Wel of niet vaccineren? Dit is wat ik ervan vind.

Afgelopen week ging in ons land de corona-vaccinatie van start. Nog nooit ontving ik zoveel emails met dezelfde vraag: “Marjolein, wat vind jij ervan en laat jij je vaccineren?”.  Het antwoord dat ik stuurde naar alle lezeressen van mijn nieuwsbrief heb ik hieronder geplaatst.

Wat ik hiermee vooral wil doen is je angst voor het virus wat wegnemen. Zodat je voor jezelf een goed overwogen besluit kunt nemen.

Dit artikel krijgt regelmatig een update met nieuwe informatie.  Je vindt deze onderaan dit artikel.

Marjolein, wat doe jij? Wel of niet vaccineren?

Ik wist dat deze vraag zou komen en ik heb nagedacht over wat ik jullie hierop zou antwoorden. Een simpel “ja” of “nee” volstaat hier niet, hier hoort een verhaal bij waar ik mijn beslissing op baseer. Dit wordt daarom een hele lange nieuwsbrief waarin ik je mee wil nemen in mijn gedachtengang hierover die zich het afgelopen jaar heeft gevormd.

Oké, daar gaan we.

Nieuwsgierigheid is een gezonde eigenschap

Ik ben iemand die van nature veel vragen stelt en dingen wil snappen. “Nieuwsgierigheid is een gezonde eigenschap als het gaat om je eigen gezondheid” is een favoriete uitspraak van me. Dus ja, ik ben nieuwsgierig want ik wil dingen begrijpen.

Net als iedereen begreep ik de paniek in maart en de lockdown die we toen opgelegd kregen. Niemand wist precies waar we mee te doen hadden en er waren zeer veel vraagtekens. Veiligheid van iedereen voorop. Heel logisch.

Maar naarmate het jaar vorderde kreeg ik een onbehaaglijk gevoel. Zo’n ‘hier klopt iets niet’-gevoel. Ken je dat? Als kind voelde ik altijd al perfect aan of iemand de waarheid sprak. Langzaam bekroop me zo’n ‘hier is iets niet pluis’-gevoel. Ik heb daar in oktober al een uitgebreid artikel over geschreven. Inmiddels zijn we drie maanden verder.

Mijn ‘niet pluis’-gevoel is er nog steeds.

Waar komt mijn ‘onbehaaglijke’ gevoel vandaan?

Ik volg graag wetenschappelijk bronnen en internationale websites dus ook op het gebied van corona. Deze hebben ervoor gezorgd dat ik steeds vaker mijn wenkbrauwen optrok en dacht: ‘Hé? Wat?’

Ik kreeg hierdoor steeds meer vraagtekens bij het wereldwijde coronabeleid. Laat me met je delen welke vragen ik me zoal gesteld heb. (Maar doe vooral ook je eigen onderzoek).

RIVM plus wetenschappelijk onderzoek zegt: mondkapjes bieden nauwelijks bescherming en bevorderen juist bacteriële infecties.

Heb jij ook zo’n hekel aan die mondkapjes? Wist je dat het RIVM vorige maand nog heeft herhaald dat niet-medische mondkapjes waarschijnlijk maar beperkt helpen bij het voorkomen van besmetting van anderen? En dat niet met zekerheid gezegd kan worden of niet-medische mondkapjes wel of geen meerwaarde hebben? Klik hier en je kunt het op hun site zelf nalezen.

Maar er is meer. In november kwam een groot onderzoek naar buiten waaruit bleek dat het virus niet of nauwelijks wordt tegengehouden door medische mondmaskers.

Dit betekent dat de niet-medische mondkapjes, die we bijna allemaal dragen, nog veel minder effectief beschermen.

Dr. Ir. Carla Peeters werkte als immunoloog aan vaccins voor de preventie van infectieziekten. Ze legt in dit interview uit dat mondkapjes niet alleen niet werken maar bovendien niet zonder risico zijn voor onze gezondheid. Bacteriële en virale infecties en schimmels kunnen hierdoor juist toenemen tot wel 72%.

