Ontdek hoe je met je dagelijkse voeding zorgt voor een krachtig en effectief immuunsysteem 

Je hebt veel meer invloed op je immuunsysteem dan je denkt 

Nog nooit was er zoveel belangstelling voor ons immuunsysteem. "Hoe bouw ik mijn afweer op en bescherm ik mezelf op een natuurlijke manier tegen griep- en verkoudheidsvirussen?"  Dat is de vraag waar veel mensen nu mee rondlopen. 

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe  belangrijk een effectief werkend immuunsysteem is voor je vitaliteit en gezondheid.

Weinig mensen weten wat hun immuunsysteem eigenlijk allemaal voor ze doet. Laat staan dat ze weten hoe het werkt en hoe ze hier een positieve invloed op kunnen uitoefenen. 

Wil jij weten hoe je je immuunsysteem krachtig en effectief kunt laten werken? Je ontdekt het allemaal in dit boek. 

Ik beloof je, het is makkelijker, leuker en vooral lekkerder dan je nu misschien denkt.  

Lees over de krachtige, helende werking van voeding

Mijn naam is Marjolein Dubbers. Op mijn 52ste kwam ik in een burn-out terecht. Ik veranderde mijn voedingspatroon en ontdekte de kracht van echte voeding. Voeding werd mijn medicijn. Dit heeft een enorm positieve impact op mijn leven gehad. 

Ik startte voor het eerst in mijn leven (op mijn 53ste) een eigen bedrijf en heb inmiddels vier boeken geschreven. Ik heb ook andere talenten ontdekt waarvan ik niet wist dat ik ze had. Ik voel me fysiek en mentaal nu vitaler dan ooit en heb een leven gecreëerd waar ik verliefd op ben.

Dit gun ik jou ook!

Verander je voeding, verander je leven. Zo werkt het echt! 

Dit nieuwe boek staat vol met vooral praktische tips en suggesties. Zoals welke voedingsmiddelen krachtige antivirale en antibacteriële eigenschappen hebben. 

En natuurlijk vind je ook in dit boek weer heerlijke en makkelijk te maken recepten.

"Samenwerken met je lichaam, daar draait het allemaal om. Het is hoog tijd."

Wat ga je in dit boek ontdekken?  

Een krachtig immuunsysteem heeft grote invloed op je gezondheid. Daarom dat dit boek een grote impact kan hebben op je leven.  Wat komt er zoal aan bod? 

  • Je immuunsysteem, waar zit dat eigenlijk in je lichaam? 
  • Waarom roomboter ontzettend goed voor je is.
  • Welke voedingsmiddelen verzwakken virussen zodat ze je niet ziek maken.
  • De belangrijke rol van je darmflora op je immuunsysteem.
  • Welke paddenstoelen kunnen helpen voorkomen dat je griep krijgt?
  • Waarom voedingssupplementen alles te maken hebben met afvallen.
  • Welke krachtige ontstekingsremmers kan je inzetten en waarom zijn ze belangrijk? 
  • Wat is een auto-immuunziekte en wat kan je daar zelf aan doen? 
  • Heerlijke recepten die je immuunsysteem echt een boost zullen geven

Dit boek is een echte aanrader!

"Marjolein laat in dit boek krachtig zien hoe wonderbaarlijk ons immuunsysteem werkt, en wat je zelf kunt doen om dit van binnenuit te versterken.

Haar kennis is enorm holistisch en ze schrijft met grote eerbied voor de natuur én het (vrouwen)lijf. Dit boek is juist nu een must-have voor iedereen die zijn of haar gezondheid - waaronder het immuunsysteem - wil versterken. Naast alle theorie wordt alles praktisch vertaald. Aanrader!" 

Drs. Richard de Leth, Oprichter Leefstijlplatform OERsterk

"Pas op: je gezond en vitaal voelen is verslavend. Je wilt er steeds meer van!"

"Wat een prachtig cadeau voor mezelf én om weg te geven"

Ook als je dit boek niet leest van A tot Z maar er doorheen bladert, zal je er al veel van opsteken. Je komt dan vanzelf mijn slimme adviezen en waardevolle tips tegen.

De mooie foto's van de recepten zullen je daarbij beslist inspireren om de keuken in te gaan!

Dit boek is prachtig vormgegeven, heeft een harde kaft en is een mooi cadeau om weg te geven aan iemand die je dierbaar is. Vergeet daarbij vooral jezelf niet! 

En ............ het kost maar 18,50 euro. 

Aanbevelingen voor het boek

Voeding & Immuunsysteem

Wederom een zeer goed boek van Marjolein

"Eindelijk een heldere uitleg wat intermitterend vasten is, hoe je dit op een goede manier doet en welke weldaad dat heeft op je immuunsysteem. Marjolein legt het wederom op een eenvoudige manier uit. Zeker als je last hebt van langdurige (sluipende) ontstekingen of een auto immuun aandoening, is vasten dus super belangrijk. Daarnaast is het belangrijk te lezen dat je darmen de basis zijn van je leven, je gezondheid en dus ook je immuunsysteem.

Grip krijgen op die processen maken dat je jezelf weer sterk kan maken. Want een auto immuun of ontstekingen (zegt Marjolein) hoeven niet voor altijd te zijn. Ze laat voorbeelden zien van vrouwen die dit met goede voeding en suppletie hebben overwonnen. Wederom een zeer goed boek van Marjolein!"

