arrow_drop_up arrow_drop_down
Boekentip:    Je hormonen in het gareel | Sara Gottfried

Boekentip: Je hormonen in het gareel | Sara Gottfried

Wat was ik blij toen ik hoorde dat Succesboeken dit belangrijke boek zou gaan vertalen in het Nederlands. Dit boek is al jaren mijn “bijbel” als het gaat om vrouwen en hormonen. Ik breng het heel graag onder je aandacht. Lees hier waarom en maak kans op een gratis exemplaar! 

Je hormonen in het gareel

je hormonen in het gareelDe auteur, Sara Gottfried, is opgeleid als arts en gynaecologe aan Harvard. Ondanks dat deze opleiding hoog staat aangeschreven leerde ze er weinig over hormonen in relatie tot haar eigen, vrouwelijke lichaam.

Rond haar dertigste kreeg ze allerlei klachten die maar niet over wilden gaan. Ze besloot zichzelf te verdiepen in haar eigen gezondheid en ontdekte het belang van hormonen en hormoonbalans. Toen ze zichzelf had genezen besloot ze dit verhaal verder de wereld in te brengen, onder andere door middel van dit boek.

Veel teveel vrouwen worden niet geholpen

Heel veel vrouwen lopen rond met klachten die niet kunnen worden opgelost met onze reguliere geneeskunde. Medicijnen zijn niet de juiste oplossing. Vaak krijgen vrouwen van artsen dan te horen dat het tussen hun oren zit of dat ze er maar mee moeten zien te leven. Je zou bijna geloven dat de natuur een foutje heeft gemaakt bij het ontwerpen van ons vrouwenlichaam. Sara leert ons dat dit niet het geval is en dat het belangrijk is om je te verdiepen in je eigen hormoonhuishouding. Daar zou wel eens de oplossing kunnen liggen.

Verschillende hormonale disbalansen

Het boek begint met een uitgebreide vragenlijst, zodat je een indruk kunt krijgen van wat er mogelijk met je aan de hand kan zijn. Vervolgens komen verschillende hormonale disbalansen aan de orde: te veel of te weinig cortisol, te weinig progesteron, te veel of te weinig oestrogeen, te veel androgenen, te weinig schildklierhormoon en veel voorkomende combinaties. Ze beschrijft diverse voorbeelden van vrouwen uit haar praktijk. Terecht wijst ze op het feit dat veel hormonen met elkaar samenhangen en er meestal geen sprake is van maar één disbalans. Het is dus meestal niet zo makkelijk om erachter te komen wat er precies aan de hand is.

Geen makkelijke en snelle oplossing

Het is geen makkelijk “leesboek”.  Je moet dit dikke boek, 500 pagina’s, meer zien als een naslagwerk om nieuwsgierig in te bladeren en veel van te leren over je vrouwelijke hormoonhuishouding. Per hormonale disbalans krijg je een lange lijst met allerlei aanbevelingen die je zou kunnen proberen, zowel op het gebied van voeding als bewegen, ontspanning en supplementen/kruiden. Of de juiste middelen er voor jou tussen zitten zal je moeten uitproberen: ieder lichaam is uniek.

Helaas is de humor van Sara bij het vertalen van dit boek verloren gegaan en heb ik veel beter vertaalde boeken gelezen. Lees je makkelijk Engels lees het dan in het Engels.

Wil je dit boek lezen?

Wil je dit boek lezen je kunt het bij de uitgever Succesboeken bestellen, klik daarvoor hier. 

Bestel je liever bij bol.com klik dan hier. 

Wil je dit boek gratis thuis gestuurd krijgen?

Laat dan hieronder je reactie achter waarom je dit boek graag zou willen hebben. Op 30 mei verloten we een gratis exemplaar onder alle reacties. Wie weet ben jij de gelukkige?

Heb je dit boek al gelezen?

Laat dan hieronder je bevindingen achter, dat is altijd fijn voor andere vrouwen om te lezen.

Aafke
Door

Aafke

op 17 May 2016

Naar dit boek ben ik op zoek! ik heb al jaren het idee dat mijn hormonen niet in balans zijn. Met het veranderen van mijn voedingspatroon heb ik een mooi begin gemaakt maar ik ben er nog lang niet. Wellicht brengt dit boek mij nieuwe inzichten en tips om mijn hormonen weer in balans te krijgen en een energieke vrouw te worden!

Marit
Door

Marit

op 17 May 2016

Hormonen: het zijn krengen die door onbalans zorgen voor stemmingswisselingen, emoties, dik zijn en voelen. Begreep ik mezelf maar beter en met dit boek hoop ik de weg te vinden.

