Boekentip: Je hormonen in het gareel | Sara Gottfried
2 min. leestijd

Boekentip: Je hormonen in het gareel | Sara Gottfried

Wat was ik blij toen ik hoorde dat Succesboeken dit belangrijke boek zou gaan vertalen in het Nederlands. Dit boek is al jaren mijn “bijbel” als het gaat om vrouwen en hormonen. Ik breng het heel graag onder je aandacht. Lees hier waarom en maak kans op een gratis exemplaar!

Je hormonen in het gareel

je hormonen in het gareelDe auteur, Sara Gottfried, is opgeleid als arts en gynaecologe aan Harvard. Ondanks dat deze opleiding hoog staat aangeschreven leerde ze er weinig over hormonen in relatie tot haar eigen, vrouwelijke lichaam.

Rond haar dertigste kreeg ze allerlei klachten die maar niet over wilden gaan. Ze besloot zichzelf te verdiepen in haar eigen gezondheid en ontdekte het belang van hormonen en hormoonbalans. Toen ze zichzelf had genezen besloot ze dit verhaal verder de wereld in te brengen, onder andere door middel van dit boek.

Veel teveel vrouwen worden niet geholpen

Heel veel vrouwen lopen rond met klachten die niet kunnen worden opgelost met onze reguliere geneeskunde. Medicijnen zijn niet de juiste oplossing. Vaak krijgen vrouwen van artsen dan te horen dat het tussen hun oren zit of dat ze er maar mee moeten zien te leven. Je zou bijna geloven dat de natuur een foutje heeft gemaakt bij het ontwerpen van ons vrouwenlichaam. Sara leert ons dat dit niet het geval is en dat het belangrijk is om je te verdiepen in je eigen hormoonhuishouding. Daar zou wel eens de oplossing kunnen liggen.

Verschillende hormonale disbalansen

Het boek begint met een uitgebreide vragenlijst, zodat je een indruk kunt krijgen van wat er mogelijk met je aan de hand kan zijn. Vervolgens komen verschillende hormonale disbalansen aan de orde: te veel of te weinig cortisol, te weinig progesteron, te veel of te weinig oestrogeen, te veel androgenen, te weinig schildklierhormoon en veel voorkomende combinaties. Ze beschrijft diverse voorbeelden van vrouwen uit haar praktijk. Terecht wijst ze op het feit dat veel hormonen met elkaar samenhangen en er meestal geen sprake is van maar één disbalans. Het is dus meestal niet zo makkelijk om erachter te komen wat er precies aan de hand is.

Geen makkelijke en snelle oplossing

Het is geen makkelijk “leesboek”.  Je moet dit dikke boek, 500 pagina’s, meer zien als een naslagwerk om nieuwsgierig in te bladeren en veel van te leren over je vrouwelijke hormoonhuishouding. Per hormonale disbalans krijg je een lange lijst met allerlei aanbevelingen die je zou kunnen proberen, zowel op het gebied van voeding als bewegen, ontspanning en supplementen/kruiden. Of de juiste middelen er voor jou tussen zitten zal je moeten uitproberen: ieder lichaam is uniek.

Helaas is de humor van Sara bij het vertalen van dit boek verloren gegaan en heb ik veel beter vertaalde boeken gelezen. Lees je makkelijk Engels lees het dan in het Engels.

Wil je dit boek lezen?

Wil je dit boek lezen je kunt het bij de uitgever Succesboeken bestellen, klik daarvoor hier. 

Bestel je liever bij bol.com klik dan hier. 

Heb je dit boek al gelezen?

Laat dan hieronder je bevindingen achter, dat is altijd fijn voor andere vrouwen om te lezen.

Aafke
Door

Aafke

op 17 May 2016

Naar dit boek ben ik op zoek! ik heb al jaren het idee dat mijn hormonen niet in balans zijn. Met het veranderen van mijn voedingspatroon heb ik een mooi begin gemaakt maar ik ben er nog lang niet. Wellicht brengt dit boek mij nieuwe inzichten en tips om mijn hormonen weer in balans te krijgen en een energieke vrouw te worden!

Marit
Door

Marit

op 17 May 2016

Hormonen: het zijn krengen die door onbalans zorgen voor stemmingswisselingen, emoties, dik zijn en voelen. Begreep ik mezelf maar beter en met dit boek hoop ik de weg te vinden.

Philo
Door

Philo

op 17 May 2016

Ik zit met allerlei klachten, die niet serieus worden genomen door mijn dokter! Misschien dat dit boek me zou helpen om te vinden wat er allemaal gebeurd in mijn lichaam!

monique van 't klooster
Door

monique van 't klooster

op 17 May 2016

dit boek zou voor mij een uitkomst zijn maar ben door vervelende omstandigheden niet in staat dit boek te kopen.

Irma
Door

Irma

op 20 May 2016

Wat zou zo'n naslagwerk in de kast fijn zijn! En dan vooral samen met vriendinnen en zussen erin neuzen en ervaringen uitwisselen. Lijkt mij super!

Peggy
Door

Peggy

op 17 May 2016

Mijn hormonen is het gareel? Daar ben ik (met hulp) al jaren mee bezig. En dan niet via de reguliere wegen, want ach je bent 40+ dus het hoort erbij.... Helaas ben ik er nog niet, al zijn er al grote stappen gemaakt. Het komt nu aan op de finetuning zeg maar. Zelf zou ik het graag ook begrijpen en alle verbanden zien. Veel artikelen, die ik nu lees, gaan maar over 1 disbalans. Terwijl alles elkaar beïnvloed. Misschien helpt dit boek me met de fine tuin, de details, maar ook met het grote geheel! Begrip zal me ook helpen met de volgende stappen in mijn levensstijl aan te passen..

H. Brouwer
Door

H. Brouwer

op 17 May 2016

zou het boek als naslagwerk willen lezen, omdat ik vanaf mijn 40 tigste al aan het tobben met allerlei lichamelijke klachten en bij bloedonderzoek het allemaal ok is en ik al in de pre-overgang zit en nu 46 ben en echt in de overgang zit. Als je denkt dat het lastig is elke maand ongesteld te worden dan weet je nog niet wat de overgang en dus hormonen met een vrouw doen. Ik herken mijn eigen lichaam niet meer. Wordt dik terwijl ik juist sport en op mijn eten let. Help, ik wil mijn eigen lijf weer terug.

Dees
Door

Dees

op 17 May 2016

Graag ding ik meeen naar het gratis boek, ik loop met veel vage klachten. ..meeten zijn niet zomaar te verklaren en dan denk ik zelf weleens. .zit het tussenu mijn oren😉😉 Maar ook dat lijkt me dan weer heel sterk. Ik vind de info die ik nu vaak lees vaak ook vaag. . En lastig te volgen. .. Ik Denk date wel meer dames hIer last van hebben. Want wat moet je nu wel of niet doen. Zoveel mensen zover meningen. Ik zie door de bomen het bos soms niet meer. De een raad dit aan. En dan raad de volgende het weer ten strengste af. ..pffff... je zou last van je hormonen ervan krijgen. Wie weet zet dit boek mee wél op het juiste been! 😉

Kristel Zandbergen
Door

Kristel Zandbergen

op 17 May 2016

Met mijn overgewicht, Hashimoto (traag werkende schildklier), rosacea en couperose ben ik ben van mening dat er sprake is van een hormonale disbalans. Ik krijg deze alleen niet goed in balans. Misschien dat dit boek me op het goede spoor zet?

Tessa
Door

Tessa

op 17 May 2016

Ik ben heel benieuwd wat het voor mij kan betekenen! Ben nu bezig in de hormoonbalans voor vrouwen.....

Aafke
Door

Aafke

op 17 May 2016

Tjonge wat een waardevol boek lijkt me dat. Mijn hormoonhuishouding kan wel wat balans gebruiken.

Ellis Turkenburg
Door

Ellis Turkenburg

op 17 May 2016

Oh Ik zou hem heel graag in mijn bezit krijgen maar kon niet kiezen op het Better Event en moest deze nog even laten liggen. Zou heel fijn zijn in mijn strijd!!

Natascha
Door

Natascha

op 17 May 2016

Zowel mijn dochter als Ik hebben vage klachten waarop de artsen geen antwoord hebben. Zit het in de genen? Of hormonen? Ben benieuwd of dit ons verder helpt!

Janneke
Door

Janneke

op 17 May 2016

Dit boek zou ik heel graag willen hebben.

Linda Oppelaar
Door

Linda Oppelaar

op 17 May 2016

Al een paar jaar lees ik informatie over dit onderwerp en heb al veel geleerd op dit gebied. Ook door jou te volgen. Er is wel veel info en ook tegenstrijdige, dus dit boek lijkt me ideaal als naslagwerk en om mij nog meer te verdiepen.

Tine van Muylder
Door

Tine van Muylder

op 17 May 2016

Wel, ik zou al dat hormonengedoe écht wel beter willen leren begrijpen. Wat jammer om te horen dat de humor bij het vertalen verloren gegaan is.

Marijke Katsburg
Door

Marijke Katsburg

op 17 May 2016

Als moeder van twee prachtige dochters van 28 en 25 zou ik graag dit boek naar hen laten opsturen (ze wonen in hetzelfde huis). Na jaren van onverklaarbare verschijnselen blijken beide meiden PCOS te hebben, dus een verstoorde hormoonbalans. Bij de ene uitte zich dat in mannelijke haargroei op haar benen vanaf haar 17e (dus ontstekingen omdat haar huid dat niet verdroeg, dus 4 jaar niet zwemmen omdat ze zich niet meer met blote benen durfde te vertonen). De ander had vruchtbaarheidsproblemen en is door wijzigingen in haar leefstijl tóch zwanger geworden. Beiden hebben (nog altijd) een zeer verstoorde cyclus. Kortom: het zijn zelfbewuste intelligente jonge vrouwen, geïnteresseerd en leergierig, en ik zou ze graag dit boek in handen geven.

Anita Spel
Door

Anita Spel

op 17 May 2016

Graag pak ik mijn overgangsklachten op natuurlijke manier aan, al succes geboekt door geen koffie/thee en alcohol meer te gebruiken, make-up en verzorgings producten onder de loep genomen en voeding aangepast. Ik hou van lezen, dus een lees/naslag boek zou zeer welkom zijn om mijn lichamelijke en geestelijke gezondheid te verbeteren.

Anita Hendriks
Door

Anita Hendriks

op 17 May 2016

Ik heb nu al 9 jaar geleefd met een schildklier die eerst te snel - en toen te langzaam werkte. Dit was een lange en onzekere weg na genezing. Ik was in alles de arts voor. Ik heb op dit moment nog rest klachten en ik hoop dat dit boek mij nog een stapje na herstel helpt, zodat ik ook genoeg energie heb om andere mensen in moeilijke en onzekere situatie kan helpen.

Judith
Door

Judith

op 17 May 2016

Ik zou zo graag dit boek hebben. Ben aangestoken door een zus die in de VS woont. Was dolgelukkig om Marjolein in het Nederlands te vinden. Maar nu dit boek in het Nederlands inspireert me nog meer om een andere levensstijl te volgen.

Yvonne
Door

Yvonne

op 17 May 2016

Ik zou dit boek echt heel graag hebben. Ik heb net mijn diploma Voedingsdeskundige binnen en op 18 juni doe ik examen voor Gewichtsconsulente en coach. IK wil me speciaal gaan richten op Vrouwen en hormonen. Dit boek past daar perfect bij als naslagwerk want er valt nog zoveel te leren. Het is net als bij het halen van je rijbewijs. Het papiertje is er en nu mag ik het gaan leren door het te doen!.

Jeanette den Hollander
Door

Jeanette den Hollander

op 17 May 2016

De 2e aanbeveling voor dit boek vandaag!😃 Gaat dit boek dan echt een eyeopener/hulp zijn voor mij??

Alien
Door

Alien

op 17 May 2016

Dit Boek lijkt me erg zinvol. Sinds kort in de overgang en erg geïnteresseerd in de werking van hormonen. Er is zo veel wat ik er nog niet over weet!

marleen
Door

marleen

op 17 May 2016

Ik ben wel heel benieuwd. En naar de oplossingen vooral.

Marleen
Door

Marleen

op 17 May 2016

O wat zou ik dat graag als naslag werk hebben staan. Ben net begonnen met mijn praktijk in voedingscoaching, en ook daar komt vaak de hormonale (dis)balans aan de orde. En voor mezelf zou het zeker ook een goede steun zijn.

Ria
Door

Ria

op 17 May 2016

Tjee dit boek zou misschien de oplossing brengen in mijn schommelende hormonen 😊

els tijsma
Door

els tijsma

op 17 May 2016

Hormonenslagveld momenteel in mijn lijf.....lees me al aardig in om zo wat munitie te vergaren..... maar alle extra hulp daar bij is meer dan welkom!

Elsjefiederelsje
Door

Elsjefiederelsje

op 17 May 2016

Half jaar geleden met gynaecologische klachten naar huisarts; zonder goed te luisteren met (dus de) verkeerde diagnose doorverwezen naar gynaecoloog; beiden kennen slechts 1 mantra en gaan uit van bangmakerij......dus uiteindelijk toch overstag, want second opion had wachtlijst van een half jaar......curretage! En wat bleek: "mijn eigen" diagnose was goed! Beide artsen hebben mij in januari keihard uitgelachen......mijn missie is nu: opvoeden die reguliere artsen die uitsluitend werken volgens protocol; hou vast aan je eigen gevoel!

margot kerstens
Door

margot kerstens

op 17 May 2016

Uiterlijk van de vrouw versus innerlijk van de vrouw. Ik lees je artikelen met veel plezier en hoop vooral dat het boek ook aandacht geeft aan het uiterlijk van de vrouw. Mooi van binnen betekent ook mooi van buiten. Daar zijn geen chemische producten voor nodig. Het biek je hormonen in het gareel is ondersteunend aan het innerlijk!

Myrna Koster
Door

Myrna Koster

op 17 May 2016

Ik zou heel graag het boek van Sarah Gottfried willen winnen! Ben al aantal jaren bezig met gezondere voeding onder begeleiding van een mesologe. Helaas toch nog geregeld vage klachten en paniekaavallen. Dit boek kan mij vast helpen met deze klachten!

Anneke
Door

Anneke

op 17 May 2016

Voor mijn lieve schoondochter waarvan ik denk dat ze hiermee geholpen kan worden op weg naar een lichaam dat voor haar werkt.

Marieke
Door

Marieke

op 17 May 2016

Wauw, als vrouw met endometriose, veel moeheid en instabiel e bloedsuikerspiegel vind ik dit heel interessant. Ik.probeer er zelf al veel aan te doen, maar dit boek kan me helpen het beter te begrijpen en grip te krijgen op mijn hormonen. Kijk er erg naar uit om dit, vast kostbare boek, te lezen. Groetjes en bedankt voor je informatieve blogs:)

Simone
Door

Simone

op 17 May 2016

Ik heb geen energie en zou graag ontdekken wat ik hieraan kan doen

R. Hilbers
Door

R. Hilbers

op 17 May 2016

Ik zou het boek graag willen lezen omdat ik benieuwd ben hoe ik mezelf het langst gezond kan houden, wat ik kan doen met voeding en bewegen, ook na mijn 48e!

R.Hilbers
Door

R.Hilbers

op 17 May 2016

Ik zou het boek graag lezen en ben benieuwd hoe ik mezelf gezond kan houden wat voeding en bewegen betreft, zeker na mijn 48e!