Hoofd RIVM zegt dat stoppen met verplichte mondkapjes prima zou zijn

Begin december legde Jaap van Dissel, hoofd RIVM, aan kritisch kamerlid Wybren van Haga nog uit dat hij het prima zou vinden als de politiek het besluit van verplichte mondkapjes weer terug zou draaien op basis van deze nieuwe inzichten. Hè? Wat? Dit is niet gebeurd zoals je weet.

Toen ik vervolgens las dat Hugo de Jonge heeft gezegd dat mensen zich nou eenmaal veiliger voelen met een mondkapje op, was voor mij de maat vol. Ik voelde me betutteld! Ik bepaal zelf wel waarmee ik me veilig voel.

Vanaf dat moment draag ik geen mondkapje meer.

Ik zeg niet dat jij dit moet doen. Ik vertel je alleen wat ik doe.


Waarom horen we niets meer over groepsimmuniteit?

Arts, epidemioloog en hoogleraar Menno Jan Bouma vertelt  in dit goede artikel hoe het coronavirus precies werkt. Als we besmet worden houdt ons immuunsysteem dit virus veelal in onze neus-, mond- en keelholte al tegen. Dit betekent dat ons lichaam antistoffen kan opbouwen waardoor het dit virus een volgende keer herkent en ons nog sneller en beter kan beschermen. Dit noemen we immuniteit en dit is gunstig voor ons.

Als grote groepen mensen immuniteit hebben opgebouwd noemen we dit groepsimmuniteit. Dan zijn vaccinaties niet nodig.

Dr. Bouma legt in dit artikel ook uit waarom handen wassen, desinfecteren, afstand houden en niet knuffelen bij een virus als corona niet effectief zijn omdat het een zogenaamde ‘vlieger’ is. Dat was weer zo’n Hè? Wat? momentje. Waarom dan die 1,5 meter afstand?

De beste bescherming tegen dit coronavirus is een goed werkend immuunsysteem zegt Dr. Bouma.

Waarom komt de overheid niet met adviezen en maatregelen om ons immuunsysteem gezond te houden? Waarom maken ze groenten en fruit niet goedkoper? Stimuleren ze beweging en sporten? Waarom zoveel maatregelen die juist angst aanwakkeren en eigenlijk ongezond voor ons zijn?

Ik begon meer vraagtekens te krijgen en steeds vaker mijn wenkbrauwen op te trekken.

Waarom worden we nu zo bang gemaakt met aantal besmettingen?

Weet je wat ik ook niet snap? In maart en april kregen we IC opnames en sterftecijfers te zien van mensen die zouden zijn overleden aan corona. Onze zorg ging toen uit naar het verzorgend personeel en overbelasting van de IC’s. Terecht! Er werd toen ook gesproken over het belang van het opbouwen van groepsimmuniteit, weet je nog?

Nu, een half jaar later, horen we alleen maar over het hoge aantal besmettingen die zouden blijken uit de PCR-test (over die test zo nog wat meer). Moeten we niet juist blij zijn met al die ‘besmettingen’? Dit betekent juist dat steeds meer mensen in contact zijn geweest met het virus en dus antistoffen hebben aangemaakt.

Zo bouwen we groepsimmuniteit op werd er in het voorjaar nog gezegd. Dat was toen positief.

Nu moeten alle mensen met een positieve test (of mensen die samenwonen met iemand die positief is getest) twee weken in thuisquarantaine om besmetting van anderen te voorkomen. Minder opbouw van groepsimmuniteit dus. Als er voldoende groepsimmuniteit zou zijn zouden we niet gevaccineerd hoeven te worden. Dat zou dan overbodig zijn.