Philo
Door

Philo

op 17 May 2016

Ik zit met allerlei klachten, die niet serieus worden genomen door mijn dokter! Misschien dat dit boek me zou helpen om te vinden wat er allemaal gebeurd in mijn lichaam!

monique van 't klooster
Door

monique van 't klooster

op 17 May 2016

dit boek zou voor mij een uitkomst zijn maar ben door vervelende omstandigheden niet in staat dit boek te kopen.

Peggy
Door

Peggy

op 17 May 2016

Mijn hormonen is het gareel? Daar ben ik (met hulp) al jaren mee bezig. En dan niet via de reguliere wegen, want ach je bent 40+ dus het hoort erbij.... Helaas ben ik er nog niet, al zijn er al grote stappen gemaakt. Het komt nu aan op de finetuning zeg maar. Zelf zou ik het graag ook begrijpen en alle verbanden zien. Veel artikelen, die ik nu lees, gaan maar over 1 disbalans. Terwijl alles elkaar beïnvloed. Misschien helpt dit boek me met de fine tuin, de details, maar ook met het grote geheel! Begrip zal me ook helpen met de volgende stappen in mijn levensstijl aan te passen..

H. Brouwer
Door

H. Brouwer

op 17 May 2016

zou het boek als naslagwerk willen lezen, omdat ik vanaf mijn 40 tigste al aan het tobben met allerlei lichamelijke klachten en bij bloedonderzoek het allemaal ok is en ik al in de pre-overgang zit en nu 46 ben en echt in de overgang zit. Als je denkt dat het lastig is elke maand ongesteld te worden dan weet je nog niet wat de overgang en dus hormonen met een vrouw doen. Ik herken mijn eigen lichaam niet meer. Wordt dik terwijl ik juist sport en op mijn eten let. Help, ik wil mijn eigen lijf weer terug.

Dees
Door

Dees

op 17 May 2016

Graag ding ik meeen naar het gratis boek, ik loop met veel vage klachten. ..meeten zijn niet zomaar te verklaren en dan denk ik zelf weleens. .zit het tussenu mijn oren😉😉 Maar ook dat lijkt me dan weer heel sterk. Ik vind de info die ik nu vaak lees vaak ook vaag. . En lastig te volgen. .. Ik Denk date wel meer dames hIer last van hebben. Want wat moet je nu wel of niet doen. Zoveel mensen zover meningen. Ik zie door de bomen het bos soms niet meer. De een raad dit aan. En dan raad de volgende het weer ten strengste af. ..pffff... je zou last van je hormonen ervan krijgen. Wie weet zet dit boek mee wél op het juiste been! 😉

Kristel Zandbergen
Door

Kristel Zandbergen

op 17 May 2016

Met mijn overgewicht, Hashimoto (traag werkende schildklier), rosacea en couperose ben ik ben van mening dat er sprake is van een hormonale disbalans. Ik krijg deze alleen niet goed in balans. Misschien dat dit boek me op het goede spoor zet?

Tessa
Door

Tessa

op 17 May 2016

Ik ben heel benieuwd wat het voor mij kan betekenen! Ben nu bezig in de hormoonbalans voor vrouwen.....

Aafke
Door

Aafke

op 17 May 2016

Tjonge wat een waardevol boek lijkt me dat. Mijn hormoonhuishouding kan wel wat balans gebruiken.

Ellis Turkenburg
Door

Ellis Turkenburg

op 17 May 2016

Oh Ik zou hem heel graag in mijn bezit krijgen maar kon niet kiezen op het Better Event en moest deze nog even laten liggen. Zou heel fijn zijn in mijn strijd!!

Natascha
Door

Natascha

op 17 May 2016

Zowel mijn dochter als Ik hebben vage klachten waarop de artsen geen antwoord hebben. Zit het in de genen? Of hormonen? Ben benieuwd of dit ons verder helpt!

Janneke
Door

Janneke

op 17 May 2016

Dit boek zou ik heel graag willen hebben.

Linda Oppelaar
Door

Linda Oppelaar

op 17 May 2016

Al een paar jaar lees ik informatie over dit onderwerp en heb al veel geleerd op dit gebied. Ook door jou te volgen. Er is wel veel info en ook tegenstrijdige, dus dit boek lijkt me ideaal als naslagwerk en om mij nog meer te verdiepen.

Tine van Muylder
Door

Tine van Muylder

op 17 May 2016

Wel, ik zou al dat hormonengedoe écht wel beter willen leren begrijpen. Wat jammer om te horen dat de humor bij het vertalen verloren gegaan is.

