Handboek Kanker - Henk Fransen

handboek-kanker-henk-fransen kopieEr zijn steeds méér mensen (ca 70%) die naast het reguliere circuit ook kijken naar complementaire mogelijkheden als ze te horen hebben gekregen dat ze kanker hebben. De zoektocht start dan vaak op internet waar ze in een ware doolhof van therapieën en adviezen terecht komen. Dit is de reden waarom Henk Fransen dit boek heeft geschreven. Om je overzicht te geven van de diverse mogelijkheden en hoe je deze zou kunnen combineren.

Warmte, wijsheid en betrokkenheid

Ik zou willen dat iedereen die de diagnose kanker te horen heeft gekregen dit boek in handen krijgt. Het is informatief, overzichtelijk, toegankelijk en straalt warmte, wijsheid en betrokkenheid bij de persoon met kanker uit. Nergens pretendeert Henk dat hij de waarheid in pacht heeft. Veel van zijn patiënten en hun dilemma's komen aan het woord of in beeld. Henk Fransen is arts en werkt al meer dan 25 jaar met mensen met kanker. Hij neemt een unieke plaats in omdat hij als arts openstaat voor complementaire therapieën. Zijn droom is dat regulier en complementair elkaar gaat vinden en de persoon met kanker centraal komt te staan, niet de methode.

De inhoud

Om een indruk te geven van de inhoud van het boek, hierbij enkele titels van hoofdstukken. Vele vragen die onderweg zouden kunnen opkomen worden beantwoord. Daarnaast bevat het boek vele praktische bijlagen rondom bv eerste hulp bij kanker, voeding, ontgifting en stress.
  • Het spanningsveld tussen regulier en alternatief
  • Voorkom dat kanker groeit, uitzaait of terugkomt
  • Niet-giftige behandelingen
  • Ik wil geen combinatie-aanpak
  • Persoonlijke observaties
Henk heeft dit boek geschreven voor de persoon met kanker. Zijn 25 jarige ervaring en integriteit  klinkt in het hele boek door.

Wil je dit boek Handboek Kanker lezen?

Wil je dit boek lezen. Je kunt het hier bestellen via bol.com klik dan hier. 

Heb je dit boek gelezen?

Laat dan hieronder je reactie achter. Dat is altijd fijn voor anderen om te lezen. Dank je wel!
margriet
Door

margriet

op 02 Mar 2015

Ik ben zo blij met de site EVA, lees deze regelmatig, zit in de overgang met veel klachten, en in traject van borstkanker, heftig halfjaar achter de rug en we zijn er nog niet, zou graag het boek van Henk Franssen willen lezen,

e vd feer
Door

e vd feer

op 16 Feb 2015

om anders over kanker te kunnen gaan denken zou ik heel graag het boek lezen.

Nicole
Door

Nicole

op 07 Feb 2015

Ik heb een paar maanden geleden te horen gekregen dat ik borstkanker heb. Tijdens de reguliere behandeling ben ik zelf op zoek gegaan naar alternatieve aanvullingen op mijn behandeling. Daar ben ik redelijk goed in geslaagd en de prognoses zijn positiever dan ze in de eerste instantie leken. Het boek van Henk Fransen is dan ook een meer dan welkome aanvulling op dit gebied. Ik had hier graag eerder van geweten. Mede omdat ik nog middenin de behandelingen zit ga ik het zeker lezen. Ik kan er vast nog heel veel van leren en aanvullingen doen op waar ik nu mee bezig ben.

Carla auer
Door

Carla auer

op 06 Feb 2015

heb met Hank Fransen al een hele tijd geleden een workshop voor kankerpatiënten gegeven in Eindhoven. Was toen al heel inspirerend. Geweldige man met een visie dienpatienten echt helpt. Carla

hanneke
Door

hanneke

op 06 Feb 2015

ik heb 3 jaar geleden borstkanker gehad en sins die tijd heb ik het roer omgegooid wat betreft levensstijl en voeding. ook heb ik heel veel aan de informatie van eva op haar site ik heb al veel boeken over kanker gelezen maar het handboek kanker is een echte musthave vooral omdat regulier en alternatief zo goed samen gaan en gelukkig is daar steeeds meer belangstellig voor. ik zou het boek heel graag ontvangen

Afra
Door

Afra

op 06 Feb 2015

Als borstkankerpatiënte, zou ik dit boek graag lezen! Ik probeer al gezonder te leven. Maar daarnaast sta ik altijd open voor waardevolle ideeën. Helaas is afgelopen week gebleken dat mijn hormoontherapie-medicatie niet meer effectief is. Ik ga een ander medicijn proberen. Het zijn dus spannende tijden. Misschien staan er voor mij goede tips in dit boek?!

Els
Door

Els

op 05 Feb 2015

Henk Fransen volg ik nu een tijdje en hij heeft echt verstand van zaken om het maar zo te benoemen, een pionier waarvan ik hoop dat hij nog meer bekendheid gaat krijgen waardoor kankerpatiënten meer kansen kunnen gaan benutten. Ook de uitzending bij Eenvandaag met de directeur van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis was erg inspirerend. Het Handboek Kanker zou ik dolgraag willen hebben want het is een musthave voor ons allemaal.

Nienke
Door

Nienke

op 05 Feb 2015

Dit is zeker een boek dat ik wel wil lezen..mijn moeder heeft borstkanker gehad, en gelukkig is alles goed en was het geen agressieve vorm. Ikzelf ben gestopt met de pil 4 maanden terug en sindsdien enkel pijnlijke cystes die ontstaan in mijn borsten. Het maakt me wel alert, want ik weet dat er een risico in kan zitten.

José Janssen
Door

José Janssen

op 02 Feb 2015

Er zouden meer mensen moeten zijn zoals hij, zodat er veel meer mensen genezen door een combinatie van regulier en alternatief. Belachelijk gewoon dat er bij de reguliere geneeskunde geen ruimte hiervoor is. Mijn arts noemde zelfs de acupunctuur "kwakzalvers"! Te gek voor woorden, terwijl de chinese geneeskunst al veel langer bestaat dan onze reguliere geneeskunde!

Janet
Door

Janet

op 02 Feb 2015

Goedemorgen, Ook ik ben heel benieuwd naar dit boek. De combinatie regulier en ' alternatief' spreekt me heel erg aan. Volgende week ga ik naar een lezing van hem, ook omdat hij de Mir methode omarmt en schaf het boek zeker aan. Ik zou het ook voor mijn nichtje willen hebben omdat ze net gehoord heeft dat ze baarmoederhalskanker heeft en ze reallife in het doolhof is beland. Ik denk dat dit haar kan ondersteunen. Groetjes, Janet

Reactie plaatsen