Recept: Risotto van bloemkoolrijst
1 min. leestijd

Recept: Risotto van bloemkoolrijst

Hoe maken we bij de Energieke Vrouwen Academie nou toch een kleverige risotto zonder witte rijst want witte rijst proberen we zoveel mogelijk te vermijden. Natuurlijk ligt het voor de hand om ook hiervoor bloemkoolrijst te gebruiken.

Vooral de toevoeging van de edelgistvlokken zorgt voor de hartige umamismaak. Laat ze niet weg want ze zijn niet alleen lekker maar ook erg gezond. Ze bevatten veel verschillende vitaminen B, onze belangrijkste energiegevers. Al zeg ik het zelf: deze variant van risotto vind ik echt goed geslaagd en ga ik zeker vaker maken!

Dit heb je nodig voor 2 personen

1 ui, fijngesnipperd
1 teen knoflook, fijngesnipperd
200 gram verse bladspinazie
300 gram bloemkoolrijst
150 gram shiitake , in stukjes
25 gram half-zongedroogde tomaatjes
Twee handen pijnboompitten, kort geroosterd
300 ml groentebouillon
4 el edelgistvlokken
Verse peper
Optioneel:  geschaafde Parmezaanse kaas

Zo maak je het

Bak de ui en knoflook in een scheut olijfolie. Voeg de shiitake en verse peper toe en bak even mee. Doe hierna de spinazie er in delen bij totdat alles grotendeels is geslonken. Voeg bloemkoolrijst, zongedroogde tomaat en bouillon toe en laat met een deksel op de pan een paar minuten garen. Schep tussendoor een aantal keer door. Doe als laatst de edelgistvlokken erbij en roer door. Laat nog even staan met het vuur uit zodat de vloeistof verder kan inbinden. Schep de risotto op twee borden. Maak af met de pijnboompitjes en eventueel wat geschaafde Parmezaanse kaas.

Printen of opslaan?

Lijkt het je fijn om dit recept te printen of bij je favoriete recepten op te slaan. Download het dan hier.

Reactie plaatsen

Meer advies over 

vitaliteit en gezondheid?

Er staan meer dan 300 waardevolle artikelen op je te wachten!