niet aan denken! Het helpt om te bedenken wat nog erger zou zijn geweest. Als je daar goed over nadenkt en weer kijkt naar je eigen situatie, dan valt het eigenlijk nog best mee. Het einde van een relatie is niet het einde van de wereld. Het is ook altijd weer het begin van iets nieuws zoals een vriendin slim opmerkte. Een crisis is ook een kans zeggen de Chinezen. Dooddoeners? Nee, voor mij niet. Ik ben gezond, ik heb veel lieve mensen om me heen, ik heb fantastisch werk wat ik heel graag doe en iedere dag komt toch die zon weer op. Het had echt nog erger kunnen zijn.

Zorg dat je er op je best uitziet

Natuurlijk zal het je in zo’n situatie worst wezen hoe je eruit ziet. Maar toch, als je in de spiegel kijkt en de tranen schieten je daarvan vanzelf al in de ogen, dan helpt dat je niet om er vrolijker op te worden. In tegendeel. Na drie dagen in de spiegel tegen een zielige, verzopen kat aan te hebben gekeken heb ik dus mijn make-up tasje tevoorschijn gehaald en mezelf opgetut alsof ik een avondje uit ging. Ik heb mijn haar gewassen en lekker wild geföhnd, mijn teennagels knalrood gelakt (uiteraard met hormoonvriendelijke nagellak) en mijn leukste jurk aangetrokken in plaats van die spijkerbroek-waar-ik-bijna-in-woon. Niet dat er iemand in de buurt was, ik deed het helemaal voor mezelf. Zo, dat was opeens een heel ander gezicht in die spiegel. Ik werd er bijna vrolijk van! Met die energie ben ik op zoek gegaan naar een nieuw dak boven mijn hoofd, want ik moest gaan verhuizen.

Menopauze /overgang

Als je slecht slaapt klets dan een ander de oren van het hoofd

Slapen is het beste wat je kan doen in tijden van stress, maar het vervelende is dat dat niet goed lukt als je een stoot adrenaline in je lichaam hebt rondzwerven. Stress heeft als tegenhanger ontspanning nodig maar ook dat valt niet mee als je plotseling van alles moet gaan regelen. Er is voor ons vrouwen echter nog een andere manier om stress te verlagen en dat is om stress van je af te kletsen. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen hierdoor aanzienlijk hogere niveaus van oxytocine aanmaken dan mannen en oxytocine is het hormoon dat ontspant. Geen wonder dus dat vrouwen in onze hectische en stressvolle samenleving meer behoefte hebben aan kletsen dan mannen! Ik wist dit niet maar het is al tientallen jaren mijn strategie om stress van me af te praten door een vriendin te bellen en even lekker te klagen en te mopperen. Ik voel me daarna altijd rustiger en opgelucht. Nu snap ik waarom. Oxytocine! Pak dus de telefoon en vraag aan je beste vriendinnen of je even tegen ze mag aankletsen. Het helpt echt!

Wees dankbaarheid voor alles wat wel goed gaat

Als je in de shit zit is de verleiding best groot om daar lekker in te blijven hangen. Als je niet oppast ga je je nog slachtoffer voelen ook. Als je dit laat gebeuren ben je niet het slachtoffer van de situatie maar van jezelf, want niemand kan je een slachtoffer maken behalve jijzelf. En alleen jij kan jezelf weer boven de situatie uittillen. Alles wat aandacht krijgt groeit. Focus dus op wat je wilt dat groeit. Ik wilde niet in deze verdrietige situatie blijven hangen dus heb mijn focus verlegd naar de toekomst en alles wat wél goed ging: het besef dat ik zoveel lieve vrienden en vriendinnen heb, het dak dat ik gelijk boven mijn hoofd kreeg van mijn zus, want zij ging toch op vakantie, aansluitend hierop ging mijn andere zus – beiden woonden in de buurt van Nijmegen waar ik wilde gaan wonen (nee, toeval bestaat niet); een leuk appartement dat opeens vanaf 1 augustus beschikbaar was; een helende behandeling van een vriendin; een leuke uitnodiging van een vriend en zo kan ik nog wel even doorgaan. Eigenlijk vielen de kadootjes uit lucht! Maar je moet ze wel willen zien.

Water wil stromen, beweeg dus en drink volop water

Wij mensen bestaan voor 75% uit water en water wil stromen. Stilstaand water gaat stinken. Je kunt op de bank blijven liggen, je kunt ook in beweging komen. Kom in beweging als je in de shit zit. Gelukkig heb ik een lichaam dat graag in beweging is. Hoe meer stress, hoe liever het beweegt! Ik ben ervan overtuigd dat dit komt van alle gezonde dingen die ik mijn lichaam de afgelopen jaren heb gegeven in de vorm van voeding, beweging en ontspanning. Een gezond en sterk lichaam helpt echt bij zo’n emotionele storm heb ik gemerkt. Heb jij de neiging om op de bank te blijven liggen? Vraag hulp aan anderen om in beweging te blijven, eet zo gezond mogelijk en drink in ieder geval volop water, want ook dat helpt mee om te blijven stromen.  Het leven is altijd in beweging. Stroom ermee mee.

Neem jezelf vooral niet te serieus

Geloof me, deze is misschien nog wel het moeilijkste! Ik neem mezelf van nature behoorlijk serieus, dus het is al jaren een oefening voor me om mezelf vooral niet te serieus te nemen. Het maakt het leven namelijk leuker en luchtiger en daar hou ik van. Ik hou van lachen, plezier, vreugde en vrolijk zijn. Dat contrasteert nogal met mezelf te serieus nemen. Wat mij helpt is om mezelf dan te zien als een muggenpoepje op deze aardbol. Hoe belangrijk ben ik eigenlijk? Over 100 jaar weet niemand meer wie Marjolein Dubbers was. Wie?? In de hele wereldgeschiedenis ben ik volslagen onbelangrijk en dat is helemaal prima want dat geeft ruimte. Dat helpt me bij het gevoel dat ik me niet zo druk hoef te maken om mezelf. Laat dat belangrijke gedoe maar een beetje los. Leef je leven nu en zorg dat je het, samen met de mensen om je heen, een beetje goed hebt. Niet te serieus, daar krijgen we maar rimpels van 🙂

Zie het als een kans om te groeien

Een zenleraar heeft me ooit gezegd dat het voor het ervaren van geluk een wezenlijk verschil maakt of je ervan overtuigd bent dat je in een universum woont dat goed voor je zorgt of  in een universum woont dat niet naar je omkijkt. Het is mijn diepste overtuiging dat ik woon in een zorgend universum, alhoewel ik het niet altijd fijn vind wat er gebeurt. Zoals nu. Maar mijn burn-out enkele jaren geleden was ook niet fijn, terwijl ik nu zeg: dat is het beste wat me toen is overkomen! Wie weet zeg ik dat over een paar jaar ook wel over dit. Er zijn mensen die het zelfs kunnen zeggen nadat ze gehandicapt achterblijven na een ongeluk! Dat is toch bijzonder? Ik kan het in ieder geval zien als een kans om als mens verder te groeien en weer nieuwe dingen te leren. Ik denk dat we op aarde zijn om de beste versie van onszelf te worden en daarmee een bijdrage te leveren aan een mooiere wereld. Daar hebben we levenslessen voor nodig. Sommige lessen zijn heel pijnlijk maar meestal groeien we daar nou juist het meeste van. Balen hè?

Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. Ik vind het ook altijd fijn als je hieronder een reactie achterlaat.

Comment Section

174 reacties op “Wat doe je als je wereld op zijn kop staat? Negen suggesties


Door Anja op 9 oktober 2016

Dag Marjolein,
Ik zat vanochtend nog te snotteren vanwege problemen die ik momenteel in mijn relatie heb. Mijn ouders hielden hun hele leven intens veel van elkaar. Nooit vervelende ruzies of akelige spanningen. Ik wilde ook graag zo’n leven leiden. Mij is een dergelijke grote liefde tot op heden nog niet ten deel gevallen. Het is altijd wat ! Ben echter net als jij heel positief ingesteld en een sterke vrouw. Jouw artikel heeft me weer gesterkt in mijn mening dat je je eigen koers moet varen en je geluk zeker niet van je partner moet laten afhangen. Ik kleed me zo aan, ga lekker sporten en genieten van het mooie weer. Ik wens je heel veel sterkte en een goede gezondheid,

Anja


Door lilian op 7 oktober 2016

dag Marjolien

dag Marjolein, moedig lief charmant altijd bereid de medemens te helpen nu heb je zelf hulp nodig zoals ieder mens je bent heel sterk en hebt geen zelfmedelijden , respect heb ik enne….na regen komt zonneschijn heel veel sterkte voor jouw en je dierbare


Door wilma op 20 september 2016

Jammer marjolein, het is nog niet zo lang geleden dat ik las dat je bij hem ging wonen, ik heb het idee dat je lang gewacht hebt en moeilijk vond om je huis op te geven. Ik wens je veel sterkte fijn dat je zoveel goede reacties hebt gekregen.groet Wilma


Door Jo op 20 september 2016

Wat een kracht, Powervrouw!
JIJ geeft vrouwen positieve energie 👍😊


Door Miriam op 2 september 2016

Beste Marjolein,
Allereerst wil ik je sterkte wensen en uiteraard ook geluk voor de toekomst.


