Blader door het boek Eet meer energie

Blader door het boek

Mijn boek Eet meer energie ligt in de winkel! 

In dit boek leer je onder andere hoe je je lichaam weer kunt leren de eigen vetcellen te gebruiken als bron van energie. Vetten zijn een veel schonere vorm van brandstof dan glucose en geven bovendien meer energie. 

Wil je alvast een kijkje in het boek? Klik dan op de video. 

Wil jij meer energie in je dagelijks leven? 

Gebrek aan energie is vaak de beperkende factor 

voor meer geluk, plezier, succes en geld in het leven.


Veel mensen zouden graag meer tijd willen hebben om hun leven aangenamer en boeiender te maken. Het is echter niet gebrek aan tijd maar gebrek aan energie dat de meeste mensen belemmert hun mooiste dromen waar te maken. Gebrek aan energie is vaak dé beperkende factor voor meer geluk, plezier, succes en geld in het leven.


Ik heb ook zo'n periode gehad dat ik gebrek aan energie had. Nadat ik ontdekte hoe ik met mijn voeding mijn hormonen in balans kon brengen ging mijn energieniveau al met sprongen vooruit. Maar er waren nog steeds dagen dat ik moe opstond. Mijn speurtocht naar meer energie ging dus verder: ik vroeg me af waar in mijn lichaam eigenlijk energie wordt aangemaakt.


Ik ontdekte dat in alle biljoenen cellen van mijn lichaam minuscuul kleine energiecentrales zitten die mitochondriën worden genoemd.  Ik kwam erachter dat maar liefst 10 procent van mijn gewicht uit mitochondriën bestaat en ik ontdekte het best bewaarde geheim als het gaat om onze gezondheid en een hoog niveau van energie! 


Ontdek het beste bewaarde geheim

als het gaat om een hoog niveau van energie


Mitochondriën; zorgen voor je energieniveau én gezondheid

Tijdens mijn ontdekkingsreis leerde ik waarom de meeste klachten bij een huisarts neerkomen op klachten over vermoeidheid, wat de link is tussen zoveel chronische ziektes, en waarom afvallen voor zoveel vrouwen zo moeilijk is. Het blijkt allemaal te draaien om onze mitochondriën.

In je mitochondriën wordt de energie aangemaakt die je nodig hebt om uitgerust wakker te worden om een deuk in de dag te gaan slaan én om gezond te blijven.

Ik kwam erachter dat al vanaf mijn 30ste levensjaar het aantal en de kracht van mijn mitochondriën afneemt maar ik ontdekte dat ik met mijn voeding daar heel veel invloed op heb: ik bleek letterlijk méér energie te kunnen eten! 

Je bepaalt met je voeding aantal én kracht van je mitochondriën

Het best bewaarde geheim dat ik ontdekte is dat ik zelf heel veel invloed heb op het aantal én de kracht van mijn mitochondriën. Dit verklaart waarom er vitale zeventigers en uitgebluste dertigers zijn.

Ik ontdekte dat er voeding is waar mijn mitochondriën heel slecht tegen kunnen, waar ze zelfs van afsterven en voeding waar ze van floreren en waarvan ze zich gaan vermenigvuldigen. Je kunt het aantal mitochondriën in je lichaam zelfs verdrievoudigen! 


 In dit boek Eet meer energie leg ik je uit hoe je dit kunt doen. En het is makkelijker en vooral lekkerder dan je denkt!  

"Pas op: een hoog niveau van energie is verslavend. Je wilt er steeds meer van!"

Chiapudding met smoothie

Salade Caprese

Courgette hummus

"Wat een prachtig cadeau. Voor mezelf en om weg te geven!"


Ook als je het boek niet leest van A tot Z maar er doorheen bladert, zal je er al veel van opsteken. Je komt dan vanzelf mijn slimme adviezen en waardevolle tips tegen.

"Je hebt het weer voor elkaar gekregen Marjolein: ook dit boek leest als een bestseller" kreeg ik verschillende keren te horen van mensen die het boek al hebben gelezen. 

Het is daarbij prachtig vormgegeven en een mooi cadeau om weg te geven aan iemand die je dierbaar is. Misschien ook aan jezelf?

