Vrede op aarde én een extra portie vrouwelijke energie graag!
7 min. leestijd

Vrede op aarde én een extra portie vrouwelijke energie graag!

We leven in een enerverende en spannende tijd. Laatst ontving ik deze mail van Liesbeth: “Marjolein, help! Ik lees allemaal tegenstrijdige verhalen over wat goed voor me zou zijn. De één zegt dit en de ander zegt dat. Wat moet ik nou? Wat is de waarheid?”

Er zijn inderdaad veel tegenstrijdige berichten als het gaat over onze gezondheid. Hoe vind je in deze grote verscheidenheid jouw waarheid terug? Laat me je meenemen de geschiedenis in, tot daar waar vrouwen hun waarheid zijn kwijtgeraakt en lees hoe je deze terug kunt vinden.

Autoriteiten vertelden ons wat de waarheid was

We leven in een samenleving waarin we van jongs af aan hebben geleerd dat er autoriteiten om ons heen zijn die ons vertelden wat goed en wat slecht was. Dit waren onze ouders, leraren, priesters, dominees of artsen en de media, om er enkele te noemen. We zijn gaan geloven in een wereld waarin iets ófwel goed ófwel slecht is. Iets is waar of iets is niet waar. Dit maakt de wereld overzichtelijk en het leven makkelijk. Je luistert naar de autoriteit op een bepaald gebied en vervolgens weet je hoe de wereld in elkaar zit en wat je al dan niet te doen staat. Een kind kan de was doen.

Wie is tegenwoordig nog een autoriteit?

De wereld waarin we autoriteiten op een voetstuk hebben staan zakt echter razendsnel als een pudding in elkaar. Van priesters mochten onze (groot)ouders geen seks voor het huwelijk: wie trouwt er tegenwoordig nog? Eeuwenlang hebben kinderen geleerd van hun ouders; nu vragen ouders aan hun kinderen hoe ze de nieuwe computer aan de praat krijgen. De tijd van ontzag voor leraren ligt ver achter ons: respect krijg je niet automatisch maar zal verdiend moeten worden. En wat er in de krant of op televisie wordt beweerd is allang de waarheid niet meer: die shampoo die jouw haar zo mooi glanzend zou maken werkt immers voor geen meter en mensen hebben er regelmatig met elkaar felle discussies over. Er blijken meerdere waarheden te zijn. De wereld is blijkbaar niet zo zwart-wit.

We weten gewoon niet precies wat een appel doet

Het laatste bolwerk van autoriteiten zijn onze artsen en medisch specialisten. We plaatsen ze graag op een voetstuk want als zíj het niet weten, waar moeten we dan in hemelsnaam terecht? Het is een bolwerk dat beschermd wordt door financiële belangen van farmaceutische bedrijven en gezondheidszorgorganisaties. Maar ook hier zorgen goed geïnformeerde patiënten, waardevolle complementaire behandelingen en vele tegengeluiden ervoor, dat duidelijk wordt dat ook zij dé waarheid niet voor ons klaar hebben liggen. Er blijken meer kleuren te zijn in de wereld dan alleen zwart en wit, júist op het gebied van onze gezondheid.

Overal ter wereld valt een appel altijd naar beneden als je hem loslaat. Dat noemen we zwaartekracht en die geldt altijd en overal. Maar overal ter wereld gebeurt er iets anders in een lichaam als iemand een appel eet. We weten namelijk gewoon nog steeds niet precies wat er in een lichaam gebeurt als iemand een appel eet. We kennen nog lang niet alle stofjes in een appel – en een appel in een lichaam van iemand die verliefd is, heeft een andere uitwerking dan in het lichaam van iemand die in de rouw is. Het mysterie van het Leven is nog steeds een mysterie. Er zijn nog zoveel dingen die we niet weten. Wat is in zo’n wereld nou toch dé waarheid?