Marijke Katsburg
Door

Marijke Katsburg

op 17 May 2016

Als moeder van twee prachtige dochters van 28 en 25 zou ik graag dit boek naar hen laten opsturen (ze wonen in hetzelfde huis). Na jaren van onverklaarbare verschijnselen blijken beide meiden PCOS te hebben, dus een verstoorde hormoonbalans. Bij de ene uitte zich dat in mannelijke haargroei op haar benen vanaf haar 17e (dus ontstekingen omdat haar huid dat niet verdroeg, dus 4 jaar niet zwemmen omdat ze zich niet meer met blote benen durfde te vertonen). De ander had vruchtbaarheidsproblemen en is door wijzigingen in haar leefstijl tóch zwanger geworden. Beiden hebben (nog altijd) een zeer verstoorde cyclus. Kortom: het zijn zelfbewuste intelligente jonge vrouwen, geïnteresseerd en leergierig, en ik zou ze graag dit boek in handen geven.

Anita Spel
Door

Anita Spel

op 17 May 2016

Graag pak ik mijn overgangsklachten op natuurlijke manier aan, al succes geboekt door geen koffie/thee en alcohol meer te gebruiken, make-up en verzorgings producten onder de loep genomen en voeding aangepast. Ik hou van lezen, dus een lees/naslag boek zou zeer welkom zijn om mijn lichamelijke en geestelijke gezondheid te verbeteren.

Anita Hendriks
Door

Anita Hendriks

op 17 May 2016

Ik heb nu al 9 jaar geleefd met een schildklier die eerst te snel - en toen te langzaam werkte. Dit was een lange en onzekere weg na genezing. Ik was in alles de arts voor. Ik heb op dit moment nog rest klachten en ik hoop dat dit boek mij nog een stapje na herstel helpt, zodat ik ook genoeg energie heb om andere mensen in moeilijke en onzekere situatie kan helpen.

Judith
Door

Judith

op 17 May 2016

Ik zou zo graag dit boek hebben. Ben aangestoken door een zus die in de VS woont. Was dolgelukkig om Marjolein in het Nederlands te vinden. Maar nu dit boek in het Nederlands inspireert me nog meer om een andere levensstijl te volgen.

Yvonne
Door

Yvonne

op 17 May 2016

Ik zou dit boek echt heel graag hebben. Ik heb net mijn diploma Voedingsdeskundige binnen en op 18 juni doe ik examen voor Gewichtsconsulente en coach. IK wil me speciaal gaan richten op Vrouwen en hormonen. Dit boek past daar perfect bij als naslagwerk want er valt nog zoveel te leren. Het is net als bij het halen van je rijbewijs. Het papiertje is er en nu mag ik het gaan leren door het te doen!.

Jeanette den Hollander
Door

Jeanette den Hollander

op 17 May 2016

De 2e aanbeveling voor dit boek vandaag!😃 Gaat dit boek dan echt een eyeopener/hulp zijn voor mij??

Alien
Door

Alien

op 17 May 2016

Dit Boek lijkt me erg zinvol. Sinds kort in de overgang en erg geïnteresseerd in de werking van hormonen. Er is zo veel wat ik er nog niet over weet!

marleen
Door

marleen

op 17 May 2016

Ik ben wel heel benieuwd. En naar de oplossingen vooral.

Marleen
Door

Marleen

op 17 May 2016

O wat zou ik dat graag als naslag werk hebben staan. Ben net begonnen met mijn praktijk in voedingscoaching, en ook daar komt vaak de hormonale (dis)balans aan de orde. En voor mezelf zou het zeker ook een goede steun zijn.

Ria
Door

Ria

op 17 May 2016

Tjee dit boek zou misschien de oplossing brengen in mijn schommelende hormonen 😊

els tijsma
Door

els tijsma

op 17 May 2016

Hormonenslagveld momenteel in mijn lijf.....lees me al aardig in om zo wat munitie te vergaren..... maar alle extra hulp daar bij is meer dan welkom!

Elsjefiederelsje
Door

Elsjefiederelsje

op 17 May 2016

Half jaar geleden met gynaecologische klachten naar huisarts; zonder goed te luisteren met (dus de) verkeerde diagnose doorverwezen naar gynaecoloog; beiden kennen slechts 1 mantra en gaan uit van bangmakerij......dus uiteindelijk toch overstag, want second opion had wachtlijst van een half jaar......curretage! En wat bleek: "mijn eigen" diagnose was goed! Beide artsen hebben mij in januari keihard uitgelachen......mijn missie is nu: opvoeden die reguliere artsen die uitsluitend werken volgens protocol; hou vast aan je eigen gevoel!

margot kerstens
Door

margot kerstens

op 17 May 2016

Uiterlijk van de vrouw versus innerlijk van de vrouw. Ik lees je artikelen met veel plezier en hoop vooral dat het boek ook aandacht geeft aan het uiterlijk van de vrouw. Mooi van binnen betekent ook mooi van buiten. Daar zijn geen chemische producten voor nodig. Het biek je hormonen in het gareel is ondersteunend aan het innerlijk!