Zouden we allemaal ernstig ziek worden van dit virus en veel mensen eraan overlijden dan had ik het allemaal gesnapt. Maar dit blijkt niet het geval te zijn. Dit is wat me nog het meest verbaast.

Waarom draconische maatregelen voor een virus met een sterftecijfer vergelijkbaar met ernstige griep?

Ik zou het allemaal begrijpen als we te maken zouden hebben met een killervirus. Dit is echter NIET het geval. Wat de media ook schrijven: de officiële cijfers vertellen een ander verhaal.

In november werd door een groep artsen en professionals die zich niet meer kunnen vinden in de corona-aanpak van de overheid, de Stichting Artsen Covid Collectief opgericht. Dat is nogal wat vind ik, dat zo’n groep artsen de moeite neemt een stichting op te richten om de overheid een tegengeluid te laten horen.

Deze artsen vinden dat alle maatregelen meer schade dan goed doen. Dat ben ik ondertussen helemaal met ze eens.

Volgens deze artsen verloopt bij 80% van de mensen besmetting met SARSCoV-2 mild of helemaal zonder symptomen. 12% krijgt verkoudheidsklachten of griep, 1-2 % moet worden opgenomen in een ziekenhuis en 0,35% heeft IC-zorg nodig. De risicogroepen zijn duidelijk: 80-plussers en mensen met ernstig overgewicht of onderliggende aandoeningen. Deze percentage zijn allemaal vergelijkbaar met andere ‘normale’ griepvirussen.

Ook het sterftecijfer is vergelijkbaar met dat van een stevige griep

Ook het sterftecijfer is vergelijkbaar met dat van influenza. Volgens een recent rapport van de WHO ligt het sterftecijfer op 0,27%: veel lager dan werd voorspeld aan het begin van de pandemie, schrijft de WHO.

De gemiddelde leeftijd van overleden vrouwen is 83,4 en van mannen 79,6 jaar. Hierbij had 94% een of meer andere aandoeningen. Het sterftecijfer mensen onder de 70 jaar wordt geschat op 0,03 – 0,04 %.

Ik wil het lijden aan corona of het verdriet van familieleden van overleden mensen zeker niet bagatelliseren. Mijn medeleven gaat absoluut naar ze uit. Ik ken ze persoonlijk ook. Maar in het seizoen 2017-2018 stierven er zo’n 3000 méér mensen aan de griep dan in 2020 door corona. Daar hoorden we toen niets over. De griep is ook besmettelijk, dat weten we allemaal.

Iemand zei laatst voor de grap dat de kans dat jongeren overlijden omdat ze buiten een dakpan op hun hoofd krijgen, groter is dan dat ze overlijden aan corona. Waarom laat de overheid al die jongeren met een mondmasker lopen en mogen ze niet naar school of hoger onderwijs? Steeds meer jongeren bellen de zelfmoord preventielijn.

Mijn hart gaat uit naar alle jongeren in ons land! Ik voel me als iemand die ouder is en meer levenservaring heeft, verplicht om voor ze op te komen en kritische vragen te blijven stellen.

Waarom geen maatregelen om vooral de ouderen en kwetsbaren te beschermen en de jongeren weer ‘vrij’ te laten? Waarom al die strenge maatregelen voor iedereen, waarom de economie op slot, waarom al dat zaaien van angst voor dit virus? Mijn ‘niet-pluis’-gevoel werd sterker en sterker.


De PCR-test roept ook vragen op

Met behulp van de snel ontwikkelde PCR-test wordt nu bepaald of iemand corona zou hebben. Ben je positief getest dan moet je twee weken in thuisquarantaine ook al voel je je kiplekker, om te voorkomen dat je mogelijk iemand anders besmet.

Moleculair geneticus Pieter Borger heeft met andere (internationale) medici en wetenschappers aangetoond dat het PCR-testbeleid minimaal tien ontwerpfouten bevat. De test is nooit bedoeld als diagnostisch middel en leidt tot veel foutieve uitslagen. Ook de bovengenoemde artsen wijzen hierop.

