Het kokosoliewonder | Bruce Fife

kokosolieIk ben een grote fan van kokosolie zoals je misschien al weet. Zowel in de keuken als in mijn bad- en slaapkamer. Het is dan ook altijd fijn om boeken tegen te komen die bevestigen dat het niet alleen lekker maar ook nog gezond voor je is. Dit is zo'n boek.Kokosolie werd sinds de jaren 50 van de vorige eeuw beschouwd als een van de meest heilzaamste olies in de keuken. Dit veranderde toen in de 80er jaren de American Soybean Association een lobby begon tégen tropische olie waaronder kokosolie ten gunste van sojaolie. Dankzij financiële slagkracht van deze enorme tak van industrie werd kokosolie in de ban gedaan en gingen grote concerns zoals McDonalds sojaolie gebruiken. Dit is nu, achteraf gezien, een keuze geweest met dramatische consequenties voor onze gezondheid.Langzamerhand komen er gelukkig tegengeluiden en worden de positieve eigenschappen van kokosolie weer opnieuw onder de aandacht gebracht. Bruce Fife is al jaren onvermoeid bezig om het publiek hierop te wijzen. Hij legt in dit boek uit waarom het verzadigd vet van kokosolie een ander type verzadigd vet is dan dat van dierlijke vetten, waarom het zo gezond voor ons is, waarom we er niet dik van worden maar juist van kunnen afvallen en hoe je er een prachtige huid en haren van kunt krijgen. Het boek besluit met een aantal smakelijke recepten zodat je kan zien hoe je kokosolie in je keuken kunt gebruiken.Wil je méér weten over de gezonde eigenschappen van kokosolie, dan is dit boek zeker een aanrader!

Wil je Het kokosoliewonder lezen?

Je kunt dit boek via Het%20kokosoliewonder" target="_blank">bol.com hier bestellen. 

Heb je dit boek al gelezen?

Laat dan hieronder je reactie achter wat je er van vond. Dat is altijd fijn voor anderen om te lezen.
dejong
Door

dejong

op 06 Aug 2015

lees ajb ook de andere sites, die juist waarschuwen..Bruce Fife is erg rijk geworden als kwakzalver wordt gezegd en ik ga nu twijfelen aan kokosverhalen.. Wiki heeft zijn verhalen zelfs verwijderd.Het schijnt ook een marketingverhaal te zijn en Unilever gebruikt kokosolie alleen voor zeep... zie Google...

Marjolein Dubbers
Door

Marjolein Dubbers

op 25 Aug 2015

Extra vierge kokosolie is een prima product dat je rustig kunt gebruiken. Bruce Fife heeft inderdaad ook andere boeken geschreven en schrijft allerlei helende effecten toe aan kokosolie. Daar heb ik zo mijn twijfels over. Maar je kunt het rustig eten of smeren maar verwacht er geen wonderen van!

Anna
Door

Anna

op 30 Aug 2014

Goedemorgen! Wat een bijzondere en informatieve site is dit ,dit gun je toch iedere vrouw! Ik heb een pot kokosolie gekocht en heb er 2 x iets in gebakken; nu nog uitvinden wat ik er nog meer mee kan doen,ik ben nieuwsgierig!

Monique Peters
Door

Monique Peters

op 26 Aug 2014

Ik gebruik het al ongeveer een jaar, in de keuken. Maar deze zomer ben ik ook begonnen het op m'n huid en voor m'n haar te gebruiken, dat is super prettig. En het ziet er ook allemaal heel verzorgd uit! Verder ben ik tot de ontdekking gekomen dat mijn psoriasis versicollor er heel goed op reageert, het was na een week smeren al bijna weg. Nu ben ik ook bezig m'n kalknagels aan m'n tenen te behandelen, het lijkt ook de goede kant op te gaan! Ik zou graag het boek winnen om nog meer toepassingen te leren kennen!

Marjolein Dubbers
Door

Marjolein Dubbers

op 26 Aug 2014

Geweldig om te horen Monique! Fijn dat je er zoveel baat bij hebt!

carine
Door

carine

op 22 Aug 2014

ik ben deze week ook begonnen met het gebruiken van kokosolie. Ik heb zelf een te traag werkende schildklier en ben daarom benieuwd naar de effecten op deze klier. Mijn dochter heeft last van acne. ook daar ben ik benieuwd naar de werking van kokosolie misschien zels als ze het op haar gezicht aanbrengt?

Marjolein Dubbers
Door

Marjolein Dubbers

op 23 Aug 2014

Probeer het uit!

