Mens durf te leven!

Lijkt de hele wereld tegen je?  Wil je toch je eigen koers varen? Tegen de stroom in? Vind je dat soms moeilijk?  Neem 3 minuten. Kijk. Luister. Haal diep adem. Geniet. Laat je meeslepen. Laat je inspireren! Wende Snijders. Wat een prachtige vrouw!  Wat een geweldige zangeres!! De tekst vind je hieronder.
  Je leeft maar heel kort, Maar een enkele keer. En als je straks anders wilt kun je niet meer. Mens, durf te leven. Vraag niet elke dag, van je korte bestaan. Hoe hebben m'n pa of mijn grootpa heeft 't gedaan. Hoe doet 't m'n neef of hoe doet 't m'n vriend. En wie weet hoe of dat dan de buurman weer vindt. En wat heeft het fatsoen voor geschreven. Mens, durf te leven. De mensen bepalen de kleur van je das, De vorm van je boek, En de snip van je jas. En van je leven. Ze wijzen de paadjes waar langs je mag gaan. En ze roepen: 'door, door' als je even blijft staan. Ze kiezen je toekomst, ze kiezen je werk. En ze zoeken een kroeg voor je uit en een kerk, En wat je aan de armen moet geven. Mens, is dat leven ? De mensen ze schrijven je leefregels voor, Ze geven je raad en ze roepen in koor: Zo, moet je leven. Met die mag je omgaan, Maar die ? Die is te link. En die moet je trouwen al heb je geen zin. En daar moet je wonen dat eist je fatsoen. En je wordt genegeerd als je 't anders zou doen. Alsof je iets ergs had misdreven. Mens, is dat leven ? Het leven is heerlijk, Het leven is mooi. Maar vlieg uit in de lucht, En kruip niet in een kooi. Mens, durf te leven. Met je kop in de hoogte, En neus in de wind. En lap aan je laars Wat een ander dan vindt. Houd een hart vol van warmte, En van liefde in je borst. Maar wees op je vierkante meter een vorst. Wat je zoekt kan geen ander je geven. Mens, durf te leven. Mens, durf te leven (Geschreven in 1917 door Dirk Witte)
Antoinette Vlasman
Door

Antoinette Vlasman

op 20 Jun 2018

verrassend en toch ook weer een stukje nostalgie, denkend aan Eamses Shaff

ank schroeder
Door

ank schroeder

op 01 Feb 2014

prachtig verwoordt kruip niet in de kooi.....ja dat is mijn probleem maar NU weer even bewust om te kiezen voor mijn eigen!

Mieke Schepens
Door

Mieke Schepens

op 07 Jan 2014

Dit kwam juist op het goede moment ! Dank je voor het delen :-)

Reactie plaatsen