Door Jan op 30 augustus 2016

Ik ben een man maar heb ook heel veel aan deze tips, advies en goede raad. Mijn vrouw is na 33 jaar er met een ander vandoor gegaan en begrijp helemaal wat dit doet voor je. Er is nog een tip die ik erbij kan geven die ik van veel mensen heb gekregen namelijk “Zoek afleiding”.


Door Annet op 29 augustus 2016

Stoer van je om je verhaal zo neer te zetten, en ook een leerzame actie. Ik zelf vind het dus heel lastig om te reageren naar anderen zeker als ik me shit voel. Je verhaal helpt heel goed om er een volgende keer anders mee om te gaan. Ik wens je goede stappen in je nieuwe situatie , sterkte met het opruimen van de oude zaken en heel veel nieuwe energie, met een lieve groet, Annet


Door Marijke op 29 augustus 2016

Lieve Marjolein, ik kom je even een hart onder de riem steken. De manier waarop je met je tegenslag omgaat geeft mij ook weer kracht en inspiratie! Dank je wel voor het delen.


Door Erna de Mol op 26 augustus 2016

Goede suggesties ik weet dat ook uit eigen ervaring! Ik wens je ook veel sterkte en kracht toe, want het is niet niks wat jou overkomen is.


Door Adry op 24 augustus 2016

Hallo Marjolein, ik vind het bijzonder dat je zo eerlijk en openhartig je verdriet en problemen wilt en kunt delen. Door de houding en instelling die jij hebt, komt er vast weer een leukere tijd aan, kan niet missen…


Door Marlene op 24 augustus 2016

Wat een dappere vrouw ben je, Marjolein, om op deze manier met je verdriet om te gaan en zonder dat je het beseft, hiermee ook anderen te helpen. Cheers op een nieuw leven en het allerbeste gewenst 🙂


Door p op 23 augustus 2016

Over een tijdje kijk je terug en begrijp je nog beter waarom het zo is gelopen en waarom het zo moest gaan. Je bent een waar voorbeeld. Alle goeds!


Door Betty op 23 augustus 2016

Lieve Marjolein,
Alle goeds toegewenst.


Door Carla op 23 augustus 2016

Lieve Marjolein,
Wat zou mijn leven ánders zijn gelopen als ik deze “wijsheden” 33 jaar geleden had toegepast, toen mij hetzelfde overkwam… Jij hebt zó’n voorsprong in deze groei! Uitéindelijk kwam ik ook sterker uit de shit. Sterkte met alles en dank voor voor je waardevolle artikelen!


Door Marjo Aartsen op 23 augustus 2016

Lieve lieve Marjolein. Ik volg je al zolang, en genoot van je kijk op het leven en hoe goed het ging met je, met alles.
Wat een schrik toen ik het las. En dan gelijk zo dapper. ( zal wel niet gelijk geweest zijn, maar toch….)
Diep diep respect voor je dat je er nu zo mee omgaat en ook gelijk weer andere mensen ermee wil helpen.
Geweldig, wat een bijzondere vrouw ben je. Succes en sterkte met de soms vast nog wel moeilijke momenten.
Veel liefs.


Door Kitty op 22 augustus 2016

Sterkte en ik ben het met je eens. Zo heb ik het ook ervaren; er zit altijd groei voor jezelf in.


Door Tiny de Graaf op 22 augustus 2016

Heel herkenbaar. Ik heb hetzelfde meegemaakt en er op dezelfde manier op gereageerd. Hierdoor voel ik veel verwantschap met jou en ik kan zeggen; mijn leven is er veel mooier op geworden. Dat wens ik jou ook toe. Wij vrouwen kunnen veel meer aan dan we denken.


Door suzan bijleveld op 22 augustus 2016

heel mooi gezegd hoor en helemaal waar. Merk tot mn vreugde dat ik intuitief ook in die richting denk


Door Karen op 22 augustus 2016

Ook shit die je van verre ziet aankomen is ‘Echte Shit!’
Ze noemen dit anticiperend verlies, ‘het begin van het einde’ (van een dierbare, een relatie, een baan etc.).
Anticiperend verdriet is over het algemeen zwijgzamer dan verdriet na een verlies. We spreken het vaak niet zo uit. Het is een verdriet wat we voor ons houden. Bij rouw zijn we gericht op een verlies in het verleden, bij anticiperend verlies zijn we bezig met een verlies dat ons nog te wachten staat. Anticiperen op een gebeurtenis kan ons net zozeer van slag maken als de gebeurtenis zelf. De vertwijfeling en de onzekerheid voorafgaand aan een verlies vormen op zich een verlies dat betreurd moet worden. Onzekerheid kan een bestaan ondraaglijk maken.
Bij anticiperend verlies worden de verschillende stadia van rouw twee keer doorgemaakt.
Marjolein ik wens je veel sterkte met je verlies.


Door Elly op 22 augustus 2016

Lieve Marjolein , Dit is de eerste keer dat ik reageer .Heb net jouw verhaal gelezen en ben erg onder de indruk , zoals je hiermee omgaat .Zelf heb ik een paar tips eruit gehaald.Lieve groeten .


Door Sonja op 22 augustus 2016

Lieve Marjolein, wat een krachtige blog heb je weer geschreven. Het is waar wat je zegt. Om het te voelen en er naar te handelen heb je discipline nodig. Mooi om te lezen hoe jij dat doet en daarmen anderen inspireert. Hartelijk dank hiervoor. Ik wens je veel sterkte en liefde!


Door Rita Callebaut op 22 augustus 2016

in het leven àlles langs de positieve kant bekijken – zo denk ik er ook over
niets is het waard om lang treurig over te zijn – ander en beter.
Goede en interessante tips – ik pas ze al toe in mijn leven en heb zeker nog enkele interessante weetjes meegepikt. Bedankt !


Door Jessica Koomen op 22 augustus 2016

Amen, en zo is het!
Ik wens je nog meer geluk en wijsheid toe en een waardevol leven.


Door Sam op 21 augustus 2016

Mooi mooi mooi….


Door karin elisabeth maria dirven op 21 augustus 2016

Hoi Marjolein,
Je verhaal heeft me enorm ontroerd – dapper dat je je zo blootgeeft en alles deelt – ik weet zeker dat veel vrouwen er zichzelf in zullen herkennen en er kracht uit zullen halen. Ik benijd je om je capaciteit je emoties zo makkelijk te uiten, ook naar goede vrienden – ik heb er grote moeite mee en dit is ten dele oorzaak geweest van een periode van depressiviteit. Pijn en verdriet wat van binnen blijft hangen, gaat rotten …. ik ben heel erg iemand van “ik doe het zelf wel” – maar ook iemand die zelf niet eens weet hoe veel ze die armen om zich heen nodig heeft ; dus wordt het opgesloten gevoel steeds erger. Yoga heeft me geholpen, heeft totaal onverwacht sluizen opengegooid die zoveel oude pijn heeft doen terugkomen ; maar heeft me daarna ook licht gebracht 🙂 en zo veel ruimte voor nieuw leven. Jouw voedingsprogramma heeft meer energie en kracht gebracht, waardoor ik opeens ging zien dat ik veel meer kon dan ik dacht ; de weg is nog lang, maar het is de weg die ons leven is, niet dat waarnaar we eventueel onderweg zijn … ja, goed voor jezelf zorgen is zo belangrijk ; van jezelf houden en niet toelaten dat de tegenslagen je bitter of hard maken ; maar juist het mooiste in je boven halen, om vol vertrouwen door te gaan, en te blijven geloven dat het goed is, wie je bent en waar je voor staat. Een dikke knuffel en heel veel sterkte, al heb ik de indruk dat je de juiste weg al gevonden hebt 🙂 en mocht je nog eens in Rome komen 😉 dan gaan we samen iets eten (… gezond !! 🙂 )


Door Petra op 21 augustus 2016

Hoi Marjolein,
Bedankt voor jouw openhartigheid en tips. Ik schrok ervan!! Ik herken het want heb hetzelfde meegemaakt onverwacht 1 mnd geleden. Heelveelsterkte en …. Nijmegen is super leuk ; )


Door Yvonne Meijers op 21 augustus 2016

Knap,en heel veel sterkte. Je kan het


Door Ina Vos op 21 augustus 2016

Dag Marjoneil, ik krijg net een telefoontje van een vriendin dat ze in de steek is gelaten door gaat partner. Wat kan je zeggen bij zo’n groot verdriet. Luisteren is dan het enige. Maar wat ven ik blij dat ik deze mail van jou krijg. Ik vind het ook voor jou heel erg en had hem liever nuet ontvangen wat jou betreft, maar hier kan ik ik haar wel een hand mee toereiken. Ik ben hetnet je eens dat je hier echt can zult groeien. Het is meestal achteraf dat he dat kan zeggen. Als je er middenin zit kan je je dat haast niet voorstellen. Ik wens je alle kracht toe . Hartelijke groet , Ina Vos


Door Sandra op 21 augustus 2016

Sterkte Marjolein. ik geloof ook zeker dat je er sterker weer uitkomt. Succes daarmee en warme groet van mij.


