Pesto van rucola; groen moet je doen!
1 min. leestijd

Pesto van rucola; groen moet je doen!

Pesto. Het kan zó gezond zijn, vooral groene pesto.

Het chlorofyl in alle groene planten helpt je lever bij het afbreken en afvoeren van toxische stoffen in je lichaam. We krijgen deze ongemerkt veel meer binnen dan we denken.

Chlorofyl helpt ook mee om gebruikte hormonen af te breken en af te voeren. Gebruikte hormonen kunnen we ook beschouwen als toxische stoffen voor ons lichaam. Vooral gebruikt oestrogeen, ook wel oestrogeenmetabolieten genoemd. Eet dus dagelijks dingen die groen zijn!

Helaas, zoals zoveel voedingsmiddelen in de supermarkt bevat een kant-en-klaar bakje of potje pesto o.a. conserveringsmiddelen en chemische smaakmakers: veelal toxische stoffen dus. Dat is dweilen met de kraan open.

Dit is het recept waar je naar op zoek was!

Heb jij, net als ik, echter verschillende keren al tevergeefs geprobeerd om zelf een lekkere pesto te maken? Hier stopt je zoektocht: dit is het recept waar je naar op zoek was.

Maak een grote hoeveelheid en vries in kleinere bakjes in wat je niet gelijk gebruikt. Het is heerlijk om dit op voorraad te hebben. Sinds ik deze pesto in de vriezer heb zitten, gebruik ik hem veel vaker. Hij is heerlijk over een salade, door broccolirijst of bloemkoolrijst, over wat warme tomaten of een stukje vis of vlees. Wil je hem wat dunner, voeg dan simpelweg wat water toe.

De truc is om voor het groen niet alleen basilicumblaadjes, maar vooral ook rucola te gebruiken. De ene rucola (vooral biologische) is veel pittiger dan de andere, dus proef even goed wat deze pesto volgens jou nodig heeft.

Dit heb je nodig:

  • 2 kopjes rucola
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 75 gram parmezaanse kaas of oude geitenkaas
  • 15 blaadjes verse basilicum
  • 6 eetlepels olijfolie met basilicum
  • 2 eetlepels pistachenootjes
  • een eetlepel limoensap

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten behalve citroensap en olijfolie in je keukenmachine. Laat deze flink draaien. Voeg vervolgens langzaam de basilicumolie erbij. Roer tot het de juiste dikte heeft. Voeg tot slot naar smaak het limoensap erbij.

Printen of opslaan (pdf)?

Lijkt het je fijn om dit recept te printen of bij je favoriete recepten op te slaan? Download het dan hier. 

Lijkt dit recept je lekker en heb je zin om ermee aan de slag te gaan?

Deel dit recept en laat ons en anderen weten dat je het gaat maken.

Reactie plaatsen

Meer advies over 

vitaliteit en gezondheid?

Er staan meer dan 300 waardevolle artikelen op je te wachten!