Samm
Door

Samm

op 17 May 2016

Erg benieuwd! Zou em graag willen winnen en lezen! Over wat hormonen doen in je lijf en wat voor invloed t heeft...zit zelf met schildklier geneuzel...ben benieuwd of daar ook info over in het boek staat. .vast wel!

Margot
Door

Margot

op 17 May 2016

Ik ben 5 weken geleden met veel vage klachten bij een mesoloog geweest. Hij testte me en mijn schildklier blijkt te traag te werken, met alle gevolgen van dien. Ik schrok van de kwalen die in overeenstemming kwamen met de mijne! Ik voel me niet happy, geen zin in sex, maar wil mijn huwelijk niet op t spel zetten. Ik hou van mijn man, maar wil ook weer zin in sex hebben. Ik geloof dat het boek mij kan helpen. Ik hoop dus van harte het te mogen winnen!

jean
Door

jean

op 17 May 2016

Klinkt erg interessant omdat de disbalansen van hormonen holistisch wordt benaderd. Ik heb al anderhalf jaar burnout em zit ook in de overgang. Wil zo graag weer fit en gelukkig worden

Desiree
Door

Desiree

op 17 May 2016

Het zou fantastisch zijn om dit boek te krijgen. Ik ben al jaren van alles aan het proberen en des te ouder ik word, des te erger de klachten. Fijn om te leren hoe het nou precies zit en wat je er zelf aan kunt doen,

Maaike Ververs
Door

Maaike Ververs

op 17 May 2016

Heel graag wil ik meer weten om in balans te komen. ik merk al zoveel verschillende met het veranderen van mijn eetpatroon en hoe ik me nu voel Als ik dan eten dit boek de puntjes op de i kan zitten is dat misschien een mooi begin voor een nog beter balans.

Joyce
Door

Joyce

op 17 May 2016

Graag zou ik dit boek willen hebben omdat ik problemen heb met de hormonen. Te weinig progesteron. Ik haal liever de wijsheden uit n boek dan dat ik ga smeren met n creme of pilletjes moet nemen. De pharmacie zal aan mij niet meer verdienen. Ze houden ons ziek! Bah , ben je dan nog menselijk? Ik begrijp niet dat deze mensen nog kunnen slapen? Zouden ze geen geweten hebben??

Frieda
Door

Frieda

op 18 May 2016

In 5 maanden 7 kg aangekomen is toch niet normaal? Huisarts heeft geen antwoord. Dit boek misschien wel.

Betty
Door

Betty

op 18 May 2016

Interessant,ik wil wel meer lezen en leren over mijn hormoonhuishouding!

Desirée Smits
Door

Desirée Smits

op 18 May 2016

Gráág zou ik het boek ontvangen. Sinds een tijdje veel bezig met gezond eten, lekker in je vel zitten, bewegen. Maar toch klachten (al jaren, ben nu bijna 43) die 'onverklaarbaar' zijn en waarmee ik bij huisarts niet terecht kan. Door blogs van EVA ben ik meer en meer op het spoor van de hormoonbalans gekomen; dit boek zal me zeker nog meer belangrijke info kunnen geven waar ik de juiste keuzes door kan gaan maken.

Patricia
Door

Patricia

op 18 May 2016

Dit lijkt me echt een superboek! Ik ben net 40 geworden en heb al enige tijd vage klachten die wellicht veroorzaakt worden door een hormonale disbalans. Heel graag zou ik dit boek van Sara Gottfried winnen om te lezen wat ik kan doen om weer beter in balans te komen.

Daphne
Door

Daphne

op 18 May 2016

Wat interessant dat alles zo met elkaar te maken heeft...had dat niet zelf kunnen bedenken! Graag ding ik mee naar de " hormonen -bijbel"

Irene
Door

Irene

op 18 May 2016

500 pagina's is wel een dik boek zeg! En dat alles over hormonen? Misschien zit er nog een oplossing tussen voor mijn 500 problemen!! Ik gooi inmiddels alles op de "hormonen", soms is dat best een goed excuses! Ik heb er maandelijks toch altijd een week tussenzitten, waarin ik mijn man wel voor de trein kan duwen. Dat vind ik zelf misschien wel het ergste. Ik heb er in ieder geval behoorlijk wat last van, en zit dan ook haast te smachten naar de overgang, in de hoop dat daarna alles beter wordt! Dat is wel sneu. Dus ik maak graag kans op dit boek!

Wilma
Door

Wilma

op 18 May 2016

Huilerig, zweterig en af en toe depri ga ik met een extra zwemband om mijn middel mijn 52e levensjaar in. Wetend dat het aan de hormonen ligt maar ik heb geen idee welke en hoe ik dit kan op lossen. Ik heb al veel aan de verhalen van Energieke Vrouwen Academie gehad maar heb het gevoel dat ik dieper in de materie moet duiken. Dit boek maakt dat zo te horen mogelijk.

Judith Graveland
Door

Judith Graveland

op 18 May 2016

Na alles te hebben geprobeerd en ik nu nog steeds mijn bed uit drijf s nachts, krijg ik toch weer een beetje hoop! Disbalans in de hormonen..het klinkt zo simpel maar zou het zo zijn? Ik maak graag kans op het boek om er achter te komen :-)

Gea Bogema
Door

Gea Bogema

op 18 May 2016

Ik ben erg benieuwd naar dit boek . Ik ben 2009 geopereerd aan een hersen tumor . En mag geen hormonen gebruiken tegen de overgang. Dus ik zou wel meer over mijn hormonen willen weten en hoe ik mijn lichaam in balans kan houden.

Hedwich v.d. Weide
Door

Hedwich v.d. Weide

op 18 May 2016

Ik wil dit boek graag uitlenen aan m`n zussen en vriendinnen. Allemaal net over de 40 en problemen..waarvan ik altijd roep: laat je hormonen eens nakijken! Ikzelf zit aan de hormoonvervanger (Livial) vanwege vervroegde overgang vanwege bestraling. Ik zou graag weten wat de alternatieven zijn. Heb jij tips, Marjolein?

Dabigail
Door

Dabigail

op 18 May 2016

Ik wil dit boek graag als bijbel voor mijzelf en mijn vriendinnen. Wij lenen elkaar interessante boeken uit over voeding.

Petra
Door

Petra

op 18 May 2016

Ik wil me nog meer verdiepen in onze disbalansen

Marieke S.
Door

Marieke S.

op 19 May 2016

Dit lijkt me een zeer interessant boek om mijn hormonen weer in het gareel te krijgen!

Eva Meijer
Door

Eva Meijer

op 19 May 2016

Ik wil me verdiepen in m'n eigen hormoonbalans om erachter te komen wat de disbalans is. Het boek zou een goed naslagwerk zijn om te gebruiken.

Brenda
Door

Brenda

op 19 May 2016

Ik ben mij momenteel aan het verdiepen in mijn gezondheid en wat ik er zelf allemaal aan kan doen. Daarnaast zit ik in de pre menopauze en ben ik op zoek naar allerlei informatie over voeding en beweging die mij op een natuurlijke en verantwoorde wijze er doorheen kan helpen. Ik heb 17 jaar de pil 'moeten' slikken, nu ik er bijna 11 jaar vanaf ben heb ik nog nooit zoveel energie gehad en ben in niet meer depressief van. Dit boek lijkt mij enorm interessant om te lezen.

Martine
Door

Martine

op 19 May 2016

Hoi Marjolein, Net 40 geworden, las al een hele tijd 'stiekem' mee op je website en facebook, en al jaren op zoek naar mijn energie van voor mijn zwangerschappen. Eten aangepast (HF), genoeg beweging en krachtsport en probeer mijn stress te minimaliseren. Helaas de knop nog niet gevonden.......! gr Martine

Yvette
Door

Yvette

op 19 May 2016

Niet te geloven dat er nog geen reacties zijn! Ik zou dit boek heel graag willen lezen. Ik volg dr Sara Gottfried al een hele tijd op Facebook en heb veel goede tips gelezen over het resetten van hormonen.

Jeannette Vroon
Door

Jeannette Vroon

op 19 May 2016

Ik zou er graag achter komen wat er aan de hand is met me. Ik ben 54 jaar en ik kan al mn klachten aan de overgang wijten, maar word daar niet echt gelukkig van. Dat betekent dat ik misschien nog jaren slecht slaap, me niet kan concentreren, opvliegers heb en last van nachtzweten. Ik ben vreselijk moe, heb weinig energie, erg onrustig en snel emotioneel. Ik heb al jaren last van mijn spieren maar er is niets te vinden. Ik eet gezond, maar ervaar helaas veel stress. Ik weet het niet meer, misschien biedt dit boek mij de oplossing (en) !

Ann
Door

Ann

op 20 May 2016

Ik worstel al enige tijd met mijn hormonen, maar kan geen balans vinden. Dit boek zal me zeker meer inzicht geven en hopelijk ook haalbare oplossingen.

muriel
Door

muriel

op 20 May 2016

Zou dit boek graag willen winnen. Heb handvaten nodig om deze tijd door te komen en ik denk dat ik die in dit boek kan vinden. Hoef ik niet meer zo vaak een beroep te doen op mijn huisarta die er toch niets van begrijpt

Loes
Door

Loes

op 20 May 2016

Omdat je altijd zelf moet blijven nadenken over je eigen lijf en leden naast wat doktoren en therapeuten doen en denken te weten over jou en je lijf/klachten. Informeer jezelf en dit boek is dan een van de vele bronnen. Graag zo'n aanvulling op mijn plank erbij nu ik de menopauze ervaar.

Alice lenting
Door

Alice lenting

op 20 May 2016

Dit boek wil ik erg graag hebben. Ben 44 jaar en al jaren last van hormonale schommelingen. Geen maand is het zelfde en sla ook rustig een maand over. Twee jaar geleden gaf de huisarts aan psychische overbelasting in het werk. Maar het is nu het kip/ei verhaal. En door dit boek zou ik meer te weten kunnen komen over de hormonale werking van het lichaam. Want van het onderwerp HSP weet ik genoeg

Anita
Door

Anita

op 20 May 2016

Mooie actie! Zou het boek graag ontvangen en dan weer doorgeven aan mijn dochter en die aan haar dochter en die.....

Sanne
Door

Sanne

op 20 May 2016

Graag zou ik dit boek willen ontvangen. Voor mezelf natuurlijk, maar misschien nog wel meer voor mijn lieve vriend, vrienden en familie, die het maar zwaar hebben met de hormonale tikkende tijdbom in hun leven...

Agnes Janssen
Door

Agnes Janssen

op 20 May 2016

Vanwege al jouw goede artikelen werd ik getipt op dit boek. Een echte aanrader voor iedere vrouw die bewust om wil gaan met haar lijf. Inmiddels staat dit boek vermeld op mijn website.

Marianne S
Door

Marianne S

op 20 May 2016

Oh ja! Zo nodig! Hormonale disbalans van hier tot aan Tokio ;-(

miriam van ijzendoorn
Door

miriam van ijzendoorn

op 20 May 2016

Ik ben net 53 jaar geworden , en wil alles weten waarom ik toch aankom iedere keer ,terwijl ik toch redelijk gezond eet . Ik kom er nu toch ook wel achter dat ik de verkeerde combinaties heb gemaakt.Daar ben ik al heel erg blij mee , dat ik dat nu leer.Ben gek op informatie , dus dit boek zou erg leuk zijn om te winnen.xx

Herma
Door

Herma

op 20 May 2016

Echt een naslagwerk wat (eigenlijk alle) vrouwen op de tafel zou moetem hebben liggen?

Hannie
Door

Hannie

op 20 May 2016

Het lijkt mij een geweldig boek! Oneindig veel informatie over hormonen in één boek bij elkaar. Het lijkt me geweldig om dat in mijn bezit te hebben!

Ilja
Door

Ilja

op 20 May 2016

Na jaren met geen mogelijkheid af te vallen nu spontaan in een hele korte tijd kilo's aangekomen. Artsen nemen mijn klachten niet serieus. Ik hoorde over een traag werkende schildklier, te veel cortisol in mijn lijf en een oestrogeen disbalans. Daar lees ik graag meer over en ook wat ik daaraan kan doen op natuurlijke wijze. Kom graag in aanmerking.

Hannie
Door

Hannie

op 20 May 2016

Het lijkt mij een geweldig boek met zoveel informatie bij elkaar over hormonen. Iets waar we als vrouw ons hele leven mee te maken hebben. Geweldig om dat in mijn bezit te hebben.

Corien
Door

Corien

op 20 May 2016

Ik zou vandaag een lezing van Ralph Moorman én Barbara Havenith gevolgd hebben, maar kon er door energiegebrek niet heen... En volgens mij sluit dit boek daar aardig op aan, ik zou het dan ook graag ontvangen

Janneke
Door

Janneke

op 20 May 2016

54: al 3 jaar in de overgang met veel klachten: stemmingwisselingen, nachtzweten, opvliegers, slecht kunnen concentreren, veel stress omdat ik erg twijfel aan mezelf!! Was enigszins zekerder geworden door de jaren heen, maar ik lijk weer een puber .... Heb hier en overal al veel gelezen, ik wil niet aan de hormonen, dus wellicht kan ik uit het boek tips en oplossingen halen.

Kim
Door

Kim

op 20 May 2016

Interressant onderwerp zeker gezien mijn levensomstandigheden. Ik ben 30 en heb last van vage klachten zoals vermoeidheid. Mijn doctor weet zich geen raad met mij, bloedonderzoeken hebben tot nu toe tot niks geleid. Dus misschien is dit wel een begin voor verandering.

Josje
Door

Josje

op 20 May 2016

Mijn schildklier is al jaren niet meer goed werkzaam. Drie jaar geleden kreeg ik borstkanker (hormonaal) en ik heb last van allerhande klachten, met name fibromyalgie. Dit boek had ik onlangs al genoemd gezien en ik was al van plan het te bestellen. Nu zou het leuk zijn als ik het toegestuurd krijg.

Gerda
Door

Gerda

op 20 May 2016

Dit boek zou een mooie aanvulling zijn. Door mijn inmiddels tweede burn-out heb ik al veel gelezen. Mis echter nog wel handvaten ivm voeding ed. zou het dus graag willen ontvangen.

Jopie
Door

Jopie

op 20 May 2016

Als verpleegkundig overgangsconsulente begeleid ik vrouwen in de overgang. Hoe meer kennis over hormonen hoe beter ik de vrouwen kan begeleiden. Tevens ka ik dan de vrouwen attenderen op het bestaan van het boek.

Ciska Streefkerk-Dietz
Door

Ciska Streefkerk-Dietz

op 20 May 2016

Lieve Marjolein, 30 mei is de loting, wat een geweldig kado zou dit zijn voor mijn 39e verjaardag op 31 mei :-) Ik ben een mama van 3 kinderen, heb een drukke baan en worstel sinds m'n eerste menstruatie met hormoongerelateerde heftige migraine-aanvallen. Vroeger was ik hier één week per maand zoet mee maar helaas sinds een paar jaar heb ik de aanvallen ook rond mijn eisprong. Kortom iedere schommeling in m'n hormonen brengt me migraine. Inmiddels al zo ver dat ik me met migraine medicijnen redelijk staande kan houden tijdens deze aanvallen en m'n gezin plus werk redelijk door kan draaien maar het vergt het uiterste van me. Hartstikke zonde want ik ben een vrolijk, positief en heel dankbaar mens en volg zo trouw mogelijk al je adviezen op. En heb verder uiteraard al ontelbaar veel dingen geprobeerd en doe dat nog steeds. Toch gooit die migraine zo vaak roet in het eten, heb m'n eigen vrijgezellenfeestje moeten missen. Al m'n lieve vriendinnetjes bij elkaar en ik spugend op bed :-( Wat zou ik ontzettend graag mijn lichaam willen helpen met die hormoonschommelingen. Wat een mooi verjaardagskado voor mijn lijfje zou dat zijn :-)Lieve groetjes Ciska

Bregtje.
Door

Bregtje.

op 20 May 2016

....Ja heel graag!....

