Boulimia; hoe ik me na 30 jaar hardnekkige eetbuien - boulimia- snel en eenvoudig hiervan bevrijdde.

Boulimia; hoe ik me na 30 jaar hardnekkige eetbuien - boulimia- snel en eenvoudig hiervan bevrijdde.

Onlangs werd ik benaderd door Liesbeth van der Hulst die een bijzonder verhaal heeft. Zij worstelde zo'n dertig jaar met boulimia; eetbuien gevolgd door overgeven. Dankzij één therapeutische sessie verdween dit echter als sneeuw voor de zon. Liesbeth volgt nu zelf deze opleiding en is op zoek naar mensen die, tijdelijk zonder kosten, bij haar een of meerdere sessie willen volgen om van hun eetbuien/boulimia af te komen. Ik geef haar hier graag het podium. 

Ik mocht alles snoepen wat ik wilde

Ik ben Liesbeth van der Hulst, ben in 1961 geboren, als oudste dochter van een bakker. Ik had fijne ouders en werkte regelmatig in de bakkerij, waar ik alles mocht snoepen wat ik wilde. Ook waren er vaak 'restjes' die we vooral op zaterdagavond voor de televisie mochten opeten. Dit is zeker voor mij oorzaak van een suikerverslaving waarvan ik me pas rond mijn 25e bewust werd. Voor die tijd kwam ik geen kilo aan, waarschijnlijk ook omdat ik veel sportte.

Op mijn 25ste realiseerde ik me dat ik suikerverslaafd was

En toen 'ontdekte' ik boulimia

Ik heb opleidingen gedaan tot verpleegkundige met IC-specialisatie. Hierna heb ik een wereldreis gemaakt van acht maanden en daarna ben ik vier jaar gaan werken in Zwitserland. Pas hier merkte ik dat ik wel wat dikker werd, een paar kilo dus niets schokkends. Maar ik ontdekte ook boulimia; hoe makkelijk het is om 'heerlijk' alles te eten en het dan door overgeven weer kwijt te raken.

Boulimia; alles eten en dan overgeven

Zo leefde ik mijn leven; ik maakte nog een wereldreis, kreeg leuke banen, deed een HBO-management opleiding, werd aerobic docente in mijn vrije tijd, vond een fijne man en twee leuke kinderen. Mijn man werd voor zijn werk naar alle windstreken uitgezonden en 25 jaar lang volgden de kinderen en ik hem de hele wereld over. Ook als expat had ik een geweldig leven vol mooie reizen en goede internationale scholen. Ik heb zelf o.a. gewerkt in eigen cateringbedrijfje (vooral kookworkshops), ski- en snowboardles gegeven, thema-verjaardagstaarten gemaakt, kinderpartijtjes georganiseerd, yogalessen gegeven en detox cursussen georganiseerd. 

boulimia-herkennen

Ik hield mezelf voor de gek dat het 'niet zo erg was'

En toch... bleef ik boulimia houden en wist dat voor IEDEREEN verborgen te houden. Ik schaamde me er heel erg voor en hield mezelf voor de gek dat 'het ook niet zo erg was'.

Ik schaamde me voor mijn boulimia en wist het voor iedereen verborgen te houden

4 jaar geleden ben ik teruggekeerd in Nederland en ben diploma's gaan halen als orthomoleculair therapeute met specialisaties in darmen en hormonen en heb de BrainQ opleiding gedaan. Hierin leerde ik onder andere hoe je met supplementen ontwenning van verslavingen kunt ondersteunen.

Ik geloofde geen seconde dat deze therapie zou werken

Na BrainQ had ik mijn zinnen gezet op een opleiding epigenetica maar die zat vol. 'Toevallig' kwam ik toen mijn beste vriendin uit mijn jeugd tegen, die bezig was met de opleiding 'Regressie en Reïncarnatie therapie' bij de SRN. Thuis zocht ik precies op wat die opleiding inhield, en besloot dezelfde week nog naar een open dag te gaan. Ik was na die dag gefascineerd en hoewel deze opleiding totaal buiten mijn comfort zone lag, besloot ik me in te schrijven en binnen 6 weken volgde ik mijn eerste lessen.

Als 1e jaars moest ik bij een 2e of 3e jaars in 'leertherapie'. Dan breng je een probleem in waar je last van hebt en begint een traject met de oudere jaars. 

Omdat ik eigenlijk een probleemloos leven heb, besloot ik mijn boulimia in te brengen als onderwerp. Eerlijk gezegd geloofde ik geen seconde dat ik met deze therapie een 30 jaar lange eetverslaving met succes zou kunnen aanpakken. Maar ik ging open de therapie in.