RNA-deeltjes van corona of een ander griepvirus kunnen maanden in het lichaam achterblijven. Zoals hierboven gezegd merkt 80% van de mensen niet of amper dat ze een griep- of coronavirus hebben opgepikt. Je krijgt dan wel een positieve uitslag maar kunt allang niemand meer besmetten.

Even voor alle duidelijkheid; als jij ongemerkt in augustus een onschuldig rhino-virus (een griepvirus) hebt opgepakt kan je nu een positieve PCR-uitslag krijgen. Hè? Wat?

Nóg strengere maatregelen op basis van foute cijfers? Nee toch?!

De overheid noemt positieve PCR-uitslagen onterecht ‘besmettingen’ en baseert op basis hiervan haar lockdown beleid.

Vanaf 1 december 2020 mogen ook mensen zonder klachten zich laten testen. Eind december werden er daardoor 65% meer testen gedaan dan eind november. Ik ben altijd bar slecht in wiskunde geweest maar zelfs ik snap dat het logisch is dat dan het aantal zogenaamde ‘besmettingen’ oploopt. Meer testen geeft meer ‘besmettingen’. Dit is namelijk een redelijk vast percentage van het totaal aantal geteste personen dat nu ergens tussen de 12% en 13% ligt. Het kabinet stuurt haar beleid op basis van het aantal positieve PCR-testen.

We kunnen dus verwachten dat de lockdown de komende maanden nog strenger wordt. Denk aan een avondklok zoals in andere landen en strenger optreden van boa’s.

Steeds vaker heb ik mezelf de vraag gesteld: waarom al deze maatregelen? De lockdowns hebben een zoveel groter negatief effect op ons allemaal dan het coronavirus. Dat is toch niet logisch?

Ik ben lang niet de enige. Het kamerlid Van Haga heeft half december een motie van wantrouwen ingediend tegen dit kabinet. Steeds meer artsen, wetenschappers, immunologen, virologen, epidemiologen, juristen en goede journalisten komen steeds vaker met kritische geluiden. Helaas zijn hun meningen nauwelijks bekend geworden bij het grote publiek.

Dus: wel of niet laten vaccineren?

Dit was een lange aanloop op de vraag of ik me wel of niet laat vaccineren.

Ik wil zeker geen negativiteit of verdeeldheid zaaien. Als jij een andere mening hebt: helemaal prima! Laten we elkaar respecteren. Mijn mening kan veranderen en die van jou ook. Laten we in contact blijven, met respect naar elkaar luisteren en van elkaar leren. Niemand heeft de De Waarheid in pacht. Ik ook zeker niet! De wereld is complex en is dat altijd geweest.

Ik ben niet per definitie tegen vaccinaties. Ik heb ze zelf als kind ook gehad. Maar ik laat me nu niet vaccineren. Waarom niet?

In Nederland krijgen we het nieuwe mRNA-vaccin

Er zijn/worden meerdere vaccins ontwikkeld maar in Nederland krijgen we een nieuw zogenaamd mRNA-vaccin. Dit is onder druk versneld ontwikkeld, er is geen uitgebreide testfase geweest en er is daardoor nog veel te weinig bekend over de veiligheid van deze vaccins.

Dit vaccin is niet getest op kinderen, jongeren of kwetsbare ouderen.

We kennen de bijwerkingen niet op langere termijn. Er is heel veel dat we nog niet weten over dit vaccin. Dit geeft mij geen goed gevoel.

Neuroloog Jan B. Hommel schreef hier een goed artikel over en lichtte het ook toe in in dit interview.   

Ook prof. dr. Theo Schetters (immunoloog) noemt de huidige massa mRNA-vaccinatie ‘roekeloos en onnodig’ en niet wetenschappelijk onderbouwd. 

