Masterclass Eetbuien beëindigen; hoe zou jouw leven eruit zien zonder eetbuien?
3 min. leestijd

Masterclass Eetbuien beëindigen; hoe zou jouw leven eruit zien zonder eetbuien?

Eetbuien. Een onderwerp dat me heel na aan het hart ligt. Om twee redenen. Ten eerste omdat ik precies weet wat het is om eetbuien te hebben: ik heb er meer dan 20 jaar mee geworsteld. Als ik toen had geweten wat ik nu weet had mijn leven er heel anders uitgezien. Ten tweede omdat ik inmiddels weet dat heel veel vrouwen hiermee worstelen.

Ik dacht dat ik gebrek aan wilskracht had

hoe kom ik van mijn eetbuiten af?

Ik heb jarenlang gedacht dat ik de enige was die last had van (onbeheersbare) eetbuien. Niemand sprak hierover, niemand schreef erover. Ikzelf ook niet want ik schaamde me ervoor. Ik vond het vreselijk dat ik er last van had en dacht dat het gebrek aan wilskracht was.

Ik dacht dat iedereen normaal at, behalve ik.

Ik had veel last van zoete snaai- en snoepbuien waarna ik vaak geen zin meer had in normaal eten. Een gezonde maaltijd sloeg ik dan over. Die eetbuien had ik meestal als ik alleen was. Niemand wist het. Wat voelde ik me vaak eenzaam, ongelukkig en gefrustreerd! 

Geloof me; je bent echt niet de enige!

Onlangs gaf ik een webinar over dit onderwerp voor de deelnemers van het doorlopende coachingsprogramma Fit for the Future. De belangstelling hiervoor was overweldigend. Worstel jij met eetbuien; je bent echt niet de enige!

eetbuien stoppen

Veel meer vrouwen dan mannen hebben last van eetbuien maar het is niet iets dat we makkelijk bespreken met anderen. Rondom eetbuien en eetverslaving zit veel frustratie, pijn, verdriet en teleurstelling in jezelf.

Dit is nou precies wat ik bij je wil wegnemen. Die pijn, dat verdriet en die frustratie. Want het ligt niet aan jou! Het is geen gebrek aan wilskracht. Het zijn je hormonen!

Eetbuien hebben alles te maken met je hormonen.

Daarom dat ik een nieuwe masterclass heb ontwikkeld waarin ik je uitleg wat er werkelijk aan de hand is; de Masterclass Eetbuien Beëindigen.

Nieuw: Masterclass Eetbuien Beëindigen

Veel mensen denken bij eetbuien enkel aan suikerverslavingen of emotie-eten.  Er kunnen echter veel meer oorzaken zijn waarom eetbuien hardnekkig terug blijven komen en we er zo’n last van hebben. Bij vrouwen zijn dit bijna altijd hun hormonen. De juiste oorzaak of oorzaken moeten worden aangepakt.

Als je niet de juiste oorzaak aanpakt, dan is de kans groot dat je jarenlang blijft worstelen met eetbuien.

Het herstellen van een gezond honger- en verzadigingsgevoel is echt niet moeilijk als de juiste, passende strategie gebruikt. Welke oorzaken er zijn en dus ook welke oplossingen daarbij horen ga je ontdekken in de nieuwe Masterclass Eetbuien Beëindigen.

eetbuien voorkomen

Geloof me; eetbuien kan je echt beëindigen

Als ik iets wil wegnemen bij vrouwen dan is dat het hopeloze gevoel geen controle te hebben over hun eetgedrag.

Dit is wat je gaat ontdekken in deze masterclass

  • Waarom en welke hormonen je laten eten
  • Dat het geen gebrek aan wilskracht is maar iets heel anders
  • De tien verschillende oorzaken van eet- en snaaibuien
  • Dat er voeding is waar je juist hongerig van wordt
  • Waarom je verzadigingsgevoel niet goed meer werkt
  • Hoe je dit weer terug krijgt

Kennis is macht. Dat gaat ook op voor kennis over eetbuien. Als je weet wat de werkelijke oorzaken zijn kan je het probleem bij de wortel aanpakken en uitroeien. En geloof me, het is echt makkelijker dan je nu misschien denkt.

Blijf niet langer worstelen met eet- en snaaibuien. Neem de controle over je lichaam weer terug. Het kan echt!

Ontdek hoe je dit doet in deze nieuwe Masterclass. Klik hier en meld je aan. 

Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. Ik vind het ook altijd fijn als je hieronder een reactie achterlaat. Deel je dit artikel met vrouwen waarvan je weet dat ze worstelen met eetbuien? Hoe lang heb jij er last van gehad? Ben je er nu helemaal vanaf?

eetbuien de baas

Reactie plaatsen

Meer advies over 

vitaliteit en gezondheid?

Er staan meer dan 300 waardevolle artikelen op je te wachten!