Joke Bergh
Door

Joke Bergh

op 20 May 2016

Dát is nu net het boek dat ik moet lezen. Ben midden in de overgang, heel even opvliegers gehad maar zie nu dat ik al langer in de pre-menopauze ben. Veel haaruitval, donkere kringen onder m'n ogen, grijzer haar en vooral heel onregelmatige menstruatie. Ben op dit moment al 5 weken volop ongesteld. Ik snap gewoon niet dat er zoveel bloed in mijn lijf kan zitten. Voel me ook heel moe daardoor en soms een soort hartkloppingen en buiten adem zijn. Armen en benen voelen als lood als ik maar een paar treden opklim. En ben altijd vol energie geweest, veel gesport en gewandeld.....Wil me zo graag weer fit en gezond voelen! En ik ben 48 dus nog vrij jong.....Ik duim dat het boek mijn kant op komt!

Ilja
Door

Ilja

op 20 May 2016

Na jaren waarbij afvallen niet lukte kwam ik nu spontaan zelfs kilo's aan in korte tijd. Huisarts neemt klachten niet serieus omdat uit mijn bloed geen aanwijsbare oorzaak komt. Ik hoor her en der over mogelijk traag werkende schildklier, overschot aan cortisol en oestrogeen disbalans. Zou daar graag meer over lezen en ook op natuurlijke wijze leren dezel disbalans op te lossen.

Yvonne Bergwerff
Door

Yvonne Bergwerff

op 20 May 2016

Het zou fantastisch zijn als de inhoud van dit veelbelovende boek mij antwoorden kan geven op hormonaal gebied. Zelf word ik een "complex geval" genoemd Uiteindelijk leer je ermee om te gaan maar ik denk dat de kwaliteit van leven kan verbeteren als je inzicht hebt in de oorzaken van disbalans Hoe dan ook bij mij staat het boek met stip op mijn verlanglijstje! Succes🍀🍀🍀

disy
Door

disy

op 20 May 2016

ik heb problemen met mijn schildklier maar volgens de arts zijn de waardes nog goed genoeg,waarom voel ik me dan rot en slaap ik zo slecht, ik heb het idee dat ik een totale disbalans van hormonen heb, maar de arts luisterde er niet naar, dus ben ik het nu zelf aan het uitzoeken, dus elke hulp is zeer welkom

lucia Brus-van Dalen
Door

lucia Brus-van Dalen

op 20 May 2016

Net in de 60 en 10 jaar geleden baarmoeder en eierstokken laten verwijderen. 10 jaar met opvliegers, langzaam groeiende vetrolletjes, voedingstoffen die ik ineens niet meer verdraag, uren wakker liggen voor ik inslaap val om vervolgens 3 - 4 x wakker te worden, migraine achtige hoofdpijnen enz........ Soms om depressief van te worden. Al jaren stoei ik met mijn voeding m.b.v. alle tips van deze geweldige site en ik zal de oplossing vinden. Maar ik kan alle steun gebruiken. Kom maar op met zo'n geweldig boek. Hormonen ik lust ze rauw!!!!!

L.berends
Door

L.berends

op 20 May 2016

Ik ben nu 60 en de klachten die ik heb ben ik nu toch echt wel beu,misschien kan ik met het boek de klachten verminderen en mijn zusje er ook mee helpen want die heeft nu dezelfde klachten .we willen weer een goede balans in ons leven.

Elisabet
Door

Elisabet

op 20 May 2016

Nou ik ding ook graag mee naar het boek over hormoonhuishouding. Ik ben 58 jaar heb jaren hormoonpillen geslikt ivm baarmoederhalskanker toen ik 35 jaar was, ben nu vaak door en door nat in de nacht. Kan ook te maken hebben dat ik net gescheiden ben.

Monique
Door

Monique

op 20 May 2016

Poeh als ik de vele reacties lees dan denk ik wie ben ik dat ik dit boek zou mogen ontvangen. Er zijn zoveel vrouwen die m kunnen gebruiken. Ik vrees dat ik ook reeds in de pre-menopauze zit. Herken veel symptomen, slecht slapen, nachtzweten etc. Masthopathie de laatste maanden ook erg pijnlijk. Eet clean. Weinig vlees, geen aardappelen pasta en geen brood. En toch voel ik dat t nog niet in balans is wat dan dat zullen wel de hormonen zijn. Ik was op t better event en heb toch wel bij de boeken staan snuffelen maar dit boek is me ontgaan! Hoe is t mogelijk. Zou graag de kans krijgen om me er goed in te verdiepen!

Ageeth
Door

Ageeth

op 20 May 2016

Heel interessant! Ben zeker geïnteresseerd...

desiree brekelmans
Door

desiree brekelmans

op 20 May 2016

Oh...ik zou dit boek heel graag willen! Ben vervroegd in de overgang en ben natuurgeneeskundig therapeut. Ik kan veel verklaren en "oplossen" maar hormonen...pfff....ingewikkeld hoor. Ik zou hier zoveel mensen ( en ook mezelf😉) mee kunnen helpen!! Ik duim...misschien is t nu een keer my lucky dat! Bedankt voor al jouw interessante artikelen! Groet Desiree

Sasja
Door

Sasja

op 20 May 2016

Jaa, dit lijkt mij een heel interessant boek. Ik heb de ziekte van lyme, van mijn hormoonhuishouding klopt niet veel meer. Ik ben overal op zoek naar elk beetje informatie.

K
Door

K

op 20 May 2016

Ik zou graag dit boek willen lezezn.

Karin
Door

Karin

op 20 May 2016

Heb het boek zien liggen bij het ( fantastische) Better event, maar helaas niet gekocht. Spijt van nu. Hebben we zo'n boek allemaal niet nodig als vrouw boven de 45?

Truus
Door

Truus

op 20 May 2016

Ik zou dit boek heel graag willen hebben. Aan mijn eigen lijf voel ik dat het klopt, dat hormonenverhaal. Ik zou heel graag meer willen weten zodat ik mijn dochter kan overtuigen anders met haar lichaam om te gaan.

Karolien Smits
Door

Karolien Smits

op 20 May 2016

Mijn hormonen zijn van slag. IK ben 51 jaar in de overgang en mijn grootste probleem zijn de opvliegers en het vele aankomen. Graag zou ik dit boek lezen, helaas voor mij te duur om nu aan te schaffen. Dus wie weet.

Sis
Door

Sis

op 20 May 2016

Klinkt als een super boek! Heb al veel geprobeerd op vlak van voeding maar mis nog ergens een schakel. Na 2 zwangerschappen kort op elkaar, burn-out, schildklierproblemen en rosacea in mijn gezicht zou ik graag wat meer in balans geraken...

Lis
Door

Lis

op 20 May 2016

Beste Marjolein, 15 jaar PMS maar vooral gefrustreerd door onbegrip van artsen waardoor je heel eenzaam gaat voelen. Jje hebt me al zo geholpen met Je advies over progesteron creme en voeding heeft me zo'n eind op weg geholpen! Toch ben ik altijd op zoek naar meer informatie. Ik ben analist van beroep en kan het niet laten. Dus heel graag zou ik dat dikke boek op jou aanraden willen lezen en willen ontvangen. Groet van Lis

Linda runderkamp
Door

Linda runderkamp

op 20 May 2016

Ik wil dit boek zoooooo graag. Ik wil weer slapen en mij weer fit voelen en mijn hormonen weer in balans.

corine
Door

corine

op 20 May 2016

Het heft in eigen hand als het gaat over hormoonbalans. Daar Ga ik voor!!! Dit boek zal mij daarbij zeker gaan ondersteunen. Wat fijn dat ik kanshebster ben. Dankjewel Marjolein

Yvonne de Leeuw
Door

Yvonne de Leeuw

op 20 May 2016

Hallo Marjolijn, v.a. het moment dat ik in 2003 nachtdiensten ben gaan werken ging het mis met mijn gezondheid. Hierna kreeg ik psychische problemen en anorexia. Uiteraard ben ik met de nachtdiensten gestopt maar het gaat niet echt beter. Ook debet hieraan is waarschijnlijk mijn zware leven als alleenstaand ouder. De artsen kunnen me hier niet bij helpen. Dus ben ik het op het alternatieve vlak op zoek. Nu heb ik ME en Ik hoop dat dit boek mij de richting van genezing, vitaliteit, gezondheid wijst. Vast héél hartelijk bedankt, Liefs Yvonne.

Sonja
Door

Sonja

op 20 May 2016

Een boek die vele vrouwen graag zouden willen.Mijn hormonen schommelen ook nog altijd.Ik ben intussen 55 jaar en heb al veel goede tips van jou gekregen.Ik ben intussen ook al 7 kg kwijt,mijn dank daarvoor.Maar met mijn hormonen weet ik nog geen blijf,ik heb reuma,fybromyalgie en arthrose,sms helpt het me wel.

Marca
Door

Marca

op 20 May 2016

Vanaf mijn 18e al veel last van mijn hormonale huishouding gehad, gestreden tegen boulimia en nu op mijn 50e leer ik veel van jou, Marjolein. Nu leer ik ook nuttige dingen over mijn lichaam die mijn huisarts me niet mee kan geven. Zie bij mijn oudste dochter (21) ook al hormonale problemen, maar zij vecht hard voor haar lijf en is ze op de goede weg. Samen met haar zou ik dit boek graag willen lezen!

Hester Overeem
Door

Hester Overeem

op 20 May 2016

Oef wat lijkt het me heerlijk eindelijk mn hormonen te kunnen temmen. Het lijkt me een feestje dat ik eindelijk invloed op hen kan uitoefenen ipv de hormonen op mij.

Anja
Door

Anja

op 20 May 2016

Hoi hoi,Ik kan een lijst opnoemen met allerlei kwaaltjes waar ik al lang last van heb, de klachten van de PCOS, alle vraagtekens die ik zet bij mijn gezondheid en die hier mogelijk door veroorzaakt worden, etc.etc. Maar eerlijk gezegd wil ik dit niet. Ik zou het leuk vinden om dit boek te winnen, om er voor mezelf er nog meer achter te komen wat ik zou kunnen doen, maar ik weet ook dat ik niet de enige ben met dit probleem. Succes met het bepalen van naar eie dit inspirerende boek mag gaan, en ik blijf ondertussen lekker meelezen met de mails en op de website :-).Groetjes Anja

Margriet Sijtsema
Door

Margriet Sijtsema

op 20 May 2016

Nu ik zwanger ben voel ik beter wat hormonen met je kunnen doen. Graag lees ik hier meer over zodat ik ter preventie mijn balans kan behouden en andere vrouwen erover kan vertellen.

lydia buijs
Door

lydia buijs

op 20 May 2016

Zou dit boek heel graag willen winnen, het zal een extra toevoeging zijn op al de andere gezondheidsboeken die ervoor zorgen dat ik gezonder door het leven ga, ik geniet meer en let goed op mijn voeding je hebt mijn leven echt veranderd bedankt hiervoor groetjes lydia

Anita Smeets
Door

Anita Smeets

op 20 May 2016

Ik ben zondag samen met mijn dochter van 12 op de beurs in de Rai geweest en had heel graag je lezing willen bijwonen, helaas zat ze helemaal vol na de lezing over de bijnieruitputting (we waren er al vanaf 9.30 uur en hadden al verschillende lezingen gevolgd) ze wilde heel graag naar huis toe en zijn dan ook vertrokken. Heel graag zou ik in aanmerking willen komen om dit boek te mogen ontvangen.

Katelijne
Door

Katelijne

op 20 May 2016

Hormonen zitten in ons lichaam en hebben een functie, dat is zeker! Mijn hormonen hebben me echter al parten gespeeld: Ik kreeg een hormonaal getinte borstkanker in het verleden met allerlei nadelige gevolgen. Ik nam al 10 jaar hormonen remmers, kreeg stemmingswisselingen door de plotse menopauze waar ik in terecht kwam en had veel minder energie! I.v.m. hormonen ben ik duidelijk nog niet klaar en kan ik nog enorm veel leren en opsteken. Dat boek is wel degelijk welkom!

Judith
Door

Judith

op 20 May 2016

Sinds een aantal jaar heb ik last van een enorm opgezette buik en, sinds ik stopte met roken, ook van gewichtstoename. Al een hoop geprobeerd, detoxen, sapvasten, Hot belly, amber Alberda, noem maar op. Maar eigenlijk helpt niets tegen die harde buik. Ik hoop dat in dit boek mijn oplossing staat.

Marie-José
Door

Marie-José

op 20 May 2016

Ik zit nu weer te transpireren nu ik dit schrijf. Wat een disbalans in mijn lijf. 53 jaar. OVERGANG zou zo graag willen weten , wat eraan te doen.

Hanneke
Door

Hanneke

op 20 May 2016

Ik zou dit boek heel graag willen ontvangen omdat ik mijn dochter van 20 die onlangs te horen kreeg dat ze PCOS heeft, heel graag wil helpen om haar hormonen weer in balans te krijgen zodat ze hopenlijk in de toekomst toch zonder al te veel problemen zwanger zal kunnen worden en haar gewicht onder controle zal kunnen krijgen.

Hanneke
Door

Hanneke

op 20 May 2016

Als ik al de reacties lees, ben ik wel de laatste die dit boek verdient. Met mijn schildklierziekte mag ik gelukkig prijzen over de balans van mijn hormonen. Toch lees ik graag hoe ik dat zo hoe. Jij, Marjolein geeft me veel tips. Maar meer is altijd welkom!

Linda
Door

Linda

op 20 May 2016

Ik zou graag dit boek willen lezen. Ik zit zelf ook met schildklier problemen, ben altijd moe, futloos. Eet nochtans heel gezond uit eigen moestuin. Kan misschien veel tips uit het boek halen.

Sabine
Door

Sabine

op 20 May 2016

Ik zou met dit boek mijn cliënten nog beter kunnen helpen. In mijn opleiding heb ik wel heel veel over voeding en homeopathie geleerd maar niets over hormonen! En al zeker niet hoe je die zonder medicatie in balans brengt/houdt.

Lia
Door

Lia

op 20 May 2016

Ga mezelf steeds beter kennen. Door hormonaal in balans te zijn, is dat denk ik makkelijker. Lijkt me een handig naslagwerk ,waar ik jaren plezier van kan hebben. Vooral ook omdat het op natuurlijke wijze is en dat ik het zelf kan doen.

Caroline
Door

Caroline

op 20 May 2016

Een onderwerp wat me bijzonder interesseert. Zelf bezig in het proces van het overwinnen van mijn eetstoornis. In dat proces heb ik kortgeleden vernomen hoeveel hormonen een mens heeft en hoeveel daarvan een verband hebben met gewicht en voeding. Graag wil ik hier veel meer over te weten komen met op de lange termijn het doel ook andere vrouwen met overgewicht te kunnen helpen. Kennis is macht en kan bijdragen aan het sneller oplossen van mijn eetstoornis. Het lijkt me een razend interessant boek om te lezen en ondersteunend in het proces dat ik nu ga.