Ook allerlei internationale bronnen laten ons weten dat er teveel onbekende factoren zijn, ze manen ons aan tot voorzichtigheid en pleiten ervoor om langer onderzoek te doen. Er is geen duidelijkheid of het werkelijk zorgt voor mindering van het aantal overledenen, ernstig zieken en ziekenhuisopnames. Hier snap ik iets weer niet: maar daar gaat het toch allemaal om? 

Dit vaccin kan zelfs ons DNA veranderen zeggen deskundigen

Bovengenoemde moleculair geneticus Pieter Borger geeft in dit interview aan (vanaf minuut 50) dat het niet uitgesloten is dat het corona-vaccin ons DNA kan veranderen. Dit kan op termijn tot allerlei ziektes leiden. Hij is dus terughoudend totdat echt wetenschappelijk is uitgesloten dat dit vaccin niet in je genoom integreert. Veranderingen in mijn DNA, daar heb ik ook geen goed gevoel over.

Vaccinaties kunnen op termijn schadelijke bijwerkingen laten zien. In 2009 kocht Nederland 24 miljoen vaccins tegen de Mexicaanse Griep. Toen er 5 jaar later processen begonnen tegen de bijwerkingen hiervan bleek pas dat Nederland de aansprakelijkheid had overgenomen van de farmaceut. Ook nu wensen farmaceuten niet de verantwoordelijkheid te dragen van de mogelijke bijwerkingen van dit vaccin op langere termijn. Ook dit zet mij aan het denken.

In Amerika zijn de mogelijk schadelijke gevolgen dus geheel voor de gevaccineerde. Nederland heeft wel toegezegd te zullen bijdragen aan de mogelijke schadeclaims. 

Uit Amerika , dat nu enkele weken op ons voorlopen wat vaccineren betreft, komen al de eerste signalen van bijwerkingen en ernstige ontstekingen.  Ik schrijf dit artikel in januari 2021.

Wanhopige oproep van artsen: waarom mogen bestaande medicijnen niet worden ingezet?

Tot slot misschien nog wel het belangrijkste: er zijn artsen die vanaf het begin, individueel of gezamenlijk, gezocht hebben naar reeds bestaande medicijnen die effectief werkzaam zouden zijn tegen het COVID 19 virus. Deze medicijnen zonder bijwerkingen, Ivermectine en Hydroxychloroquine, zijn er. Lees het verhaal van huisart Rob Elens.

Uit vele omvangrijke onderzoeken blijkt dat vroege behandeling met Ivermectine zowel preventief te werken, als ziek zijn en overlijden aan COVID 19 aanzienlijk te verminderen.

Waarom is er een nieuw vaccin nodig en moet de hele wereldbevolking worden gevaccineerd als er bestaande medicijnen zijn die werken als iemand corona heeft en geen bijwerkingen geven, vragen deze artsen zich af.

Ik vraag het me ook af.

Nee, vaccineren betekent niet dat we terug kunnen naar ‘normaal’.

Ik snap het helemaal als jij denkt dat als we ons allemaal laten vaccineren we terug naar ‘normaal’ kunnen.

Ik hoor dat steeds in mijn omgeving dat dat voor veel mensen de reden is om zich te laten vaccineren: mondkapjes af, oma weer knuffelen, kinderen naar school en lekker weer uit eten in een restaurant. Wie wil dat nou niet? We zijn de maatregelen allemaal spuugzat.

Helaas is dit niet het geval. Ik vind dat de overheid hier tot nu toe erg onduidelijk in is. Ook mét vaccinaties blijven alle andere maatregelen gehandhaafd zegt de WHO. Je bent door het vaccin zelf (deels) beschermd maar kunt anderen nog steeds besmetten, is de redenering hierachter. Lockdowns en mondkapjes, hoelang nog dan? Niemand die het weet, ook Hugo de Jonge niet.