Door hanneke becker.maris op 21 augustus 2016

Heel knap Marjolijn hoe je hier mee om gaat. Ik heb zelf ook een nare tijd gehad,waar ik weer uitgekrabbeld ben. De dingen die je schrijft zjn heel herkenbaar. Jezelf een positieve mantra laten uitspreken helpt ook. Ook tegen jezelf zeggen,stop nu met piekeren, nadat je er even aan toe hebt gegeven. Ik wens je van harte heel veel succes verder!


Door Marlies op 21 augustus 2016

Dank je voor het delen


Door Monique op 21 augustus 2016

wauw wat geweldig krachtig hoe je erin staat en je tevens kunt overgeven aan t verlies
ik wens je heel veel kracht en innerlijke wijsheid toe met met tevens veel humor! 😉


Door Elly op 21 augustus 2016

dag Marjolein, ik wens je een goede healing en groei in dit leven, mij heeft jouw artikel in ieder geval geholpen om even anders tegen mijn eigen situatie aan te kijken…


Door Ingrid Regelink op 21 augustus 2016

Wat heftig allemaal Marjolein en wat knap dat je deze ervaring deelt.
Hoop voor je dat je deze houding kunt vasthouden en een fijne nieuwe plek voor jezelf kunt opbouwen.


Door liesbeth Indemans op 21 augustus 2016

leuke, lichte, praktische en nuchtere ,reëele reflexie op de uitwerking van heftige gebeurtenissen en bruikbare suggesties om allereerst gewoon door te gaan met ademen en te leven.Als je blijft ademen, de levenkracht binnenhaalt die we delen met alle leven, komt ook het besef dat we verbonden zijn met alle leven en dus nooit afgesneden of/en alleen staan in de wereld.


Door Ingrid op 21 augustus 2016

Hallo Marjolein. Het is een nieuw begin voor jou (hoe vervelend de aanleiding ertoe ook is)! Blijf positief denken en jij krijgt positieve dingen terug. Het universum zal daarvoor zorgen!


Door Else de Zeeuw op 21 augustus 2016

Fijn dat je dit met ons wilt delen,
Veel sterkte Marjolein!


Door MiMa op 21 augustus 2016

Hoi Marjolein, mooi openhartig artikel en helemaal waar! Dank daarvoor☀️😃


Door Nancy op 21 augustus 2016

Dag Marjolein, wát ben je toch een Powervrouw!!!! Ik ben (nà de overgang) 1,5 geleden erachter gekomen dat mijn man (50+) al maanden een verhouding had met een meisje de helft van zijn leeftijd. Ik heb ook weken in de kreukels gelegen maar óók heel veel lieve schouders gehad en ik kon ook bij velen heerlijk “kletsen”. Ik heb ook geprobeerd niet het slachtoffer te zijn en óók bedacht dat het misschien nóg erger kon…kind of dierbare verliezen. Ik moet mijn heerlijke huis, waar ik 20 jaar met veel plezier gewoond heb verkopen en hoe wat of waar financieel is voor mij nog onzeker. Maar ik zie er weer goed uit en voel me goed en weet dat het nóg beter zal gaan. Met jouw positieve inspirerende woorden voel ik me weer “groeien” en ga ook weer meer aan mezelf denken! Dank voor je “coachen” en ik wens jou ook nog heel veel sterkte!
Veel liefs,


Door Connie creemers op 21 augustus 2016

Mooi verwoord!


Door Vivian op 21 augustus 2016

Mooi artikel. Het zijn voor mij herkenbare punten die ik gebruik om met mijn burn-out om te gaan.
Veel liefs, vivian


Door Loes op 20 augustus 2016

Hoi Marjolein, wat zal jij een zware maand achter de rug hebben. Je komt er inderdaad sterker uit, alleen dat heeft weer tijd nodig, tijd waar je eerst doorheen moet. Heel veel sterkte .
Warme groet


Door Ine op 20 augustus 2016

oude Chinese zegswijze: er moet eerst een deur dicht gaan, voor er een andere deur geopend wordt. Eens zul je snappen waarom dit gebeurd is.


Door Klavertje4 op 20 augustus 2016

Hey Marjolein,

Ik maak juist hetzelfde mee momenteel en het voelt echt alsof heel mijn wereld instort. Ik heb momenteel ook geen job omwille van gezondheidsproblemen en maak me dus ook grote zorgen over het financiële. Bedankt voor je steun in deze donkere periode. Al zal het niet makkelijk zijn, ik ga je tips proberen opvolgen.

Liefs


Door Thérèse Athmer op 20 augustus 2016

Beste Marjolein,
Veel sterkte in deze moeilijke periode voor je. Heel stoer van je dat er ook
Meteen een artikel over schrijft. Je bent goed bezig! 🙂


Door Monique op 20 augustus 2016

Hoi Marjolein,
Heel erg herkenbaar, je verhaal. Ook ik kwam na een relatie van 25 jaar (waarvan 21 jaar getrouwd) totaal onverwacht alleen te staan door een echtscheiding. We hadden een bloeiend bedrijf in Frankrijk en woonden daar ook. Daar stond ik dan, als 51 jarige vrouw kon ik terug naar Nederland om weer (tijdelijk) bij mijn moeder in te gaan wonen. Ik kwam terecht in een burn-out met angst- en paniekstoornis. Na een jaar rouwen over mijn overleden huwelijk, want je gaat echt door een rouwproces, kwam ik erachter dat ik het eigenlijk heel erg fijn vind om alleen te zijn. (ben hooggevoelig) . Ik ben er echt van overtuigd dat het universum heel goed voor je zorgt en daar hoorde dus ook een echtscheiding bij ! Vanaf die tijd vielen ook bij mij de kadootjes uit de lucht ! Hoe dankbaarder je in het leven staat des te meer je krijgt om dankbaar voor te zijn ! Ik heb bewondering voor mijn ex-man, dat hij het gedurft heeft om een relatie van 25 jaar open te breken en te kiezen voor zijn eigen geluk, wetende dat aan deze keuze heel veel consequenties vast zouden hangen. (verkoop eigen bedrijf etc.) . Hij heeft ooit tegen mij gezegd : “dit overkomt mij eigenlijk ook (dat je niet meer van iemand houdt), hier heb ik ook niet om gevraagd”. Is het dan toch het universum dat bepaalt wat er gebeurd ? Hebben wij eigenlijk wel iets te zeggen ? …………………… Ik wens je heel veel sterkte voor de toekomst !


Door Miny Bloemen op 20 augustus 2016

Hallo Marjolein ik vind dit een indrukwekkend verhaal , maar ik heb het voor de tweede keer gelezen , en heb er heel veel dingen uit erket en opgeslagen om er iets mee te doe.
Dankje wel


Door freya op 20 augustus 2016

Lieve Marjolein.
Wat ontzettend verdrietig maar ook weer zo knap van je. Ik zit sinds 3 weken in een soortgelijke situatie en gelukkig pas ik jouw tips al bijzonder goed toe. Sinds enkele jaren pas
geleerd om ook lief voor mezelf te zijn en om hulp te vragen. Want wat ziet er de wereld toch
mooier uit als we verbinding maken met elkaar. En wat bijzonder dat nu net deze blog langskomt. Ik wens je veel kracht en liefde toe. Bedankt dat je het met ons deelt.


Door Josee op 20 augustus 2016

Hallo Marjolein, blij dat je weer terug bent, ik heb je gemist!
Jammer dat je net nu zo een nare ervaring te verwerken kreeg. Ik weet dat jij een sterke positieve vrouw bent en dat je er straks weer bovenop zult zijn. Heel veel moed en bedankt voor de nuttige suggesties. Liefs Josee.


Door Willy Brinjsma op 20 augustus 2016

Heel herkenbaar Marjolein, maar wat als de shit zich maar blijft opstapelen
Het een na het ander! Ik wordt er zo moe van.


Door Inge van den Broek op 20 augustus 2016

Lieve Marjolein, wat een heftig maar mooi verhaal. Veel sterkte en liefs, Inge


Door Annemiek op 20 augustus 2016

Beste Marjolein , wat heftig wat je te horen kreeg!!!!
Maar ongelooflijk dapper hoe je ermee omgaat, super kunnen veel mensen van leren. Heel veel sterkte met het verwerken van dit verdriet, en heel veel succes met het ingaan van deze nieuwe periode in je leven die vast nog liefdevolle, waardevolle en inspirerende wordt. Ik wens je het allerbeste. Liefs en dikke knuffel, Annemiek.