Tropisch fruit met kokos

Homemade Pesto

Amandelkoekjes

Door vetverbranding krijg je meer energie én zal je afvallen

Waarom worstelen zoveel mensen met vermoeidheid maar ook met overgewicht? Onze vetcellen zijn de ideale opslagplaats voor energie maar ons lichaam weet vaak niet meer hoe ze die kunnen gebruiken: het heeft het gebruik van de eigen vetcellen als bron van energie afgeleerd.

In dit boek leg ik je uit hoe dit komt en natuurlijk ook wat je kunt doen om je lichaam ertoe aan te zetten je eigen vetcellen weer te gebruiken als bron van energie. Minder eten en meer bewegen is daarvoor niet voldoende. Calorieën tellen helpt (op de langere termijn) ook niet. Ik leg je uit waarom. De wereld zit soms echt anders in elkaar dan we denken.

Ben je op zoek naar meer energie, wil je afvallen of wil je leren hoe energie werkt in je lichaam: dan is dit boek een must-read voor je. 

Een kijkje in mijn keuken én genieten van 30 van mijn recepten

In deel 2 neem ik je mee mijn keuken in. Wat heb ik altijd op voorraad en welke apparatuur staat er in mijn keukenkastjes? Ik deel 30 van mijn favoriete recepten met je, zodat je gelijk aan de slag kunt en gaat ervaren hoe makkelijk maar vooral ook heerlijk het is om meer energie te eten!

Wat denk je van bloemkoolboterhammen of knapperige amandelkoekjes? Probeer vooral mijn shakshuka met walnoten en Hollandse guacamole. Ook laat ik zien hoe ik mijn schuimige bulletproof koffie maak en wist je al dat je hummus kunt maken van courgette? Deze en nog veel meer andere lekkere dingen ga je ontdekken in de tweede helft van dit boek. 

Bulletproof koffie

Bloemkoolbrood

Japanse sliertjessalade

Aanbevelingen voor het boek

Eet meer energie

"Energie is de basis van het leven. Hoe beter je voor je lijf zorgt, hoe beter jouw lijf voor jou kan zorgen. Marjolein reikt je een sterke en praktische handleiding aan om meer volgens je natuur te gaan leven. 

Het logische gevolg is meer energie, waarmee je meer impact kunt maken en van betekenis kunt zijn. "

drs. Richard de Leth, auteur bestseller OERsterk | oersterk.nu

Wat een heerlijk boek! Het leest als een magazine, maar ondertussen krijg je alle info die je echt nodig hebt. 

Want hoe zat het nou toch met koolhydraten en vetten? Wat moeten we nu weglaten om af te vallen en juist eten om gezond en energiek te blijven? 

Mitochondriën zijn onze persoonlijke powerbanks. Hoe zorgen we ervoor dat we er daar veel van krijgen en hoe vertroetelen we die powerbanks!? Hier dan eindelijk alles op een rij! Dank je wel Marjolein.

Francine van Broekhoven, Medische thermograaf bij De Groene Zuster

Dit boek spreekt me erg aan, ik heb het in één ruk uitgelezen. Marjolein laat zien dat je door middel van voeding heel veel invloed hebt op je eigen gezondheid: lichamelijk maar ook geestelijk, sociaal en emotioneel.

Ik zie in mijn praktijk vaak veel mensen onnodig lang pijnklachten hebben. Voor deze mensen kan het lezen van dit boek een eyeopener zijn. Neem bijvoorbeeld de informatie over de werking van voeding en beweging op de mitochondriën. Die is werkelijk fascinerend. De passie waarmee ze over dit onderwerp schrijft, spat van de pagina’s af. De humor waarmee ze schrijft leest heel prettig. 

Marjolein, het is werkelijk een prachtig boek geworden dat bij iedereen, mannen en vrouwen, op het aanrecht moet liggen!

Hanneke Heij,  psychomotorisch therapeut, directeur Opleiding Triggerpointcoach en auteur e-books over pijn-gerelateerde klachten

Ik ken Marjolein als een zeer energieke vrouw. In dit boek deelt ze haar kennis, waardoor de weg naar meer energie voor je uitgerold wordt.

Juglen Zwaan, oprichter ahealthylife.nl en auteur van het boek De supplementenwijzer en De Voedingswijzer 

Het lezen van boeken over dit onderwerp hoort bij mijn werk en dat doe ik met veel liefde en plezier.

En dan kom je een pareltje tegen!