Na deze sessie verdween boulimia als sneeuw voor de zon

De eerste sessies gebeurde er helemaal niets. Met mijn therapeut ging ik terug naar mijn geboorte en eerste levensjaren. In de 3e sessie kwam ik in een vorig leven terecht als weeskind, die zijn hele leventje bezig was geweest met eten vinden. Op zijn 12e stief ik aan een longontsteking in een kerker na het stelen van een brood. Na deze sessie zag ik wel een link met mijn fixatie op eten, maar dat dit ook zou kunnen helpen? Tot mijn stomme verbazing is sinds die sessie mijn boulimia verdwenen als sneeuw voor de zon. 

Dit is nu bijna een jaar geleden, ik heb geen enkele terugval gehad en het is geen issue meer.

Na een paar maanden ging ik geloven en vooral ook vertrouwen dat het niet meer zou terugkomen, en begon ik mijn ervaringen met mensen te delen die interesse toonden in mijn opleiding. Nog een paar maanden verder merkte ik ook dat de diepe schaamte verdween en deelde ik mijn verhaal ook met mijn kinderen en echtgenoot, die totaal geen vermoeden hebben gehad.

Mijn diepste wens is om anderen te helpen met deze therapie

Ik ben nu een jaar vrij van eetbuien en mijn diepste wens is om andere mensen ook te gaan helpen met deze therapie. Boulimia wordt in mijn 3e jaar mijn afstudeeronderwerp.

Wat is regressie en reïncarnatie therapie precies?

Problemen in het hier en nu hebben vaak hun oorzaak in het verleden. Het verleden zien Regressie en Reïncarnatie therapeuten daarbij zeer ruim: het bevat de tijd van het hier en nu tot bij wijze van spreken de oerknal. Daarbij hebben zij als uitgangspunt dat de mens niet alleen een verzameling biochemische processen is, maar een uniek wezen met een ziel. Een ziel die meerdere levens doormaakt.

De mens; een uniek wezen met een ziel die meerdere levens doormaakt

Soms is wat we hebben meegemaakt tijdens vorige levens zó pijnlijk en verwarrend geweest, dat we deze ervaringen toen niet konden verwerken. Het gevolg is dat ze na de dood als trauma’s in de ziel voortleven. Je zou dit kunnen zien als een soort litteken op de ziel. In alle daarna komende levens, inclusief het huidige leven, kan zo’n litteken onbewust actief blijven en op die manier zorgen voor beperkingen en blokkades in de vorm van diverse problemen, symptomen of klachten.

Aandacht voor onverwerkte ervaring uit de jeugd of een vorig leven

Reïncarnatie- en regressietherapie houdt in dat de cliënt samen met de therapeut op zoek gaat naar dergelijke onverwerkte ervaringen. Onverwerkte ervaringen vanuit de jeugd spelen vrijwel altijd een grote rol in het therapeutisch proces en krijgen dan ook de nodige aandacht.

Trauma's uit de jeugd of zelfs een vorig leven kunnen in dit leven klachten of ziektes geven

Daarnaast wordt aandacht gegeven aan eventuele onverwerkte ervaringen vanuit vorige levens en tijdens de conceptie, de zwangerschap en de geboorte. Door alsnog de trauma’s, ook uit het huidige leven, te verwerken, wordt iets dat ‘onaf’ was alsnog afgemaakt. Vanaf dat moment is het niet langer onbewust aanwezig. Zo kan nieuwe levenskracht vrijkomen en verdwijnen de actuele problemen. Om te ervaren dat R&R therapie werkt, hoef je niet in vorige levens te geloven. Wel dien je de ervaringen die boven komen, serieus te nemen.

Afronden wat 'onaf' is om nieuwe levenskracht te laten stromen

Loslaten van vastzittende emoties 

Voor een meerderheid van de cliënten die deze therapie volgen, is er na een relatief korte behandeling sprake van vermindering of verdwijning van hun klachten. Gezondheidsproblemen, zowel psychisch als fysiek, zijn volgens het reïncarnatie-therapiemodel symptomen van disharmonie tussen denken, voelen, lichaam én een spirituele dimensie. 

Het opsporen van die disharmonie, die gewoonlijk lijkt te zijn ontstaan door een traumatische ervaring in een soms ver verleden, brengt de cliënt bij de oorzaak van de disharmonie. Door de hulp bij het verwerken van die ervaring kunnen de klachten in het heden verdwijnen.

Grote kracht van regressie- en reïncarnatietherapie is, dat we er mee terug kunnen gaan naar de diepste oorzaak van deze gevoelens. Onze bewuste geest lijkt de bijbehorende gebeurtenissen te zijn vergeten, of die nu in onze jeugd liggen, in de baarmoeder, of nóg verder terug. Alleen al je overzicht op de precieze situatie en omstandigheden waarin deze gevoelens voor het eerst opkwamen, kan leiden tot een diep doorvoeld begrip. Zelfs wanneer nog niet eens de bijbehorende – en meestal vastzittende emoties, die ons nú nog hinderen, van begin tot einde zijn doorgewerkt en losgelaten.

