Slik je dat? | Joanna Blythman

"Je bent wat je eet. Als je niet weet wat je eet, hoe weet je dan wie je bent?"  Als je dit boek hebt gelezen dan realiseer je je dat je niet goed meer kunt weten wat je eet. De voedingsindustrie is een industrie die tegen zo laag mogelijk kosten zoveel mogelijk productie wilt leveren. Hiervoor gebruiken ze allerlei stoffen die niets met voeding te maken hebben maar ervoor zorgen dat het lang bewaard kan blijven; kleur en geur behoudt en ook nog smaakvol is. Smaakvol voor afgestompte smaakpapillen dan.Ik dacht dat ik aardig wist wat er in voedingsfabrieken gebeurde (ik heb er verschillende van binnen gezien) maar dit boek heeft mijn ogen verder geopend. De voedingsindustrie gebruikt stoffen die afkomstig zijn van bedrijven die ook leveren aan de cosmetica-industie, dierindustrie, schoonmaaksector, verfindustrie, bouwsector enz.  Hierdoor kunnen ze paneermeel maken waar geen brood aan te pas komt, gnocchi zonder aardappels en aarbeienvla zonder aardbeien.De EU heeft meer dan 2300 additieven toegelaten, maakt geen onderscheid tussen synthetische of natuurlijke kleurstoffen en laat toe dat hulpstoffen niet op het etiket hoeven te staan. Letten op E-nummers is achterhaald want de voedingsindustrie weet dat we steeds kritischer worden. Daarom worden E-nummers vervangen door onschuldig klinkende namen als gistextract, fructose, rijstmeel of organisch gegiste rietsuiker.De auteur is een bekroonde onderzoeksjournaliste die al meerdere boeken heeft geschreven over de werking van de voedingsindustrie. Dit boek is nu in het Nederlands te koop. Als je meer wilt weten over waar je voedsel vandaan komt en je gezondheid je lief is dan is dit boek een verplicht nummer om te lezen.

Wil je Slik je dat? lezen?

Je kunt dit boek bestellen bij Juglen Zwaan van Ahealthylife.  Klik daarvoor hier. Bestel je liever bij bol.com klik dan hier. 

Heb je Slik je dat? al gelezen?

Laat dat hieronder je reactie achter. Dat is altijd fijn voor anderen om te lezen.
Ingrid
Door

Ingrid

op 06 Aug 2018

Het boek afgelopen week gelezen. Mooi om te zien hoe Joanna alles kan onderbouwen en hoe vreselijk dat het er zo aan toe gaat in de voedingsindustrie. Ik had het fijn gevonden als het boek nog een hoofdstuk had met alternatieven. Gezonde artikelen uit de supermarkt (als die er tenminste zijn).

Monique van den Doel
Door

Monique van den Doel

op 10 Mar 2016

jaja het is bar en boos. De allerlaatste pizza bodem die ik kocht had gewoon een kartonsmaak. Wist je dat er in vruchtenjoghurt houtsnippers zitten met een smaakje... en dan de sausen met "vlees" brrr de rillingen lopen over je rug als je die fabrieken van binnen ziet... zoveel mogelijk zelf maken en onderling ruilen of van elkaar kopen!

tovaha
Door

tovaha

op 26 Feb 2016

ik vind de hoofdstukken over verpakking en versigheid nog het meest ontluisterend, de rest was me al min-of-meer (maar toch wel eerder min) bekend of vermoedde ik al , maar die verpakkingstoestanden, nooit gedacht dat het zoooooo ver ging....

Jessica Boekhorst
Door

Jessica Boekhorst

op 23 Oct 2015

Pleased to meet you Marjolein! en fantastisch dat je zoveel uit het angelsaksische veld samenvat in onze eigen taal. Er is een grote honger naar deze informatie, maar ik hoor vaak de zucht "was het maar in het nederlands.." Super bedankt, ik weet nu een verwijzing naar een hele mooie website. Oh ja, wat een ellende allemaal met die toxines. Mijn referentieboekje is ~Wat Zit Er In Uw Eten van Corinne Couget~en voor mij de beste op research gestoelde info komt van Sayer Ji: Greenmedinfo.com en de genereuze Health Summits van de laatste paar jaren. So empowering. Als we willen hebben we de keuze wat we met ons geld doen en waaraan we het besteden en waar: de markt, de boer, de kleine zelfstandige of Appie, toch? SHOPPED, the shocking power of Britain`s supermarkets by Joanna Blythman heb ik net uit. Je moet wel even doorzetten maar fascinerend al die lijntjes van economisch verstrengelde belangen en grote egos. PS. Ga je dit boek ook voor ons samenvatten??? (joke) A big cyber hug van a just retired teacher of English

Reactie plaatsen