Page content

MS genezen door middel van voeding | Dr Terry Wahls

Veel artsen zeggen dat het niet mogelijk is om te genezen van MS. Het is een degeneratieve ziekte en er zijn geen medicijnen voor. Ze hebben ongelijk.

Dr Terry Wahls kreeg in 2000 zelf MS en bezocht de beste artsen en kreeg de nieuwste medicijnen. Toch belandde ze in een rolstoel en was bang dat ze bedlegerig zou worden. In 2007 kon ze niet eens meer zitten in een stoel. Ze dook in alle literatuur en onderzoek die ze kon vinden en begon supplementen te nemen om haar hersencellen te ondersteunen. Dankzij internet kwam ze er ook achter welke voeding voor haar het beste zou zijn. Ze ontwierp voor zichzelf een voedingsplan. Drie maanden later kon ze weer lopen met 1 stok en een half jaar later stapte ze op de fiets.

Luister naar dit inspirerende verhaal van een wanhopige arts die bleef zoeken naar een oplossing omdat ze zelf het slachtoffer was! Ze vond het beste medicijn: natuurlijk voeding!

 

 

 

 

 

 

Comment Section

27 reacties op “MS genezen door middel van voeding | Dr Terry Wahls


Door helene op 8 juli 2014

hoi

hanne hoe is het ?
laat iets van je horen aub

groetjes helene


Door Viviane op 11 februari 2016

Hoe begin ik met het Wahls dieet, heb reeds 16 jaar MS, kan nog stappen en zou graag aan het dieet beginnen maar is verwarend 9 cups of vedgetables …..


Door Mathieu op 6 juni 2014

Hoi,

Een tip voor Ms patiënten: kijk eens naar overcomingmultiplesclerosis.org. Dat is een website van een professor in de medicijnen die zelf Ms kreeg. Hij heeft een dieet en behandelplan opgesteld op basis van wetenschappelijk onderzoek waar uitstekende resultaten mee zijn behaald. Het is geen alternatieve geneeswijze maar een onderbouwde behandeling. Op scholarship.google.nl kun je de wetenschappelijke papers vinden die de behandeling onderbouwen ( zoek bv op “multiple sclerosis lipids”). Er is hoop!

Succes, mathieu


Door helene op 30 april 2014

waar zou ik de blauwe aardappel kunnen vinden waar zei over spreekt ??

ik doe haar dieet maar vermager wel .

dank u


Door muriel op 26 februari 2014

Ik heb zelf al 16 jaar ms na grillige eerste jaren ben ik 10 jaar stabiel geweest nadat ik helemaal stopte met het eten van suikers en dus ook alles waar suiker in verwerkt is. Daarbij was ik heel matig met alle snelle koolhydraten en at geen brood meer.
Sinds twee jaar ga ik helaas toch weer achteruit en ben ik nu twee maanden geleden begonnen met paleo vlgns dr wahls. Het is even wennen en zoeken maar het is heel goed te doen. Resultaat moet ik afwachten maar om te beginnen voelt het super goed zelf iets te doen aan deze laten we eerlijk zijn rot ziekte. Ik raad iedereen aan om eens te beginnen met het stoppen met suiker. ik garandeer je dat je na twee weken veel meer energie krijgt en dat is heel wat waard toch?


Door rita op 15 maart 2014

Ik heb MS gekregen op mij 50ste jaar.
Eerst had ik tintelingen in mijn voeten en handen, daarna zware benen.
Nu ben ik 55 jaar en ik kan moeilijk stappen door de stramme spieren in mijn benen. Ook kan ik niet meer fietsen en ik ben vlug moe.
Graag zou ik het Paleo – dieet volgen maar hoe kan ik dat vinden? Wie kan mij een juist zeggen waar dit staat, op welke site en hoeveel kost het?
Dank u voor uw antwoord.


Door Wilma op 5 november 2013

Reguliere artsen krijgen in hun jarenlange opleiding maar 4 uur over voeding. Ze hebben gewoon de wetenschap niet. Het is ze niet kwalijk te nemen maar ze denken toch ook aan hun eigen inkomsten. Vlak aan de andere kant de effecten van orthomoleculaire geneeskunde en orthomoleculaire voeding en het gebruik van supplementen niet uit! Kies je voor gebruik van supplementen, neem ze dan van een 100% natuurlijke kwaliteit! Als het over voeding gaat: zoveel mogelijk biologisch en alle ‘geproduceerde’ voedsel laten staan. Ook alle toevoegingen en gifstoffen mijden.


