Behoefte aan zoetigheid? Vraag om een hug!

Veel vrouwen, en mannen en kinderen trouwen ook, overeten terwijl hun behoefte eigenlijk iets anders is. Eten en vooral zoetigheid is vaak een compensatie voor iets dat je niet hebt gekregen:  troost, een schouderklopje, een compliment, gezelligheid, een bloemetje, een liefkozing, aandacht of een knuffel. Ik weet er alles van. Mijn grootste behoefte was geborgenheid.

Vraag om wat je nodig hebt

Het valt niet altijd mee om te vragen aan je dierbaren om wat je werkelijk nodig hebt. Het vraagt oefening, een beetje lef misschien en vooral geduld met jezelf. Sommige mensen hebben het lef om het te vragen aan vreemden. Kijk eens wat er dan gebeurt! Iedere keer weer als ik deze video zie krijg ik een warm gevoel waarmee mijn behoefte aan geborgenheid wordt vervuld. Wat zijn er toch veel mooie mensen op deze planeet denk ik dan! Kijken!
Marianne Baudenelle
Door

Marianne Baudenelle

op 12 Sep 2014

het zou fantastisch zijn om dit op grote schaal te doen, bijv. regelmatig een wereldknuffeldag organiseren

Nelleke Dillema
Door

Nelleke Dillema

op 19 Feb 2014

In december 2011 heb ik het zelf gedaan: free hugs uitdelen in Doetinchem, met een setje bekende en onbekende mensen. Leuk was dat! Ontroerend voor mezelf en voor anderen. Dat zouden we veel vaker moeten doen! Mijn zoon heeft er een filmpje van gemaakt, wil je dat zien? Stuur even een mailtje.

anneke
Door

anneke

op 09 Dec 2012

ik kreeg er spontaan tranen van in mijn ogen.

Bea
Door

Bea

op 09 Dec 2012

ja klopt helemaal ,kijk naar het verhaal over emotie eten ,ik ben zelf veel tekort gekomen ,ben misbruikt ,en nadat ik ook nog eens door mijn eerste vriend verkracht ben en een dag later letterlijk op de trein ,aan de kant gezet ben ,ben ik erg depressief geworden ,kreeg straat angst ,werd mensen schuw en groeide ik ,kilo.s.je schildklier en de hypofyse zijn daar allebei bij betrokken de schildklier voor de wildgroei de hypofyse het hormoon systeem en niet te vergeten de galblaas voor de stress en daar mee de vethuishouding

inge Bussing
Door

inge Bussing

op 08 Dec 2012

Ik zie geen filmpje... waar kan ik de link vinden? gr van Inge

Andrea
Door

Andrea

op 07 Dec 2012

Wat een geweldig filmpje! Een paar jaar terug heb ik iets dergelijks in Hoorn meegemaakt. Een jong stel bood ook een gratis knuffel aan en eigenlijk durfde niemand te reageren. Het aanbod sprak mij direct aan en ik ging met veel plezier een knuffel halen. Nu ben ik sowieso wel lichamelijk ingesteld en maak makkelijk contact, maar evengoed gaf die knuffel mij een enorm goed gevoel en liep ik de rest van de dag met een big smile rond! Ik hoop dat we vaker dat soort spontane initiatieven meemaken en dat meer mensen daarop durven ingaan, dat zou de wereld een stuk mooier maken!!

Bea
Door

Bea

op 09 Dec 2012

leuk positief

Reactie plaatsen