Francine van Broekhoven, Medische thermograaf bij De Groene Zuster

Leer meer over je immuunsysteem

"Een levensstijl met gezonde voeding. Onbewerkt, biologisch en zoals de natuur het bedoeld heeft. Voeding is je beste medicijn en de rol van de darmen is onmisbaar voor een gezond immuunsysteem. Wil je meer leren over gezonde voedingsstoffen, het immuunsysteem en alles wat er bij komt kijken, dan kan ik dit boek zeker aanraden!"

 

Roy Jongens, Oprichter Royal Green en eigenaar 100% biologische supermarkt

Wilde bosbessentaart als ontbijt? Yes! 

"Het immuunsysteem is op dit moment een hot item maar eigenlijk zou gezonde voeding een vak op school moeten zijn. Voeding is een bouwstof hebben we geleerd. Spieren, organen en onze huid hebben die bouwstoffen nodig om gezond te blijven. Marjolein legt in haar boek haarfijn uit dat het daar niet stopt. De focus van dit boek ligt vooral op het vertroetelen van je immuunsysteem. Als je goed zorgt voor je immuunsysteem, zorg je automatisch ook goed voor je darmen. Hierdoor zal niet alleen je lichaam maar ook je brein veel beter functioneren. 

Dus als je met een wilde bosbessentaart voor het ontbijt, een aspergesalade voor de lunch en een Franse tomatentaart voor diner dat kunt bereiken dan lijkt me dat helemaal geen straf, juist het tegenovergestelde!"
Hanneke Heij,  psychomotorisch therapeut, directeur Opleiding Triggerpointcoach | triggerpointcoach.nl 

Chronische ziektes tegengaan door chronisch gezond eten. 

 "Wat is het immuunsysteem eigenlijk, waar zit dat in ons lichaam? En hoe onderhoud je je immuunsysteem? In haar kenmerkende stijl, helder en duidelijk, legt Marjolein het uit in haar nieuwste boek. Beeldend uitgelegd met alledaagse voorbeelden die iedereen kan herkennen.

Stille ontstekingen staan aan de basis van alle moderne chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten en diabetes. "Chronisch stille ontstekingen kunnen alleen worden tegengegaan door chronisch gezond eten" schrijft Marjolein.

Ik ben het helemaal met haar eens. Mensen die gezond zijn, blijken ook nog eens een immuunsysteem te hebben dat beter gewapend is tegen indringers zoals bacteriën en (Corona)virussen. Het mes snijdt aan twee kanten. 

Behalve dat de werking van het immuunsysteem en hoe je dit zelf kunt beïnvloeden wordt uitgelegd, bevat het boek ook veel praktische tips en heerlijke recepten! Je kunt er direct mee aan de slag!"

Barbara Havenith, gynaecoloog | www.hormoonpoli.nl

Een must read voor iedereen die haar gezondheid prioriteit geeft of wilt geven.

"Een must read voor iedereen die haar gezondheid prioriteit geeft of wilt geven. Voor mij is kennis essentieel om veranderingen in mijn leven door te voeren. Het immuunsysteem was voor mij altijd een vaag begrip. Ja, ik wist dat het belangrijk was voor mijn gezondheid en dat het iets deed met virussen en bacteriën maar daar hield het ook wel mee op. Maar dat er in ons lichaam zo’n uniek proces herbergt dat is fascinerend en wonderbaarlijk. Je leest het allemaal in dit boek. In begrijpelijke taal en niet in dokterstaal.

Dit boek heeft mij het inzicht gegeven hoe het werkt in mijn lijf en dat ik persoonlijk aan het stuur sta van dit magnifieke proces. Ik kan richting geven door gezond te leven met onder andere gezonde voeding. En hoe fijn is het als je dan in dit boek ook de tips (én recepten) krijgt voor de essentiële voedingsstoffen die jouw lijf nodig heeft voor een optimaal functionerend immuunsysteem.

Marjolein, ik wil je bedanken dat je mij in zo’n heldere en makkelijke taal hebt uitgelegd hoe mijn immuunsysteem werkt en op welke manier ik weer kapitein kan worden op mijn eigen schip."

Isabel Voet, Vitaliteitscoach | www.isabelvoet.nl

Praktisch, duidelijk en actueel boek over het immuunsysteem

"Marjolein heeft al meerdere interessante boeken geschreven waarin ze blijk heeft gegeven als geen ander moeilijke en veelomvattende onderwerpen te kunnen beschrijven in heldere, duidelijke bewoordingen, met veel praktische, goed uitvoerbare tips voor het dagelijks leven.

Ook in het boek Voeding en Immuunsysteem is dit haar weer uitstekend gelukt. Ze neemt ons mee in de werking van het immuunsysteem en het belang daarvan en blijft telkens ook heel praktisch gericht, met veel tips voor een gezonde leefstijl en met heerlijke, niet te moeilijke recepten. Het is niet alleen een boeiend boek om te lezen, maar ook een duidelijke handleiding om je eigen gezondheid en immuunsysteem in de hand te nemen en te versterken. Een aanrader!  "

Astrid Zwart, Voedingscoach en Stresscounselor bij AZ-co