Het is tijd om onze innerlijke autoriteit weer wakker te schudden

Mannelijke energie is naar buiten gericht. We leven in een 5000 jaar oude samenleving waarin mannelijke energie de boventoon voert. Het is een wereld van meten is weten, groeien is beter dan stilstaan, ‘bewijs het maar’ en kennis van onderdelen is belangrijker dan de wijsheid van het geheel. De verering van de ratio heeft onze innerlijke, vrouwelijke intuïtie – én daarmee onze eigen innerlijke autoriteit – doen verschrompelen.

Hoe vaak zullen vrouwen de afgelopen 5000 jaar hun onderbuikgevoel over wat ‘klopt’ en wat ‘niet klopt’ hebben moeten wegstoppen? Uitspreken wat voor jou de waarheid was, kon uitlopen op een pak slaag, verstoting uit de gemeenschap of zelfs de brandstapel. Veel vrouwen, maar ook mannen, lijden onder onze samenlevingen waarin we afgescheiden zijn geraakt van onze intuïtie, ons innerlijk weten, ons hart, ons contact met universele wetten van de natuur en al het Leven om ons heen. Hoe vaak heb jij je eigen gevoel over wat klopt of niet klopt weggestopt en je mond maar gehouden? Als je een spier lang niet gebruikt verschrompelt hij. Dit geldt ook voor onze innerlijke wijsheid.

Duizenden jaren lang waren er gezondere samenlevingen

Ik heb heel lang gedacht dat de wereld er altijd zo heeft uitgezien. Het boek Samenlevingen in Balans van Marja de Vries heeft mijn ogen echter geopend. Er zijn vele onderzoekers die tientallen jaren van hun leven hebben besteed aan het bestuderen van oudere samenlevingen en zij vertellen ons dat deze samenlevingen er eeuwenlang anders uitzagen. Niet allemaal, maar sommige wel. Dit waren samenlevingen waarin mannen en vrouwen gelijkwaardig waren en daarom was er een balans tussen mannelijke en vrouwelijke waarden. In oude culturen, zoals van de Aboriginals en Maori’s, zijn verhalen overgebleven over hun manier van samenleven; verhalen die momenteel weer door hun ‘wisdomkeepers’ worden gedeeld. En er zijn ook in onze tijd nog enkele samenlevingen te vinden waarin het mannelijke en het vrouwelijke met elkaar in balans zijn, zoals de Minangkabau op Sumatra, en de Mosuo in China. In haar boeiende boek geeft Marja hier mooie beschrijvingen van.

Vrouwelijke waarden bepaalden de cultuur

Vrouwelijke energie is naar binnen gericht. In samenlevingen waarin mannen en vrouwen gelijkwaardig zijn komen vrouwelijke energie en vrouwelijke waarden tot hun recht. Waarden als samenwerken, verbinden, wijsheid, vrede, compassie, dankbaarheid, delen en geven, staan in deze samenlevingen centraal. Het gevoel dat we onderdeel zijn van een groter geheel overheerst en leven in harmonie met de natuur en met elkaar is daardoor een vanzelfsprekend gegeven. Als we allemaal met elkaar verbonden zijn, betekent het beschadigen van iets of iemand anders immers, dat je daarmee ook jezelf beschadigt. Eeuwenlang waren er samenlevingen waarin vrouwelijke energie de ruimte kreeg; samenlevingen die in harmonie met elkaar leefden. Uit opgravingen blijkt dat metaal gebruikt werd voor (kunst)voorwerpen in plaats van oorlogstuig. Helaas werden deze Oud-Europese samenlevingen zo’n 5000 jaar geleden onder de voet gelopen door gewelddadige samenlevingen uit het Oosten en voor de Amerikaanse samenlevingen kwam het fatale keerpunt toen Columbus er in 1492 voet aan wal zette.