Door Marijke Veelders op 20 augustus 2016

Beste Marjolein, ik voel met je mee! En krijg de indruk dat je hier goed mee omgaat! Ik denk aan je, hartelijke groeten, Onbekende Marijke Veelders


Door Immy schreuder op 20 augustus 2016

Hoi Marjolein,
Ik wens je het allerbeste en weet ,zonder dat ik je persoonlijk ken,dat jij in staat bent om dit tot een goed einde te brengen.
Ik heb veel aan je mailtjes en zie veel overeenkomsten.
Haal eruit waar ik wat mee kan en pas dat toe.
Het leven is te kostbaar.
Veel succes👍Door Tineke op 20 augustus 2016

Wanneer ik vol zelfmedelijden zit, helpt het enorm om te kijken naar filmpjes op YouTube van mensen die bv. Zwaar gehandicapt zijn zonder enig uitzicht op verbetering en ondanks dat invulling aan hun leven weten te geven en positief zijn en er alles uithalen war er uit te halen valt. Dan. Schaam jk me diep over mezelf en ben dankbaar voor mijn eigen beperkte probleem, niets duurt eeuwig alles gaat uiteindelijk voorbij.je moet er soms wat langer op wachten.


Door marian siegersma wolters. op 20 augustus 2016

IK vind dit waardevolle informatie, ik ga er zeker iets mee doen.


Door Rita op 20 augustus 2016

Lieve Marjolein,
Wat geweldig dat je door alle verdriet heen de goede dingen in je leven ziet en niet in je verdriet blijft hangen. Het is niet makkelijk om positief te zijn als je zoiets overkomt.
Je tips zijn een oppepper voor mensen die in een soortgelijke situatie zitten .
Wens je kracht , veel goeds en licht in de komende tijd en weet zeker dat je er sterker uitkomt.
Lieve groetjes.


Door Karin op 20 augustus 2016

Wat ben je een prachtig mens! Dank je voor het delen , ik weet een ding zeker, op jouw pad komt zeker een lieve kanjer waarmee je samen nog vele mooie dingen mee gaat ontdekken. Zonnige groet, Karin


Door Monique Roseboom op 20 augustus 2016

Zo is het allemaal maar net Marjolein! Ik zit even in een andere situatie, maar probeer er net zo mee om te gaan als jij en dat helpt zeker!


Door Jacob op 20 augustus 2016

Marjolein,in de eerste plaats bedankt voor je inspanningen tbv eigenlijk best wel veel mensen denk ik.
Ik reageer even op 1 opmerking dat het jouw diepste overtuiging is dat je in een zorgend universum woont.
Volgens mij is dit optimisme de aanloop tot iets wat niet goed afloopt voor jezelf.


Door Carry op 20 augustus 2016

Jeeeee Marjolein, wat een verhaal! Diepe bewondering voor je, dat je dit met ons wilt delen…….En inderdaad, een aantal van bovenstaande suggesties (zoals: mooie kleertjes aan, goed make-upje…al voel je je nog zo k…, ) helpen echt! Dankbaarheid voor wat wel goed gaat vind ik ook een hele mooie! Vooral in tijden van stress goed voor jezelf zorgen gezonde voeding, waterdrinken enz., zorgt zeker voor rust. Maar blijft heftig voor je allemaal! Ik wil je heel veel kracht en positieve gedachten toewensen…heb evt nog een gave boekentip (misschien al bekend bij jou) “Byron Katie” Geniet van je nieuwe appartement in Nijmegen, succes met alles! Carry


Door Riet op 20 augustus 2016

Beste Marjolein, wat ontzettend rot voor je, vooral omdat het zo onverwacht kwam. Ik heb grote bewondering voor je openheid en hoe je er mee omgaat en de tips die ik in je blog las. Je bent een krachtige vrouw!


Door Juliëtte op 20 augustus 2016

Wat een moedige en sterke vrouw ben jij, Marjolein. Je mag heel erg trots op jezelf zijn en ik weet zeker dat er een liefde in jouw leven komt die jou wel verdient.
Voor nu heel veel sterkte en blijf de wondertjes ontvangen en plukken.
Alle liefs van Juliëtte


Door Ria op 20 augustus 2016

Hallo Marjolein,
Ik heb je verhaal gelezen en kan alleen maar constateren dat het helemaal goed zal komen ook al zal je na zo’n opdoffer best nog weleens een minder goede dag hebben.
Ik bewonder het hoe je er na zo’n korte tijd toch al zo voor staat, bedankt dat je evengoed nog anderen mensen zoveel opwekkende tips kan geven. Fijn ook dat je van je werk zoveel voldoening krijgt, ik hoop dat je het nog lang kan doen, je zult er vast een heleboel mensen een positieve boost meegeven.
Groetjes Ria


Door Monique op 20 augustus 2016

Marjolein, ik had geen idee wat he gebeurt was. Had wel begrepen dat het heftig was. Ik zit in een proces dat ik weet wat ik moet gaan doen… wordt heftig en pijnlijk. En voor het eerst v in mijn leven doe ik het niet… terwijl ik hunker naar dé stap..
Ik ben daar door ook in de war en mezelf kwijt..
Ik wens je heel veel luefde en geluk e jou stukjes zoals deze zijn erg belangrijk voor mij…


Door Margreet Laurs op 20 augustus 2016

Lieve Marjolein, ik lees je nieuwsbrieven altijd met veel plezier. Ik neem (nog) niet alle goede adviezen over maar ik ben op de goede weg 😉 In 2009 liep bij mij een slechte relatie af en in 2010 ging mijn bedrijfje failliet. Met een burn-out van formaat als gevolg. Ik was laatst eens bij mijn huisarts en zij vroeg me hoe het nu met mij gaat. Ik zei: ik wil die periode nooooooit meer over doen én het heeft me ook heel veel gebracht. Dankbaarheid (voor zoveel lieve mensen om me heen), tevredenheid (voor alles wat je wél hebt) en nederigheid (voor die zorgzaamheid van het universum zoals jij dat noemt. Emoties die in onbruik zijn geraakt. Ten onrechte. Ik geniet van veel kleine en grote dingen die goed gaan voor me, mooi zijn. Elke avond voor ik ga slapen laat ik dat allemaal nog even bij me binnen komen. Ik ben opgekrabbeld. Heb van mijn 3 jaar in de WSNP (schuldhulpverlening) een deugd gemaakt door de opleiding voor budget coach te gaan volgen. Langzaam maar zeker groeit de vraag naar mijn coaching. En ik heb weer een baan. Niets bijzonders maar het betaalt de rekeningen. Alle mensen waar ik van houd zijn gezond! Dat is ook weleens anders geweest. Tel je zegeningen en de dag wordt lichter. Ik wens je al het goede, klein en groot.


Door Griet op 20 augustus 2016

Beste Marjolein, heel mooi geschreven. Ik heb sommige zinnen genoteerd.
Veel sterkte, zorg goed voor jezelf. Lieve groetjes, Griet.


Door Lenie op 20 augustus 2016

Goed om dit te lezen Marjolein. Ik wens jou veel gezondheid en geluk toe!
Harte groet en toch bedankt voor jouw delen en tegelijkertijd voor de tips!!


Door Hilde P. op 20 augustus 2016

Dag Marjolein, heel jammer voor je dat je relatie beëindigd werd door je partner. De tips die je hier in je blog schreef zijn allen waardevol en waar, soms moest ik er ook om lachen, wat ik wel meer doe bij je schrijfstijl die me erg ligt.
Maar wat er voor mij wat ontbreekt is de ruimere aandacht voor het emotionele helen. Het is nl. niet voldoende om na 14 dagen deze tips toe te passen om er weer ‘helemaal’ tegenaan te kunnen. Zelf heb ik dit ook meegemaakt en het duurde toch wel bijna 2 jaar voor ik er, mét ups! én downs weer helemaal bovenop was. In die tijd heb ik, met periodes, ook wel wat tijd besteed (tussen de boosheid en andere emoties heen) aan denkwerk over wat mijn aandeel zou kunnen geweest zijn in de scheiding van mijn partner. Wat mij betreft is dat ook een belangrijke persoonlijke oefening die tijd vergt en soms ook hulp van vrienden en mensen met kennis vergt om eerlijk en oprecht en rustig deze analyse te willen maken, zodat je hieruit kan evolueren naar de toekomst en naar het emotionele helen.
Zo, dat wou ik toch even meegeven,je weet nooit of nog iemand hier ook iets aan heeft :-).
Vele groetjes van Hilde


Door Fleur op 20 augustus 2016

Dag Marjolein,
Ik wil je complimenteren met alle “juiste” woorden die je schrijft over situaties die voor een ieder herkenbaar zijn. Zo fijn dat er iemand is die kan schrijven/verwoorden zoals ik het zelf ook zie of ervaar. Dank voor je heldere nuchterheid met gevoel 🙂
Het doet mij altijd goed iets van jou te lezen.
Uiteraard wens ik je sterkte met deze verandering in je leven.
Hartelijke groet
Fleur


Door Karin Schreurs op 20 augustus 2016

Knap van je, dat je zoiets negatiefs zo positief kunt benaderen. Desondanks, ieder voelt zijn eigen leed het hardst, en dat geldt ongetwijfeld ook voor jou. Heel veel sterkte en vooral… blijf positief! Hartelijke groet, Karin.


