Heb jij in de herfst en winter meer zin in warme ontbijtjes? Dan is dit recept echt iets voor jou. Deze heerlijke saus eet je namelijk warm en je krijgt ongemerkt ook nog een portie groenten binnen. Rood fruit uit de diepvries is prima hiervoor, laat dit wel eerst ontdooien. Wil je je saus iets zoeter, voeg dan een dadel of een lepeltje inuline toe.
Dit heb je nodig (voor 4 porties)
2 rode bietjes (200-250 gram), gaar
50 gram granaatappelpitjes
75 gram ander rood fruit
100 ml water
een stukje verse gember, gesnipperd
2 el chiazaad
Zo maak je het
Voeg alle ingrediënten toe aan je blender of kom met staafmixer. Laat draaien tot een gladde, ietwat dunne saus. Schenk over in een steelpannetje en verwarm op laag vuur. Niet laten koken! Zet het vuur uit en voeg het chiazaad toe. Roer goed door en laat minimaal 5 minuten staan om in te dikken. Serveer de saus bij warme (havermout)pap, gare quinoa, granola, geitenyoghurt, cashew citroenyoghurt of chiapudding. Lekker met knapperig geroosterde amandelen. Bewaar overgebleven saus maximaal 3 dagen afgedekt in de koelkast.
Printen of opslaan?
Lijkt het je fijn om dit recept te printen of bij je favoriete recepten op te slaan. Download het dan hier.