Heb je al gelezen hoe gezond waterkers is? Met dit recept wil ik je uitnodigen om eens waterkers op je menu te zetten. Zoals in dit verrassend gerecht wat het heel goed doet als lunch, maar ook als voorgerechtje wanneer je eters op bezoek krijgt. Zout, zuur, zoet: het zit er allemaal in!
Dit heb je nodig voor 2 personen
1 kleine venkel
¼ van een kleine meloen (cantaloupe of honingmeloen), in stukjes
Twee volle handen waterkers
Stuk komkommer, ongeveer 125 gram
Twee handjes hazelnoten, geroosterd
60 gram feta
Vinaigrette dressing
1 tl honing
1 tl Franse (fijne) mosterd
Limoensap van een ½ limoen
4 el extra vierge olijfolie
Zo maak je het
Snijd de venkel in dunne plakken. Smeer aan beide kanten in met olijfolie en rooster een paar minuten in een grillpan tot er lichtbruine strepen ontstaan. Schep op een bord en laat afkoelen. Klop de vinaigrette. Schaaf de komkommer in linten en snijd ze in de lengte doormidden. Kneus de takjes waterkers en verdeel over twee borden. Snijd de harde onderkant uit de gegrilde venkel. Verdeel de venkel, komkommer, meloen, hazelnoten en verbrokkelde feta over de waterkers. Maak af met de vinaigrette.
Tip: vervang de meloen voor ander fruit zoals schijfjes appel, grapefruit of een handje granaatappelpitjes
Printen of opslaan?
Lijkt het je fijn om dit recept te printen of bij je favoriete recepten op te slaan? Download het dan hier.