Myrna Koster
Door

Myrna Koster

op 17 May 2016

Ik zou heel graag het boek van Sarah Gottfried willen winnen! Ben al aantal jaren bezig met gezondere voeding onder begeleiding van een mesologe. Helaas toch nog geregeld vage klachten en paniekaavallen. Dit boek kan mij vast helpen met deze klachten!

Anneke
Door

Anneke

op 17 May 2016

Voor mijn lieve schoondochter waarvan ik denk dat ze hiermee geholpen kan worden op weg naar een lichaam dat voor haar werkt.

Marieke
Door

Marieke

op 17 May 2016

Wauw, als vrouw met endometriose, veel moeheid en instabiel e bloedsuikerspiegel vind ik dit heel interessant. Ik.probeer er zelf al veel aan te doen, maar dit boek kan me helpen het beter te begrijpen en grip te krijgen op mijn hormonen. Kijk er erg naar uit om dit, vast kostbare boek, te lezen. Groetjes en bedankt voor je informatieve blogs:)

Simone
Door

Simone

op 17 May 2016

Ik heb geen energie en zou graag ontdekken wat ik hieraan kan doen

R. Hilbers
Door

R. Hilbers

op 17 May 2016

Ik zou het boek graag willen lezen omdat ik benieuwd ben hoe ik mezelf het langst gezond kan houden, wat ik kan doen met voeding en bewegen, ook na mijn 48e!

R.Hilbers
Door

R.Hilbers

op 17 May 2016

Ik zou het boek graag lezen en ben benieuwd hoe ik mezelf gezond kan houden wat voeding en bewegen betreft, zeker na mijn 48e!

Samm
Door

Samm

op 17 May 2016

Erg benieuwd! Zou em graag willen winnen en lezen! Over wat hormonen doen in je lijf en wat voor invloed t heeft...zit zelf met schildklier geneuzel...ben benieuwd of daar ook info over in het boek staat. .vast wel!

Margot
Door

Margot

op 17 May 2016

Ik ben 5 weken geleden met veel vage klachten bij een mesoloog geweest. Hij testte me en mijn schildklier blijkt te traag te werken, met alle gevolgen van dien. Ik schrok van de kwalen die in overeenstemming kwamen met de mijne! Ik voel me niet happy, geen zin in sex, maar wil mijn huwelijk niet op t spel zetten. Ik hou van mijn man, maar wil ook weer zin in sex hebben. Ik geloof dat het boek mij kan helpen. Ik hoop dus van harte het te mogen winnen!

jean
Door

jean

op 17 May 2016

Klinkt erg interessant omdat de disbalansen van hormonen holistisch wordt benaderd. Ik heb al anderhalf jaar burnout em zit ook in de overgang. Wil zo graag weer fit en gelukkig worden

Desiree
Door

Desiree

op 17 May 2016

Het zou fantastisch zijn om dit boek te krijgen. Ik ben al jaren van alles aan het proberen en des te ouder ik word, des te erger de klachten. Fijn om te leren hoe het nou precies zit en wat je er zelf aan kunt doen,

Maaike Ververs
Door

Maaike Ververs

op 17 May 2016

Heel graag wil ik meer weten om in balans te komen. ik merk al zoveel verschillende met het veranderen van mijn eetpatroon en hoe ik me nu voel Als ik dan eten dit boek de puntjes op de i kan zitten is dat misschien een mooi begin voor een nog beter balans.

Joyce
Door

Joyce

op 17 May 2016

Graag zou ik dit boek willen hebben omdat ik problemen heb met de hormonen. Te weinig progesteron. Ik haal liever de wijsheden uit n boek dan dat ik ga smeren met n creme of pilletjes moet nemen. De pharmacie zal aan mij niet meer verdienen. Ze houden ons ziek! Bah , ben je dan nog menselijk? Ik begrijp niet dat deze mensen nog kunnen slapen? Zouden ze geen geweten hebben??

Frieda
Door

Frieda

op 18 May 2016

In 5 maanden 7 kg aangekomen is toch niet normaal? Huisarts heeft geen antwoord. Dit boek misschien wel.

Betty
Door

Betty

op 18 May 2016

Interessant,ik wil wel meer lezen en leren over mijn hormoonhuishouding!