Het boek van Marjolein heeft mij nieuwe inzichten gegeven en is zeer bruikbaar en toepasbaar in mijn dagelijks leven, zeker om vitaal en gezond te zijn, worden en blijven. Wat mij betreft een 'must' voor iedere vrouw.

Karin Leijten, directeur Sonnevelt, opleiders voor vitaal leven

Wat een leerzaam boek heeft Marjolein weer geschreven! Ben je altijd moe, zit je niet lekker in je vel en weet je niet hoe dit komt? Lees dan Eet meer energie. Hiermee vergroot je kennis over je lichaam, lees je over mitochondriën (belangrijk!) en ontdek je hoe belangrijk gezonde vetten en (biologische) groenten en fruit voor je zijn. Iedereen is bang voor vet, terwijl gezonde vetten zoooooooo belangrijk zijn. Marjolein legt uit waarom. 

Door het lezen van Eet meer energie, kun je op basis van nieuwe kennis, grote stappen voorwaarts zetten naar een gezonde & energieke levensstijl.

Roy Jongens, Oprichter Royal Green en eigenaar 100% biologische supermarkt

Het is ons geboorterecht om gezond en energierijk te zijn maar helaas is dit voor velen niet het geval. Gelukkig kunnen we hier zelf veel aan doen!

Het is dan ook van fundamenteel belang dat we kennis opdoen over hoe we onszelf zo goed mogelijk kunnen verzorgen en respectvol met onszelf omgaan, zowel lichamelijk als geestelijk.

En bovenal ook onze ervaringen delen. In dit zeer waardevolle boek inspireert Marjolein niet alleen, maar deelt ze ook bergen kennis. Een must read voor elke vrouw die ook voor een energierijk en fit leven kiest.

Suzanne Poot - Auteur Rauw, naakt en gezond, Plantbased health coach, oprichter www.rauwnaaktengezond.nl

Wat een prachtig boek weer van Marjolein! Deze keer over de o zo belangrijke energiefabriekjes: onze mitochondriën. Uiteraard met lekkere recepten erbij.

Marjolein inspireert me elke keer weer opnieuw met haar passie voor gezondheid en vitaliteit. Ik kan je oprecht haar boeken en adviezen adviseren. Lees het boek, duik erin en ga ervoor: op weg naar een gezond energiek lijf en leven'

Astrid te Winkel, Orthomoleculair therapeut 

Steeds meer vrouwen zijn zich ervan bewust dat voeding een belangrijke invloed heeft op hun welzijn en hun energieniveau. Voeding die energie geeft is niet alleen een middel om in het hier en nu beter in balans te blijven, het geeft ook meer veerkracht. Een veerkrachtig lijf is een lijf dat tegen een stootje kan, een lijf dat veel minder makkelijk een chronische ziekte oploopt. Bij de Vrouwenpoli zien we dagelijks vrouwen die dit wel weten, maar die het (nog) niet lukt om het roer om te gooien.

Met dit nieuwe, praktische boek van Marjolein met veel informatie over hoe je lijf energie aanmaakt en je hoe je hier invloed op kunt uitoefenen, is uitstel niet meer nodig en kun jij vandaag weer grip krijgen op je lijf en je leven. 

Barbara Havenith, gynaecoloog, vrouwenarts, oprichtster van de Vrouwenpoli Boxmeer, auteur van Hormoonbalans voor vrouwen

Eet meer Energie

Voor een vitaal en vrolijk leven

Je krijgt dit kostbare leven maar één keer. Jij zit aan het stuur van jouw leven en grotendeels ook van jouw gezondheid en energieniveau. Je kunt veel meer dan je nu misschien denkt. Ga het ervaren.

Er kan een nieuwe wereld voor je opengaan. Met meer energie, meer daadkracht, meer lef, meer focus en meer vrolijkheid kan je leven er heel anders uit gaan zien. Je dromen zullen, net als bij mij, groter en groter worden en je zult steeds meer in staat zijn om ze te realiseren. Stapje voor stapje.

Doe waar je hart van gaat zingen. Laat de wereld zien wat jij allemaal te geven hebt. Jouw passie, talenten, kracht en creativiteit, en ook je vriendelijkheid en warmte. Jij bent de schrijver van jouw levensverhaal, de artiest die het vormgeeft  en de schepper van je eigen toekomst.