Biofotonen; gratis voeding die slank maakt en onmisbaar is voor je gezondheid
6 min. leestijd

Biofotonen; gratis voeding die slank maakt en onmisbaar is voor je gezondheid

In onze Fit for the Future community komt er iedere maand een thema aan bod waarbij we verder kijken dan alleen naar voeding. Onze vitaliteit en gezondheid hangen immers van meer factoren af dan alleen van wat we in onze mond stoppen. Deze maand staat het thema 'méér energie' centraal. Hoe krijgen we daar toch blijvend wat méér van?  

Er is een vorm van gezonde voeding die we makkelijk over het hoofd zien maar die onmisbaar voor ons is. Bovendien is het helemaal gratis! Behalve in mijn community wil ik deze belangrijke kennis vandaag ook met jou delen.  Ik wil het met je hebben over biofotonen. 

Er is een vorm van voeding die onmisbaar is voor onze vitaliteit en gezondheid en die helemaal gratis is!

Letterlijk leven van alleen maar licht? Broodje aap? 

Laat me beginnen je een interessant verhaal te vertellen. Misschien heb je wel eens gehoord dat er mensen zijn die niet eten en leven van uitsluitend zonlicht. Een broodje-aap-verhaal? 

Een Indiase yogi, Prahlad Jani, beweert al sinds 1940 zonder voedsel en zelfs zonder water te leven. In zowel 2003 als in 2010 is Jani onder de meest strenge, wetenschappelijk gecontroleerde omstandigheden onderzocht. Hij stond voortdurend onder controle en had geen toegang tot voedsel, water en een toilet gedurende 15 dagen. Tientallen medische experts onderzochten hem. 

Na vier tot zes dagen zonder eten, drinken en urineren zou een lichaam extreem hoge gehaltes aan afvalstoffen (uremische toxines) moeten bevatten. Maar zelfs na 15 dagen bleken alle medische testen normale uitslagen te geven en zeiden de onderzoekers dat Jani een betere gezondheid had dan mensen die half zo oud waren als hij. De westerse wetenschap staat voor een raadsel. Hoe kan dit? 

Je bent een wezen opgebouwd uit deeltjes licht

Natuurkundigen weten allang dat de allerkleinste (licht)deeltjes waaruit materie is opgebouwd tegelijkertijd stoffelijk kunnen zijn (dus echte 'materie') en onstoffelijk (elektromagnetische golven). Dit is het vakgebied van de kwantumfysica. Deze onstoffelijke 'deeltjes' zijn trillingen van energie en informatie. 

Kort door de bocht zou je kunnen zeggen dat alle materie op aarde, dus ook jouw en mijn lichaam,  in wezen een verdichte vorm van licht is. Eigenlijk besta je uit allemaal lichtdeeltjes: je bent een wezen van licht. Dit klinkt wat zweverig maar gevoelige meetapparatuur kan dit gewoon meten. Deze deeltjes worden ook biofotonen genoemd.

Je lichaam bestaat in feite uit lichtdeeltjes die ook wel biofotonen worden genoemd

Bio betekent in het Grieks leven en foton betekent licht. Biofoton betekent dus levenslicht. 

Je gezondheid is gerelateerd aan de opslag van licht

Iedere cel in je lichaam bevat dit levenslicht. Dit licht bevat zowel energie als informatie. Deze informatie zorgt voor de aansturing van allerlei processen in je lichaam. Dus, let nu op: jouw vitaliteit en gezondheid hangen voor een groot deel af van je vermogen om deze lichtdeeltjes aan te trekken en op te slaan in je cellen. Hoe groter de opslag van dit levenslicht in je cellen, hoe groter je weerstand en je zelfhelende vermogen. Hoe meer licht in je cellen hoe beter dus. 

Je vitaliteit en gezondheid hangen grotendeels af van je vermogen om lichtdeeltjes aan te trekken en op te slaan in al je cellen.

biofotonen

Informatieoverdracht tussen cellen is de sleutel tot gezondheid

Al je cellen zijn ondergedompeld in het veld van biofotonen. In een gezond persoon werken de biofotonen op een coherente manier met elkaar samen. Wetenschappers gaan er vanuit dat biofotonen de sleutel zijn tot de manier waarop je lichaamscellen razendsnel met elkaar kunnen communiceren, zodat alle noodzakelijke processen goed zullen verlopen. Denk hierbij o.a. aan je stofwisseling, je bloeddruk en een gezonde groei en herstel van al je cellen. 

Deze informatieoverdracht tussen de cellen is dus de sleutel tot je gezondheid.  Een interessante vraag is dan natuurlijk: hoe krijg je dit levenslicht, deze biofotonen, zoveel mogelijk in je cellen?

Hoe krijg je zoveel mogelijk biofotonen ofwel levenslicht in je cellen?

Licht geeft energie, gebrek aan licht verlaagt energie 

Vrijwel niemand is zich hiervan bewust, maar licht speelt hierbij een belangrijke rol

Onbewust weten we dit natuurlijk wel; we voelen ons allemaal vitaler en vrolijker als het voorjaar weer komt, we meer naar buiten gaan en op een terrasje kunnen zitten. Andersom geldt ook: veel mensen klagen over somberheid, vermoeidheid, prikkelbaarheid of depressieve klachten in het najaar.  In feite zijn dit allemaal vormen van gebrek aan energie. Wat kan je daar dan tegen doen? Deze klachten zijn goed te behandelen met lichttherapie. Inderdaad, lichtenergie dus!