Heleen
Door

Heleen

op 20 May 2016

Ben al jaren een slechte slaper, eet alleen nog maar groente en fruit, zo weinig mogelijk suiker. Probeer, ben nu 58, zo gezond mogelijk te leven, maar zal meer onderzoek moeten doen. Het boek van Sara Gottfried spreekt me enorm aan!

marijksels
Door

marijksels

op 20 May 2016

Dit klinkt me als muziek in de oren, het boek dan hè ; ), niet de ongemakken. Haar issues na haar 30e komen me erg bekend voor. Ik loop met allerlei vage klachten en met de huisarts kom ik ook niet veel verder. Tot mn grote frustratie! Ik ben dus erg benieuwd naar haar bevinden en oplossingen.

Yvonne
Door

Yvonne

op 20 May 2016

Ik denk dat ik last heb van oestrogeendominantie en hoop dat dit boek me kan helpen naar verbetering.

Asmaa
Door

Asmaa

op 20 May 2016

Ik zou heel graag dit boek willen hebben. Niet alleen zou ik mezelf willen helpen en er achter komen hoe ik aan alle kwaaltjes kom, hoe ik ervan af kom eigenlijk, maar ik zou graag ook anderen willen helpen. Ik ben bezig met een opleiding voedingsdeskundige, examen binnenkort. Daarna ga ik meteen een opleiding doen voor Life Style Coach en ook direct voor mezelf starten. (Eindelijk ga ik de grote stap zetten na 20 jaar bij een bank gewerkt te hebben. Waar ik het allang niet meer naar mijn zin had) Ik leer ontzettend veel en mensen vragen al veel aan me en ik help mensen graag of verwijs ze door..Dit boek kan me ook een hoop leren!

Piet ( ja een man)
Door

Piet ( ja een man)

op 20 May 2016

Naast dat ik veel meer over hormonen zou willen leren, zowel voor mijn werk, als voor andere dingen om me heen, helpt me het (misschien) ook om meer begrip te hebben/krijgen/leren voor veel dingen waar ik tegen aan loop. Ben druk bezig in het verdiepen in voeding en voedingsdeskundigheid, daarnaast een vrouw die geen thyrax meer kan gebruiken en aardig op de hobbel is vanwege dan maar verplicht andere medicatie. Zou graag meer willen leren en dit in combinatie met voeding en veel meer en beter begrijpen en het dan in de praktijk nog beter te kunnen fine tunen. Wie weet wat ik er allemaal nog meer mee op kan lossen voor anderen.

M
Door

M

op 20 May 2016

Ook ik hoop in dit boek een antwoord te vinden. Twee zwangerschappen achter de rug en blijf maar moe. Ondertussen blijk ik nasleep te hebben v Pfeiffer. Daarnaast serieus ijzer en zinktekort. En ook de hormonen zijn uit evenwicht.

Hieronique Wentink
Door

Hieronique Wentink

op 20 May 2016

Dit lijkt me reuze interessant, ik kamp met de stressvolle gevolgen van mijn traumatische jeugd en de overgang nadert met rasse schreden..Ik heb vage klachten die ondanks goed eten niet helemaal overgaan.

Ellen
Door

Ellen

op 20 May 2016

Wat een leuke actie, lijkt me leuk om mee te dingen naar dit boek met een interessant onderwerp!

Tamara
Door

Tamara

op 20 May 2016

altijd moe, wil het heel graag winnen...

Marian
Door

Marian

op 20 May 2016

HEEL erg graag zou ik dit boek winnen heb een heftige hersenbloeding gehad en moet daarom veel medicijnen gebruiken komt daar nog bij dat mijn schiltklier niet goed werkt mijn aderen verstopt zitten en veel last heb van ontstekingen dan hier dan daar altijd wel ergens op dit moment is mijn dikke darm weer ontstoken en heb daar enorm veel last van de huisarts zegt dat het aan die hersenbloeding ligt en dat ik blij moet zijn dat ik nog leef,nou dat ben ik ook alleen die klachten dat is zoooo erg het advies van de huisarts is NOG meer medicijnen en dat wil ik nu juist NIET i wil een beetje een gezond leven daarom probeer ik ook kans te maken op dit boek zodat ik daar wellicht goede tips en adviezen uit kan halen dat zou GEWELDIG zijn IPV nog meer medicijnen mischien dat ik kans maak anders is het boek voor iemand die het nog meer nodig heeft dan ik

Hanneke
Door

Hanneke

op 20 May 2016

Dit boek zou ik erg graag aan mijn dochters willen uitlenen en natuurlijk ook zelf lezen!

Margje
Door

Margje

op 20 May 2016

Wow, zou hier het antwoord in te vinden zijn voor mijn jarenlange slopende klachten? Geen arts die me ooit in de richting van verstoorde hormoonhuishouding heeft gewezen. Vind ik hier het antwoordt en eindelijk mijn verloren energie en slaap terug?? Kan ik weer mijn oude "ik"van vroeger worden?

Diny V
Door

Diny V

op 20 May 2016

Hallo ! Ja ik wil met veel interesse dit boek lezen...samen met mjn man...die heeft sinds een halfjaar (vrouwelijke) hormooninjecties als onderdeel van een behandeling tegen zijn prostaatkanker...we hebben samen opvliegers en stemmingswisselingen...gaandeweg komen we er beide achter hoe enorme belangrijk de invloed van onze hormonen op onze balans is...en we willen zoveel mogelijk leren !!

Marjan
Door

Marjan

op 20 May 2016

Eetstoornis; dat zou ook aan hormonen kunnen liggen. Nee, last , echt last van de overgang heb ik niet, Ik was laat, ben nu 60 en heb zo weinig opvliegers dat ik het amusant vind als er een keer sprake van is. Elke dag een flinke kop fenegriekthee; dat werd me door een Ayurvedisch arts, tevens vriend, aan geraden. Lekker, verwarmend en troostrijk, zo'n kop thee op de late avond. het boek? Ja, graag: ik heb inmiddels geleerd om zoveel ongemakken te negeren. Maar als er weer eentje ge:elimineerd wordt, is het altijd een ongelofelijke opluchting. Merci, Marjolein en succes met je werk; ben er blij mee, Groet.

Marjan
Door

Marjan

op 20 May 2016

Graag zou ik dit boek willen hebben. Ik ben bijna 56 en al mijn hormonen zijn in disbalans. Graag zou ik door dit boek er nog meer over lezen. Ik gebruik al supplementen, maar ik blijf maar klachten houden.

Else
Door

Else

op 20 May 2016

Zou dit boek echt de oplossing geven voor de overgangsklachten waar zoveel vrouwen mee worstelen? Zelf ben ik er al 17 jaar mee in de weer, niets helpt. Terwijl ik er toch van overtuigd ben dat het niet normaal is. Verscheidene vriendinnen hebben nergens last van. Vroeger waren de menstruaties uiterst pijnlijk, tot aan de bevalling. En nu dit. Zou echt graag willen weten waarom vrouwen zo moeten tobben door die hormonen, en vooral hoe het op te lossen.

Anna Janssen
Door

Anna Janssen

op 20 May 2016

Lieve Vrouwen 15 j geleden zei een student arts: " OVER 20 JAAR ZEGT MEN DAT ALLES AAN HORMONEN LIGT ". Hier HET HORMONENBOEK. Dat wil ik lezen na 16 jaar kwaaltjes. En ik wil weer zin hebben in vrijen. Dus laat maar komen. Liefs Anna

Astrid
Door

Astrid

op 20 May 2016

Ik zou het boek graag willen ontvangen voor mijn dochter van bijna 12 jaar. Zij heeft een aangeboren hersenafwijking en daardoor ook hormonale problemen. Dit uit zich in oa druk en onvoorspelbaar gedrag en noodswings. Met dit boek kan ik haar weer een stapje verder helpen in haar ontwikkeling.

Farisa Jolink
Door

Farisa Jolink

op 20 May 2016

Ik zou dolgraag dit boek willen winnen! Ik wordt bijna 42 jaar en ben al 4 jaar aan het tobben met mijn cyclus en ben nu al bijna 10 mnd niet meer ongesteld geweest. De huisarts heeft het al over de overgang, dit zou kunnen aangezien het in de familie zit bij mij. Lieve groetjes Farisa

Petra
Door

Petra

op 20 May 2016

Vanaf 2004 ben ik aan de hormoonvervanger (Livial), omdat ik vervroegd in de overgang kwam. Daarna is in 2006 de helft vd schildklier weggenomen. Al 10 jaar heb ik enorm veel klachten waar tot op heden geen verklaringen voor zijn. Terwijl de levenskwaliteit steeds verder afneemt. Heb (voedsel)allergieën en intoleranties, zodat ik sowieso goede voeding (o.a. gluten- en lactosevrij) moet gebruiken. Sinds ½ jaar slik ik ook schildklierhormoon. Ieder medicijn heeft weer hulpstoffen o.a. aardappelzetmeel, lactose, ... waar ik juist allergisch voor ben. Dus dweilen met de kraan open. Nu krijg ik weer een recept voor de menopauze, weer meer troep waar mijn lichaam op reageert met bijwerkingen en vanwege de hulpstoffen. Al langere tijd volg ik je en heb zodoende al heel wat leerzame blogs gelezen. Kun jij misschien gezonde alternatieven voor deze "hormoonpillen" aanbieden? Ik heb de recensie van het boek gelezen, wat direct al mijn interesse heeft. Misschien ... kan ik hier mee verder.

Ineke poland
Door

Ineke poland

op 20 May 2016

Wauw echt een boek voor mij, al 9 jaar in de overgang. Ik kom er maar niet vanaf, regelmatig niet happy. Zou graag wat beter in mijn vel willrn zitten zonder al die opvliegers en andere narigheid.

Francien
Door

Francien

op 20 May 2016

Ik ben 73 jaar en heb enige jaren geleden een online detox programma gevolgd bijSara Gottfried. Dat programma was tevens gericht op het verkrijgen van een goede hormoonbalans. Ik kan de zienswijzen van Sara Gottfried van harte aanbevelen. Voel me sindsdien veel gezonder en energieker. Heb het boek in het Engels, het is een echt naslagwerk, zeer gedegen, om de aanwijzingen op te volgen vraagt inzet, maar het is alles zeker waard. Ze is een echte hormoonspecialist in de functionele medische wetenschapswereld. Zou het boek graag in het Nederlands ontvangen, om het me wat makkelijker te maken en om aan mijn dochters (49 en 47) de kennis door te geven.

Ineke
Door

Ineke

op 20 May 2016

Dit soort boek zou heel veel voor mij kunnen betekenen , De redenen hiervoor wil ik graag voor me zelf houden . Maar het zou een mooi geschenk zijn

Barbara
Door

Barbara

op 20 May 2016

Wow wat geweldig! wat een mooi cadeau geef je weg! Iedereen wil het natuurlijk heel graag krijgen, ik ook !!! Al jaren atijd ziek, moe, depressief, en nog veel meer en ja al mijn bezoeken naar artsen hebben niets geholpen, maar goed we geven niet op we blijven vechter daar zijn we vrouwen voor toch? Ik zou het heel erg leuk vinden om het te winnen , en in ieder geval alvast bedankt voor jou steun en hulp met alles wat je doet ! Veel liefs, Barbara

Ineke Poland
Door

Ineke Poland

op 20 May 2016

Ik ben al negen jaar in de overgang, kom er maar niet van af. Ik zit hierdoor regelmatig niet lekker in mijn vel. Ik zou mij graag beter voelen zonder al die ongemakken.

jolanda van staal
Door

jolanda van staal

op 20 May 2016

Ik zou, ondanks dat het zo.een dikke pil is, graag de moeite willen nemen om dit boek te lezen Ik ben het zo zat om bij al mijn klachten te moeten aanhoren dat het stress, overgang, overgewicht of mijn diabetes kan zijn en daar moet ik dan maar mee leren leven! Ik ben er van overtuigd dat ik last heb van een disbalans qua hormonen. Wil de reguliere gezondheidszorg daarvan kunnen overtuigen

Jaloe
Door

Jaloe

op 20 May 2016

Ten eerste: ik hou van lezen.., dus die 500 pagina's houden me niet tegen! Ik hou ook van zo gezond en natuurlijk mogelijk leven. Onze hormonen zijn een complex geheel, ik zou er graag meer over willen weten. Heel veel vrouwen om mij heen hebben last van een hormonale disbalans, ikzelf bij tijd en wijle.. Vaak is het enorm puzzelen naar de oorzaak. Ik hoop met dit boek een aantal puzzelstukjes erbij te krijgen zodat ik mezelf en heel veel andere vrouwen kan helpen.

Margreet
Door

Margreet

op 20 May 2016

Wat hormonen met je doen heb ik ondertussen in mijn eigen lijf al vaak mogen ervaren. Ook nu in de overgang. Ben een aantal maanden thuis geweest van mijn werk,vanwege slaapproblemen. Ik heb veel aan de tips en informatie op deze site. Maar ik zou heel graag het boek willen ontvangen!

Chris
Door

Chris

op 20 May 2016

Ik ben nog niet zolang geleden begonnen met het zoeken naar gezondere voeding en hou ze klaar te maken en krijg nu ook meer info binnen over allerlei hormonen die ons leven op allerlei manieren binnendringen en heb geen idee wat dit teweegbrengt. Dit boek lijkt mij een betrouwbaar naslagwerk en ik waag dus mijn kans.

Anncaeyers
Door

Anncaeyers

op 20 May 2016

Hormonen of soms eerder mormonen zeker? Dat ons lichaam afhankelijk is van hormonen en dat deze vanalles met je doet daar is iedereen het wel over eens. Maar er is zo weinig over geweten. Ik wil het gewoon leren begrijpen waarom we soms zo anders zijn en reageren ? Ik ben schoonheidsspecialiste en elke dag werk ik met vrouwen van alle leeftijden,het gesprek 'die hormonen ' hoor ik elke dag. Ik zou graag zoveel meer inzicht willen krijgen zodat ik mijn vrouwen meer kan coachen of een beter antwoord kan geven. Ook wil ik de invloed weten va. Hormonen op de huid. Kortom een boek waarin ik mij nachten zou kunnen in verdiepen .

Simone
Door

Simone

op 20 May 2016

Hoi Marjolein, ik werk bij een natuurdrogist en krijg véél vrouwen in de winkel met overgangsklachten, sommige met schrikbarende medicijnen of (geen) adviezen van hun arts. Ik zou graag mijn kennis willen vergroten om mijn steentje bij te dragen aan het herstellen van de balans in hun lichaam. Zelf ben ik ook 40+ en heb ook vriendinnen in deze leeftijds categorie, hoe mooi is het om de kennis over onze prachtige lichamen door te geven van vrouw op vrouw.

Lous Le Loux
Door

Lous Le Loux

op 20 May 2016

Het boek lijkt me heel interessant om vooral met mijn twee dochters te delen. Ik heb nu al 15 jaar opvliegers. mijn moeder heeft het ook lang gehad en mijn dochters kunnen nu al verzuchten, dat zij hopen dit niet zo erg te zullen krijgen. Na alles wat ik al heb gebruikt en geprobeerd zou het te gek zijn als we in dit boek 'de' oplossing gaan vinden.

