Een herfst variatie op de standaard granola maar dan met veel minder koolhydraten uit granen en suikers. Veel gezonder dus dan wat je in de winkel koopt. Laat je verrassen door de zoetige en verwarmende kruiden. Lekker bij kokosyoghurt, rood fruit soep, over een smoothiebowl, een salade of simpelweg roeren door een kommetje zelfgemaakte amandelmelk als tussendoortje.
Dit heb je nodig
250 gram gemengde noten
50 gram pompoenpitten
40 gram gedroogde abrikozen (ongezwaveld)
5 el grove havervlokken
25 gram verse gember, fijn geraspt
1 tl speculaas- of koekkruiden
Sinaasappelrasp van 1 sinaasappel
1 el ahornsiroop
2 el kokosolie (extra vierge)
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 160 graden. Smelt de kokosolie en ahornsiroop in een steelpannetje. Voeg sinaasappelrasp, speculaaskruiden en gember toe en roer door. Laat de smaken een paar minuten in elkaar trekken op heel laag vuur. Doe de noten, pitten en havervlokken in een kom. Houd de abrikozen apart. Schenk het mengsel eroverheen en spatel alles goed door elkaar heen. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en zet voor ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven. Let goed op of de noten niet verbranden, het kan erg hard gaan. Schep halverwege een keer om. Haal de plaat uit de oven, laat afkoelen en voeg tot slot stukjes abrikoos toe. Bewaar in een afgesloten pot.
Printen of opslaan (pdf)?
Lijkt het je fijn om dit recept te printen of bij je favoriete recepten op te slaan? Download het dan hier.
Lijkt dit recept je lekker en heb je zin om ermee aan de slag te gaan?
Deel dit recept en laat ons en anderen weten dat je het gaat maken.
Margo de Kleijn
op 10 Apr 2022