Daglicht is essentiële voeding voor je lichaam

De enige conclusie die we kunnen trekken is dat daglicht essentiële voeding is voor je lichaam. Volgens arts en fotonbioloog Alexander Wunsch is slechts een derde van de energie die ons lichaam produceert afkomstig van voedsel. Het andere deel is afkomstig van licht waaraan we onszelf blootstellen. 

Helaas realiseren veel mensen zich dit veel te weinig. We leven grotendeels in onze huizen. Natuurlijk valt er licht door onze ramen, maar voor ons lichaam is licht achter ramen iets heel anders dan licht buiten. Ons lichaam kan zich alleen voeden met zonlicht of daglicht van buiten. Je lichaam heeft daadwerkelijk de stralen van het daglicht nodig. Het zijn stralen vol gezondheid.

Wees je er voortaan van bewust dat daglicht van buiten essentiële voeding is voor je lichaam

Zorg er dus voor dat je minimaal iedere dag een uurtje buiten bent. Liefst met zoveel mogelijk blote huid. Wandel als het kan een stukje op blote voeten en kijk enkele keren even kort naar de zon. Je kunt dit langzaam opbouwen. Kortom: neem iedere dag een biofotonenbad

Planten zetten zonlicht om in eetbare producten 

Er is nog een andere manier om zonlicht binnen te krijgen en dat is het eten van levende voeding in de vorm van gezonde planten. Gezonde planten zijn opslagplaatsen van lichtenergie. In feite zetten planten zonlicht om in eetbare producten. Dit proces wordt fotosynthese genoemd. 

Voorwaarde is wel dat deze planten zo natuurlijk mogelijk hebben mogen groeien, dat ze met hun wortels in voedzame grond hebben gestaan en niet met kunstlicht zijn grootgebracht. Wilde planten uit de natuur bevatten dan ook de hoogste hoeveelheden biofotonen. 

Verhitting boven de 40 graden vermindert echter de biofotonen, dus ik heb het over voornamelijk onbewerkte, plantaardige voeding. 

Onbewerkte, verse (liefst biologische) planten zijn opslagplaatsen van lichtenenergie

Hoeveel energie bevat voeding uit een fabriek?

Het zal je duidelijk zijn dat alle voeding uit een fabriek is ontdaan van lichtenergie. Los van alle (chemische) toevoegingen ondergaat het allerlei bewerkingen zoals bevriezen, ontdooien, verhitten, drogen, concentreren, samenvoegen, homogeniseren, pasteuriseren, kristalliseren, stollen, verpakken, opslaan en transporteren. En misschien wordt het weer opnieuw ontdooid en verhit voordat het op jouw bord ligt. Wat er dan ook op jouw bord ligt: het bevat geen grammetje lichtenergie meer.

Is het een wonder dat zoveel mensen klagen dat ze moe zijn en er ook zoveel mensen ziek zijn? Als fabrieksvoedsel het hoofdbestanddeel is van wat er dagelijks op je bord ligt krijgt je lichaam geen levensenergie. Waar moet het dan zijn energie en zelfhelende vermogen vandaan halen?

Bewerkte voeding bevat geen grammetje lichtenergie; geen wonder dat we er doodmoe (en ziek) van worden

Verse sappen: de beste bron van verzadiging

Overal waar ik kan pleit ik voor het eten van vijf ons verse groenten en kruiden per dag. Sappen, soepen, salades en smoothies zijn prima manieren om veel groenten en fruit binnen te krijgen. De krachtigste vorm van levensenergie is naar mijn ervaring een versgeperst groenten/fruitsapje.

Als ik voel dat mijn vitaliteit en gezondheid wat te wensen overlaten geef ik mijzelf enkele dagen achter elkaar een versgeperst sapje. Ik maak deze sappen zelf in mijn slowjuicer. Een slowjuicer is veel beter als het gaat om het behoud van levensenergie dan andere sapcentrifuges, die met veel geweld het sap uit het product slaan. Ik drink dit sap dan gelijk op; hoe langer het blijft staan, hoe meer levensenergie eruit verdwijnt.

Een groot glas van dit sap, langzaam en met aandacht opgedronken (het liefst buiten!), vult je alsof je een groot bord eten op hebt. Probeer het maar eens. Al je cellen voelen zich gevuld, wat een wonderlijk diep, verzadigd gevoel geeft. Binnen drie, vier dagen voel ik dan letterlijk mijn energie weer stromen. Klik hier voor mijn favoriete merken slowjuicers. 

Detoxen en zonnebaden; al eeuwenoud. 

Het voorjaar staat op de drempel. De natuur geeft ons de komende maanden meer licht en het is gratis! Wat minder eten en meer naar buiten zou je wel eens veel meer energie, vitaliteit en vrolijkheid kunnen geven dan je nu verwacht. 

Vasten in combinatie met zonnebaden wordt in allerlei culturen al eeuwenlang ingezet voor reiniging en herstel, zowel fysiek als spiritueel. 

Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dit kan door middel van de social media knoppen. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.

Sonya Catshoek
Door

Sonya Catshoek

op 22 Apr 2022

Gewéldig artikel ! Ik weet dat het zo is, nu de info van jouw werk delen ! Zó nuttig ! dankjewél Marjolein ! Sonya

Chris
Door

Chris

op 22 Apr 2022

Heel interessant om te lezen hierover is het boek "cellen van licht" van Barbara Wren. Zij legt verbanden met de hydratatie van ons lichaam en het vermogen om licht bij te houden. Ook zijn er verbanden met oa genoeg magnesium in je lichaam, etc.... En met de werking van je darmen.... Zeker een aanrader dat boekje !

Reactie plaatsen

Meer advies over 

vitaliteit en gezondheid?

Er staan meer dan 300 waardevolle artikelen op je te wachten!