Desirée Smits
Door

Desirée Smits

op 18 May 2016

Gráág zou ik het boek ontvangen. Sinds een tijdje veel bezig met gezond eten, lekker in je vel zitten, bewegen. Maar toch klachten (al jaren, ben nu bijna 43) die 'onverklaarbaar' zijn en waarmee ik bij huisarts niet terecht kan. Door blogs van EVA ben ik meer en meer op het spoor van de hormoonbalans gekomen; dit boek zal me zeker nog meer belangrijke info kunnen geven waar ik de juiste keuzes door kan gaan maken.

Patricia
Door

Patricia

op 18 May 2016

Dit lijkt me echt een superboek! Ik ben net 40 geworden en heb al enige tijd vage klachten die wellicht veroorzaakt worden door een hormonale disbalans. Heel graag zou ik dit boek van Sara Gottfried winnen om te lezen wat ik kan doen om weer beter in balans te komen.

Daphne
Door

Daphne

op 18 May 2016

Wat interessant dat alles zo met elkaar te maken heeft...had dat niet zelf kunnen bedenken! Graag ding ik mee naar de " hormonen -bijbel"

Irene
Door

Irene

op 18 May 2016

500 pagina's is wel een dik boek zeg! En dat alles over hormonen? Misschien zit er nog een oplossing tussen voor mijn 500 problemen!! Ik gooi inmiddels alles op de "hormonen", soms is dat best een goed excuses! Ik heb er maandelijks toch altijd een week tussenzitten, waarin ik mijn man wel voor de trein kan duwen. Dat vind ik zelf misschien wel het ergste. Ik heb er in ieder geval behoorlijk wat last van, en zit dan ook haast te smachten naar de overgang, in de hoop dat daarna alles beter wordt! Dat is wel sneu. Dus ik maak graag kans op dit boek!

Wilma
Door

Wilma

op 18 May 2016

Huilerig, zweterig en af en toe depri ga ik met een extra zwemband om mijn middel mijn 52e levensjaar in. Wetend dat het aan de hormonen ligt maar ik heb geen idee welke en hoe ik dit kan op lossen. Ik heb al veel aan de verhalen van Energieke Vrouwen Academie gehad maar heb het gevoel dat ik dieper in de materie moet duiken. Dit boek maakt dat zo te horen mogelijk.

Judith Graveland
Door

Judith Graveland

op 18 May 2016

Na alles te hebben geprobeerd en ik nu nog steeds mijn bed uit drijf s nachts, krijg ik toch weer een beetje hoop! Disbalans in de hormonen..het klinkt zo simpel maar zou het zo zijn? Ik maak graag kans op het boek om er achter te komen :-)

Gea Bogema
Door

Gea Bogema

op 18 May 2016

Ik ben erg benieuwd naar dit boek . Ik ben 2009 geopereerd aan een hersen tumor . En mag geen hormonen gebruiken tegen de overgang. Dus ik zou wel meer over mijn hormonen willen weten en hoe ik mijn lichaam in balans kan houden.

Hedwich v.d. Weide
Door

Hedwich v.d. Weide

op 18 May 2016

Ik wil dit boek graag uitlenen aan m`n zussen en vriendinnen. Allemaal net over de 40 en problemen..waarvan ik altijd roep: laat je hormonen eens nakijken! Ikzelf zit aan de hormoonvervanger (Livial) vanwege vervroegde overgang vanwege bestraling. Ik zou graag weten wat de alternatieven zijn. Heb jij tips, Marjolein?

Dabigail
Door

Dabigail

op 18 May 2016

Ik wil dit boek graag als bijbel voor mijzelf en mijn vriendinnen. Wij lenen elkaar interessante boeken uit over voeding.

Petra
Door

Petra

op 18 May 2016

Ik wil me nog meer verdiepen in onze disbalansen

Marieke S.
Door

Marieke S.

op 19 May 2016

Dit lijkt me een zeer interessant boek om mijn hormonen weer in het gareel te krijgen!

Eva Meijer
Door

Eva Meijer

op 19 May 2016

Ik wil me verdiepen in m'n eigen hormoonbalans om erachter te komen wat de disbalans is. Het boek zou een goed naslagwerk zijn om te gebruiken.

Brenda
Door

Brenda

op 19 May 2016

Ik ben mij momenteel aan het verdiepen in mijn gezondheid en wat ik er zelf allemaal aan kan doen. Daarnaast zit ik in de pre menopauze en ben ik op zoek naar allerlei informatie over voeding en beweging die mij op een natuurlijke en verantwoorde wijze er doorheen kan helpen. Ik heb 17 jaar de pil 'moeten' slikken, nu ik er bijna 11 jaar vanaf ben heb ik nog nooit zoveel energie gehad en ben in niet meer depressief van. Dit boek lijkt mij enorm interessant om te lezen.

