Avocado- chocoladevla; heerlijk recept ook als je (nog) niet van avocado houdt
1 min. leestijd

Avocado- chocoladevla; heerlijk recept ook als je (nog) niet van avocado houdt

Eet gezonde vetten. Ik kan het niet genoeg benadrukken. Ik weet het, het is heel spannend om opeens avocado, kokosroom, roomboter, olijven en noten, zaden en pitten op je dagelijkse menu te zetten. We zijn zo groot gebracht met het idee dat we daar dik van worden.

Echt, geloof me, dat is niet het geval. We worden dik van koolhydraten en bewerkte producten (zoals lightproducten) die onze honger- en verzadigingshormonen in de war brengen. Ons lichaam heeft van nature een enorme capaciteit om vetten te verbranden en die om te zetten in energie.

We worden dik en ziek van het eten van teveel koolhydraten, niet van gezonde vetten.

Avocado met chocola. Doen!

Gezonde vetten heeft je lichaam hard nodig. Ze vormen de basis van je belangrijkste hormonen én je energiehuishouding. Mijn liefde voor enerzijds avocado en anderzijds rauwe cacao komt samen in deze eenvoudige chocoladevla. Dit gerecht kan echt niet mislukken.

Hou je (nog) niet van avocado? Dan is dit het gerecht dat je over de streep gaat halen. Gebruik hiervoor bij voorkeur een biologische sinaasappel, omdat je de schil gaat gebruiken. Was hem anders heel goed af in water met een scheutje azijn.

Dit heb je nodig (voor 4 pers.)

  • 1 rijpe avocado
  • Het sap plus de geraspte schil van een sinaasappel (ca 100 ml sap)
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 2 eetlepels rauwe cacaopoeder
  • Een draai Keltisch zeezout
  • Stijfgeklopte kokosroom

Zo maak je het

Doe alles in een kom en pureer het met een staafmixer tot een gladde massa. Proef wat het nog nodig heeft. Afhankelijk van de zoetheid van de sinaasappel moet er misschien iets meer of minder ahornsiroop bij. Doe de mousse over in vier mooie glaasjes en bestrooi met gehakte stukjes pure chocola en een dotje stijfgeklopte kokosroom.

Recept geklopte kokosroom

Gebruik een blikje goede kokosroom (let op dat er geen E-nummers inzitten) en zet deze minimaal een uur in de koelkast. De bovenkant wordt dan hard. Maak het blikje open en schep de witte bovenkant in een schaaltje. Mix met een mixer deze room even goed door elkaar, zodat het lijkt op slagroom. Je kunt hier een beetje kokosbloesemsuiker of vanillepoeder bij doen om het iets te zoeten.

Printen of opslaan (pdf)?

Lijkt het je fijn om dit recept te printen of  bij je favoriete recepten op te slaan? Download het dan hier!

Lijkt dit recept je lekker en heb je zin om ermee aan de slag te gaan?

Deel dit recept en laat ons en anderen weten dat je het gaat maken.

Vivi
Door

Vivi

op 08 Apr 2020

Hoi Marjolein, wat kun je als alternatief gebruiken als je niet tegen noten en kokos kunt ipv de kokosroom? Daar loop ik vaker tegenaan. Groetjes Vivi

Marjolein Dubbers
Door

Marjolein Dubbers

op 23 Apr 2020

Dat is niet zo eenvoudig Vivi, tenminste niet als je ook geen koemelkproducten wilt nemen. Als je daar wel tegen kunt dan is slagroom of misschien soms crème fraiche een goede vervanger voor echte, dikke of opgeklopte room. In gerechten (zoals curry's) waar je de kokosroom gebruikt als kookroom is het makkelijk te vervangen, door bijvoorbeeld rijstroom, of haverroom.

Reactie plaatsen

Meer advies over 

vitaliteit en gezondheid?

Er staan meer dan 300 waardevolle artikelen op je te wachten!