Berdyne Smit
Door

Berdyne Smit

op 20 May 2016

Al 32 ! jaar lever ik een gevecht tegen migraine. Dit kost lichamelijk ( teveel slechte medicatie) geestelijk en sociaal een dure prijs die ik betaal met het doorbrengen van veel te veel tijd met helse pijn in een donkere slaapkamer. Zou dit boek mij kunnen helpen mijn hormonen in balans te krijgen en de pijn in mijn hoofd te genezen? Ik zou het heel graag willen proberen.....en wellicht kan ik er dan ook andere mensen mee helpen !

Wollemijntje
Door

Wollemijntje

op 20 May 2016

Graag zou ik dit boek voor mijn vriendin willen winnen. Ze is in 2 jaar tijd al 5 x opgenomen in psychiatrische inrichtingen. Heeft last van haar schildklier, bijnieren en heeft een aantal jaren geleden een scheur in haar baarmoeder gekregen en bloedde zowat dood en toen 2 x geopereerd. En is sinds dien niet meer ongesteld. Zelf denken we dat haar hormoonhuishouding helemaal van slag is en dat ze daardoor zo van het padje af is. Hoop met dit boek antwoorden voor haar te kunnen vinden.

Addie
Door

Addie

op 20 May 2016

Ook ik heb al ruim 30 jaar vanaf mijn zwangerschap allerlei vage klachten en hopelijk gaat dit boek mij antwoorden en tips geven die ik over kan brengen aan mijn dochters.

Saskia
Door

Saskia

op 20 May 2016

Super fijn dit vertaalde boek is al een kadootje op zich Zeker als de verloting op 30 mei valt want dat is mijn verjaardag. Zal dan 46 worden en loop al jaren te tobben. Spieren staan altijd gespannen en al mijn gewrichten doen pijn Knobbels op mijn vinger kootjes en niet bacterieele ontstekingen in mijn knienen en ellebogen .. Van alles geprobeerd Dokter komt niet verder dan pijnstillers en spierverslappers Zelf maar naar de acupunctuur gegaan Laat me regelmatig maseren ( dan gil ik het uit ) slik spirulina en chlorella op jou aan raden Ben gaan ontkalken op jou aanraden en volg je op de voet Zou dit boek mijn antwoorden bevatten Zou ik weer kunnen fietsen( al jaren niet gedaan) traplopen ( zonder pijn te hebben of kruipend om hoog te komen ) Geneeskundige arts kon me niet helpen had geen idee Reumatoloog heeft geen idee Antwoord was slik maar tramadol 😞 Hormonale disbalans Ik geloof er wel in .. Mooi kado met misschien een oplossing voor mijn 46ste verjaardag maar had ook zomaar mijn 86ste kunnen zijn 😂😂 Hoe dan ook Ik blijf geloven in beter en blijf je volgen Wacht iedere vrijdag op je mail Dat luid het weekend in Fijn weekend en laten we met liefde smachten naar de zon Liefs Saskia

Rianne van Veen
Door

Rianne van Veen

op 20 May 2016

Beste Marjolein, ik zou heel graag op 30 mei willen horen dat ik het boek: Je hormonen in het Gareel, heb gewonnen. Dat zou een mooi verjaardagscadeau zijn voor mijn 40e verjaardag op 31 mei. Ik loop al ruim 25 jaar te tobben met mijn hormonen, ik heb echt alles al geprobeerd. Het is nu zo ver dat ik een afspraak heb gemaakt bij de gynaecoloog om te bespreken om mijn baarmoeder te laten verwijderen. Ik ben al ruim 25 jaar onregelmatig ongesteld, dat betekent dat ik niet weet of ik na 3 weken of na 6 weken ga menstrueren. In de tussentijd voelt het of ik elke maand zwanger ben (met alle zwangerschapssymptomen) en elke maand heb ik hevig bloedverlies, jeugdpuistjes, buikkrampen, zeer vermoeid en een onbestemd gevoel. Met vriendelijke groeten, Rianne

Christina
Door

Christina

op 21 May 2016

In mijn praktijk als psycholoog kom ik veel emotionele en lichamelijke problemen tegen die veel vaker met hormonen te maken lijken te hebben dan de artsen vaak denken. Ook vitamines (bijvoorbeeld D) lijken daar sterk mee verbonden te zijn. Graag zou ik me er verder in willen verdiepen en het als naslag op m'n bureau willen hebben, zodat ik ook op dit gebied meer kan betekenen voor de patienten.

Ria Stal
Door

Ria Stal

op 21 May 2016

Jeetje, wat zitten wij vrouwen toch altijd te klooien met onze gezondheid. Ik ben dinsdag 63 geworden en zit zeker al 15 jaar te klooien. Last van spieren en gewrichten, hashimoto, nacht zweten, te hoog stress hormoon en ga zo maar door. Niemand weet wat het precies is. Als dit aan de hormonen kan liggen, dan wil ik dat boek graag hebben en hoop ik natuurlijk de gelukkige te zijn.

wilma
Door

wilma

op 21 May 2016

Vanwege schildklierproblemen die verdwenen zijn na baarmoederverwijdering, dat moest vanwege wildgroei poliepen die nog geen kanker waren maar het wel konden worden. Daarna werd ik steeds fitter en ik wou dat mijn schildklier getest werd omdat ik hekel had aan thyrax, wwat bleek, schildklier was weer op orde??? Kon niet vlgs arts want ik zou autoimmuunziekte hebben. Dit verhaal gisteren met vriendin besproken die veel ws overgangsklachten maar ook schildklier en baarmoederproblemen heeft en erg open staat voor gezondheid, ze heeft ook glutenallergie, ik zou haar graag dit boek cadeau geven!!

Gonny Corstjens
Door

Gonny Corstjens

op 21 May 2016

Al vanaf mijn twintigste heb ik last van allerlei klachten, oorzaak volgens artsen; stress, nou zal wel maar ik denk nu na al wat ik meer weet ook mijn hormoonhuishouding. Wordt nu 50 en wil eindelijk nu maar eens balans in het geheel. Heb al zoveel geprobeerd. Dus wellicht dat dit boek me kan helpen om nog betere inzichten te krijgen.

Judith
Door

Judith

op 21 May 2016

Sinds een jaar of 6 werk ik in een natuurdrogist. Het aantal vrouwen dat bij ons de winkel in komt met hormonale klachten is groot. Het lijkt me een heel fijne aanvulling op onze kennis om het boek van Sara Gottfried te kunnen raadplegen en ons - het personeel - meer in de materie te kunnen verdiepen hierdoor. Zelf zijn we een team vam vrouwen tussen de 45 - 60 jaar, dus ook wijzelf zijn uiteraard op persoonlijk vlak in hoge mate geinteresseerd in 'onze hormoonhuishouding en zou het de overgang zijn?'

Jeannette
Door

Jeannette

op 21 May 2016

Dit boek zou ik graag willen lezen. Ik heb een scheiding achter de rug en daarmee hield ook mijn menstruatie acuut op. Nu jaren later en therapieën later, heb ik weer ontzettende krampen als eerst mijn menstruatiebuikpijn. De artsen weten het niet en ik zo langzamerhand ook niet meer. Ik hoop een oplossing uit dit boek te halen. Groetjes Jeannette

Noor
Door

Noor

op 21 May 2016

Ja! Als jij het zegt........... na al je goede tips op je website, wil ik deze leestip ook graag ter harte nemen! Omdat ik weet dat jij de gezondheid van vrouwen een warm hart toedraagt. groeten Noor

cavirani olga
Door

cavirani olga

op 21 May 2016

Heb fibromyalgie, zou er ook iets in staan voor mijn probleem.zou het graag willen ontdekken in het boek. Dank je

lieve
Door

lieve

op 21 May 2016

Voor mijn dochter die veel last heeft van haar hormonen!!

Els
Door

Els

op 21 May 2016

Blij te horen dat er eindelijk een boek is over de vrouwelijke hormonen! Ik word 39 jaar en sta nog vol pukkels. In plaats van te verbeteren, verslecht het alleen maar. Zalfjes, speciale zepen, niets helpt! Deze week las ik op internet over hormonale acné en probeer ik nu (opnieuw) nieuwe dingen, voedingssupplementen deze keer. Ik heb een spiraal, en een normaal mens krijgt geen maandstonden meer, ik wel. Welgeteld één week rust mijn lichaam op een maand, namelijk de week na mijn maandstonden. De 2de week krijg ik al héél pijnlijke borsten en dan heb ik +/- 1,5 week mijn regels. Meer info over de vrouwelijke hormonen zou mij dus enorm kunnen helpen.

Gerrie Janssen
Door

Gerrie Janssen

op 21 May 2016

In mijn praktijk als CAM therapeute kom ik veel vrouwen tegen met hormonale klachten. Literatuur daarover is sporadisch en al helemaal niet gericht op de praktijk. Om kennis op te doen die ik in de praktijk kan gebruiken zou ik graag dit boek willen gebruiken.

Juudje
Door

Juudje

op 21 May 2016

Graag kom ik ook in aanmerking voor de verloting van dit prachtige boek. Ik ben erg ziek geweest en heb de nodige operaties en kuren gehad. Ik blijk 100% oestrogeen gevoelig te zijn, ik ben ook alles om me heen qua kennis over dit onderwerp aan het vergaren. Want echt werkelijk holistische benadering moet je zelf doen, is gebleken. Daarvoor heb je kennis nodig.

Ilonka
Door

Ilonka

op 21 May 2016

Ha Marjolein, 50+ en nog niet fit. Gelukkig is er wel een beweging in Nederland die op een andere manier naar voedsel kijkt. VUmc doet op dit moment een onderzoek met de naam 'moodfood', waaraan ik mee doe. Ik zou het boek graag hebben als naslagwerk voor mezelf. Ik heb nog veel te leren.

Renilde
Door

Renilde

op 21 May 2016

Ik denk door dit boek te lezen een betere en volledigere kijk op mijn problemen te krijgen

Marloes
Door

Marloes

op 21 May 2016

Vol ongeloof lees ik weer eens een artikel dat artsen belangrijke zaken in hun opleiding niet leren en er soms (of moet ik zeggen vaak) zelfs niet voor openstaan! Terwijl de oplossing voor een aantal ingewikkelde klachten met de juiste aandacht op een natuurlijk wijze aan te pakken zijn. Het is elke keer weer interessant om te lezen waar klachten die je ervaart vandaan kunnen komen. Een naslagwerk zoals hier beschreven wordt lijkt me onmisbaar in de zoektocht naar meer vitaliteit! Weer een mooie tip van de Energieke Vrouwen Academie!

Miriam
Door

Miriam

op 21 May 2016

Ik heb er toevallig gisteren mee in m'n handen gestaan in de boekwinkel. Kon het helaas niet bekostigen, maar zou het heel graag ontvangen!!

Manoes
Door

Manoes

op 21 May 2016

Hoi hoi, ik ben 48 jaar en weet niet meer wat ik met mijn lichaam aan moet. Ik heb het idee dat mijn lichaam mij in de steek laat. In mijn knie zit atrose . Dat is nog niet eens het probleem. Ik eet nu Glutenvrij ivm mijn borrelende darmen en maagzuur. Dit gaat aardig maar echt gezond voelen doe ik niet. Ik snap het niet want ik beweeg erg veel( zweminstructeur ) fiets en ben erg met gezond eten bezig. Ik ben dus zoekende. Misschien zou dit boek enige helderheid kunnen geven. Ik ga gewoon door op mijn zoektocht en wie weet komt er een dag dat ik me weer goed ga voelen!

nimda
Door

nimda

op 21 May 2016

Ik zou graag dit boek in mijn bibliotheek op willen nemen, in mijn praktijk kom ik geregeld vrouwen tegen met een hormoondisbalans en zou graag nog beter in staat zijn uit te leggen wat er helpend is bij het gezonder worden.

Frances Siekman
Door

Frances Siekman

op 21 May 2016

Ik loop niet graag in het gareel, maar zou die eigenwijze hormonen van me wel eens onder controle willen leren houden. Lijkt mij een musthave boek voor iedere vrouw!

Edith
Door

Edith

op 21 May 2016

Graag kom ik in bezit van dit boek.Ben altijd met de hormonen bezig,of eigenlijk beter gezegd zij houden me bezig.Daarom zou er graag beter mee om gaan.

Jacqueline
Door

Jacqueline

op 21 May 2016

Zou hierin dan de oplossing voor jarenlange ellende te vinden zijn? Ik hoop het!

Eva
Door

Eva

op 21 May 2016

Ik in de pre-menopauze en ben ik op zoek naar allerlei informatie over voeding en beweging die mij op een natuurlijke en verantwoorde wijze er doorheen kan helpen. Ik voel me soms Depri en kan me erg agressief voelen. Het ergste is dat m'n kinderen zeggen; "is het weer zover mama, moeten we je even met rust laten". Hier wordt ik erg verdrietig van. Het moet maar eens afgelopen zijn! Ik hoop dat het boek mij/ons kan helpen.

Natasja
Door

Natasja

op 21 May 2016

Ben zo nieuwsgierig naar alles wat met hormonen te maken heeft. Kan nu de kracht niet vinden om mijn leven om te gooien qua eten. Misschien dat dit boek helpt ;-)

Natasja
Door

Natasja

op 21 May 2016

Ik ben erg nieuwsgierig naar alles wat met hormonen te maken heeft. Kan zelf de moed nog niet vinden om mijn eetpatroon om te gooien. Misschien dat dit boek kan helpen........

Jeannette
Door

Jeannette

op 21 May 2016

Mijn Jongste dochter, net 21 jaar geworden, tobt al meerdere jaren met haar hormonen. Heftige reactie op 'de pil', waar ze mee is gestopt omdat ze ernstig depressieve gevoelens kreeg. Nu zeer onregelmatige menstruatie cyclus, van 6 weken vloeien tot maanden geen menstruatie. Ondertussen wisselende stemmingen (die dagelijks tien x van super vrolijk naar ernstig depressief en agressief vliegen). Ze wordt er 'gek' van!! Een boek wat duidelijkheid en begrip schept voor wat er met haar lichaam aan de hand is.... zou geweldig zijn!

Rox
Door

Rox

op 21 May 2016

Interessant! Zoals alle vrouwen hierboven en vecht ik ook al jaren met mijn hormonen. Misschien leer ik door dit boek meer en kunnen we weer een soort van 'vriendschap' sluiten :-) Ik ben er van overtuigd dat het kan, ik weet alleen niet hoe.

Anneleen
Door

Anneleen

op 21 May 2016

Dag Marjolein, ik volg je al enkele jaren - ben 31 jaar - en heb veel aan je blog. Ik zou het fijn vinden om dit boek toegestuurd te krijgen voor mijn tweelingzus. Ze worstelt sinds haar tienerjaren met vermoeidheid en heeft pas onlangs van de dokter vernomen dat haar hormonen in disbalans zijn, waaronder cortisol. Ik denk dat ze veel aan dit boek zou hebben.

B van der Meer
Door

B van der Meer

op 21 May 2016

Mijn hormonen en ik komen er samen niet uit.....1 grote chaos. Een wegwijzer zou meer dan welkom zijn.

Else
Door

Else

op 21 May 2016

Mijn reactie gisteren is kennelijk niet doorgekomen, daarom nogmaals, met aanvulling: Zou dit boek echt de oplossing geven voor de overgangsklachten waar zoveel vrouwen mee worstelen? Zelf ben ik er al 17 jaar mee in de weer, niets helpt. Terwijl ik er toch van overtuigd ben dat het niet normaal is. Verscheidene vriendinnen hebben nergens last van. Vroeger waren de menstruaties uiterst pijnlijk, tot aan de bevalling. En nu dit. En een schildklier die te traag werkt, met alle gevolgen van dien. Zou echt graag willen weten waarom vrouwen zo moeten tobben door die hormonen, en vooral hoe het op te lossen.