Door Sandro op 19 oktober 2013

Ik heb M.S. weg gekregen met de Zapper en Colloïdaal Goud , ik heb nog steeds een gevoelloze plek op mijn rechter been net boven mijn knie , maar die gaat binnenkort ook weg met behulp van de Booster waarmee ik ( gratis nog wel ) behandeld ga worden , ik heb al een behandeling met de Booster mogen ervaren op de Frontier gezondheidsdag en in een deel van die gevoelloze plek zijn de zenuwen hersteld en daardoor is die gevoelloze plek een derde kleiner geworden , zie : http://www.stringenergy.com/nl/lichamelijke-verzorging
Op je gezondheid mensen !


Door Astrid Davidzon op 18 oktober 2013

Reactie op Miranda’s stelling: “Als dit werkelijk zou helpen zouden onze neurologen het natuurlijk zeggen.” Dat is niet mijn algemene ervaring. Als iets onverwacht en op een andere manier blijkt te werken, is mijn ervaring dat het door specialisten of wat ik maar noem reguliere behandelaren met een beperkte kijk op de zaak eerder belachelijk gemaakt wordt of wordt afgedaan als toeval. In het beste geval is men nog wel blij voor je. Maar vaker wordt er enigszins meesmuilend gekeken.

Gelukkig zijn er ook uitzonderingen. Zo was het de kinderarts die ons na een lang traject van zoeken en niet vinden wees op hypnose als middel om buikklachten van onze zoon aan te pakken. En dat had in tegenstelling tot alle andere opties die we hadden doorlopen, onmiddellijk effect.


Door Hanneke op 17 oktober 2013

Heleen als je googled op Paleo dan kom je heel veel recepten tegen. Er is ook een blog met de richtlijnen van Terry Wahls vertaald naar t Nederlands. Ik zal m even opzoeken voor je. Mij heeft t fantastisch geholpen!Door Hanneke op 18 oktober 2013

Groene smoothies, zelfgemaakte soepen, goed gevulde salades, diverse soorten groente met vlees of vis, omelet met groenten. Het is even zoeken in het begin. Maar er is heel veel mogelijk. Je moet het idee loslaten dat je brood moet eten bij ontbijt en lunch. Je kan zelfs ’s ochtends warm eten, het is maar net wat je lekker vind.


Door Patsy op 27 april 2014

He Hanneke, ik heb al 30 jaar Progressie MS en heb over Terry WALSH al veel gelezen. Mijn neuroloog gelooft dat voedl ing een balangrijke rol speelt bij de ziekte MS. enkel vind ik niet de juiste voedingsmethode of plan wat je dagelijks moet eten. Kan jij mij daar misschien bij helpen om enkele tips te geven hoeveel per dag ik juist en wat ik moet gebruiken. Lat je mij iets horen via mail (voetje.gezond@telenet.be)

Lieve groetjes, Patsy


Door helene op 9 mei 2014

hallo, wat kan ik doen ik eet geen aardappel meer maar wel heel veel groenten !!maar vermager erg help


Door Barbara Koopmans op 8 april 2015

Hallo Hanneke,

Ik lees net een reactie door jou geschreven, en die is van 2013.
Je beschrijft hoe goed het met je gaat sinds je het Terry Wahls dieet volgt. Mijn vraag is of het, nu twee jaar later, nog steeds goed met je gaat??
Bij voorbaat dank voor je reactie,
gr. Barbara


Door Hanneke op 17 oktober 2013

Ik moet je ‘teleurstellen’ Miranda.Sinds 10 mnd eet ik volgens de Paleo principes en op af en toe nog gevoelloze tenen na, zijn al mijn MS klachten verdwenen als sneeuw voor de zon. Mijn laatste MRI liet ook voor t eerst in 5 jaar geen achteruitgang zien. De MS verpleegkundige ging zich er in verdiepen, de neuroloog vond t leuk voor me maar ging er niet op in. Volgens de MS vpk ‘geloven neurologen niet in vitamines en zo’…


Door Tessa op 17 oktober 2013

Nee logisch, als ze daarin geloven lopen ze alle centen mis…….. Genezing bevindt zich in ons zelf en in onze natuur! Ik ben er van overtuigd dat met de juiste vitamines etc (die we dus tekort komen in ons lichaam) we prima kunnen genezen! Zelf heb ik al 6-8 jaar CVS en ga sinds een paar maanden naar een arts die mij oa vitamines en orthomoleculaire middelen voorschrijft: er lijkt eindelijk een verbetering op te treden nu na een half jaar!!!