Martine
Door

Martine

op 19 May 2016

Hoi Marjolein, Net 40 geworden, las al een hele tijd 'stiekem' mee op je website en facebook, en al jaren op zoek naar mijn energie van voor mijn zwangerschappen. Eten aangepast (HF), genoeg beweging en krachtsport en probeer mijn stress te minimaliseren. Helaas de knop nog niet gevonden.......! gr Martine

Yvette
Door

Yvette

op 19 May 2016

Niet te geloven dat er nog geen reacties zijn! Ik zou dit boek heel graag willen lezen. Ik volg dr Sara Gottfried al een hele tijd op Facebook en heb veel goede tips gelezen over het resetten van hormonen.

Jeannette Vroon
Door

Jeannette Vroon

op 19 May 2016

Ik zou er graag achter komen wat er aan de hand is met me. Ik ben 54 jaar en ik kan al mn klachten aan de overgang wijten, maar word daar niet echt gelukkig van. Dat betekent dat ik misschien nog jaren slecht slaap, me niet kan concentreren, opvliegers heb en last van nachtzweten. Ik ben vreselijk moe, heb weinig energie, erg onrustig en snel emotioneel. Ik heb al jaren last van mijn spieren maar er is niets te vinden. Ik eet gezond, maar ervaar helaas veel stress. Ik weet het niet meer, misschien biedt dit boek mij de oplossing (en) !

Ann
Door

Ann

op 20 May 2016

Ik worstel al enige tijd met mijn hormonen, maar kan geen balans vinden. Dit boek zal me zeker meer inzicht geven en hopelijk ook haalbare oplossingen.

muriel
Door

muriel

op 20 May 2016

Zou dit boek graag willen winnen. Heb handvaten nodig om deze tijd door te komen en ik denk dat ik die in dit boek kan vinden. Hoef ik niet meer zo vaak een beroep te doen op mijn huisarta die er toch niets van begrijpt

Loes
Door

Loes

op 20 May 2016

Omdat je altijd zelf moet blijven nadenken over je eigen lijf en leden naast wat doktoren en therapeuten doen en denken te weten over jou en je lijf/klachten. Informeer jezelf en dit boek is dan een van de vele bronnen. Graag zo'n aanvulling op mijn plank erbij nu ik de menopauze ervaar.

Alice lenting
Door

Alice lenting

op 20 May 2016

Dit boek wil ik erg graag hebben. Ben 44 jaar en al jaren last van hormonale schommelingen. Geen maand is het zelfde en sla ook rustig een maand over. Twee jaar geleden gaf de huisarts aan psychische overbelasting in het werk. Maar het is nu het kip/ei verhaal. En door dit boek zou ik meer te weten kunnen komen over de hormonale werking van het lichaam. Want van het onderwerp HSP weet ik genoeg

Anita
Door

Anita

op 20 May 2016

Mooie actie! Zou het boek graag ontvangen en dan weer doorgeven aan mijn dochter en die aan haar dochter en die.....

Sanne
Door

Sanne

op 20 May 2016

Graag zou ik dit boek willen ontvangen. Voor mezelf natuurlijk, maar misschien nog wel meer voor mijn lieve vriend, vrienden en familie, die het maar zwaar hebben met de hormonale tikkende tijdbom in hun leven...

Agnes Janssen
Door

Agnes Janssen

op 20 May 2016

Vanwege al jouw goede artikelen werd ik getipt op dit boek. Een echte aanrader voor iedere vrouw die bewust om wil gaan met haar lijf. Inmiddels staat dit boek vermeld op mijn website.

Marianne S
Door

Marianne S

op 20 May 2016

Oh ja! Zo nodig! Hormonale disbalans van hier tot aan Tokio ;-(

miriam van ijzendoorn
Door

miriam van ijzendoorn

op 20 May 2016

Ik ben net 53 jaar geworden , en wil alles weten waarom ik toch aankom iedere keer ,terwijl ik toch redelijk gezond eet . Ik kom er nu toch ook wel achter dat ik de verkeerde combinaties heb gemaakt.Daar ben ik al heel erg blij mee , dat ik dat nu leer.Ben gek op informatie , dus dit boek zou erg leuk zijn om te winnen.xx

Herma
Door

Herma

op 20 May 2016

Echt een naslagwerk wat (eigenlijk alle) vrouwen op de tafel zou moetem hebben liggen?

Hannie
Door

Hannie

op 20 May 2016

Het lijkt mij een geweldig boek! Oneindig veel informatie over hormonen in één boek bij elkaar. Het lijkt me geweldig om dat in mijn bezit te hebben!