Tjitske
Door

Tjitske

op 22 Aug 2014

Ik gebruik hier kokosolie op brood. Het helpt dan ook een meer verzadigd gevoel te krijgen, bij de bloedsuikerregulering dus. En ik gebruik het om pannenkoeken mee te bakken (en inclusief havermout of boekweit, nou dan zitten de kids na 1 of 1,5 pannenkoek propvol ;-))

Gerdy Dekkers
Door

Gerdy Dekkers

op 21 Aug 2014

Nog onbekend met het gebruik van kokosolie. Met het te winnen boek kan ik me er gaandeweg in verdiepen en het 'kokoswonder' aan den lijve ervaren!

natalie
Door

natalie

op 19 Aug 2014

het was in de vakantie in het regenachtige Frankrijk dat ik een tip kreeg van mijn schoonzus over jullie site. Ik had er echt zin in om artikelen te lezen. Nu ik thuis ben, kon ik eens lekker lezen. Ken je dat.....Om je heen nog zoveel huishoudelijke taken te doen. Maar even tussendoor lezen. Nou ik vergat de tijd en schrok toen ik opkeek naar de klok. kortom zeer leuke site. en over kokosolie, Ik heb pas ook gelezen dat je het in je haar kunt smeren voor glans??? Heb het nog niet geprobeerd, ben benieuwd waar je het nog meer voor zou kunnen gebruiken. Ik kom gauw weer eens verder lezen. groetjes............en bedankt.

Carina
Door

Carina

op 12 Aug 2014

Kokos olie - je denkt eerst aan tropische oorden en daar aan gekoppeld leuke vakantie bestemmingen, maar niet onmiddellijk aan al het goede dat deze vrucht voor je kan doen. Heb er al regelmatig over gelezen en dit zijn steeds tips om het meer te gebruiken in de keuken, maar het fijne weet ik er niet van. En dat zou het boek kunnen toelichten, wat zijn al die pro's en hoe snel kunnen we meer van dit goede toepassen in ons dagelijks leven. Zeer geinteresseerd ... om in detail meer te weten en hoe best toe te passen. Je leest veel, maar dit zijn altijd stukken en beetjes ... een volledige/duidelijke uiteenzetting is dan welkom. Zet 'm op mijn wishlist.

ingrid
Door

ingrid

op 06 Aug 2014

Ook ik heb een chronisch hypercholesteromie beeld... en heb alles geprobeerd om op een natuurlijke manier dit te verlagen. Mijn vervangende Indische cardioloog ontraadde mij het gebruik van kokosolie vanwege het veelvuldig gebruik hiervan in zijn land en dus ook de sterk verhoogde cholesterolwaardes. graag reactie hierop... groet, Ingrid

Susanne
Door

Susanne

op 05 Aug 2014

Heel geleidelijk dringt de kokosolie zich steeds verder m'n leven binnen. Het begon praktisch al vet in de pan. Vervolgens als ingrediënt met rauwe cacao en kokos als snack. De laatste laatste stap was als basis van mijn tandpasta met zuiveringszout, keltisch zeezout, japanse munt en tee trea als tandpasta. Mmmmm allemaal lekker. Dus kom maar op met meer info ;-)

wilna
Door

wilna

op 04 Aug 2014

ik heb een zoon met noten / pinda allergie. Kan ik dit dan wel in de keuken gebruiken of beter van niet? Hij belandt in het ziekenhuis met oedeem op de luchtwegen (stikken dus) als het niet kan, voorzichtig dus

Marjolein Dubbers
Door

Marjolein Dubbers

op 05 Aug 2014

Beste Wilna, Noten en pinda's zijn volgens mij iets heel anders als kokos. Dus volgens mij kan het geen kwaad. Ik zou het heel voorzichtig proberen.

Mimi Leussink
Door

Mimi Leussink

op 04 Aug 2014

Ik gebruik de kokosolie nu ook een maand. Maar hoe erg is het dat de olie vloeibaar wordt en hoe lang blijft het houdbaar???

Frida Egges
Door

Frida Egges

op 04 Aug 2014

Prachtig boek, en ja ik gebruik al meerdere jaren kokosolie overal voor en vind het een geweldig product en zeker de moeite waard om het uit te proberen. Ben heel voorzichtig begonnen en het is nu niet meer weg te denken uit de keuken en badkamer. Het boek is zeker een aanrader het helpt je goed op weg om kennis te maken met kokosolie en te experimenteren (spelen). Veel plezier.

Jelske Talstra
Door

Jelske Talstra

op 04 Aug 2014

Ik gebruik al anderhalf jaar kokosolie om te bakken. Ik vind het heerlijk. Ook lekker in een smoothie. Ik gebruik wel pure biologische olie. Je hebt ook geurloos maar die is bewerkt en dan heb je er minder aan. Ik ben het ook als bodyolie gaan gebruiken en gebruik het ook als ik in de zon kom. Vooral in de zomer is hwt fijn om te gebruiken en verzacht en herstelt de licht verbrandde huid. Gebruik het dagelijks en is heel fijn. Je geurt natuurlijk niet zo lekker als bij een andere bodylotion maar dat is dan maar zo. Beter een natuurlijk product op mijn huid dan een lotion die me lijf vol met afval/ of gifstoffen stopt. Ook poets ik er sinds ruim een half jaar mijn tanden met kokosolie en voorkomt het caries. Nadeel is wel dat er meer aanslag op je tanden achter blijft zitten en niet zoals wordt gezegd je er witte tanden van krijgt. Tenminste ik nog niet, Kortom ik ben er dus erg tevreden over.

anja groenenboom
Door

anja groenenboom

op 03 Aug 2014

Ben wel een klein beetje bekend met kokosolie, maar nog niet zoveel. Ik bak er soms mee. Maar naar het schijnt kun er een heleboel mee doen. Zou gaarne hier meer over willen weten.

Reactie plaatsen