Ik heb nog steeds veel vragen. Hoe vaak moeten we ons laten vaccineren? Ieder jaar zoals bij een griepvirus? Of bij iedere mutant die de kop opsteekt zoals de Britse coronavariant die inmiddels in Nederland is gesignaleerd?

De belangrijkste reden echter dat ik me niet laat vaccineren is dat ik niet bang ben voor het corona-virus.

Ik ben 62 jaar, ik eet en leef gezond. Ik weet globaal hoe mijn immuunsysteem werkt en hoe ik hier met voeding, supplementen en leefstijl een positieve invloed op heb. Ik ben niet bang om af en toe een verkoudheid of griep te krijgen en vertrouw erop dat mijn immuunsysteem me voldoende beschermt. Ook tegen COVID 19.

Het nieuwe ‘normaal’ in mijn ogen: geef voeding  de hoofdrol!

Ik wil hierbij duidelijk stellen dat niemand voor jou kan beslissen of je je wel niet moet laten vaccineren. Als er iets is waar je een eigen keuze in moet maken dan is het dit wel. Het is jouw lichaam. Volg vooral je eigen intuïtie en je eigen wijsheid. Ik heb mijn gedachtengang met je gedeeld omdat veel vrouwen me hierom gevraagd hebben en ik het belangrijk vind om vooral de enorme angst voor dit virus wat bij je weg te nemen.

Weet je wat ik, ondanks alle ellende, toch als positief zie? Dat deze hele situatie ons vooral uitnodigt om zelf meer dan ooit de regie over onze gezondheid in eigen handen te nemen!

Voeding en leefstijl als belangrijkste wapen tegen het coronavirus zegt ook internist en COVID dokter Yvo Sijpkens. Voeding en leefstijl als middel om een geweldig mooi, vitaal, lang en waardevol leven te creëren voor jezelf, zeg ik.

Wil jij ontdekken hoe je met voeding je immuunsysteem positief kunt beïnvloeden? Lees dan de artikelen onder het kopje immuunsysteem of Klik hier en bestel dan alvast mijn boek dat eind deze maand uitkomt.

Ons immuunsysteem biedt de eerste en beste bescherming

Ik geloof in de kracht van ons immuunsysteem, in de enorme intelligentie van ons lichaam, en ik geloof ook in het goede van de mens. We kunnen zoveel meer dan dat we vaak denken! De toekomst ligt in onze eigen handen.

Als je je wanhopig voelt, in de war, bezorgd of boos keer dan naar binnen. Zoek wat vaker de stilte op, luister naar je hart en neem wat afstand van de wereld. Luister naar je diepe, innerlijke wijsheid, vertrouw daarop, zet een glimlach op je gezicht (ook al voelt het een beetje geforceerd) en vaar eigen-wijs je eigen koers.

Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dit kan door middel van de social media knoppen. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.

Hieronder een selectie van zeer interessante interviews en artikelen die na het schrijven van dit blog zijn verschenen.

(Het aantal artikelen en interviews zijn zo talrijk dat ik voorjaar 2021 ermee gestopt ben om deze lijst nog aan te vullen.) 

Het Artsen Covid Collectief heeft een pagina opgesteld met veel gestelde vragen over vaccinaties. Klik daarvoor hier. 

Steeds meer huisartsen maken zich ernstig zorgen over de grote druk die er maatschappelijk ontstaat om ons te laten vaccineren. Hieronder een selectie:

Huisarts Jan Vingerhoets: “Er is zoveel dat we niet weten.” 

Huisarts Bart van Tienen: Gezonde patiënt overleed na vaccinatie.

Huisarts Els van Veen: “Ik mag als huisarts geen schade toebrengen aan gezonde mensen”

Huisarts Berber Pieksma: “Opgelegde, zinloze maatregelen”

Huisarts Huib Pieter Rutten: Waarom het zinloos is gezonde mensen te vaccineren tegen corona

De documentaire “Wat staat er op het spel?”  (The New Normal) geeft een beeld van een breder perpectief op de huidige ontwikkelingen en legt wereldwijde belangen bloot en welke richting het op zou kunnen gaan. Een aanrader.