Door Karima op 20 augustus 2016

Mooi Marjolein, dit had ik net nodig en heel veel sterkte de komende tijd! Laat het universum je verwennen de komende tijd. Lfs Karima


Door José op 20 augustus 2016

Goh, wat goed van je Marjolein! Helemaal waar wat je schrijft maar je moet het op zo’n moeilijk moment wel kunnen zien. Fijn om te lezen dat je er zo goed mee omgaat en de tips zijn zeker nuttig! Veel succes en ik denk dat alles op zijn pootjes terecht komt!


Door Maryse op 20 augustus 2016

Beste Marjolein,
Wauw! Dank je wel voor het delen van deze ervaring en je 9 tips hoe je er mee om kunt gaan! Veel sterkte toegewenst met het verwerken van de herinneringen en het aangaan van nieuwe kansen.
Alle goeds toegewenst!
Hartelijke groeten


Door Marleen op 20 augustus 2016

Lieve Marjolein, wat dapper van je om dit te vermelden dat ook jij je narigheid hebt. Het geeft mij ook weer kracht om verder te gaan en anders er over te denken over de situatie waar ikzelf in zit. Ontslag, schuldsanering, door niet verwerkte dingen een bijnier uitputting, enz. Fijn om jou berichten te lezen, dat steunt mij om dapper door te gaan. Veel sterkte!


Door Anneke op 20 augustus 2016

Stoer Marjolein. Petje af. Het helpt mij ook e.e.a. weer eens te relativeren. BEDANKT


Door Elma op 20 augustus 2016

Hallo, Marjolein
Wat erg dat je dit meemaakt en wat goed hoe dat je er nu beter mee om gaat op deze manier. Ik heb er in ieder geval ook wat aan om dit te lezen, omdat ik ook even een rare periode heb, waarbij jouw blog me helpt.
Ik wens je toch veel kracht en liefde. Wij vrouwen zijn sterk, krijgen kracht naar kruis is mijn eigen ervaring nadat ik 17 jaar geleden weduwe werd en nu ook weer 3 jaar alleen ben en me goed redt!
liefs Elma


Door Han op 20 augustus 2016

Hoi Marjolein, dank voor weer een mooi artikel over een idd shit situatie. Een stuk levenservaring in een notendop.
Ook mannen krijgen hun portie en ik geneer me niet om van jouw tips te leren.
Dank je wel.


Door Mirjam op 20 augustus 2016

Lieve Marjolein,

Ik volg je al zoveel jaren, heb al je boeken en lees alles wat je schrijft.
Zoiets als jij nu doormaakt gun je niemand, maar is wellicht weer ’n frisse nieuwe uitdaging! Jammer dat je uit Rosmalen weg gaat! Woon zelf in ‘s-Hertogenbosch en voelt dan ook of je naar de andere kant van de werel gaat verhuizen. Maar wel fijn dat je gelijk weer iets voor jezelf hebt gevonden en verder kunt. Ik wens je dan ook heel veel geluk en liefde in deze nieuwe start.
Groetje, Mirjam


Door José op 20 augustus 2016

Heel naar dat dit is gebeurd Marjolein, zo fantastisch dat je deze ervaring nu op jouw manier gebruikt om weer sterker en krachtiger van te worden. Zelf ook de nodige elendige dingen meegemaakt de afgelopen tijd en door jou verhaal te lezen wordt ik nu weer ff wakker geschud . Dank je wel daarvoor.


Door Nely op 20 augustus 2016

Lieve Marjolein, wat heb je het weer prachtig verwoord. Ik herken er veel in. Tijdens de 2 laatste voor mij moeilijke jaren heb ik veel van wat jij beschrijft ook onbewust toegepast. En het helpt! 😀


Door Eef op 20 augustus 2016

Dit is zoooooo herkenbaar. Maar inderdaad als er ergens een deur dicht gaat, gaat er ergens anders wel weer een deur open. Wie weet wat voor leuks daar weer achter zit. Veel succes met je nieuwe deur. Zwier hem vol goede moed open.


Door Marion op 20 augustus 2016

Dankjewel voor dit delen; dit is ook behulpzaam voor mij. En verder wens ik je veel goeds!


Door Ghislaine op 20 augustus 2016

Dank je wel voor dit artikel en geniet van alles wat op je pad komt


Door Lien op 20 augustus 2016

Door goede voeding kun je nare situaties aan spreek uit ervaring😊


Door Tilly Snaterse op 20 augustus 2016

Sterkte met wat je hebt meegemaakt en succes met alles wat gaat komen, heel veel liefde en kracht Gods Zegen toe gewenst voor jou, liefs Tilly 💋


Door Ingrid op 20 augustus 2016

Dikke knuffel x


Door Adri op 20 augustus 2016

Beste Marjolein, veel sterkte toegewenst in deze verdrietige periode. Je komt hier sterker uit, ik spreek uit ervaring!


Door Anja Stigter op 20 augustus 2016

Fijn voor je dat je weer licht ziet stralen. En omdat we energetisch uit meerdere lagen bestaan, wens ik je ook veel succes met de verdere verwerking!


Door Anna op 20 augustus 2016

Lieve marjolijn, Wat een kracht en zo mooi beschreven,je bent een goede transformator en heel inspirerend. Wens je veel liefde, kracht, en perspectief toe en bedankt en fijn dat je ook op deze aardbol bent . een dikke zoen . liefs MIJ


Door Patricia Noordpool op 20 augustus 2016

Lieve Marjolein,
We maken werkelijk en gelukkig ook allemaal eens een keer shit mee! Je zou je diep ellendig voelen als jij de enige zou zijn! Het belangrijkste is om je mindset te veranderen, de tools te vinden om je van de negatieve emoties, die zich aandienen, te ontdoen! Ik ben blij dat jij je weg gevonden hebt. Take good care of yourself!


Door Wilma Terburg op 19 augustus 2016

Bedankt voor de tips. Zit zelf in zo’n situatie van scheiden en doe niets anders dan janken. Ik lees het nig eens rustig door.

Groetjes Willy


Door Joyce op 19 augustus 2016

Beste Marjolein, bedankt voor het delen van al je ervaringen van de afgelopen weken.
Als ik je blog lees dan kan ik alleen maar zeggen dat ik vind dat je een heel veerkrachtige, sterke vrouw bent.
Bedankt voor alles wat je met ons deelt.
Ik wens je alle goeds voor je toekomst.
Lieve groet,
Joyce


Door Anja op 19 augustus 2016

Lieve Marjolein..dit is de eerste keer dat ik reageer….en ik lees alles van jou!! Nou wat een shit !! voor je. Zo onverwachts … vreselijk !! Wat een rot-zomer voor jou ….kom geef je wang …voor een dikke pakkerd xxx en een enorme omhelzing. Ook ik hou van lachen…maar neem veel dingen serieus…. waaronder alle dingen die jij doet en schrijft…daar kan ik niet meer zonder !! Ben trots op jou en bewonder je. Veel steun xxx Love you


Door Monique op 19 augustus 2016

Dank voor het delen! Wat een kracht heb je!


Door Irene op 19 augustus 2016

Helemaal 100% en roerend eens!!
Herkenbaar ook.
Troost jezelf en zet stappen vooruit x


Door maria op 19 augustus 2016

lieve Marjolein ik wens je heel veel vertrouwen in jezelf toe en met zo af en toe die lach en traan en soms wat zelfspot komen veel emoties aan bod die jou weer een ‘opgeruimd’ gevoel geven en volop kansen die je nu geboden worden


Door Lisette Heijboer op 19 augustus 2016

Ha Marjolein, mooie en pakkende blog! Al is het soms logisch wat je schrijft, toch blijft het leerzaam om te lezen. Stukje bewustwording. Dank je wel!


Door Wijmke de Jong op 19 augustus 2016

Respect en petje af voor je Marjolein


Door Irma Henning op 19 augustus 2016

Hallo Marjolein
Heel geweldig hoe je deze shit verwerkt de enige en juiste manier.
Alleen door veel positieve energie kom je er sterker uit. Mijn enige en geliefde zus is in september vorig jaar overleden. Dat had ik wel zien aankomen maar het deed geweldig pijn. Nu ben ik erg blij dat ik ooit zo’n fijne zus heb gehad en denk dagelijks aan haar vooral als ik weer wat leuke kleren van haar aantrek.
Lieve Marjolein blijf zo door gaan het zal je gelukkiger maken.


