Recept: Gewokte spicy spruiten op z'n oosters
1 min. leestijd

Recept: Gewokte spicy spruiten op z'n oosters

Kreeg jij vroeger ook snotgaar gekookte spruitjes op je bord? Je bent niet de enige die daar een klein trauma aan over heeft gehouden 😉 Het geheim van smaakvolle spruitjes zit in de bereidingswijze. Door ze kort te stomen behouden ze veel meer smaak en kleur. 

Dit simpele recept van Maria Schrijen uit de Energieke Vrouwen Community zet spruitjes opnieuw in de schijnwerpers. De wortel geeft het gerecht een lekker zoetje. Spruitjes op z’n oosters!

Dit heb je nodig voor 2 personen

400 gram spruitjes, gehalveerd
Twee tenen knoflook, fijngesnipperd
Stukje gember, ongeveer 15 gram, geraspt
1 rode peper, in fijne plakjes
400 gram wortel, in plakjes
Twee handen amandelen, kort geroosterd en grof gehakt
2 volle el sesamzaad
Tamari
Optioneel: verse koriander

Zo maak je het

Verwarm een klontje roomboter of kokosolie in een hapjes- of koekenpan met deksel. Voeg de gember, knoflook en rode peper toe en bak even mee tot alle geuren vrijkomen. Voeg de wortels, spruiten en een scheutje water toe en stoof ze in ongeveer 10 min beetgaar. Zet het vuur hoger, voeg sesamzaad en een flinke scheut tamari toe en bak het geheel nog even op tot het grootste gedeelte van het water is verdampt. Serveer met de amandelen. Lekker met verse koriander.

Tip: wil je meer vulling en eiwitten? Voeg dan blokjes tempé toe of serveer met quinoa. 

Printen of opslaan (pdf)?

Lijkt het je fijn om dit recept te printen of  bij je favoriete recepten op te slaan? Download het dan hier.

Lijkt dit recept je lekker en heb je zin om ermee aan de slag te gaan?

Deel dit recept en laat ons en anderen weten dat je het gaat maken.

Reactie plaatsen

Meer advies over 

vitaliteit en gezondheid?

Er staan meer dan 300 waardevolle artikelen op je te wachten! 

arrow_drop_up arrow_drop_down