Janet
Door

Janet

op 21 May 2016

Ik zou heel graag dit boek ontvangen. Voel me al jaren niet fit en zet nu o.a. door deze site de eerste stappen op weg naar een andere levensstijl met hormonale balans! Wat een ontdekking!

Sandra vd Vegt
Door

Sandra vd Vegt

op 21 May 2016

Oh heel graag! Ik start met een opleiding gericht op vrouwen en fertiliteit. Inmiddels ervaringsdeskundig en hoop dit boek als naslagwerk te kunnen gebruiken en veel vrouwen advies te geven over deze emotionele fase.

nanja
Door

nanja

op 21 May 2016

Graag zou ik het boek willen hebben om hem aan mijn dochter te geven. Zij is nu 30 en heeft al jaren (lees vanaf haar menstruatie) kwalen en problemen die maar geen arts kan duiden. Iedere keer proberen ze de klacht te verhelpen maar de oorzaak wordt maar niet gevonden. Mijn gevoel zegt dat dit een hormonale kwestie is en ik zou het haar zó gunnen om een gewoon fijn leven te lijden. Het zou fantastisch zijn als ze door het lezen van het boek op de goede weg gezet wordt. Ze is het meer dan waard!

chantal
Door

chantal

op 21 May 2016

Ik ben ook heel benieuwd! Ben al 20jr van de pil af want kon er niet tegen, mirene kon ik ook niet tegen en heb al lang veel hormonale klachten. Erge pms, pijn in borsten, moodswings en acne bulten onder de kaaklijk die ook hormnonaal gerelateerd zijn. Dus boek zou zeer welkon zijn! Ook ken ik tevssl corstisol door langdurige stress dus veel gebeurd achter elkaar

Mariette
Door

Mariette

op 21 May 2016

Al jarenlang heb ik Hashimoto, een autoimmuunziekte die de schildklier sloopt. Omdat ik geen hormoonpillen wil slikken, ben ik op onderzoek gegaan naar de oorzaken en heb - min of meer - een beeld van de samenwerking tussen de verschillende hormoonklieren en wat daar allemaal scheef in kan gaan. Dit boek geeft me de kans om me er meer in te verdiepen; voor mezelf maar ook voor de vrouwen die in mijn massagepraktijk komen en die vaak hormoonproblemen melden.

Mariëlle
Door

Mariëlle

op 21 May 2016

Met drie zoons in de pubertijd, een man met ik denk een beetje last van midlifecrisis en ik zelf in de overgang, dus alles bij elkaar een heerlijke combi, kan dit boek mij de nodige informatie geven over onze hormonen die door ons huis gieren, dolle boel hier maar o zo lastig! Ik zou het heel heel graag lezen!!

Anita Spiegels
Door

Anita Spiegels

op 21 May 2016

ik zou dit boek graag winnen. ik zou het delen met vriendinnen en zussen ( ik ben de oudste van 6 en 61) die in deze fase zitten en dat zijn er heel wat op dit moment heel wat.

Nienke
Door

Nienke

op 21 May 2016

Ook ik zou graag kans maken om dit boek te krijgen. Al veertig jaar met ups en downs last van hormonale disbalans. Heb helaas al die jaren reguliere (long)medicatie nodig die m.i. de boel er niet beter op maakt. M.b.v. homeopate wel een stuk in de goede richting gekomen. Misschien gaat er met deze "bijbel" nog een wereld voor me open...

Mia
Door

Mia

op 21 May 2016

Het zou fijn zijn als ik dit boek zou winnen want mijn hormonen zijn ook helemaal uit balans en daarmee ook mijn leven. Ik ben 57 jaar en slik al een aantal jaren schildklierhormoon. Als ik het niet win zou ik het misschien wel willen kopen. Ik weet niet wat het kost. Maar je wordt wellicht wijzer op het gebied van de hormoonhuishouding door dit boek in je bezit te hebben!

Esmaralda
Door

Esmaralda

op 21 May 2016

Voor mij is dit een mooi naslagwerk voor de komende jaren als beginnende overgangster. Fijn om te weten waar het aan ligt, maar nog fijner is het voor mij als ik weet dat ik er zelf wat aan kan doen. En met dit boek kan dat.

Carolien
Door

Carolien

op 21 May 2016

Nieuwsgierig ben ik naar dit boek! We weten nog lang niet alles over ons lichaam en we leren nog dagelijks

Hettie
Door

Hettie

op 21 May 2016

Heel interessant, zou het graag willen lezen!

Marit
Door

Marit

op 21 May 2016

Uit ervaring weet ik dat hormonen veel met je lijf en jezelf kunnen doen. Meer kennis verwerven lijkt me fijn. Het boek kan me daar vast bij helpen.

janette
Door

janette

op 21 May 2016

Ik zou dit boek graag willen lezen en gebruiken om alles van de hormonen op te zoeken. Ik ben reflexzonetherapeut, en er zij veel vrouwen met klachten die lijken te relateren aan hormonen. Ik kan veel mensen hiermee de goede weg op helpen.

Kitty
Door

Kitty

op 21 May 2016

Ik zou heel graag dit boek willen ontvangen. Waarom? Ik ben een website en een onlineprogramma aan het maken , speciaal voor de vrouw in de overgang. Alle aanvullende informatie is van harte welkom.

Margriet Sijtsema
Door

Margriet Sijtsema

op 21 May 2016

Door mijn eerste en nu tweede zwangerschap weet ik wat hormonen met een lijf doen. Deze hormonen wijzigen straks weer. Ik hoop te leren van dit boek om in de toekomst preventief in balans te blijven en andere vrouwen erover te informeren.

Wilma
Door

Wilma

op 21 May 2016

Heel veel reacties zijn er geplaatst en iedereen wil dit boek lezen net zo als ik. Ben benieuwd of ze ook schrijft over oestrogenen , moet5 jaar lang Tamoxifen moet slikken dit om te voorkomen dat borstkanker niet terug komt. Ja je hormoonbalans is goed in de war en ben benieuwd of hier iets aan te doen is.

Tineke
Door

Tineke

op 21 May 2016

Ik voel dat ik hem ga winnen ;-)

Margreet
Door

Margreet

op 21 May 2016

Als Leefstijlcoach krijg ik veel vrouwen in mijn praktijk die uit balans zijn. Ze tobben met overgewicht, hebben weinig energie, teveel stress, allerlei vage klachten, te hoge bloedsuikers, - cholesterol of -bloeddruk. Zelf tob ik met darmklachten en denk dat dat een overblijfsel is van de vele stress die ik in mijn leven heb ervaren. Mijn hormonen zijn uit balans geraakt en ondanks mijn gezonde leefstijl blijf ik klachten houden. Voor zowel mijn cliënten als voor mezelf lijkt dit boek mij een echte aanwinst!

Lies
Door

Lies

op 21 May 2016

Marjolein, ik kan ondersteuning gebruiken en vooral praktische tips; ik wil wel maar het is nog niet gelukt! Dank je wel

Elisa
Door

Elisa

op 21 May 2016

Nou laten we wel wezen, na inmddels een aantal perioden van gezond eten en me goed voelen, ben ik nu beland in een staat waarbij ik terug bij chocolade en chips ben en een zeeeeeer kort lontje krijg op het moment dat ik weer gezond probeer te eten en suiker en snacks probeer te laten staan.... Helaas net als velen. Ik probeer gezondheidsproblemen te voorkomen maar ik voel mijn lichaam anders reageren dan voorheen. Dit boek is bij mij van harte welkom. Marjolein, succes met het kiezen van de winnaar, zal niet makkelijk worden;)

tess van montfort
Door

tess van montfort

op 21 May 2016

ben nog geen 40, moet nu nog 36 worden maar herken me al heel hard in de vrouwen hier aanwezig. Ik probeer al 6 jaar zwanger te worden maar het lukt maar niet, terwijl we allebei perfect gezond zijn (volgens gyneaco maar is niet hoe ik me voel). Als mijn hormonen raar doen bv, teveel progesteron moet ik me helemaal geen zorgen maken maar ik weet dat daar het probleem zit. hopelijk kan dit boek mijn gelijk bewijzen en kan ik me beter voelen en zwanger raken xx

Marjolijn
Door

Marjolijn

op 21 May 2016

Gewoon, omdat ik er even doorheen zit en iets leuks dan altijd welkom is. Maar het idee is ook al leuk :-) Ben al 5 jaar aan het klooien met mijn lijf ( o.a. lyme). Hou me nu bezig met hormoon en darmstelsel. Probeer de werking te gaan snappen zodat ik mijn lichaam kan helpen. Voor degene die het boek mag ontvangen: veel plezier en hoop dat het je wat brengt! P.s.heerlijk! Zo verliefd zijn op een mooie roze bender :-)) Groetjes en sterkte allemaal!

Marianne
Door

Marianne

op 21 May 2016

Heb jaren geleden hormonale borstkanker gehad en zou graag meer willen weten over het in balans brengen van mijn hormonale kant. Heb veel lichamelijke klachten en doe zelf al veel aan voeding. Dit boek lijkt mij een nieuwe bron aan informatie te bevatten waar ik veel aan zou kunnen hebben.

Erna van Sinderen
Door

Erna van Sinderen

op 21 May 2016

Graag zou ik in aanmerking willen komen voor dit boek! Als personal trainer en vijftiger weet ik als geen ander hoe lastig het is voor vrouwen om de hormonen en gewicht onder controle te krijgen. Op deze manier zou ik de kennis weer door kunnen geven 😉👍

Bettina
Door

Bettina

op 21 May 2016

Wat een inspirerend boek! Zowel voor mijn professie als voor mij persoonlijk wil ik het heeeeel graag in mijn bezit krijgen ;-)

Indra Rampertap
Door

Indra Rampertap

op 21 May 2016

In mijn holistic praktijk heb ik veel vrouwelijke clienten. Eigenlijk van alle leeftijden. Dit boek zou een goed aanvulling zijn op mijn kennis en dus mijn werk goed uit te voeren. Vaak loop ik tegen onbegrip van mannen naar hun vrouwen aan in mijn praktijk. Heel goed om ook aan de mannen uit te kunnen leggen hoe een vrouwelijke lijf werkt. Mijn werk is niet in de eerste plaats op commercie gebaseerd, maar mensen op weg te helpen. Vriendelijke groeten, Indra

Josien
Door

Josien

op 22 May 2016

Ik ben vanwege ernstige gezondheidsklachten en het vastlopen in het reguliere circuit alles wat los en vast zit gaan lezen over gezonde voeding en lifestyle en ben anders gaan eten ,en heb al heel veel bereikt, toch heb ik het gevoel dat er nog puzzelstukjes ontbreken , heb ook het gevoel dat het weel eens een verstoorde hormoonbalans kan zijn ,en wil hierover graag meer aan de weet te komen hoe dit zit,dit boek komt voor mij dus als een geschenk uit de hemel en hoop zo alle puzzelstukjes naar een goede gezondheid in elkaar te kunnen leggen en weer een gezonde energieke vrouw te worden

Annette
Door

Annette

op 22 May 2016

10 jaren verslaafd en uitgeput door het leven strompelend met de ene gezondheidsklacht na de andere zit ik voor de zoveelste keer bij de dokter om te vertellen dat ik het niet meer weet. Constant proberen om met gezonde voeding er weer bovenop te komen om me vervolgens gefrustreerd aan de junkfood vol te schransen en hopeloos op de bank te liggen om weer mezelf te horen zeggen....vanaf morgen gaat alles anders....!!!!!!!! De verslaving gelukkig voorbij, maar de drang niet en dat voelt zoooo lichamelijk alsof mijn lichaam totaal uit balans is. Ik voel gewoon dat mijn hormonen de weg kwijt zijn en nu werken ook nog mijn bijschildklieren te snel ....aan de medicijnen?? nog meer uit balans?? nee ik wil het niet. Maar wat dan?? van arts naar arts en van quinoa naar patat....HELP!! de balans is zoek...kortom...graag zou ik dit boek willen krijgen om te kijken of die hormonen de weg terug weer kunnen vinden en ik eindelijk weer van het leuke leven kan genieten en ik ook eens een succesverhaal kan schrijven...hoop niet dat je in een dip raakt van mijn drama verhaal ha ha (ja lachen lukt nog wel) maar ik hoop dat dit boek mij een beetje kan helpen...groetjes Annette

Tjtess
Door

Tjtess

op 22 May 2016

Wat zou je me (nou ja ons) blij maken met het boek. Ik heb mijn hele leven mijn moeder, nu 63, zien veranderen door een hevig schommelende hormoonbalans. En nu volg ik al jaren haar voorbeeld. Haar overgang duurde echt jaren en aangezien de mijne waarschijnlijk zich snel aan dient ben ik erg benieuwd hoe ik met mijn hormonen aan de slag kan gaan. Ik eet al 27 jaar vegetarisch en nu ook al een aantal maanden glutenarm. Ik voel me veel energieker. Ik ben benieuwd wat ik nog meer zou kunnen doen. Met het boek zou ik niet aleen mezelf helpen maar alle vrouwen in mijn omgeving.

Astrid Keizers
Door

Astrid Keizers

op 22 May 2016

Goedemorgen Marjolein, Ik zou dit Boek Graag willen geven aan mijn vriendin. Ze is al rijden bezig met de overgang en erg in disbalans hormonen. Groet Astrid

Karine
Door

Karine

op 22 May 2016

Hallo Marjolein, dit is voor mij ook een goeie gelegenheid om je te vertellen dat ik je al jarenlang volg. Ik heb heel wat opgestoken van je visie op vrouwengezondheid. Een vrolijke en effectieve benadering! Ik pas hem ook toe in de begeleiding in mijn praktijk als gewichtsconsulent. Het boek zou ik graag willen hebben, voor mezelf (als 52-jarige, midden in de overgang ;-) ) maar ook voor mijn vrouwelijke klanten!

Jeanette
Door

Jeanette

op 22 May 2016

Wat zou ik graag leren hoe ik nu ik in de overgang ben mijn hormonen in balans kan krijgen en houden! Dit boek lijkt me heel behulpzaam hierbij.

Marijke
Door

Marijke

op 22 May 2016

Wat zou ik graag weer normaal kunnen gaan leven! En niet om de haverklap dingen af moeten zeggen omdat ik me ellendig voel! Graag ding ik mee naar dit boek!

Monique
Door

Monique

op 22 May 2016

Ik volg Sara Gottfried en al haar mooie adviezen al een hele tijd op FB en zou dolgraag haar bijbel in handen hebben 😀😊☺️

Carry Bloetjes
Door

Carry Bloetjes

op 22 May 2016

Hoi Marjolein,Ik vind het nog steeds onbegrijpelijk hoe er wordt om gegaan met vrouwelijke klachten, "je bent een zeur, of het zit tussen je oren, neem maar een tijdje rust, of een asperine", nee daar knap je lekker van op. Sinds ik ook zelf maar op onderzoek uit ben gegaan, heb ik zoveel geleerd m.b.v. "Hormonen in balans" van Ralph Moorman, tips van Orthomoculaire geneeskunde expert: "Rosemarie Ypma, nu ook met een cursus: Orthomoculaire Voeding bezig....Je knapt er zo vreselijk van op, iets wat je nooit voor mogelijk had gehouden. En ondanks alle weerstand, die je krijgt van je omgeving: "Hoezo neem je geen gebakje, je bent hartstikke slank?", "Doe niet zo ongezellig", gewoon je eigen gevoel blijven volgen. Dus ja, ik vind dit soort boeken "bloedinteressant" en zou het graag met alle vrouwen, die kampen met gezondheidsproblemen willen delen. Succes met alles, wat je doet! Ik ben fan! Groetjes Carry

Carla
Door

Carla

op 22 May 2016

Het lijkt me zeer interessant om er achter komen hoe ik mijn hormoonhuishouding in het gareel kan houden!

