arrow_drop_up arrow_drop_down

Bounty in a jar

Bounty’s waren mijn favoriete snoep toen ik nog suikerverslaafd was. Ze zijn me nu veel te zoet, maar ik ben nog steeds gek op kokos met chocola. Inmiddels heb ik mijn eigen variant. Eet dit als toetje of een potje troost; dat hebben we allemaal soms nodig.

De chocoladesaus is heel bijzonder, want de basis is lijnzaadolie of perillaolie: allebei gezonde omega 3-olie. Gebruik verse lijnzaadolie, koop een klein flesje en bewaar dit in de koelkast. Een goede kwaliteit kokosolie kan ook. Ik heb alle zoetstoffen geprobeerd, maar ik krijg deze saus niet echt lekker zonder ahornsiroop. De vetten in dit recept zullen een suikerpiek voorkomen.

Dit heb je nodig voor vier kleine porties:

Voor de kokossmoothie

  • 1 pakje kokosmelk (250 ml)
  • 1 banaan, in stukjes uit de vriezer
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 50 gram kokosrasp

Voor de omega 3-chocoladesaus

  • 50 ml uitstekende kwaliteit lijnzaadolie of perillaolie
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 3 eetlepels rauwe cacaopoeder
  • 2 eetlepels pure chocola, fijngesnipperd

Zo  maak je het:

Doe alle ingrediënten voor de kokossmoothie in je blender en pureer op de hoogste stand. Voeg een paar ijsklontjes toe als het te dik is. Verdeel over 4 glazen
potjes.

Printen of opslaan (pdf)?

Lijkt het je fijn om dit recept te printen of  bij je favoriete recepten op te slaan? Download het dan hier!

Reactie plaatsen