De wereld is nu volop in beweging

We leven in een enerverende tijd; alles lijkt in beweging te zijn. De roep om vrede, saamhorigheid, zorg voor elkaar én de natuur neemt hand over hand toe. Dit komt deels omdat er zoveel onvrede is, maar ook deels omdat steeds meer mensen zich er bewust van worden dat we, simpel gezegd, niet gezond bezig zijn: niet met onszelf, niet met elkaar en niet met onze planeet aarde. Het bewustzijn van veel mensen groeit. Experts zoals de wetenschapper Greg Braden geloven dat dit komt doordat de energie van de aarde aan het veranderen is, door onze veranderde positie in de kosmos. Waarom ook niet? De maan beïnvloedt de stand van het water op aarde, zoals eb en vloed, en aangezien wij zelf voor 75% uit water bestaan heeft de maan ook invloed op ons. Veel kunstenaars werken ’s nachts bij volle maan door omdat ze dan volop energie en creativiteit voelen. Veel vrouwen slapen slecht bij volle maan. Waarom zou de veranderende positie van de aarde in ons zonnestelsel niet ook invloed kunnen hebben op het leven op aarde en ons bewustzijn?

Tijd om terug te gaan naar je intuïtieve weten

Deze experts geloven dat het magnetische veld van de aarde méér vrouwelijke energie bij ons oproept. De aarde maakt als het ware méér bewustzijn in ons wakker, bij mannen, vrouwen en kinderen. Sommige mensen voelen dit aan, anderen (nog) niet. Dit bewustzijn vertelt ons dat er iets niet klopt. Dat de wereld niet zwart-wit is. Dat er méér is dan wat we met ons verstand kunnen begrijpen. Dat onze ratio niet zaligmakend is en dat het gezond is om weer te gaan voelen. Veel vrouwen die ik ontmoet voelen deze veranderingen aan.

Ikzelf heb zólang mijn mannelijke energie ingezet om te overleven in deze wereld, dat ik er lang moeite mee heb gehad om de vrouwelijke energie te voelen. Maar ik voel intuïtief de uitnodiging om deze meer ruimte te geven en ik zet kleine stapjes. Ik maak steeds meer keuzes vanuit mijn gevoel en deze blijken vaak prima uit te pakken. Ik hecht meer belang aan “lekker zijn” in plaats van “alsmaar doen” en ook dat bevalt me goed. Ik merk ook dat ik tegenwoordig graag buiten ben, terwijl ik altijd een huismus-met-boekje-in-een-hoekje ben geweest; ik voel dat de natuur voedend voor me is. Ik begin te voelen hoe bevrijdend het is om mijzelf vooral niet al te serieus te nemen en ik ontmoet mooie mensen die dit ook voelen. Ik voel ook steeds beter wat ‘klopt’ en wat ‘niet klopt’ voor me. Ik merk dat ik steeds meer mijn eigen waarheid aan het ontwikkelen ben.

Jouw ervaringen samen vormen jouw waarheid

Dé waarheid is niet iets wat je van anderen kunt leren. Geloven wat autoriteiten ons vertellen is ‘oude wereld’. Laat niemand jou vertellen wat gezond voor jou is! Informeer jezelf heel goed, gebruik je gezonde verstand en ga vervolgens naar binnen om te voelen wat voor jou klopt, wat voor jou waar is en handel hier vervolgens naar. Niemand kan jou vertellen wat goed voor jou is. Ieder mens is uniek. Het kernwoord is proberen. Probeer gewoon uit wat voor jou goed voelt. Je kunt je waarheid alleen leren kennen door persoonlijke ervaringen op te doen. Jouw ervaringen samen vormen jouw waarheid en samen met jou verandert waarheid dus ook in de tijd. Dit betekent dat “appels zijn nu gezond voor mij” volgend jaar iets kan worden als “ik krijg pukkeltjes van appels dus ze zijn niet gezond voor mij”. Niemand kan jou vertellen wat dé waarheid is, alleen jijzelf.