Door Miranda op 17 oktober 2013

Dan kunnen de neurologen en de MS verpleegkundigen wel een andere baan gaan zoeken. Als dit werkelijk zou helpen zouden onze neurologen het natuurlijk zeggen. Die zijn doktergeworden om ons beter te maken. Vangende voeding is nog nooit iemand minder geworden! Gezond en gevarieerd eten is sowieso belangrijk. Maar MS is echt niet te genezen met voeding


Door ms-je op 1 februari 2014

@miranda…als je een beetje onderzoek doet naar dokter Terry Wahls Miranda en dan heb ik hebt over de Amerikaanse site zal je er achter komen dat juist heel veel Amerikaanse neurologen en doktoren haar dieet adviseren. Aangezien ik nu bijna 10 neurologen achter de rug heb en allemaal zeggen ze wat anders en soms het idee dat ze dingen uit onmacht maar verzinnen. Kan een dieet die toch al heel veel mensen met ms bewezen heeft geholpen toch geen kwaad om te helpen!!!! Dit jaar maart komt haar nieuwe boek uit dus ik adviseer je daar eens in te verdiepen. En wat betreft dat alle neurologen/ms verpleegkundigen zouden kunnen inpakken…heb je hier je eigen vraag al beantwoord! En ms is niet de enige neurologische ziekte dus beetje overdrijven is ook een vak. Dus hoop dat jou Engels goed genoeg is om meer onderzoek te doen voordat je zo negatief over dingen schrijft. Als je niet meer kan lopen op je 34ste probeer je alles en als je door het dieet na 4 maanden weer kan lopen Let je niet op wat neurologen of ms verpleegkundigen zeggen maar op de resultaten 🙂


Door Gaby op 15 januari 2015

Ik heb haar boek gisteren ontvangen!!
Ik ga heel erg m’n best doen het te volgen!
En wat is er nou verkeerd om echt eten te eten!!?


Door caroline op 25 maart 2015

prima. ik wens je kracht en succes


Door Els Verheul op 31 maart 2015

iK HEB OOK BOEK ONTVANGEN, EN DOORGEWORSTELD WANT MIJN ENGELS IS NIET ALTIJD EVENGOED, GAAT HET ZEKER PROBEREN.
zAL FIJN VINDEN ALS ER MEER RECEPTEN ZIJN KAN IK OOK PALEO ERBIJ PAKKEN ? WAT VINDEN JULLIE


Door Enrico op 13 maart 2014

Als je met zulks overtuiging bent,
zal niet veel anders ook ooit wat
van verwachting volbrengen.


Door dries nuyttens op 4 december 2014

Fantastisch om de positieve verhalen te lezen. Laat jezelf niets wijsmaken, maar neem het heft over je gezondheid terug zelf in handen. Onlangs leerde ik dat de oorsprong van elke auto-immuunziekte zich situeert in de darmen. Zorg dus dat je opnieuw gezonde darmen krijgt: darmreinigingskuur (Mayr-kuur of andere) is een goeie start, bouw je darmflora opnieuw op (probiotica en prebiotica) en onderhoud ze door natuurlijke voeding tot je te nemen (geraffineerde suiker is uit den boze, aspartaam en andere synthetische zoetstoffen vermijden als de pest, want worden als medeoorzaak aanzien van het verergeren of tot uiting komen van MS) . Vit. D3 speelt ook een belangrijke rol bij MS en een gezonde darm, want eigenlijk is het een PROHORMOON dat heel belangrijk is bij tal van biochemische processen in je lichaam. Onontbeerlijk als voedingssupplement (druppelflesjes v. Nutrisan of Mannavita hebben hoge kwaliteit). Zorg voor een bloedwaarde van minimum 75 nmol/l of 30 ng/ml. Laat maar testen door je arts, ik ben er zeker van dat iedereen eronder zit : )
2000IU vit D3 per dag is een goede onderhoudsdosis, maar bij MS wordt soms 4000 IU-8000IU/ dag aangeraden. Die hoge dosissen echter enkel onder medische begeleiding!!!!)

@Matthieu: ik ben wel geïnteresseerd in de website scholarship.google.nl, maar deze link werkt blijkbaar niet meer. Mocht je toch een werkende link vinden, stuur je die dan ff door?


Door bjorn op 30 augustus 2015

hoi dries

had toch graag wat meer geweten hoor !! kunt u me wat tips geven aub ?

dank u


Door caroline op 25 maart 2015

artsen hebben in de regel geen verstand van voeding, of ze willen er niet aan.
Wat heb je te verliezen om het te proberen, btw?
je reactie is erg kort doir de bocht

Plaats een reactie


*


Interessante topics voor Energieke Vrouwen