Belangrijk boek: Voeding en Immuunsysteem. Eet eens bosbessentaart als ontbijt!
2 min. leestijd

Belangrijk boek: Voeding en Immuunsysteem. Eet eens bosbessentaart als ontbijt!

Nog nooit was de belangstelling voor ons immuunsysteem zo groot. En terecht!  In dit coronatijdperk beginnen we ons langzaam te realiseren dat ons immuunsysteem van essentieel belang is voor onze gezondheid.

Een krachtig en effectief werkend immuunsysteem zal ons goed beschermen tegen schadelijke virussen en bacteriën. Het kan ervoor zorgen dat een virus of bacterie helemaal geen kans krijgt om je ziek te maken of ervoor zorgen dat je er minder ziek van wordt. Dit geldt ook voor COVID-19.

Hoe zorg je voor een krachtig en effectief werkend immuunsysteem?

Je gaat het allemaal ontdekken in mijn nieuwe boek. Klik hier of op het plaatje van het boek als je meer wilt weten en om het te bestellen. 

boost-je-imuunsysteem

Ons lichaam is zoveel krachtiger en intelligenter dan we denken

Een kras op je auto gaan niet vanzelf weg. Een kras op je arm wel. Dit vinden we zo vanzelfsprekend dat we er nauwelijks meer bij stilstaan. Het zelfhelend vermogen van je lichaam gaat veel verder dan het helen van een onschuldige kras; het is ook binnen in je lichaam actief. Heb je wel eens een gebroken arm gehad?

Het is niet het gips dat een breuk heelt, het is je eigen lichaam dat dit doet.

Ook als het gaat om contact met een vervelend virus of bacterie weet je lichaam precies wat het moet doen. We lopen allemaal rond met miljarden bacteriën en virussen in ons lichaam. Gelukkig zijn de meeste hiervan nuttig of onschuldig. Als ze niet onschuldig zijn komt je immuunsysteem in actie om ze onschadelijk te maken en af te voeren.

Hoe krachtiger en effectiever je immuunsysteem is, hoe sneller je er meestal van af bent. Zo werkt het al eeuwenlang.

voeding en immuunsysteem

Voeding is informatie voor al je cellen; ook je immuuncellen

Je dagelijkse voeding is van cruciaal belang als het erom gaat je immuunsysteem krachtig en effectief te houden. Voeding is informatie voor al je cellen, ook je immuuncellen. Op basis van deze informatie besluiten cellen wat ze voor je kunnen doen. Of niet kunnen doen.

Een groot deel van je immuunsysteem bevindt zich in je darmen, vooral in je dunne darm. Dát is namelijk de plek waar voedingsstoffen daadwerkelijk worden opgenomen in je lichaam. Daarom dat we met voeding zoveel invloed hebben op ons immuunsysteem.

Daarom dat we met onze voeding zo’n grote invloed hebben op ons immuunsysteem: alle voeding komt immers langs je darmen.

Lees in dit nieuwe boek over de krachtige antivirale werking van zoiets simpels als paddenstoelen, ontdek de ontgiftende werking van asperges en de magische krachten van wilde bosbessen. Met daarbij heerlijke recepten waarin ik deze producten heb verwerk zodat je gelijk aan de slag kunt!:

boost-je-imuunsysteem

Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dit kan door middel van de social media knoppen. Heb jij het boek al gelezen? Laat dan hieronder je reactie achter. Dit altijd fijn voor anderen om te lezen.

Odette Koenen
Door

Odette Koenen

op 31 Jan 2021

Ik heb dit boek al eerder mogen lezen: het is echt een aanrader, fijn om te lezen, mooie recepten! En zeker in deze tijd: je doet je immuunsysteem een plezier!

Josien
Door

Josien

op 11 Feb 2021

Zojuist wilde ik het haverbroodje maken uit het boek voeding en immuunsysteem, alleen mis ik in het recept de hoeveelheid olijfolie. Hoeveel olijfolie moet er toegevoegd worden? Groet, Josien

Marjolein Dubbers
Door

Marjolein Dubbers

op 15 Feb 2021

Hallo Josien, dat is inderdaad een foutje in het boek. Bij de volgende druk wordt dit gecorrigeerd. Het gaat om 50 ml olijfolie. Zo zou het moeten lukken :-)

Cisca
Door

Cisca

op 19 Feb 2021

Oh hahaha, ik was er al mee begonnen en zag t toen ook ineens. Heb er maar gewoon een scheutje ingedaan. Ben benieuwd of het gaat lukken?

Jolanda
Door

Jolanda

op 09 Apr 2021

Hallo Marjolein, ik heb met aandacht door dit boek gebladerd en daaruit komt mijn vraag. Ik heb een koemelk allergie, waardoor vervang ik jouw veel gebruikte roomboter?

Marjolein Dubbers
Door

Marjolein Dubbers

op 12 Apr 2021

Je kan, afhankelijk van hoe erg je allergie is, ghee proberen, dat is geklaarde boter. Daaruit is alle lactose en nagenoeg alle caseïne verdwenen (de twee redenen waarom veel mensen niet tegen koemelkproducten kunnen. Lees o.a. hier meer over de gezonde eigenschappen van ghee: https://energiekevrouwenacademie.nl/ghee-geklaarde-boter-gezonde-eigenschappen/. Verder kan je ook kokosolie gebruiken in plaats van roomboter.

Suzanne
Door

Suzanne

op 11 Dec 2021

Hoi Marjolein, zojuist het haverbroodje gebakken. Maar hoe kan je hem het beste bewaren? Groet, Suzanne

Reactie plaatsen

Meer advies over 

vitaliteit en gezondheid?

Er staan meer dan 300 waardevolle artikelen op je te wachten!