Prof. dr Theo Schetters kwam bij Flavio Pasquino terug voor een vervolginterview waarin hij helder aan de hand van officiële cijfers uitlegt waarom we niet zo bang hoeven te zijn en pleit voor bescherming van risicogroepen en stoppen met de lockdown.

Een zeer goed artikel van het Artsen Covid Collectief over hoe angst werkt in ons brein en wat het huidige beleid van de overheid gericht op angst verspreiden doet op zowel korte maar ook lange termijn met onze gezondheid.  Absoluut een aanrader! 

Als er iets slecht is voor ons immuunsysteem dan is het leven in stress en angst. Wat vinden we dan van het nieuws dat het Duitse ministerie wetenschappers heeft ingeschakeld om corona-angst op te wekken?

De beroemde Amerikaans-Duitse advocaat, Reiner Fuelmich klaagt het door Davos geïnstitutionaliseerde Covid-19 schandaal aan. Hij wordt gesteund door duizenden advocaten en andere experts wereldwijd. Zijn standpunt is dat er geen gezondheidscrisis is, maar dat dit wordt gebruikt om geld en de macht in te wereld te verschuiven. Echt een aanrader dit artikel! 

Huisarts Rob Elens geeft geen vaccinaties zonder dat patiënten een brief ondertekenen die ze wijst op de werking en risico’s van het vaccin Astrazeneca. Met andere woorden: hij vraagt om geïnformeerde toestemming in plaats van blinde toestemming. Opvallend is dat hij nogal wat tegengas krijgt van collega’s.

Patiënten informeren over het al dan niet ondergaan van een medische handeling is wettelijk verplicht.  Dit geldt uiteraard ook voor vaccinaties. Lees hier een artikel hierover in Medisch Contact. 

Stichting Artsen voor waarheid geeft aan dat het bij het covid vaccin gaat om een medisch experiment, dit staat zelfs in de bijsluiter vermeld. Sinds 1947 was dit verboden. Dit experiment duurt tot december 2023. De farmaceutische industrie is niet aansprakelijk voor de gevolgen. Klik hier voor dit interview met arts Elke de Klerk. 

In de eed die artsen moeten afleggen staat o.a.: Ik stel het belang van de patiënt voorop en eerbiedig zijn opvattingen. Ik zal aan de patiënt geen schade doen. Ik luister en zal hem goed inlichten.  Er staat ook:  Ik ken mijn verantwoordelijkheid voor de samenleving.  Klik hier voor de volledige tekst van de artseneed.

Moeders luiden de noodklok! Een groeiende groep moeders maakt zich zorgen over de aangescherpte coronamaatregelen op scholen, waaronder een nieuw test-, quarantaine- en mogelijk vaccinatiebeleid. Met mogelijk onherstelbare, ernstige schade voor de kinderen tot gevolg. Je kunt je aansluiten via hun site Moederhart, klik daarvoor hier. 

Afgelopen week kwamen er opeens berichten in diverse bladen dat hardlopers werd geadviseerd een mondmasker te dragen. Immunoloog Dr. Carla Peeters luidde de noodklok bij Flavio Pasquino en wijst ons op de gevaren van mondmaskers voor onze gezondheid. Klik hier voor deze uitzending. De Rijksoverheid maar ook het WHO raden het ten strengste af om mondkapjes te dragen tijdens het sporten.

Ook Israel luidt de noodklok. De bevolking, inclusief zwangere vrouwen en kinderen, wordt daar in een recordtempo gevaccineerd. Alle burgerrechten worden genegeerd, mensen worden ontslagen als ze niet worden gevaccineerd en geweigerd in hun zangkoor, sportclub, hobbyclub ed.   Gezondheidsdeskundige Ilana Rachel Daniel zegt dat Israël de voorloper en dat als we niet ingrijpen dit de rest van de wereld staat te gebeuren.