De aarde snakt naar méér vrouwelijke energie, afkomstig van zowel mannen als vrouwen als kinderen. Hoe zal het komend jaar eruit zien als mannelijke en vrouwelijke energieën meer met elkaar in balans zijn? Ik wens je voor de komende feestdagen en voor in het nieuwe jaar veel vrede, veel gezondheid, veel wijsheid, veel compassie maar vooral ook veel vrouwelijke energie toe!

Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dit kan door middel van de social media knoppen. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.

Riekje Korf
Door

Riekje Korf

op 19 Dec 2014

Wat weer een goed artikel om te lezen, Marjolein. Iedere keer lees ik vol belangstelling de adviezen, die je geeft. Vaak is het heel verhelderend en geeft het mij een bevestiging, dat de dingen, die ik doe en voel nog niet zo gek zijn. Dank je wel voor je wijze woorden!

Henriette
Door

Henriette

op 24 Dec 2014

Zo voelt het ook voor mij. Fijn en bevestigend, ik ben niet gek, dus!

Ingrid
Door

Ingrid

op 19 Dec 2014

Wat een mooi artikel Marjolein! Je bent je eigen autoriteit: prachtige boodschap. Dank je wel! Jij ook gezondheid, wijsheid en vrede voor het komende jaar!

Marja
Door

Marja

op 19 Dec 2014

Ha Marjolein! Wat een heerlijk stukje weer! Interessant en zo passend wat mij betreft! Dank je wel voor je mooie nieuwsbrieven en de prikkel om na te denken over wat goed voor ons als individuele vrouwen (en mannen) is. Fijne vakantie! Lekker lezen en genieten! Groet, Marja

Petra Jansen
Door

Petra Jansen

op 19 Dec 2014

Hallo Marjolein, wat een mooie nieuwsbrief heb je weer. Ik vind het leuk om iets over "de waarheid" te lezen. Ik roep al jaren dat iedereen zijn eigen waarheid heeft. Ik ben ook enorm blij dat niet iedereen alles meer klakkeloos aanneemt van wat er in het reguliere medische wereldje verteld wordt. Marjolein, ik wens je fijne feestdagen en alle goeds voor 2015.Hartelijke groet,Petra

Maria
Door

Maria

op 19 Dec 2014

Jij ook een hele fijne kerstvakantie gewenst!

lia
Door

lia

op 19 Dec 2014

Dank voor alle energie, bijzonder voor die energie die jullie de wereld inzenden. Dat is erg hard nodig. Probeer mijn steentje bjj te dragen. Het doorsturen van jullie site is wat lastig omdat ik in het buitenland woon heb ik veel anderstalige vriendinnen. Gelukkig kunnen we wel samen over deze dingen praten. Ik zal proberen het naar ederlandse vrienden te sturen. Voor iedereen fjjne kerst en ga zo door in 2015 Met vriendelijke groeten Lia

Erna Bastiaansen
Door

Erna Bastiaansen

op 19 Dec 2014

Dank je wel voor de vele nuttige info in 2014,ik hoop dat je zo doorgaat in 2015 . Ik wens je eenmooi ituitief jaar. Lieve groet Erna

Sylvia
Door

Sylvia

op 20 Dec 2014

Mooie site, Marjolein! Oogt en klinkt steeds professioneler en óók over hetgeen wát je ons allemaal wilt informeren klinkt voor mij doorgaans heel kloppend! Ik lees je nieuwsbrieven en je speciale artikelen - zoals nu mbt de vrouwelijke energie - met plezier! Ook op fb volg ik e.e.a. op de groepspage, soms leuk, soms niet, maar met toch ook veel nieuwigheden die ik nog niet wist, dus al met al... héél leerzaam! Sinds ik lid ben van EVA ben ik de stroom van info nog niet zat en dat wil best wel wat zeggen... je komt steeds met nieuwe dingen en brengt het ook nog eens boeiend en op een aantrekkelijke manier! Dit wilde ik je graag zeggen, want voor alles wat je doet en waar jij zoveel eigen energie insteekt mag best wel eens een woord van dank en waardering worden uitgesproken! Daarom bij deze mijn welgemeende complimenten voor jou! Ik wens je hele fijne feestdagen!