Ilja
Door

Ilja

op 20 May 2016

Na jaren met geen mogelijkheid af te vallen nu spontaan in een hele korte tijd kilo's aangekomen. Artsen nemen mijn klachten niet serieus. Ik hoorde over een traag werkende schildklier, te veel cortisol in mijn lijf en een oestrogeen disbalans. Daar lees ik graag meer over en ook wat ik daaraan kan doen op natuurlijke wijze. Kom graag in aanmerking.

Hannie
Door

Hannie

op 20 May 2016

Het lijkt mij een geweldig boek met zoveel informatie bij elkaar over hormonen. Iets waar we als vrouw ons hele leven mee te maken hebben. Geweldig om dat in mijn bezit te hebben.

Corien
Door

Corien

op 20 May 2016

Ik zou vandaag een lezing van Ralph Moorman én Barbara Havenith gevolgd hebben, maar kon er door energiegebrek niet heen... En volgens mij sluit dit boek daar aardig op aan, ik zou het dan ook graag ontvangen

Janneke
Door

Janneke

op 20 May 2016

54: al 3 jaar in de overgang met veel klachten: stemmingwisselingen, nachtzweten, opvliegers, slecht kunnen concentreren, veel stress omdat ik erg twijfel aan mezelf!! Was enigszins zekerder geworden door de jaren heen, maar ik lijk weer een puber .... Heb hier en overal al veel gelezen, ik wil niet aan de hormonen, dus wellicht kan ik uit het boek tips en oplossingen halen.

Kim
Door

Kim

op 20 May 2016

Interressant onderwerp zeker gezien mijn levensomstandigheden. Ik ben 30 en heb last van vage klachten zoals vermoeidheid. Mijn doctor weet zich geen raad met mij, bloedonderzoeken hebben tot nu toe tot niks geleid. Dus misschien is dit wel een begin voor verandering.

Josje
Door

Josje

op 20 May 2016

Mijn schildklier is al jaren niet meer goed werkzaam. Drie jaar geleden kreeg ik borstkanker (hormonaal) en ik heb last van allerhande klachten, met name fibromyalgie. Dit boek had ik onlangs al genoemd gezien en ik was al van plan het te bestellen. Nu zou het leuk zijn als ik het toegestuurd krijg.

Gerda
Door

Gerda

op 20 May 2016

Dit boek zou een mooie aanvulling zijn. Door mijn inmiddels tweede burn-out heb ik al veel gelezen. Mis echter nog wel handvaten ivm voeding ed. zou het dus graag willen ontvangen.

Jopie
Door

Jopie

op 20 May 2016

Als verpleegkundig overgangsconsulente begeleid ik vrouwen in de overgang. Hoe meer kennis over hormonen hoe beter ik de vrouwen kan begeleiden. Tevens ka ik dan de vrouwen attenderen op het bestaan van het boek.

Ciska Streefkerk-Dietz
Door

Ciska Streefkerk-Dietz

op 20 May 2016

Lieve Marjolein, 30 mei is de loting, wat een geweldig kado zou dit zijn voor mijn 39e verjaardag op 31 mei :-) Ik ben een mama van 3 kinderen, heb een drukke baan en worstel sinds m'n eerste menstruatie met hormoongerelateerde heftige migraine-aanvallen. Vroeger was ik hier één week per maand zoet mee maar helaas sinds een paar jaar heb ik de aanvallen ook rond mijn eisprong. Kortom iedere schommeling in m'n hormonen brengt me migraine. Inmiddels al zo ver dat ik me met migraine medicijnen redelijk staande kan houden tijdens deze aanvallen en m'n gezin plus werk redelijk door kan draaien maar het vergt het uiterste van me. Hartstikke zonde want ik ben een vrolijk, positief en heel dankbaar mens en volg zo trouw mogelijk al je adviezen op. En heb verder uiteraard al ontelbaar veel dingen geprobeerd en doe dat nog steeds. Toch gooit die migraine zo vaak roet in het eten, heb m'n eigen vrijgezellenfeestje moeten missen. Al m'n lieve vriendinnetjes bij elkaar en ik spugend op bed :-( Wat zou ik ontzettend graag mijn lichaam willen helpen met die hormoonschommelingen. Wat een mooi verjaardagskado voor mijn lijfje zou dat zijn :-) Lieve groetjes Ciska

Bregtje.
Door

Bregtje.

op 20 May 2016

....Ja heel graag!....