Door Ineke Wessels op 19 augustus 2016

Wat een goed artikel. Ik word er blij van. Ik hoop dat het steeds weer een beetje beter met je gaat en waar kun je nu beter gaan wonen dan in Nijmegen.


Door Elise op 19 augustus 2016

Lieve Marjolein, dank je voor het delen. Shit is heel goede mest;-). Succes, sterkte en veel plezier bij het creeeren van een nieuwe eigen plek. Kus en een knuffel, Elise


Door Ria Molier op 19 augustus 2016

Marjolein, ik vind het héél erg, wat je overkomen is, maar ook héél goed, zoals je het allemaal oppakt en je nieuwe leven gaat beginnen.Een groot voorbeeld voor andere mensen, die zo’n beetje in dezelfde situatie zitten.
6 Jaar geleden overkwam mij ongeveer hetzelfde, alleen op een andere manier, mijn man kreeg plotseling een hartstilstand, waarbij hij binnen 2 minuten kwam te overlijden en dat ook nog, op de dag, wat voor hem een grote feestdag had moeten worden, de dag, dat hij officieel met de VUT zou gaan, waar hij zó naar uitgekeken had, op het laatst had hij zelfs de uren nog geteld, dan staat je wereld ook helemaal op zijn kop, een groot verdriet, ook voor hem, dat hij nu na 40 jaar werken, niet meer van zijn pensioen kan genieten, alle leuke dingen, waar hij naar uitgekeken had en zelf ook, ik was nog nooit alleen geweest, zó van huis uit getrouwd, dan ben je plotseling alleen en moet je alles zelf zien te redden, gelukkig hoefde ik mijn huis niet uit.
Marjolein, ik wens je héél veel sterkte met de situatie en ik voel en weet, dat je het gaat redden !
Lieve groetjes, Ria Molier.


Door Marga op 19 augustus 2016

Nou Marjolein wat een heftige tijd! En wat sla je je er kranig door heen. Ik ben trots op je! Heel knap! Fijn dat het nu weer beter met je gaat. Veel geluk in de toekomst gewenst voor jou. 😘🙏


Door Jolande op 19 augustus 2016

Gelukkig denk ik er hetzelfde over! Niet het makkelijkste leven “gekozen”maar heb wel een schat aan verhalen daarvan over gehouden.!


Door Ellen op 19 augustus 2016

Sterkte Marjolein! Volgens mij heb je aardig wat in de hoge hoed voor dit soort vreselijke onverwachte gebeurtenissen. Ik herken er een aantal toen ik zelf iets dergelijks meemaakte. Wat mij ook hielp was de mantra ‘dit gaat voorbij’. Dat gold voor de diep verdrietige momenten, maar natuurlijk ook voor de uurtjes dat het even wat beter ging. Ook dan weet je dat de tranen weer gaan komen, maar dat is ok. Verder heb ik ook erg veel aan zelf reflectie gedaan, om te voorkomen dat ik een volgende keer dezelfde fouten zou maken of patronen zou ontwikkelen. Confronterend, maar het hielp toch om grip te houden op de situatie. Uiteindelijk ben ik er ook wijzer en beter uit gekomen, ook met veel luisterende oren van lieve vriendinnen. Jij komt er ook zeker weer bovenop! En Nijmegen is erg gezellig. Veel plezier daar!


Door Bleyen Chris op 19 augustus 2016

Hallo Marjolein,
Lijkt me wel dat de wereld even stilstaat als je dat meemaakt. Maar laat het je de mogelijkheid bieden om nieuwe deuren voor je te laten opengaan en dat je wegen kunt bewandelen met interresante mensen die je energie geven i.p.v. energie te kosten.
Een fijne toekomst toegewenst!
MVG Chris


Door Lida op 19 augustus 2016

Bedankt voor je openheid en vooral je vastberadenheid en humor om te leven, je vrienden te zoeken (er zijn anderen die in hun cocon kruipen wat ik me ook voor kan stellen). Ik wens je alle goeds toe en vooral een betere vakantie dan je gepland had.


Door Else Hoofdman op 19 augustus 2016

Hallo Marjolein,
Goed van je om na zo’ n ingrijpende situatie je schouders er weer onder te kunnen zetten en het leven weer te accepteren zoals het tot je komt. Er over schrijven om anderen te kunnen helpen is ook één van de dingen die je weer actief maken. Uit ervaring weet ik zelf ook hoe fijn het is om een poosje te zwelgen in je verdriet, maar na regen komt toch altijd weer zonneschijn al moet je daar meestal zelf wel naar zoeken. Voor mij en mijn partner is deze zomer ook anders gelopen dan we hadden verwacht, maar daar speelde ziekte van mijn partner de hoofdrol. Het gaat momenteel hopelijk de goede kant uit, maar we hebben niets kunnen ondernemen wat we normaal zouden doen. Maar wel genoten van elke zonnestraal in ons kleine tuintje en van de dingen die we wel konden doen.en op onze leeftijd toch vaak meer konden dan anderen van dezelfde leeftijd. Het valt niet altijd mee om met angst en onzekerheid om te gaan, maar dan denk ik maar dat je meestal het meest lijdt onder de angst die je vreest terwijl het misschien nooit zover komt. Sterkte en succes toegewenst en blijf positief. Else


Door Vergote op 19 augustus 2016

Dag Marjolein,
Ik lees al een hele tijd jouw nieuwsbrieven en voor het eerst voel ik mij verschuldigd en mentaal verplicht om een reactie te sturen. De inhouden zijn steeds heel boeiend en verrijkend maar wat je nu stuurt komt voor mij op een uitgelezen moment, ik kamp met een burn-out en kan je 9 tips wonderlijk gebruiken. Ik wens jou heel veel mooie dagen toe in deze nieuwe fase van jouw leven en ik voel alvast dat ik er niet alleen ben met mijn probleem en zal proberen te putten uit jouw wijsheden.
Van harte dank, Katrien.


Door Gerda op 19 augustus 2016

Ik hoorde deze week een mooi gesprek tussen Deepak Chopra en Eckhart Tolle. Zij hadden het over het verschil tussen pijn voelen, wat bij het leven hoort en soms zinvol is en lijden , dat wat je doet met de pijn wat je tegen jezelf zegt. Ook zij benoemden pijnlijke ervaringen een mogelijkheid om te groeien. Ik sta op het punt om met chemo’s te beginnen. Ik ga op zoek naar de groei!


Door Kristin op 19 augustus 2016

Bedankt!


Door Dick Luijten op 19 augustus 2016

Beste Marjolein, Ik (man, 70 jaar) ben al ruim 4 jaar op jouw nieuwsbrief geabonneerd en lees jouw stukken altijd heel graag, maar dit stuk slaat echt alles. Ik heb het in een keer ‘ademloos” uitgelezen. Wat ben jij toch een geweldige kanjer en een bewonderenswaardige vrouw, die zo geweldig in haar eigen kracht blijft staan, ook wanneer je partner – geheel onverwachts – jullie relatie beëindigd. Ik vind jouw een ongelooflijk sterke vrouw en heb ook al heel veel van jou geleerd en aan anderen doorgegeven.
Jouw nieuwsbrieven zijn een bron van inspiratie die o.a. mijn vitaliteit en levenskracht naar grotere hoogten hebben gebracht. Ik zal mijn vrienden en vriendinnen in versterkte mate aanmoedigen om zich op jouw nieuwsbrief te abonneren en regelmatig jouw website te raadplegen. Dank je wel voor zoveel inspiratie en bron van positieve energie. Geniet nog veel van je lieve vrienden en vriendinnen en geniet van hen als een warme deken in deze tijd. Dat gun ik je van harte want jij hebt die deken dubbel en dwars verdiend.


Door Karin Eggens op 19 augustus 2016

Lieve Marjolein,
Ik ken je niet persoonlijk maar door de manier waarop je je blogs schrijft lijkt dat wel zo, mijn complimenten!
Ik wens je veel sterkte, geluk en nieuwe inzichten toe de komende tijd en weet zeker dat je dat gaat lukken en dat je krijgt wat je toekomt.


Door Maria op 19 augustus 2016

Hallo Marjolein,

Heel veel sterkte met de verwerking van je onverwachts verbroken relatie en een goed nieuw begin gewenst!
Knap hoe je er zo te lezen mee omgaat. 👍


Door Linda Noeyens op 19 augustus 2016

Bedankt voor het delen van deze vrij intense gevoelens.
Mijn eigen houding op een shit gebeurtenis, de soep word nooit zo heet gegeten als ze opgediend is. En nog een favoriet: Elk negatief gegeven in je leven kan jezelf een possetieve wending geven. Je moet alleen de kansen zien en durven grijpen. Dus Marjolijn, op naar de nieuwe kansen.
Lieve groetje. Linda


Door Alice op 19 augustus 2016

Wat een stormachtige zomer heb jij gehad, Marjolein! Een verdrietige aanleiding om een hele positieve blog te delen. Je bent bijzonder inspirerend! Ik wens je heel veel geluk toe.