Vivienne
Door

Vivienne

op 20 Dec 2014

Dank je wel, Marjolein voor dit prachtige en inspirerende artikel. Uit mijn hart gegrepen. Ook ik maak hetzelfde proces als jij door en ben op zoek naar meer vrouwelijke energie in mijn leven. Ik ben een prachtig boek aan het lezen, in de ramsj gevonden: Alleen met het hart denk je goed van Claudia Törpel. De priesters in de oude Egypte voorzagen de bewustzijnsontwikkeling al waarin vooral de westerse samenleving nu is terechtgekomen; volledig zelfbewustzijn van het individu. De focus in hun samenleving lag daarentegen helemaal op het hart. Zij leefden volledig in een collectief bewustzijn, letterlijk en figuurlijk aangestuurd door de farao als hart van de samenleving. In onze samenleving is het 'hoofd' volledig leidend geworden en er is nog nauwelijks ruimte voor de andere kant. Het rationele denkproces is feitelijk, het is objectief; iedereen die logisch nadenkt, komt veelal tot dezelfde conclusies. Maar ons hart geeft ons onze eigen identiteit, zij maakt ons 'eigen ik' omdat zij reageert met emoties en dat is subjectief. Maar hoe vaak blijken ook achteraf niet dat de 'wetenschappelijke conclusies' een subjectieve interpretatie zijn van feiten? ;-) Gelukkig komt langzamerhand de aandacht voor terug voor onderlinge verbinding en intuïtieve weten, mede dankzij de toenemende vrouwelijke energie van de Aarde. Inderdaad, een verwarrende tijd voor veel mensen. het enige wat helpt, is precies zoals je zegt, Marjolein;blijf bij jezelf. Alle waarheid is in jezelf te vinden, jouw eigen waarheid wat goed is voor jou. Nogmaals dank voor je artikel. Een heerlijk begin van het weekend!

Marjolein Dubbers
Door

Marjolein Dubbers

op 29 Dec 2014

Dank je wel Vivienne, ook voor de boekentip. Die kende ik nog niet. Gelukkig tweedehands nog te vinden bij www.boekwinkeltjes.nl Ik ben benieuwd.

Wendela
Door

Wendela

op 20 Dec 2014

Dank voor je verhaal. Het stimuleert me, helpt me herinneren meer op mijn intuitive te vertrouwen en er vaker naar te luisteren.

Josee
Door

Josee

op 20 Dec 2014

Wat een mooi artikel! Vol vrouwelijke wijsheid, kracht en energie. Mijn voornemen voor 2015 is om meer naar mijn intuïtie te luisteren en alles wat er via de media binnenkomt uit te filteren. Dank je Marjolein voor alles wat je in 2014 met ons gedeeld hebt. Fijne feestdagen en voor 2015 wens ik je heel veel geluk, gezondheid en inspiratie.

Karlijn
Door

Karlijn

op 20 Dec 2014

Hoi Marjolein, Bedankt voor het inspirerende artikel. Ik herken heel erg wat je schrijft over hoe lastig het soms is om "te voelen" vanuit je vrouwelijke energie omdat we in deze maatschappij zo gewend zijn geraakt om vanuit de mannelijke energie (wilskracht er iets van te maken) te reageren. Ik zou graag nog meer lezen over welke manieren er zijn om dichter bij je vrouwelijke energie te komen:). Fijne feestdagen, Karlijn

Mirte
Door

Mirte

op 20 Dec 2014

Wat een mooie tekst, precies waar ik mee bezig ben. Ik ga het uitprinten en vaker lezen. Mooie beeldspraak over dat je gevoel een spier is. die kan je door veel gebruik dus sterker maken. Bedankt voor je blogs ik leest ze graag ook al ben ik geen 40+

