Elke week een energietip ontvangen?
Ontvang mijn veel gelezen nieuwsbrief en ontdek mijn meest favoriete recepten.
Bestel nu mijn tweede boek!
Lees meer

Page content

Homemade pesto van rucola

Homemade pesto van rucola

Heb jij, net als ik, verschillende keren tevergeefs geprobeerd om zelf een lekkere pesto te maken? Hier stopt je zoektocht: dit is het recept waar je naar op zoek was.

Maak een grote hoeveelheid en vries in kleinere bakjes in wat je niet gelijk gebruikt. Het is heerlijk om dit op voorraad te hebben. Sinds ik deze pesto in de vriezer heb zitten, gebruik ik hem veel vaker. Hij is heerlijk over een salade, door broccolirijst of bloemkoolrijst, over wat warme tomaten of een stukje vlees. Wil je hem wat dunner, voeg dan wat water toe.

De truc is om voor het groen niet alleen basilicumblaadjes, maar vooral ook rucola te gebruiken. De ene rucola (vooral biologische) is veel pittiger dan de andere, dus proef even goed wat deze pesto volgens jou nodig heeft.

Dit heb je nodig:

  • 2 kopjes rucola
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 75 gram parmezaanse kaas of oude geitenkaas
  • 15 blaadjes verse basilicum
  • 6 eetlepels olijfolie met basilicum
  • 2 eetlepels pistachenootjes
  • een eetlepel limoensap

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten behalve citroensap en olijfolie in je keukenmachine. Laat deze flink draaien. Voeg vervolgens langzaam de basilicumolie erbij. Roer tot het de juiste dikte heeft. Voeg tot slot naar smaak het limoensap erbij.

Comment Section

0 reacties op “Homemade pesto van rucola

Plaats een reactie


*