Door mieke op 19 augustus 2016

en ik zou er graag nog iets aan willen toevoegen (10de suggestie:)?
Weet dat je ‘altijd’ meer mogelijkheden hebt dan moeilijkheden… de kunst is om naar de ‘mogelijkheden’ te kijken en deze ook de uit te proberen… wat leidt tot meer mogelijkheden. De focus leggen op de moeilijkheden laat ook deze vermeerderen. Weet dus dat je kan/mag kiezen, je recht trouwens waar jij je focus naar toe stuurt.


Door Marja op 19 augustus 2016

Beste Marjolein,

Wat een ontzettend verdrietige en nare periode die je achter je hebt gelaten en waar je ook nog een beetje in zit. Goed van je dat je het alweer positief kunt benaderen! Je helpt veel mensen met je blogs en met je goede raad. Fijn dat er ook mensen voor jou zijn met lieve schouders of lieve woorden. Ik wens je veel sterkte en het komt vast weer goed!

Dank ook voor jou steun in mijn leven, hoewel je dat misschien niet altijd weet of beseft..

Hartelijke groete,
Mar


Door Ellen op 19 augustus 2016

Sterkte met alles. En inderdaad, de toekomst heeft vast nog veel (goeds) in petto! H.gr. Ellen


Door Mariska op 19 augustus 2016

RESPECT en Dank Marjolein, wat ben je toch een krachtige mooie vrouw!!! Liefs Mariska


Door Mariska Postma op 19 augustus 2016

Echt RESPECT en Dank Marjolein, wat een krachtige, mooie vrouw ben je toch!!! Chapeau, liefs Mariska


Door Jessy op 19 augustus 2016

Wat zonde van je relatie zeg. Zet hem op je kan het. Veel herkenning zie ik er in. Fijn om dan toch even deze peptalk te lezen. Elke week ben ik weer blij met je mailtje en stukjes op Twitter, bedankt daarvoor


Door Jo-Anne op 19 augustus 2016

Lieve Marjolein, ik vindt het bewonderenswaardig hoe je jezelf zoooo kwetsbaar op durft te stellen. Bij deze krijg je van mij een staande ovatie !


Door Dinie op 19 augustus 2016

Je bent ’n sterke vrouw, respect.


Door Carla op 19 augustus 2016

Wat een eerlijk, mooi en ondersteunend artikel heb je hier geschreven.
Ik vind jouw artikelen altijd heel boeiend, maar deze raakt mij met name door jouw openheid heel erg. Jouw negen suggesties neem ik mee op mijn reis nu ik door een tweede burn out uit mijn comfortzone ben gehaald.
Ik wens jouw heel veel sterkte en kracht in deze pittige periode!☀️


Door Irma uit België :-) op 19 augustus 2016

Dank u, Marjolein, om te delen hoe best om te gaan met tegenslagen! Ik ben er ook van overtuigd dat dit het begin is van een nieuw en een nóg beter leven voor u! Dank u voor het delen. Heel moedig en bewonderenswaardig.
Voor de zekerheid wens ik nog extra porties liefs, moed en heling toe! 🙂 plus succes! Dank u voor uw blogs <3 <3 <3 veel liefs! <3 <3 <3 🙂 xxx


Door annemieke op 19 augustus 2016

Lieve Marjolein,
Dank je wel voor je wijze woorden. Ik ben erg gelukkig met man , kinderen, leuk werk en kleinkinderen ,maar weet ook dat er zo maar iets kan gebeuren wat je leven compleet overhoop haalt. Dan zijn jouw tips zeer waardevol!


Door Lizzy op 19 augustus 2016

👍👍👍👍👍


Door wilke op 19 augustus 2016

Ik wil je alleen heel veel warmte en liefde toewensen – steun om in je kracht te blijven, vertrouwen in het mooie en goede van je leefwereld en sterkte om deze rot-periode door te komen. Liefs, Wilke


Door Conny op 19 augustus 2016

Hoi Marjolein, de laatste dagen heb ik (toevallig) veel aan je gedacht, ik begon je blogs e d te missen….. erg wat je nu doormaakt, het is idd zo dat soms onverwacht ons leven overhoop gehaald wordt, maar ik vind het moedig van je hoe je ermee omgaat en gelijk tips geeft aan anderen……ik zelf ben 17 jaar gescheiden en heb nadien 3 relaties gehad, ondertussen woon ik alweer 2 jaar alleen, heb het ook overleefd……
Marjolein, ik wens je veel positiviteit en warmte toe, bedankt voor je altijd zo interessante, inspirerende blogs!
Groetjes,
Conny


Door jeannine op 19 augustus 2016

Hallo Marlies je bent niet alleen ik kreeg net hetzelfde moeilijk maar ben van oordeel dat je op het juiste monent de juiste persoon tegen komt dus niet opgeven.liefs Jeannine


Door Ernie op 19 augustus 2016

Prachtig positief artikel Marjolein. Sterkte!


Door Renate op 19 augustus 2016

Dank je voor het delen van je kwetsbare kracht!


Door Inge Stomp van den Broek op 19 augustus 2016

Lieve Marjolein, wat mooi geschreven! Mag ik jou ook een kadootje geven en je een cryosauna sessie aanbieden? Een heel dikke zoen en veel liefs ❤️


Door Karins op 19 augustus 2016

Sterkte met het verdriet en succes in de toekomst!
Alle goeds en liefs voor jou!


Door Vroca van Esch op 19 augustus 2016

Beste Marjolein, wat een vervelende ervaring voor je! Mocht je de situatie niet onder control krijgen, adviseer ik je eens op internet te kijken naar EMDR therapie! Soms zijn er maar een paar sessies nodig om alles op het juiste plekje te krijgen ipv in een verkeerd gebied te blijven hangen! Het is verbluffend hoe het werkt


Door anneke op 19 augustus 2016

Mooi die openheid Marjolein, dank je. xxx


Door sonja Leijen Rustenburg op 19 augustus 2016

Ja Marjolein, het is zeker shit als dit alles buiten je wil om gebeurd, en ja je moet de leuke dingen toch wel proberen te zien..
Je schreef gelukkig ben ik gezond, maar als je zoals ik 3 jaar terug mijn man heb verloren aan kanker, en een jaar later hoor ik dat ik ook kanker heb en je wordt geconfronteerd met uitzaaiingen die er niet zouden zijn als er in de borstenbus beter naar mijn foto was gekeken…dan is er wel heel veel shit.
Na de prognose in 2013 van 3 maanden tot een jaar heb je nog te leven, zit ik hier nog springlevend min berichtje te typen. Wel met infusen, chemo’s, diverse medicijnen maar ik ben er nog en heb net heerlijk vakantie gevierd in Kroatie, mede dank zij mijn lieve vriendinnen om me heen.
Mijn buitenkantje laat vaak een vrolijke Sonja zien, mijn binnenkantje is (soms)een onzekere vrouw geworden die niet zo goed weet te handelen met dit gegeven. Maar ik blijf leuke dingen verzinnen, wel op kort termijn…. maar ik leef en dat wil ik weten ook…hoeveel moeite me dat vaak kost zonder mijn maatje…Jij veel sterkte nu het tegen zit,
Dus Marjolein, ja het leven kan shit zijn, maar wat zijn er ook lieve mensen, want wat zouden wij zonder deze mensen zijn? Wat mijn voeding betreft..het blijft moeilijk om voor mij alleen eten klaar te maken. het wordt toch gauw een maaltijdsalade of gebakken eitje…


Door Jolande Spaink, Saarburg, Duitsland op 19 augustus 2016

LieveMarjolein goed, dat je je schouders eronder zet, nadat je flink uitgehuild hebt. Weet, dat je voor ons vrouwen ontzettend waardevol bent en we van je houden. Zoek mensen in je omgeving, die je waarderen, om wie je BENT. Knuffel!!!


Door Paula Broeder op 19 augustus 2016

Wat een onverwachte situatie om in terecht te komen. Ik stond op het punt om waardeloos te schrijven maar ondanks de pijn en het verdriet is het niet zonder waarde. Gelukkig heb je lieve mensen om je heen. ik wens je veel kracht en sterkte toe.


Door Maria op 19 augustus 2016

Tjonge, wat mooi dat je het zo kunt zien
Inderdaad heel leerzaam.
Dankjewel.