Roxane Catz
Door

Roxane Catz

op 20 Dec 2014

Hoi Marjolein! Wij hebben elkaar vorig jaar ontmoet bij de 'Powerweek voor vrouwen' in Spanje, weet je nog ;-)? Bij het lezen van je artikel kreeg ik gewoon kippenvel omdat het voor mij precies verwoordt wat er speelt en hoe belangrijk het is dat we weer meer in onze vrouwelijke energie van 'zijn' en minder 'doen'...Dit is dus volgens mij de 'waarheid'. Maar vooral wel blijven 'doen' in de vorm van de zogenaamde 'flow' (dat je als het ware gedaan wordt.) Hier schreef ik ooit onderstaande column over. Ik wens je alle goeds en hoop je nog eens te ontmoeten! Hartelijke groet!/Users/roxanecatz/Documents/2. Zakelijk/Salt/Easy does it.docx

nicole
Door

nicole

op 20 Dec 2014

Fijn hoopgevend artikel. Jammer genoeg vindt ik in mijn omgeving nog geen mensen die deze gedachtengang delen. Dus ook ik hoop voor 2015 dat daar verandering in komt.

ILSE FORTUIN
Door

ILSE FORTUIN

op 20 Dec 2014

Hoi Marjolein,Mooi artikel het is zowaar dat je je eigen waarheid kunt/moet creeren,daar ben ik dit jaar erg mee bezig geweest. Grote schoonmaak gehouden qua voeding en ik doe alleen nog dingen die goed voelen. En dat voelt zo heerlijk,het moeten doen is weg. Dus daar hoef ik al geen energie in te stoppen. Ik verheug me op 2015 om dit alles verder te ontwikkelen en nieuwschierig wat er allemaal op mijn pad gaat komen. gezonde grond Ilse Fortuin

ILSE FORTUIN
Door

ILSE FORTUIN

op 20 Dec 2014

Hoi Marjolein,Mooi artikel het is zowaar dat je je eigen waarheid kunt/moet creeëren,daar ben ik dit jaar erg mee bezig geweest. Grote schoonmaak gehouden qua voeding en ik doe alleen nog dingen die goed voelen. En dat voelt zo heerlijk,het moeten doen is weg. Dus daar hoef ik al geen energie in te stoppen. Ik verheug me op 2015 om dit alles verder te ontwikkelen en nieuwschierig wat er allemaal op mijn pad gaat komen. gezonde groetIlse Fortuin

Linda Wanders
Door

Linda Wanders

op 20 Dec 2014

Uit mijn hart gegrepen!! Het is tijd!

Anja van Diest
Door

Anja van Diest

op 20 Dec 2014

Mannelijke energie is uiteindelijk nog steeds dominant in de wereld. En de economie. De emancipatie leek een mooi middel tot bevrijding van de vrouw. Tot op zekere hoogte heeft het goede dingen gebracht. Maar helaas door de politiek opgepakt voor eigen gewin. Alle vrouwen aan het werk, al dan niet gedwongen. Vergeet de hebzucht niet, alles moet he hebben en liefs ook steeds meer! We leveren hierdoor zoveel in van onze vrouwelijke energie, om maar mee te kunnen racen in deze mannenmaatschappij. Vreemd dat er weinig vrouwen aan de top zitten in bedrijfsleven of politiek? Een vrouw is niet "gemaakt" om te presteren en doelen na te jagen. De emancipatie is doorgeschoten en de valkuil geworden van heel veel vrouwen. Helaas.

corine lavrijssen
Door

corine lavrijssen

op 20 Dec 2014

Dankjewel Marjolein voor het delen van jouw waarheid. Ik onderschrijf het helemaal. De kracht van de vrouwelijke energie zet haar stevige schreden weer duidelijk en open op de aarde. Godinzijdank en Godzijdank mogen weer naast elkaar bestaan. De vrouwelijke waarden die je noemt zijn zo belangrijk om weer een wereld te creeëren waar goed en slecht verdwijnen. Het is.....wat het is. Alles is een uiting van energie die zich hier op aarde wil manifesteren. Mijn wens voor 2015 is dat alle mannen en vrouwen hun mannelijke en vrouwelijke balans op een volwassen wijze mogen LEVEN.