Esmaralda
Door

Esmaralda

op 22 May 2016

Voor mij een mooi naslagwerk voor de komende jaren als beginnend overgangster. Fijn om te weten waar het aan ligt, maar nog fijner is te weten dat ik er zelf iets aan kan doen. Dit boek biedt deze mogelijkheden. Bedankt voor de tip en jouw resensie.

Annette
Door

Annette

op 22 May 2016

Ik zou dit boek graag eens willen lezen, in de hoop wat meer inzicht in mijn hormoonbalans te krijgen...of beter gezegd misschien, hormoonverstoorders!

Chris
Door

Chris

op 22 May 2016

Ik ben nog maar pas begonnen met gezondere voeding maar vind veel tegenstrijdige info, dit boek lijkt mij een betrouwbaar bron te zijn.

Rachel
Door

Rachel

op 22 May 2016

Laat maar komen dat boek! Ik ben er klaar voor! ;-)

Marion
Door

Marion

op 22 May 2016

Ik wil het boek graag hebben. Vond het heel leuk om zondag je lezing bij te wonen. Als jij zegt dat dit boek het helemaal is wil ik het wel heel graag lezen.

Willemien
Door

Willemien

op 22 May 2016

Ik kwam het boek gisteren pas tegen op succesboeken, en nu ( alsof het nodig was dat ik dat zag) zie ik het op jou site, dankjewel voor het delen. Ik was al voor mijn 40e in de overgang, ben nu 59 en mijn lichaam is nog steeds uit balans. Zal je niet lastigvallen met al mijn problemen ( want dat zijn er teveel om op te noemen) Zou ontzettend graag het boek willen lezen, en er natuurlijk mee aan de slag te gaan.Eindelijk een boek voor mij!!!! Ik volg al veel voeding en gezondheidsadviezen van jou, maar blijkbaar is dat nog niet genoeg voor mij en is er meer aan de hand!!! ik wil je in ieder geval daarvoor ontzettend bedanken. Enne ik blijf je gewoon volgen... Liefs Willemien

Elly Zonneveld
Door

Elly Zonneveld

op 22 May 2016

Zeer geinteresseerd in het boek. Ik ben i.v.m. te traag werkende schildklier al een paar jaar bezig met natuurlijke en homeopatische supplementen, fijn om meer over de hormoonhuishouding te lezen en toe te passen.

Elrie
Door

Elrie

op 22 May 2016

Ik zou het graag aan mijn dochter geven, die nog lang de periodieke hormoonwisselingen mag ervaren. Zij kan de boekenwijsheid vergelijken met haar ervaringen en dit overdragen aan leeftijdsgenootjes of nieuwe generatie. Zelf zit ik aan het eindtraject de overgang. Ook ben ik benieuwd of er uitgelegd wordt wat de voordelen zijn van de hormoonschommelingen, want deze richtingaanwijzers van het lichaam kunnen we beter niet negeren lijkt mij......

Aukje Aardema
Door

Aukje Aardema

op 22 May 2016

Het boek: Alles draait om je Hormonen van Rineke Dijkinga is wat mij betreft de topper omtrent hormonen en voeding, met fantastische recepten!

Truus
Door

Truus

op 22 May 2016

Wie haar hormoonhuishouding goed wil begrijpen, dan is het boek met de titel: 'Je hormonen in het gareel' een goeie aanrader!

Irma
Door

Irma

op 22 May 2016

Helaas lees ik je mail nu pas. Eerlijk gezegd ben ik met mijn 47 jaar nog niet bezig met de overgang. Ik wil er nog niet aan geloven terwijl anderen zeggen, als ik het warm heb, het zijn je hormonen! Hele aanrecht staat vol met apparaten om gezond te eten. Ik wil mij heel graag verdiepen in de hormoonhuishouding! Daarom wil ik graag het boek winnen, om mikzelf beter te begrijpen! Leuk!

an
Door

an

op 22 May 2016

ik ben benieuwd, misschien bevat dit boek wel de oplossing , groeten an

Margriet
Door

Margriet

op 22 May 2016

Ik heb het idee dat mijn hormonen sinds mijn 40e niet meer in balans zijn. Wat lijkt het me mooi om aan de hand van dit boek uit te kunnen pluizen wat ik kan doen om weer in balans te komen.

Tineke Sietsma Heino
Door

Tineke Sietsma Heino

op 22 May 2016

Dag Marjolein Ik wil dit boek grrag toevoegen aan de uitleenboeken, die ik voor mijn cliënten in mijn Praktijk voor Natuurgeneeskunde heb liggen.

Truus L.
Door

Truus L.

op 22 May 2016

Wie haar hormoonhuishouding goed wilt begrijpen, dan is het boek met de titel 'Je hormonen in het gareel' een goeie aanrader!

Willemien
Door

Willemien

op 22 May 2016

Mijn hormonen zijn al jaren in onbalans Misschien heb ik met dit boek een nieuwe kans Bijna 60 en nog steeds zo moe, Ben nu eigenlijk toch wel aan erkenning toe Voor mijn 40e al in de overgang, sindsdien gaat alles mis Hoop dat ik er eindelijk achter kom wat het is Extreem moe, stress, spierpijn,zweten, gejaagdheid, geen energie meer en nog veel meer ongemakken Heb ik straks misschien een burn-out te pakken? wat zou het fijn zijn om straks met lezen in het boek van Sara Gottfield te beginnen maar ja, dan moet ik het eerst nog zien te winnen teveel of te weinig progesteron of oestrogeen geen arts die me dat kan vertellen, waar moet ik dan heen? De huisarts denkt waarschijnlijk maar dat ik zeur Misschien krijgt mijn leven door dit boek weer meer kleur Volg al jaren EVA`S BLOGS en adviezen Ik ben blij dat ik dat allemaal zelf kan kiezen Misschien komt er nog ooit een tijd Dat de regulier en alternatief samen het onbalans van deze hormonen bestrijd.liefs Willemien

Monique Janssen
Door

Monique Janssen

op 22 May 2016

Als gewichtsconsulent hebben boeken over voeding, gezondheid, vitaliteit en welzijn mijn interesse. Ik vind het erg belangrijk me zo breed mogelijk in te lezen en op deze manier niet alleen mijzelf maar ook klanten met mijn kennis te verrijken, te begeleiden en te motiveren! Dit boek zou zeker een aanwinst zijn! Ik zou het erg graag willen ontvangen.

Yolanda
Door

Yolanda

op 22 May 2016

Dit is wat ik wil! Ik ben al 4 jaar aan het worstelen met mijn pre- menopauze. Echt niet fijn als je nog maar 43 jaar bent. Ik probeer zo veel mogelijk gezond te eten en veel te sporten, maar ik ben nog nooit zo dik, ongelukkig, emotioneel, zonder energie, snel geïrriteerd ... geweest dan nu. Er om het half uur als een tomaat uitzien en het zweet op mijn gezicht parelend. Nachten in meerdere stukken slapen en zwetend wakker worden... Ik ben al heel lang op zoek en heb al verschillende dingen uitgeprobeerd zoals acupunctuur, kruidenmengsels, pillen van natuurwinkels, Yoga, ... Tot nu toe nog niets gevonden wat mij hielp. Zelfs mijn homeopaat kan mij niet helpen. Ik wil geholpen worden!

Sietse
Door

Sietse

op 22 May 2016

Dit klinkt echt super interessant! Ik ben nog geen 40+er, maar ik volg al je blogs! Zelf heb ik een schildklierprobleem en ik ben benieuwd wat er in het boek over staat!! Ook ben ik bezig met een opleiding tot voedingsdeskundige, dus dit is sowieso leerzaam en waarschijnlijk toepasbaar op mijzelf. Groetjes Sietse

Nadine
Door

Nadine

op 22 May 2016

Na mijn hele eetpatroon omgegooid te hebben (ik at al niet ongezond, maar nu is het bijna heilig) heb ik nog steeds last van darmproblemen en eeuwige vermoeidheid. Ik doe niet mee aan de hype van geen zuivel, gluten en suiker omdat het hip is, maar omdat ik echt graag van mijn spijsverteringsproblemen en moeheid af wil. Het lijkt niet veel te helpen. Zou het aan mijn hormonen kunnen liggen? Dat zou ik graag te weten komen a.d.h.v. dit boek!

Saskia
Door

Saskia

op 23 May 2016

Zoekend naar oplossingen kom ik ineens de naam Sara Gottfried op verschillende plekken tegen, ben heel erg benieuwd naar haar adviezen!

Eline
Door

Eline

op 23 May 2016

Als de humor in de NL-versie verdwenen is, zou ik liever de Engelse versie ontvangen. Momenteel ligt mijn hele gevoelsleven overhoop; overgang, onregelmatig ongesteld, revaliderende van een slagader operatie in m'n linkerbovenbeen met heftige complicaties. Vaak zie ik het niet meer zitten. Revalideren + werken + huishouden + sociaal leven = een beetje boel veel.

Anita van Lankveld
Door

Anita van Lankveld

op 23 May 2016

Tijdens mijn voetreflexologie+ opleiding bij Total health heb ik nu in mijn laatste jaar de specialisatie nieuwe tijd chakra massage behaald. Deze massage behandeld 13 hormoonklieren in ons lichaam met hun emoties. Dit boek zou een prachtig naslagwerk zijn op mijn uitgebreide module

Rebecca
Door

Rebecca

op 23 May 2016

Oh, wat geweldig dat dit boek nu in het nederlands beschikbaar is. Ik heb de engelse versie gelezen en was razend enthousiast over Sara Gottfried! Wat een kennis heeft deze vrouw en wat is veel herkenbaar! Veel van de zaken die zij beschrijft in haar boek, zijn dingen waar ik al een tijdje mee worstel, maar waar de huisarts mij heel vreemd bij aankijkt als ik deze kwesties aankaart. Zo jammer dat er geen artsen zoals zij in NL zijn. Ik worstel nu een beetje met hoe ik haar tips in de praktijk kan brengen. Daarvoor ben ik wel heel benieuwd wat de nederlandse versie voor adviezen geeft. Bijvoorbeeld waar je bepaalde tests het beste kan laten uitvoeren (ik hoop dat de vertaler nederlandse alternatieven heeft gevonden voor de amerikaanse instanties die in het boek worden genoemd) en bijvoorbeeld welke supplementen in NL verkrijgbaar zijn en waar. Ik hoop dat ik het boek een keer ergens tegenkom, waar ik het in ieder geval even door kan bladeren. Maar kort samengevat: dit boek is echt een aanrader!

emma Kloosterman
Door

emma Kloosterman

op 23 May 2016

Hoi Marjolein, Ik ben 46 jaar en heb al jaren last van overbelaste bijnierschors waardoor mijn schildklier functie te traag werkt waardoor...etc. het ene maakt het andere moeilijk. dit boek zou voor mij heel erg handig zijn. Ik wil hierbij nog wel melden dat sinds ik van ontzuring heb gehoord en dat heb toegepast mijn lichaam wat beter in haar vel zit. Misschien kun je daar ook en artikel aan wijden want het hangt ook samen met de hormonen. Groetjes Emma

Cindy
Door

Cindy

op 23 May 2016

Ik zit al een hele tijd niet lekker in mijn vel eigenlijk vanaf dat ik bevallen ben en heb van alles al uitgeprobeerd zoals therapeut, hypnose, mindfulness, online cursussen en ben nu met een coach aan de slag gegaan die me zal helpen met mijn passie. Zij denkt dat ik nog steeds niet lekker in mijn vel zit door een niet goed werkende schildklier of een lekke darm. Daarom ben ik bij een homeopaat en heb ik bioresonantie gedaan. Daar bleek niks bijzonders uit te komen en heb nu wel druppels. Voel me wel al iets beter, maar gaat niet snel genoeg. Ik wil gezonder eten, maar lukt me niet. Ik hoop met het boek dat ik weer beter in balans kom!

Heidi Tijssen
Door

Heidi Tijssen

op 23 May 2016

Met zoveel belangstellenden wordt de kans wel heel klein, maar ik probeer het gewoon. Mijn eigen hormonen springen soms vrolijk in het rond -en daar word ik niet vrolijk van- en bij de cursus fytotherapie die ik ga volgen, komt het boek vast ook goed van pas.

Elisabeth Martens
Door

Elisabeth Martens

op 23 May 2016

Dit is volgens mij echt een boek waar NL op zit te wachten. Wij als vrouwen moeten echt beter leren voor onszelf en dus de komende generaties leren zorgen!

Ingrid Westendorp
Door

Ingrid Westendorp

op 23 May 2016

Mijn zus heeft al jarenlang last van een verstoorde hormoonhuishouding. Ze is alleenstaand en is helaas vaker ziek dan gezond. Bezoeken aan specialisten, acupuncturisten hebben tot nog toe geen resultaat gehad. Dit boek zou misschien uitkomst kunnen bieden.

Jeanet
Door

Jeanet

op 23 May 2016

Graag win ik dit boek! Ik ben dan nog niet in de overgang, maar ik denk dat van kinds af aan er al veel valt te leren over hormonen en de werking op je lichaam. Ik heb een eigen praktijk, ik denk dat dit een mooie aanvulling kan zijn.

Jolanda Meijer
Door

Jolanda Meijer

op 23 May 2016

Het lijkt mij zowel voor mijn werk als privé een interessant boek. Vanaf mijn 36e heb ik al te maken met hormoonschommelingen en op mijn 40e was ik al in de overgang. 15 jaar later heb ik nog steeds opvliegers. In mijn coachpraktijk help ik veel vrouwen die last hebben van spanningsklachten en stress. Ik help ze om ze meer rust en energie te krijgen door hun hoofd 'op te ruimen'. De vraag is altijd of de hormoonbalans verstoord wordt door stress of dat de stress ontstaat door de onbalans. Daar zou ik graag van alles over willen weten.

Myriam
Door

Myriam

op 23 May 2016

Ja Graag! Alle aspecten van het 'vrouw' zijn. Laat maar komen. With love & gratitude

Jolanda
Door

Jolanda

op 23 May 2016

Het zou mooi zijn als dit boek zou aansluiten bij mijn gevoel dat er hormonaal iets niet helemaal lekker gaat waardoor ik al jaren 'van alles' heb. Binnenkort weer naar de huisarts en met dit boek in de hand sta ik dan wellicht net wat sterker. Thanks en succes met je eigen boek!

Gonny
Door

Gonny

op 23 May 2016

De publicaties op Facebook maken met steeds bewuster dat mijn overgangsklachten heel verschillende oorzaken kan hebben. Dit boek zal me hopelijk op weg brengen naar een gezond evenwicht. Het begint met bewustwording en kennis is volgens mij zeker uit dit boek te halen🙄👍

Ymke
Door

Ymke

op 23 May 2016

Ik ben benieuwd of dit boek me verder kan helpen om te herstellen van mijn bijnieruitputting en mijn extreme pms, dat zou natuurlijk fantastisch zijn!