Door Marijon op 19 augustus 2016

Bedankt voor je mooie verhaal, ik wens je heel veel succes en geluk met je nieuwe begin👍😘


Door Carla op 19 augustus 2016

Allereerst heel veel sterkte de komende tijd!!
Ik heb een paar tips in mijn oren geknoopt, dus daarvoor bedankt! 🙂


Door Tintorella op 19 augustus 2016

Ik vind dat je heel knap aanpakt.
Mij lukt dat in een soortgelijke situatie na maanden niet echt.
Work to do…


Door Truus op 19 augustus 2016

Geweldig zoals je deze levenservaring oppakt!!!!!
Een cursus in wonderen….dik blauw boek…..kan ik je aanraden!
Het begin is even lastig…..gewoon elke dag een stukje lezen….
Je krijgt hierdoor een andere kijk op het leven…..steuntje!


Door L. op 19 augustus 2016

Fijn om te lezen.. Bedankt voor t delen.. Sterkte.. en ja er zijn inderdaad ergere dingen.. Maar neem toch wel de de tijd om het te verwerken.. het is n proces je moet er doorheen.. gun jezelf tijd.. Nogmaals sterkte en bedankt!


Door Malfait Marie-Paule op 19 augustus 2016

Met deze wens ik je het allerbeste in de toekomst, jou mailtjes hebben me al echt veel geholpen, Dank je, dikke knuffel.😘


Door Mariska op 19 augustus 2016

Lieve Marjolein, heel veel sterkte in deze moeilijke periode. Er ligt vast iets heel moois voor je in het verschiet!


Door Els brouwer op 19 augustus 2016

Mooi beschreven en simpele handvatten die er toe doen!


Door Veronica Rijks op 19 augustus 2016

Altijd blijven lachen ook al is het nog zo moeilijk fijn weekend Marjolein


Door Ria op 19 augustus 2016

Marjolein, sterkte met deze tegenslag. liefs, Ria


Door Caroline smet op 19 augustus 2016

Hallo Marjolein, blij dat je weer terug bent. Ik heb net gebeld met een collega die wegens burn-out met ziekteverlof thuis zit. Ook voor de rest zit haar leven helemaal niet op de rails. Ik ga haar dit artikel zeker toesturen en hoop dat het haar kan inspireren. Verder wens ik jou van harte veel sterkte, veel luisterende oortjes en krachtbronnen toe want dat kan je wel gebruiken nu.
Lieve groeten van Caroline uit Sint-Niklaas, Belgie


Door anneke op 19 augustus 2016

dank je wel….


Door Margareta op 19 augustus 2016

Wat fijn dat er zo veel moois gebeurt! Het zal zeker zeer doen en er ook zijn ergere dingen. Wens je veel goeds.
Lieve groet Margareta Rooimans


Door Inna op 19 augustus 2016

Lieve Marjolein,
Je beschrijft het sterk, overtuigend en positief. Uit ervaring weet ik dat het, in elk geval voor mij, waar is wat je schrijft. Maar ik weet ook dat het zo moeilijk is om vertrouwen te vinden voor die overtuiging op momenten dat je leven je een zwieber geeft die niet in je eigen plannen lijkt te passen, je de controll verliest zogezegd. Die pijn doet, of verdriet brengt.
Dat wat was, is mooi, en echt, anders deed het geen pijn. En dat wat was kan niet meer verloren gaan toch?! Je leeft vandaag. En morgen gaat je pad verder, uiteindelijk vind je jezelf terug in de verwezenlijking van al je plannen, die je diep van binnen wenst. Dat is wat ik hoop.
Vertrouwen.
En een knuffel.
Inna


Door radha op 19 augustus 2016

Je hebt gelijk met wat je schrijft: in de ergste momenten kan je zoveel zien om dankbaar voor te zijn als mensen er voor je zijn, als je auto een wrak is, maar je dochter leeft, als het dan opeens mooi weer is…. Je belast mensen niet door dingen van je af te willen praten. Een tijdje later zijn ze het alweer vergeten.
Het beste voor jou


Door Els Timmerman op 19 augustus 2016

Hallo Marjolein, je negen tips als je wereld op zijn kop staat klinken goed en verstandig. Ik wens jou je eigen tips toe en hoop dat dit punt inderdaad een nieuw begin voor je is waar je zelf in geloofd en weer vreugde uit haalt. Sterkte bij het sterker en gelukkig worden gewenst.
Els


Door Marja van Osch op 19 augustus 2016

Ja Marjolein, allemaal heel herkenbaar. Ik wens je veel sterkte toe! Zelf heb ik een (toch onverwachte) scheiding achter rug (van wat ik nu weet, een narcist), ben mishandeld, was een tijd dakloos, heb een nieuwe woning, wat vrienden verloren. En mijn vader is overleden. Heb inderdaad iets spannends gedaan, 2 keer naar Nepal. Toch merk ik na, nu precies een jaar geleden, dat mijn veerkracht een beetje op is. Natuurlijk goed voor mezelf zorgen, goed eten, een goede therapeut enz. genieten van mijn familie die ik bijna kwijt was. Het komt goed, maar soms is het wat teveel voor een leven. Inderdaad je met liefde en onvoorwaardelijke steun omringen is het meest helend! Fijn dat ze er zijn, want het leven is niet altijd tralala!


Door Sonja op 19 augustus 2016

Dank je wel Marjolein. Fijn dat je zo snel een woning kon vinden.
ik wens je veel sterkte en succes.Door Nanny op 19 augustus 2016

GIRL POWERRRR!!! Knap hoor om in zo’n situatie zó sterk te reageren. You rock girl!


Door Ria op 19 augustus 2016

Complimenten, Marjolein! Voor het artikel, maar vooral voor jou zelf!! Je bent een geweldig voorbeeld.


Door Jocelin op 19 augustus 2016

Eigenlijk zou iedere mediator dit stuk mee moeten nemen in zijn/haar informatie pakket!!

Dit is allemaal zó waar!
Ik zit sinds vorig jaar in eenzelfde situatie en ik denk er precies zo over!


Door Paulien op 19 augustus 2016

Heerlijk positief artikel waar je echt iets aan kunt hebben! Ben wel benieuwd waarom jouw burn-out achteraf het beste was dat je toen was overkomen. Wat meer uitleg hierover kan mij, en ik denk ook anderen, misschien helpen;)


Door Monique op 19 augustus 2016

Bedankt Marjolein voor dit artikel. Ik heb er op dit moment veel aan en probeer je tips in mijn situatie uit. En ja mijn wereld staat ineens ook op zijn kop, nooit gedacht dat ik op 56 jarige leeftijd nog verliefd kon worden, maar ook ineens kwetsbaar ben en hoe nu blijkt deze man narcistisch trekjes heeft die pijn doen en kwetsend zijn. Ik was/ben altijd een sterke vrouw die haar leven weer op de rit had en de touwtjes strak in handen. Nu ben ik compleet ontregeld en alles doet pijn van binnen.weet dat deze man niet goed voor mij is maar kom er moeilijk van los. Pfff ik ga het proberen met de tips die je gaf. Hartelijk bedankt hiervoor. Groet, MoniqueDoor Annemieke op 19 augustus 2016

Sterkte Marjolijn, ik heb hetzelfde mee gemaakt behalve dat ik dan niet hoefde te verhuizen. Het heeft mij aan de ene kant kwetsbaarder gemaakt (durf ik ooit nog weer eens een andere man te vertrouwen? Tot nog toe niet) en aan de andere kant sterker (ik kan zo’n beetje alles zelf). Het opent deuren die ik normaal gesproken niet geopend zou hebben (ik ben in mijn uppie vijf weken alleen door Nederland gaan fietsen).


Door Annelies op 19 augustus 2016

Wauw wat een fijn, positief en herkenbaar stuk! Vorig jaar ben ik door ziekte ook in het warme bad van liefde en vriendschap terechtgekomen! Nu ik weer in een dipje zit, denk ik daar met liefde aan terug en alleen de gedachte daarbij te leggen, geeft me weer moed. Heel veel liefde en kracht toegewenst en blijf je positieve zelf!!


Door Nicolette op 19 augustus 2016

Het kan altijd erger….. dat klopt.
Om dat voor jezelf te bedenken, vind ik een goede tip. Ik ervaar het echter als een dooddoener als een ander ermee aankomt als ik het even niet meer zie zitten. Zeker als mijn situatie word vergeleken met die van zielige kindertjes in weet-weet-waar.


Door Linda Jansen op 19 augustus 2016

Het is alsof ik het zelf geschreven heb. Mijn relatie is na 8 jaar verbroken in nov 2015 en ik heb ongeveer dezelfde weg bewandeld. Ik sta positief in het leven en kijk naar wat ik wel heb en niet wat er niet is en ik graag zou willen. Ik voel me goed, al zou een leuke baan welkom zijn. Maar ben een gelukkig mens met veel lieve mensen om me heen een heerlijk appartement.
Leuk geschreven 😉


Door Ellen op 19 augustus 2016

Sterkte en na een tijdje voel je je bevrijdt.moedig om het te delen.
Ellen


Door Jantien op 19 augustus 2016

Goed bezig!

Plaats een reactie


*