Maaike Gast
Door

Maaike Gast

op 20 Dec 2014

Intuïtief gevoelens keuzes maken. man of vrouw gelijkwaardigheid Blijf bij je zelf gezond liefdevol puur 2015!!!!

Lidwien
Door

Lidwien

op 20 Dec 2014

Wat schrijf je mooi, Marjolein, dankjewel. En ik schaar me helemaal achter jou, dat je door te proberen erachter komt wat nu in dit moment waar en niet waar is. Een mooie ontdekkingstocht, vooral aan de binnenkant. Net die plek ook waar voedsel wordt verteerd (-:

Betty Tazelaar
Door

Betty Tazelaar

op 20 Dec 2014

Marjolein, dank voor dit artikel. Ik reageer eigenlijk nooit, maar deze keer dacht ik; als ik fatsooenlijk had kunnen schrijven, zou ik dit artikel geschreven kunnen hebben. Zoveel van wat je schrijft voel ik vanbinnen en je verwoord het perfect. Verder vind ik het zo heerlijk verfrissend dat je zo menselijk bent en niet in geitenwollen sokken (nix mix mee overigens) een meter boven de aarde zweeft, maar eerder met eerlijke blote pootjes in de Hollands klei staat. Soms voel ik dat die ommekeer eraan zitten te komen, persoonlijk, maatschappelijk en mondiaal. Maar op persoonlijk vlak moet je dan bepaalde dingen durven loslaten, maatschappelijk is een team-effort en dat komt uiteindelijk wel goed denk ik, maar mondiaal wordt het mij af en toe zwaar te moede. Enfin, we zullen het meemaken. Als we allemaal ons kleine steentje bijdragen, dan komen we er ook. Kiezel voor kiezel. Ik wens je superfijne feestdagen, een mooie wisseling en alle goeds voor 2015. Laten we het met z'n allen de moeite waard maken... warme groet Betty

margriet hutte
Door

margriet hutte

op 21 Dec 2014

lieve Marjolein , Ik wens jou ook gezegende fijne gezellige en vooral vrolijke dagen toe .

Lut Vrolix
Door

Lut Vrolix

op 21 Dec 2014

Hallo Marjoleinhet artikel over meer vrouwelijke energie heeft me helemaal mee genomen.. het stond reeds op mijn to do lijstje voor 2015.. samen met vrouwen op zoek gaan naar die verborgen energie, wat en hoe kunnen we daar (weer) mee aan de slag gaan, mee leren omgaan. Hoe blijven we overeind, wat maakt ons sterk en hoe kunnen we deze energie de wereld insturen. Allemaal zaken waar ik nu nog geen antwoorden op heb. Maar ik geloof er sterk in dat die antwoorden geboren zullen worden vanuit verenigde vrouwen energie. Bedankt voor de inspiratie en voeding om met 'vrouwen energie' verder te gaan en er echt iets mee te doen! Een heel fijn 2015!

Ellen Alberts
Door

Ellen Alberts

op 21 Dec 2014

Goed en helder geschreven. Sluit volledig aan bij mijn eigen gedachtes en ervaringen. Ieder mens ( man en vrouw) heeft een innerlijk WETEN, daar beter naar te luisteren en te handelen geeft balans.

Joke Janssen
Door

Joke Janssen

op 21 Dec 2014

Mooie woorden om mee te nemen in de kerstvakantie! We gaan de goede kant op zo. Dank je wel.