Op zoek in het onderbewustzijn naar vastzittende emoties die zorgen hedendaagse klachten

Enkele voorbeelden uit de praktijk

Want dat is de volgende stap. Een stap die in één of meer sessies, kan leiden tot een stromend gevoel. Een gevoel waarin lichaam, emoties,  bewustzijn en ziel, meer en meer samenwerken en een geheel vormen. Regressie- en reïncarnatietherapeuten kunnen je zo niet alleen oude traumatische ervaringen helpen loslaten, maar ook veel bijdragen aan je proces van innerlijke groei, bewustwording en zingeving.

Oude traumatische ervaringen loslaten en zorgen voor innerlijke groei

Enkele voorbeelden die therapeuten in hun praktijk tegenkomen zijn;

Psychische problemen

Denk aan depressie, angsten, fobieën, rouw, gevolgen van (seksuele) mishandeling, relatieproblemen, problemen met werk of studie.

Lichamelijke klachten

Zoals klachten als gevolg van stress, eczeem, spijsverterings- en stofwisselingsproblemen, problemen met de motoriek, hoofdpijn, menstruatieproblemen, vruchtbaarheidsproblemen, allergieën, impotentie, slaapstoornissen.

Chronische en ernstige ziekten

Bij auto-immuunziekten, reuma, multiple sclerose, hartklachten of kanker kan de therapie naast reguliere behandeling een verlichtende werking hebben en de kwaliteit van leven verbeteren.

Innerlijke groei, bewustwording en zingeving

Als je je bijvoorbeeld afvraagt ‘Waar doe ik het allemaal voor?’ ‘Wat voor werk past bij mij?’ ‘Wat is mijn levensdoel?’ draagt de therapie bij aan nieuwe inzichten, inspiratie en levensvreugde.

boulimia-symptomen

Hoe werkt het in de praktijk?

Tijdens een regressie-sessie ben je als cliënt in een trance. Trance is niets anders dan een verhoogde concentratie op iets. We kennen dat allemaal uit ons dagelijkse leven, als je een interessant boek leest, een spannende film kijkt of intensief aan ’t sporten bent, ben je in een (lichte) trance. Tijdens therapie wordt die concentratie naar binnen gericht om het spoor terug te volgen naar het ontstaan van je probleem. Je krijgt dan meer inzicht in het ontstaan van je problematiek waardoor je meer handvatten krijgt om er iets aan te veranderen en kunt beter voelen wat er emotioneel nog niet ontladen is.

Sinds september 2021 ben ik, vaak samen met een andere student, mensen gaan behandelen met deze vorm van therapie. In december 2022 hoop ik mijn diploma te behalen. Dit betekent dat alle sessies bij mij tot die tijd zonder kosten zijn. Er is een wachtlijst van ongeveer 1 tot 3 maanden.

Mijn specialisatie boulima; in 2022 en 2023 zonder kosten

Het 3e jaar is een verdiepingsjaar. In dat jaar ga ik onder andere een scriptie schrijven. Het onderwerp dat ik voor ogen heb is boulimia. Omdat er op deze aandoening vaak veel schaamte rust, en het relatief makkelijk verborgen is te houden voor de omgeving, is het moeilijk om cliënten te vinden die hier met mij aan willen werken. 

Worstel jij al jaren met boulimia/eetbuien (geen anorexia) nodig ik je van harte uit om contact met mij op te nemen. Ook in 2023 behandel ik je dan zonder kosten. 

Wat mag je verwachten?

Als je open staat om je probleem/problemen door te werken, app, mail of bel mij dan voor een afspraak. Zie hieronder mijn gegevens. De sessies worden gehouden in Voorschoten en duren ongeveer 2 uur per keer. 

De eerste sessie is een intakegesprek waarin inzicht verkregen wordt in je huidige leven vanaf je jongste kindertijd en de belangrijkste gebeurtenissen in je leven. Het is mogelijk dat je verschillende sessies nodig hebt, dat is afhankelijk van je probleem en je eigen voorkeur. Je mag op elk moment stoppen met sessies, of zo lang doorgaan als je zelf prettig vindt. 

Tussen elke sessie zit minstens 2 weken. De ervaring heeft geleerd dat deze tijd nodig is om dingen die naar boven zijn gekomen, te verwerken. Het is het streven dat er na 2 sessies al verbeteringen te merken valt; soms is dit zelfs al na de eerste intake het geval. Ik hoop dat je contact met me opneemt als boulimia een rol speelt in jouw leven

Mijn contactgegevens

Liesbeth van der Hulst  

Hella S. Haassehof 11,

2251WC Voorschoten.

Mijn telefoonnummer: 06 40659779

Mijn emailadres:  liesbethvdhulst@gmail.com

Reactie plaatsen

Meer advies over 

vitaliteit en gezondheid?

Er staan meer dan 300 waardevolle artikelen op je te wachten!