Recept: een heerlijke en makkelijke zeewier tapenade
1 min. leestijd

Recept: een heerlijke en makkelijke zeewier tapenade

Zeewier. Ben jij er al eens mee aan de slag gegaan? Veel vrouwen vinden zeewier een lastig iets. En eigenlijk had ik dat zelf ook een beetje. Wat moet je er nou mee? Ik wist al langer dat zeewier ontzettend gezond is, vooral vanwege de hoeveelheid jodium. Maar het bevat ook andere vitamines, mineralen en het is een mooie bron van plantaardig eiwit. Maar de stap naar de keuken blijkt toch wat lastiger.

Zeewier tapenade; makkelijk en heel gezond

Totdat ik ‘salade du pêcheur’ ontdekte. Heb jij daar wel eens van gehoord? Het is een mengeling van verschillende soorten gedroogd en heel fijngehakt zeewier: dulse, wakame, zeesla en nori. Alleen al vanwege de mooie naam de moeite waard! Je strooit het zo in je salade, over je soep of zoals in dit recept: door een pesto of tapenade. Je vindt salade du pêcheur in natuurwinkels en bij de Ekoplaza.

Dit is recept is echt een aanrader. Serveer het op kamertemperatuur bij de borrel (vul er kleine tomaatjes mee), roer het door courgettespaghetti of bestrijk er een stukje gare vis mee. Bewaar een restje luchtdicht maximaal een week in de koelkast.

Dit heb je nodig voor een potje vol:

4 eetlepels salade du pêcheur
75 ml extra vierge olijfolie
1 hand (ongeveer 20 gram) rucola
1 hand cashewnoten
1 klein teentje knoflook
1 el kappertjes, fijn gesneden
15 gram zwarte, milde olijven, grof gehakt
1 klein teentje knoflook
1 tl grove mosterd
Citroensap


Zo maak je het

Voeg alle ingrediënten toe aan de keukenmachine behalve de salade de pêcheur, citroensap, olijven en kappertjes. Draai tot een fijne massa. Schep de overige ingrediënten door het mengsel. Proef en breng eventueel verder op smaak met wat citroensap. De tapenade is het lekkerst nadat de smaken even in elkaar hebben kunnen trekken.

Printen of opslaan (pdf)?

Lijkt het je fijn om dit recept te printen of  bij je favoriete recepten op te slaan? Download het dan hier.

Lijkt dit recept je lekker en heb je zin om ermee aan de slag te gaan?

Deel dit recept en laat ons en anderen weten dat je het gaat maken.

Reactie plaatsen

Meer advies over 

vitaliteit en gezondheid?

Er staan meer dan 300 waardevolle artikelen op je te wachten!