Hormoonbalans voor vrouwen | Ralph Moorman & Barbara Havenith

Wat ben ik blij dat dit boek er is! Alle vrouwen zouden dit boek in hun boekenkast moeten hebben. Hormoondeskundige Ralph Moorman en vrouwenarts Barbara Havenith zijn erin geslaagd om de complexe materie van onze belangrijkste hormonen ook voor leken duidelijk uit te leggen. Petje af! In deel 1 beschrijven ze wat we allemaal zouden moeten weten over onze hormonen en wat de belangrijkste elf hormonen in het vrouwelijk lichaam zijn. Hierin wordt beschreven hoe belangrijk het is dat onze hormonen met elkaar in balans zijn en hoe ze uit balans gebracht kunnen worden. In deel 2 komt aan de orde hoe je je hormonen weer in balans kunt brengen met voeding en een gezonde leefstijl. De grote waarde van dit boek zit hem in deel 3. Hierin beschrijven de auteurs 38 veelvoorkomende vrouwenklachten. Denk hierbij aan o.a. haaruitval, blaasontsteking, borstkanker, endometriose, lipoedeem, pijnlijke borsten, PCOS, PMS en vruchtbaarheidsproblemen. Er wordt aangegeven  wat de symptomen en oorzaken van deze klachten zijn, wat een arts zou doen en vervolgens wordt aangeven wat je zelf kunt doen waarbij wordt verwezen naar verschillende hoofdstukken van deel 2. Een handig naslagwerk voor alle vrouwen die oplossingen willen voor de oorzaak van hun klacht en geen symptoombestrijding wat we doorgaans krijgen van onze artsen. Gebruik het boek echter ook zeker ter voorkoming van klachten. Voorkomen is zoveel beter dan genezen!

Wil je Hormoonbalans voor vrouwen lezen?

Je kunt het boek bestellen bij Ahealthylife van Juglen Zwaan. Hij heeft veel interessante boeken op het gebied van gezondheid. Klik daarvoor hier.   Bestel je liever bij bol.com klik dan hier. 

Heb je dit boek al gelezen?

Laat dan hieronder je reactie achter. Dat is altijd fijn voor anderen om te lezen. Dank je wel!
Astrid
Door

Astrid

op 02 Nov 2015

Nou ik zou het boek wel graag willen winnen . Heb een kleine 3 weken een flinke operatie ondergaan waardoor ik direct in de overgang ga komen. Dus kan wel wat tips gebruiken ☺

Antoinette
Door

Antoinette

op 02 Nov 2015

Ben zo langzamerhand toch wel erg nieuwsgierig geworden naar de tips en adviezen in dit boek, vooral ook na het zien van de afbeelding waarin voedingstoffen in verband worden gezet met hormonen en diverse (herkenbare) symptomen!!!

Debeurme
Door

Debeurme

op 21 Oct 2015

ik ben op zoek naar een natuurlijke oplossing voor een te snel werkende bijschildklier ,die veel calcium uit de botten trekt en teveel calcium in het bloed brengt .Gevolg :ernstige osteoporose .Wie kan mij advies geven .Ik slik nu Mimpara en anders moet de bijshildklier verwijderd worden door te opereren.

Marjolein Dubbers
Door

Marjolein Dubbers

op 28 Oct 2015

Maak een afspraak met dr Barbara Havenith van de Vrouwenpoli Boxmeer. Zij kan je maatwerk advies geven. Sterkte en wijsheid gewenst.

christien
Door

christien

op 17 Oct 2015

Ik heb de volgende vraag: zo te zien is dit boek niet verkrijgbaar als e-boek. Gaat dat nog gebeuren? Ik woon nl. in het buitenland en downloaden is dan zo veel gemakkelijker.

L.weijzig
Door

L.weijzig

op 16 Oct 2015

Duidelijke info en makkelijk leesbaar , veel aan gehad , echte aanrader !!

Reactie plaatsen