Waarom beter geen gluten en geen zuivel?

De Groningse professor Frits Muskiet  legt in deze video uit waarom veel mensen intolerant of zelfs allergisch zijn voor gluten en zuivel. We zijn hier als jagers-verzamelaars niet opgebouwd. Frits Muskiet heeft onderzoek gedaan in Afrika bij stammen die nog het oerdieet eten. Zij bleken zeer gezond te zijn op een menu van voornamelijk voedsel, fruit en groentes. Het eten van veel dierlijke vetten blijkt geen probleem voor de gezondheid. Als je tenminste niet teveel koolhydraten eet uit granen zoals wij doen.

En melk?

Ook ontmantelt hij de mythe dat melk goed zou zijn voor je botten. Dan zouden we als land waar heel veel melk wordt gedronken onderaan de lijst moeten staan van landen waar botontkalking heerst. We staan daarentegen juist in de top 5. Het verhaal van onze zuivelindustrie dat melk goed voor je botten is klopt dus niet.
Erns koolhof
Door

Erns koolhof

op 01 Apr 2015

Sinds 2013 ziek geworden, ontstekingen, buikpijn tot bijna voll. Voedselintolerantie. Op advies natuurarts in dit jaar gestopt met melk gluten en suiker. Merk nu al het verschil minder ontstekingen, minder buiklijn . Gren diarree meer. Dit is mijn nieuwe leven en daar ben ik blij mee

Pien
Door

Pien

op 26 Jun 2014

Na het lezen van Broodbuik en mijn eigen ervaring kan ik me vinden in het glutenverhaal. Ik heb ook getest of zuivel effect heeft bij me, en dat was niet zo. Hangt er denk ik ook vanaf wat je eet. De pakken vanillevla en houdbare melk of rauwe melk en Griekse yoghurt en roomboter...

Myra Eeken-Hermans
Door

Myra Eeken-Hermans

op 26 Jun 2014

Hoe zouden de supermarkten eruit zien zonder schappen vol zuivel en brood? Welke producten zijn nog over als je granen en zuivel uit je eetpatroon schrapt? Ik denk dat slagers en groenteboeren feest vieren! Ik deel deze video ook weer, want het moet bij veel meer vrouwen (en mannen natuurlijk ook) tussen de oren komen: terug naar het Oerdieet! Weg met bewerkte soepjes, sausjes en snel klaar. Gewoon weer (biologische) groentes kopen en zelf snijden. Heerlijk met grasgevoerd (Schotse Hooglander)rundvlees!

Annemieke
Door

Annemieke

op 17 Apr 2014

Lees het oerdieet van Remko Kuiper en alle puzzelstukjes vallen op hun plaats! Sinds een week of 6 eet ik suikervrij en probeer het oerdieet zo goed mogelijk toe te passen en voel me stukken beter.

Reactie plaatsen