Ben jij in de ban van vrouwelijke schoonheidsidealen?
in Mindset
0 min. leestijd

Ben jij in de ban van vrouwelijke schoonheidsidealen?

Veel te weinig vrouwen zeggen spontaan op de vraag of ze zichzelf mooi vindt: “Ja hoor!” Dit is ongezond. Colbie Caillat  maakte met haar single “Try”  een krachtig statement over vrouwelijke schoonheidsidealen. Hoeveel pijn, verdriet en frustratie is er onder vrouwen omdat we denken hieraan te moeten voldoen? Een prachtig filmpje met krachtige vrouwen. Laat je hart raken en zing mee. Laat die schoonheidsidealen los. Try it! Applaus en respect voor Colbie! 

sjoerdtje
Door

sjoerdtje

op 03 Oct 2014

O wat heeft dat lang geduurd voordat ik dat kon loslaten. Nu ik ouder ben hoef ik nergens meer aan te voldoen, het is goed zo. Ik weet mijzelf en de mens om mij heen op waarde te schatten en dat heeft niets te maken met uiterlijk of schoonheidsidealen.

Marijke
Door

Marijke

op 02 May 2015

Prachtig ! diep geraakt hierdoor.... ik ben ook zo'n vrouw die eerst nooit zonder make up de deur uit ging. Maar dat is al heel lang geleden verleden tijd .Ik vind mezelf nu mooier zonder . Hoe ouder ik word hoe mooier ik word en dat geld voor de meeste vrouwen zo !

Monique
Door

Monique

op 06 Aug 2015

Draag zelf weinig tot nooit make up maar wat is dit een mooie boodschap! Mensen worden mooi door hoe ze zijn en wat ze uitstralen. Ben onder de indruk van dit nummer.

Christa
Door

Christa

op 06 Aug 2015

Ik heb me nooit iets aangetrokken van het zogenaamde ideaal plaatje. Koop de kleren die ik leuk vind, zijn ze in de mode, prima, maar blijf ze dragen zolang ze niet versleten zijn. Make up? Soms als ik er zelf zin in heb. Belangrijk vind ik : voel ik me goed in mijn vel of dat een wat dikker of dunner vel is, vind ik niet belangrijk. Als ik om me heen kijk zijn er zoveel vrouwen, die zich zo vol make uppen dat ze masker dragen en er daardoor altijd hetzelfde uitzien en je de schoonheid van binnen niet meer ziet stralen aan de buitenkant. Elkaar ontmoeten op harts- of zielsniveau. Daarin zit voor mij de ware schoonheid

Marijke
Door

Marijke

op 23 Dec 2016

Wauw, wat een prachtige clip, ik zat er in eerste instantie met argusogen naar te kijken, maar al gauw kwamen er tranen. Diep geraakt, ik ben nu 45 en als ik in de spiegel kijk ben ik steeds vaker geneigd om geen make up op mijn gezicht te doen. Hoe natuurlijker ik het laat hoe mooier ik mezelf vind. Ik heb nooit veel make up gebruikt , enkel op mijn ogen. Dank je wel Marjolein, fijne feestdagen en een warm en liefdevol 2017. Groeten Marijke

Reactie plaatsen

Meer advies over 

vitaliteit en gezondheid?

Er staan meer dan 300 waardevolle artikelen op je te wachten!