Omega 3-vetzuren kunnen we eigenlijk niet genoeg binnen krijgen. Het zijn de vetzuren die ons lichaam beschermen tegen verborgen, chronische ontstekingen. Verborgen ontstekingen liggen aan de basis van veel chronische aandoeningen en bovendien verzwakken ze ons immuunsysteem.
Denk jij bij omega 3 direct aan vette vis? Dat klopt, maar er zijn ook allerlei plantaardige bronnen van omega 3. Wil je hier meer over lezen lees dan vooral dit artikel: Omega 3: waar zit het nog meer in behalve in vette vis?
Met de omega 3-vetten uit groene bladsla, walnoten, chia- en hennepzaad, perilla-olie en lijnzaadolie kan dit recept met recht een echte gezonde ‘vetzuursalade’ genoemd worden. Een heerlijke salade bij nazomerse temperaturen. Eet het als lunch of lichte avondmaaltijd. Wil je wat meer uitpakken? Serveer er dan gegrilde plakken courgette, wat quinoa of een gepofte zoete aardappel bij.
Dit heb je nodig voor 2 personen:
2 handen groene bladsla (postelein en veldsla zijn de toppers)
100 gram zachte geitenkaas
1 nectarine, ontpit en in schijfjes
2 handjes walnoten
2 rijpe, sappige rode tomaten, in partjes
2 el chiazaad
2 el hennepzaad
Voor de dressing
2 el lijnzaadolie
1 el perilla-olie
1 tl mosterd
1 el appelazijn
1 tl honing
Zo maak je het
Maak de dressing door alle ingrediënten in een afsluitbaar potje of flesje te doen. Schud goed door elkaar. Strooi het chia- en hennepzaad op twee bordjes. Snijd de geitenkaas in 10 plakjes of stukjes. Rol er met je handen balletjes van en rol door de zaadjes. Je kunt elk balletje apart door één soort zaad rollen of de zaadjes met elkaar mengen. Verdeel de sla over twee bordjes. Leg de tomaten en nectarine erop gevolgd door de balletjes. Maak af met de walnoten, dressing en de eventueel overgebleven zaadjes.
Printen of opslaan (pdf)?
Lijkt het je fijn om dit recept te printen of bij je favoriete recepten op te slaan? Download het dan hier.
Lijkt dit recept je lekker en heb je zin om ermee aan de slag te gaan?
Deel dit recept en laat ons en anderen weten dat je het gaat maken.