Helaas komt deze realiteit in Nederland ook dichterbij.  Afgelopen week is er in de Tweede Kamer ingestemd met een vaccinatiepaspoort. Om toegang te krijgen tot openbare gelegenheden zullen we moeten laten zien dat we gevaccineerd zijn of een negatieve test laten zien. Hugo de Jonge vindt dat geen verplichting want ‘we dringen niemand op om naar een festival te gaan” zegt hij. Klik hier om dit uit zijn eigen mond te horen. 

Een positief geluid van Maurice de Hond die signaleert dat COVID-19 zich wereldwijd aan het terugtrekken is. Ook de Europese regionale directeur van de WHO, Hans Henri Kluge, trekt dezelfde conclusie. Maurice schrijft: “…. het wordt tijd ons niet langer te laten dicteren door de modellen van het RIVM en de interpretaties ervan door de leden van het OMT. De nevenschade wordt steeds groter en het wordt steeds duidelijker dat die modellen het behoorlijk verkeerd hebben.”

En heb je zin om af en toe even te lachen om dit hele coronacircus? Ik wel. Ik kijk dan even op het kanaal van Tisjeboy Jay. Er zijn mensen die hem vreselijk vinden maar ik moet altijd heel erg om hem lachen. En lachen is gezond!

Inmiddels ziet het er naar uit dat we een vaccinatiepaspoort gaan krijgen. Het Artsen Covid Collectief heeft hier ernstige en ethische bezwaren tegen. “Lichamelijke integriteit en zelfbeschikkingsrecht zijn grondrechten. Er mogen geen discriminatoire gevolgen aan worden verbonden” schrijven ze.

Ondertussen neemt de censuur in Nederland hand over hand toe. Onder het kopje -medische desinformatie- wordt alle kritiek op het coronabeleid van de overheid verwijderd van social media zoals YouTube, Linkedin en Twitter.  Vrijheid van meningsuiting lijkt meer dan ooit aan banden te worden gelegd.

Heb je de term The Great Reset al gehoord? In deze video legt Tim Gielen op een rustige manier uit wat dit inhoudt en waarom dit een gevaar betekent voor onze democratische samenleving. Ik denk dat het belangrijk is dat we hier allemaal kennis van nemen.

Epidemioloog Dick Bijl, oud-hoofdredacteur van het Geneesmiddelenbulletin, wacht met het nemen van het vaccin: "ze zijn onvoldoende getest op ernstige bijwerkingen".

Heb je al iets gehoord of gelezen over de mogelijke effecten van de spike-eiwitten als gevolg van het vaccineren? Steeds meer artsen en andere wetenschappers, zoals Dr. Richard M. Fleming, Dr. Byram Bridle,  Dr Peter McCullough, zich hier zorgen over.  Vooral als het gaat om bloedklontering, beroertes, hevige menstruaties,  hart- en vaatproblemen en vruchtbaarheid. Er is nog veel over onbekend, maar ondertussen wordt de mensheid in een hoog tempo gevaccineerd. Waarom?  Dit vraagt Dr. Peter McClullough zich ook terecht af!

Een goede uitleg over hoe die spike eiwitten

Begin jij ook te twijfelen of dit alles nog te maken heeft met onze gezondheid en wat er werkelijk aan de hand is? Is er sprake van een plandemie zoals er steeds vaker gezegd wordt?   Beluister dan dit interview van Jorn Luka met advocaat Dr. Reiner Fuellmich die met zo'n 100 andere advocaten de onderste steen boven probeert te krijgen. 

Vraag jij je soms af wat er op een nog hoger niveau, op spiritueel gebied, zich nu aan het afspelen is? Kan jij je iets voorstellen bij een strijd tussen licht en duisternis? Beluister dan dit prachtige interview van Jorn Luka met Marcel Messing; filosoof, antropoloog en zeer belezen.