Joke Bergh
Door

Joke Bergh

op 20 May 2016

Dát is nu net het boek dat ik moet lezen. Ben midden in de overgang, heel even opvliegers gehad maar zie nu dat ik al langer in de pre-menopauze ben. Veel haaruitval, donkere kringen onder m'n ogen, grijzer haar en vooral heel onregelmatige menstruatie. Ben op dit moment al 5 weken volop ongesteld. Ik snap gewoon niet dat er zoveel bloed in mijn lijf kan zitten. Voel me ook heel moe daardoor en soms een soort hartkloppingen en buiten adem zijn. Armen en benen voelen als lood als ik maar een paar treden opklim. En ben altijd vol energie geweest, veel gesport en gewandeld.....Wil me zo graag weer fit en gezond voelen! En ik ben 48 dus nog vrij jong.....Ik duim dat het boek mijn kant op komt!

Ilja
Door

Ilja

op 20 May 2016

Na jaren waarbij afvallen niet lukte kwam ik nu spontaan zelfs kilo's aan in korte tijd. Huisarts neemt klachten niet serieus omdat uit mijn bloed geen aanwijsbare oorzaak komt. Ik hoor her en der over mogelijk traag werkende schildklier, overschot aan cortisol en oestrogeen disbalans. Zou daar graag meer over lezen en ook op natuurlijke wijze leren dezel disbalans op te lossen.

Yvonne Bergwerff
Door

Yvonne Bergwerff

op 20 May 2016

Het zou fantastisch zijn als de inhoud van dit veelbelovende boek mij antwoorden kan geven op hormonaal gebied. Zelf word ik een "complex geval" genoemd Uiteindelijk leer je ermee om te gaan maar ik denk dat de kwaliteit van leven kan verbeteren als je inzicht hebt in de oorzaken van disbalans Hoe dan ook bij mij staat het boek met stip op mijn verlanglijstje! Succes🍀🍀🍀

disy
Door

disy

op 20 May 2016

ik heb problemen met mijn schildklier maar volgens de arts zijn de waardes nog goed genoeg,waarom voel ik me dan rot en slaap ik zo slecht, ik heb het idee dat ik een totale disbalans van hormonen heb, maar de arts luisterde er niet naar, dus ben ik het nu zelf aan het uitzoeken, dus elke hulp is zeer welkom

lucia Brus-van Dalen
Door

lucia Brus-van Dalen

op 20 May 2016

Net in de 60 en 10 jaar geleden baarmoeder en eierstokken laten verwijderen. 10 jaar met opvliegers, langzaam groeiende vetrolletjes, voedingstoffen die ik ineens niet meer verdraag, uren wakker liggen voor ik inslaap val om vervolgens 3 - 4 x wakker te worden, migraine achtige hoofdpijnen enz........ Soms om depressief van te worden. Al jaren stoei ik met mijn voeding m.b.v. alle tips van deze geweldige site en ik zal de oplossing vinden. Maar ik kan alle steun gebruiken. Kom maar op met zo'n geweldig boek. Hormonen ik lust ze rauw!!!!!

L.berends
Door

L.berends

op 20 May 2016

Ik ben nu 60 en de klachten die ik heb ben ik nu toch echt wel beu,misschien kan ik met het boek de klachten verminderen en mijn zusje er ook mee helpen want die heeft nu dezelfde klachten .we willen weer een goede balans in ons leven.

Elisabet
Door

Elisabet

op 20 May 2016

Nou ik ding ook graag mee naar het boek over hormoonhuishouding. Ik ben 58 jaar heb jaren hormoonpillen geslikt ivm baarmoederhalskanker toen ik 35 jaar was, ben nu vaak door en door nat in de nacht. Kan ook te maken hebben dat ik net gescheiden ben.

Monique
Door

Monique

op 20 May 2016

Poeh als ik de vele reacties lees dan denk ik wie ben ik dat ik dit boek zou mogen ontvangen. Er zijn zoveel vrouwen die m kunnen gebruiken. Ik vrees dat ik ook reeds in de pre-menopauze zit. Herken veel symptomen, slecht slapen, nachtzweten etc. Masthopathie de laatste maanden ook erg pijnlijk. Eet clean. Weinig vlees, geen aardappelen pasta en geen brood. En toch voel ik dat t nog niet in balans is wat dan dat zullen wel de hormonen zijn. Ik was op t better event en heb toch wel bij de boeken staan snuffelen maar dit boek is me ontgaan! Hoe is t mogelijk. Zou graag de kans krijgen om me er goed in te verdiepen!

Ageeth
Door

Ageeth

op 20 May 2016

Heel interessant! Ben zeker geïnteresseerd...

Reactie plaatsen

Meer advies over 

vitaliteit en gezondheid?

Er staan meer dan 300 waardevolle artikelen op je te wachten!