Brigitte
Door

Brigitte

op 21 Dec 2014

Beste Marjolein,Ik heb jouw website een keer door gekregen van een kennis en ben blij dat dit is gebeurd. Veel onderwerpen spreken me aan en vind het heerlijk om over te lezen. In veel onderwerpen herken ik een stuk van mezelf. Bedankt dat je dit wil delen met de lezers. Hoop dat je hier nog lang mee door zal gaan. Ik wens jou voor het komende jaar ook weer veel inspiratie toe. En natuurlijk fijne dagen en een goed uiteinde.

Lisa Goudzwaard
Door

Lisa Goudzwaard

op 21 Dec 2014

Mooi geschreven en helemaal mee eens. Ik geef dit ook mee aan vrouwen en kinderen met wie ik werk. Ik heb altijd lesgegeven, kooklessen en mijn peilers zijn altijd het vertrouwen geven dat ze het goed doen op hun manier en dat regels er zijn om samen te leven en niet om ze perse na te moeten volgen. Volg je intuitie en de liefde voor jezelf. Daarna volgt de rest vanzelf. Vooral voor jongens is dat vaak een eyeopener. En voor jou ook een heel goed en gelukkig 2015.

Sandra Geerlings
Door

Sandra Geerlings

op 23 Dec 2014

beste Marjolein,Bedankt voor het schrijven van dit inspirerende stuk en je mooie wens voor het nieuwe jaar. ik wens jou en alle lezers warme en liefdevolle feestdagen en een fijn 2015 toe.

Ineke Dane
Door

Ineke Dane

op 29 Dec 2014

Wat heb je dit alles prachtig verwoord en samen gevat. Ik ga het zeker delen. Mede omdat, zoals je zelf zegt, gezondheid een 'doe ding' is, wens ik je een P(K)rachtig NU! ineke

Dymphi
Door

Dymphi

op 30 Dec 2014

Hallo Marjolein, Thanxxx voor je mooie inspirerende artikelen!! Eindelijk lees ik de herkenning van mijn gevoel. Hoe heb ik ooit aan dat gevoel kunnen twijfelen? Tja, mijn gevoel was sterker dan mijn theoretische kennis. Heb de afgelopen jaren daarin veel bijgeleerd. Mijn doel komend jaar is om meer op mijn vrouwelijke energie te vertrouwen en ervan te genieten! Ik mag er zijn :-) Ik kijk uit naar je nieuwe artikelen en wens je voor 2015 veel inspiratie, nieuwe ontdekkingen en warmte van de mensen om je heen! Groetjes Dymphi

Bartje
Door

Bartje

op 04 Jan 2015

Harmonie en Energie !

Annemarie
Door

Annemarie

op 14 Jan 2015

Mooie stof tot nadenken, dit artikel! Dank daarvoor.Om mijn eigen 'waarheid' te kunnen leven en vorm te geven, heb ik echter wel andere mensen nodig, die vanuit een ander perspectief, of bron van kennis, of levenservaring leven. Ik bedoel daarmee dat ik ook erg blij en dankbaar ben voor bv. wetenschappelijk kennis waar ik gebruik van maak in het leven van alledag. Dus naast de intuitief opgedane kennis. Het is zeker waar dat we met z'n allen lijken te zijn doorgeschoten in datgene wat we 'mannelijke energie' noemen ( die uiteraard aanwezig is in vrouwen en mannen), maar uiteindelijk is het leven zoals het zich ontvouwt door de eeuwen heen een organisch gebeuren. Wij plakken er vervolgens etiketjes op zoals 'mannelijk' en ' vrouwelijk' .Verder wil ik graag opmerken dat dogmatisme/ kokerblik evenzogoed in de complementaire geneeskunde plaatsvindt als in de reguliere. Heb dit als 'grootafnemer' van alternatieve geneeswijzen meermaals aan den lijve ondervonden ;-)En als mensen

Reactie plaatsen

Meer advies over 

vitaliteit en gezondheid?

Er staan meer dan 300 waardevolle artikelen op je te wachten!