Saskia
Door

Saskia

op 23 May 2016

Wat fijn dat hier aandacht voor is. Sinds de zwangerschappen ben ik vaak humeurig, kan ik superboos worden, heb ik geen energie meer, de ene vage ontsteking in mijn lichaam na de andere, van bursitis tot springscheen. En elke week vraagt iemand wel 'wanneer ik met verlof mag'. Mijn buik - alleen mijn buik - is zo opgezwollen dat ik overduidelijk zwanger lijk maar dat niet ben. Mijn man roept nu vaak 'ben je weer hormonaal?' en dan word ik boos, want ik ben nooit een 'hormonaaltje' geweest. Maar ik begin in te zien dat hij gelijk heeft. En ik wil er meer over weten. Daarnaast heb ik me er door mijn eigen zwangerschappen en bevallingen op toegelegd vrouwen te helpen in deze wonderlijke periode van jonge vrouw tot nieuwbakken moeder and beyond. Met perinatale en postnatale yoga en hopelijk ook ooit hormoonyoga. Ik zou het heel waardevol vinden dit boek te lezen en ook uit te lenen aan vrouwen die het nodig hebben.

Annalena
Door

Annalena

op 23 May 2016

Dat hormonen disbalans al veel te verhelpen is met voeding en de weg naar je hart en een Eve cup natuurlijk zou 'het boek' alles kunnen vervolledigen!

Helma
Door

Helma

op 24 May 2016

Alle vrouwen, jong en oud, zou ik dit boek gunnen en natuurlijk ook mezelf. Hormonen spelen zo'n grote rol in ons lichaam, zowel in positieve als negatieve zin. En over dit laatste is mijns inziens nog te weinig bekend in de reguliere gezondheidszorg of men besteedt hier te weinig aandacht aan. Met deze bijbel in de hand kan iedere vrouw haar lichaam beter leren kennen en in actie komen om zich gezond en gelukkig te voelen. Veel succes met het verloten van dit boek!!!🎁🍀

Minaj
Door

Minaj

op 24 May 2016

Ik volg met veel enthousiasme de opleiding Natuurvoedingsadviseur. Ik kreeg deze tip van mijn docente omdat ik haar raadpleegde over mijn PMS. Voel me af en toe ronduit aggressief, wat helemaal niet bij mijn karakter past. Ook heb ik dan het gevoel dat ik door alles en iedereen verlaten ben. Een paar dagen later is er niks meer aan de hand! Om gek van te worden. Ik zou daarom graag het boek willen winnen....

Sylvia
Door

Sylvia

op 24 May 2016

De bijbel als het gaat over vrouwen en hormonen. Deze moet dan zeker op mijn nachtkastje liggen!!

P. Klaassen
Door

P. Klaassen

op 24 May 2016

Aangezien ik al jarenlang aan het rommelen ben met mijn hormoonhuishouding wat maar niet onder controle wil komen, zou ik het heel fijn vinden als ik dit boek zou winnen. Ik hoop hier het antwoord (of een bijdrage tot) in te kunnen vinden waardoor ik me misschien weer wat prettiger ga voelen...

Hilda Ras
Door

Hilda Ras

op 24 May 2016

ik wil dit boek heel graag zelf lezen, en geef het dan aan mijn moeder die ook al heel lang worstelt met allerlei hormoonstoornissen. De omschrijving klinkt als een vrouwenbijbel, ben zeer benieuwd!

Sylvia
Door

Sylvia

op 24 May 2016

Er is dus hoop in hormonenland! Ik ben al fan van dr. Lee en zou heel graag kennis maken met Sara Gottfried.

Em
Door

Em

op 24 May 2016

Graag voeg ik mijn naam toe aan de lijst. Dit boek is het dan misschien! Wetenschappelijk en tóch "normale" adviezen. Dat zou een verademing zijn!

Bernadette
Door

Bernadette

op 25 May 2016

In september start ik de opleiding ortomoleculaire voedings- en supplementenleer omdat dit goed aansluit bij Mijn opvatting dat gezondheid begint bij wat je in je mond stopt. Daarna wil ik middels een eigen praktijk mensen hiermee helpen. Dit zal een mooi naslagwerk zijn. Daarnaast top ik persoonlijk de laatste jaren met gevoelens van vermoeidheid en een slechte spijsvertering. Ik eet gezond, dus daar kan het niet aan liggen. Misschien biedt dit boek nog eye-openers daarvoor.

Charissa Bake
Door

Charissa Bake

op 25 May 2016

Na anderhalf jaar klungelen met mijn gezondheid, huisarts, reumatoloog, gynaecoloog bloedtesten e.d. uiteindelijk een second opinion bij een orthomoleculair arts gedaan en wat blijk geen CVS maar gewoon een gluten en lactose allergie. Daarom zou ik me graag in dit boek willen verdiepen om me nog beter in mijn vel te voelen!

Ruth Delbeke
Door

Ruth Delbeke

op 25 May 2016

Teveel vrouwen worden inderdaad niet geholpen. Als ouder wordende vroedvrouw wil ik mee evolueren met mijn leeftijds genoten en heb ik een postgraduaat als menopauzeconsulent gevolgd. Net zoals u, Marjolein, zoek ik dagelijks verder naar informatie die kan leiden tot beter advies geven. Helaas nemen opleidingen en boeken een forse hap uit het budget van een beginnende consulente. Een steuntje in de rug zou welkom zijn.

mie
Door

mie

op 25 May 2016

Nooit gedacht dat ik zo hevig zou uitkijken naar een oplossing als deze: goed én van lange duur. Doorheen die pagina's geraken lijkt me dan nog eenvoudiger. Alvast bedankt!

Esther Landman
Door

Esther Landman

op 25 May 2016

Na de opleiding van de hormoonfactortrainer, dacht ik het te weten en kwam ik een heel eind. Maar na een ongeval dat ik gebeten werd door mijn eigen hond die door een buurtbewoner werd moet willig werd aangereden, raakte ik diep in de put. Terwijl ik wist dat ik de foute dingen ging eten en mijn hormonen weer helemaal uit balans raakten, terwijl ik dacht dat ik ze onder controle had. Was ik weer terug bij af. Na drie maanden kon ik mezelf gelukkig weer hervinden, maar mijn hormonen zijn nog steeds in de war. Daarom zou ik dat boek toch graag willen lezen. Puur om me nog meer te verdiepen in de hormonen.

Tati
Door

Tati

op 25 May 2016

Jeetje, wat een hoop mensen hebben last van hun hormonen. Dat van mij is erg zichtbaar maar bij de meesten zie je het niet. Behalve als er weer 2 lagen kleding uit moet omdat het zo warm is hihi Ben op m'n 12e de pil gaan slikken vanwege ernstige acné, deze geslikt tot vorig jaar, gestopt omdat ik zwanger wilde worden en toen begon de hormoonellende pas echt goed. Nu bijna anderhalf jaar later nog steeds niet zwanger en een gehavend gezicht van de acné die nog veel heftiger toeslaat dan ooit tevoor. Werken is er ook niet bij; de ene dag een ongeleid projectiel, de andere dag een uitgewrongen vaatdoekje. Vreselijke stemmingswisselingen. Mijn huisarts weet het niet meer en ik ook niet, dus hulp van derden is meer dan welkom. Ik wens jullie allemaal heel veel succes! xx

Karianne
Door

Karianne

op 27 May 2016

Ik kreeg net van mijn huisarts de tip om eens op deze site te gaan kijken, vooral ook omdat mijn hormoonhuishouding zo uit balans is en ik er mee bezig ben die weer op de rit te krijgen. Het boek zou een welkome aanvulling zijn op mijn zoektocht naar gezondheid en energie!!

Nommie
Door

Nommie

op 27 May 2016

Mijn moeder stuurde me dit artikel door, ik was eerst een beetje afwachtend, maar zit overal zo 'midden in' dat ik toch nieuwsgierig werd door wat ze schreef 'dit is een interessant boek over hormonen!'. Ik ben in afwachting van een laprascopie om evt. endometriose uit te sluiten of te kunnen constateren. Wat dat betreft sta ik (denk ik) aan het begin van de zoektocht naar zo pijnvrij mogelijk door het leven te kunnen gaan. Ik denk dat boek me er bij zou kunnen helpen. Zeker omdat het beschreven wordt als naslagwerk waarvan je kunt leren.

123Nommie
Door

123Nommie

op 27 May 2016

Ik heb misschien Endometriose en sta aan het begin van laprascopie en onderzoeken. Dit boek zou me kunnen helpen in mijn zoektocht naar de balans...

Angela
Door

Angela

op 27 May 2016

Al jaren zijn mijn hormonen uit balans....lijkt me fantastisch om via dit boek meer inzicht te krijgen...misschien begrijp ik mijn lijf dan wat beter.😜

Stephanie Verwoerd
Door

Stephanie Verwoerd

op 28 May 2016

Hoi Marjolijn, Het lijkt me goed om meer te weten te komen over hormonen. Heb Multiple sclerose. De neuroloog maakte een opmerking over mijn hormonen maar er is vervolgens weinig meer over gesproken. Dat ik er last van heb is zeker. Het gaat goed met me. Ben heel bewust bezig met voeding. Het boek over hormonen zal zeker een goede aanvulling zijn:)

Ellen
Door

Ellen

op 28 May 2016

Jeeee wat veel mensen willen dit boek graag gratis ontvangen....ik ook! Waarom? Ik ben 57 jasr en ben vanaf mijn 11e aan het stoeien met mijn hormonen. Is er dan echt iets aan te doen wat ik nog niet geprobeerd heb? Ik lees het graag! Daarom dus!

MAaike
Door

MAaike

op 29 May 2016

Dit is een bijbel die elke vrouw zou moeten hebben om meer inzicht in hun lichaam te krijgen en je lichaam beter te begrijpt wat resulteert in een liedevolle verstandshouding met je lichaam .

Bianca
Door

Bianca

op 29 May 2016

Hoi Marjolein, derde poging en laatste dat ik een reactie probeer t plaatsen :) Anders ga ik het boek maar gewoon bestellen! Hormonen is een grote plaag in mij leven. Al meer dan 30 jaar ben ik in gevecht met mezelf en op zoek naar balans en innerlijke rust. Ik ben nu 43 en mijn zoektocht zo zat. Hevige buikpijnen, stemmingswisselingen, 3 van de 4 weken....1 week relatieve rust. Endometriose, niet zwanger kunnen worden. KI, IVF, 10 jaar lang zoladex spuiten (de spuiten hebben me wel n paar jaar hormonale rust gegeven). Van de zoladex, voorstadium osteoporose. Van alle hormonale toedieningen, een zware zwangerschap een bindweefselafwijking ( veel pijn en chronisch moe) Optie baarmoeder en eierstokken eruit.....maar geen garantie dat alle klachten verholpen zouden zijn. Spastische darm, blaasproblemen, opgeblazen af en aan.....lkkr stabiel....dus niet. Op t moment ben ik met een energetisch therapeut aan t zoeken om een balans t vinden. Ik voel me vreselijk. Vooral de stemmingswisselingen en de reacties van mijn lichaam. Totaal "out of control" Het liefst zou ik weer zoladex gaan spuiten en aan de anti deressiva gaan. Ik weet dat dat de oplossing niet is. Ik wil op een gezonde manier balans vinden en krijgen. Weet alleen niwt hoe. Misschien dat dit boek me antwoorden en oplossingen kan bieden. Ik geef in ieder geval de moed niet op. Ik wil gewoon gezond zijn en energie hebben. Ik heb veel overwonnen de strijd tegen mijn hormonale dis-balans vind ik zo'n oneerlijke strijd! Alsof ik tegen mezelf vecht. Dit boek geeft me weer hoop en n lichtpuntje. Gr Bianca

Karianne
Door

Karianne

op 29 May 2016

Ik ben ruim twee jaar geleden vervroegd in de overgang geraakt. (ben nu 44). De gynaecoloog geloofde me eerst niet, toen wel, en het enige dat ik krijg is microgynon50. Verder weinig uitleg of tips wat betreft hoe je daarnaast of in plaats daarvan om kan gaan met de overgang en wat voor gevolgen dat verder heeft? Ik kom nu pas op informatie uit waaruit blijkt dat het wellicht verstandiger is om bijvoorbeeld mijn voeding aan te passen. Dit boek zou voor mij denk ik een eye-opener zijn over hoe ik zelf de controle terug kan nemen over mijn leven, mijn seksualiteit en mijn energie! De overgang zelf is me overkomen, hoe ik er mee om kan gaan is wèl aan mij! Daarom wil ik graag meedingen naar het boek!

Gwendolyn
Door

Gwendolyn

op 29 May 2016

Jaaa, heel graag! Ook ik zou mijn hormonen meer 'de baas' willen zijn.

Marlies
Door

Marlies

op 30 May 2016

Ik denk dat het voor elke vrouw een aanvulling is om meer te weten te komen over je hormoon huishouding. Houd me aanbevolen.

Petra
Door

Petra

op 30 May 2016

Nu ik al drie jaar met de Engelstalige editie aan het hannesen ben, zou ik heel graag de Nederlandstalige editie willen lezen. Dit boek heeft mij op veel moeilijke dagen uit de brand geholpen (tezamen met mijn gynaecoloog). De vragenlijst blijkt wonderwel op mijn problemen te passen. ;) Artsen komen graag met ‘het is niet bewezen’. Nou dat is het wel, kijk naar mij (en waarschijnlijk veel andere vrouwen). Mede dankzij dit boek (naast mijn gynaecoloog) ben ik op natuurlijke wijze hersteld van de kluwen burn-out, trage schildklier, en overgang. Inderdaad, zonder chemische troep, en wel met natuurlijke hormonen, orthomoleculaire adviezen, en veel oosterse wijsheid. De ‘Charlie’s angels’ (het team van drie hormonen: cortisol, schildklierhormoon, en oestrogeen) beïnvloeden elkaar minder. Dank je, Sara Gottfried, MD Harvard, voor jouw wetenschappelijk bewezen methode voor de optimalisatie van de hormoonbalans. Ik ben een bewijs dat het klopt.

Janneke
Door

Janneke

op 02 Jun 2016

Als negenjarig meisje ging ik voor het eerst menstrueren. In een tijd dat voorlichting niet of nauwelijks werd gegeven. Sindsdien ben ik erg geïnteresseerd in alles wat een vrouw mee maakt op gebied van hormonen. Volwassen worden in de tijd waarin ik ben op gegroeid heeft zo zijn voordelen, het gebrek aan informatie maakt juist dat ik op zoek ging naar informatie. Terwijl mijn dochter van 20 jaar nu alle informatie aan gereikt krijgt, maar het lijkt haar minder te interesseren. Ik vind het leuk om uit mijn en haar tijd de verschillen te herkennen. Terwijl de dingen die ze als jonge vrouw moet doorstaan hetzelfde zijn. Ook zij is moe, lusteloos, stemmingswisselingen, menstruatieklachten en nog meer. Ik hoop voor haar en mijzelf dat ik het boek win. Ik zal er nu gretig gebruik van maken en zij op een gegeven moment ook. Daar ben ik van overtuigd.

Reactie plaatsen

Meer advies over 

vitaliteit en gezondheid?

Er staan meer dan 300 waardevolle artikelen op je te wachten!