Recept: Gegrilde asperges met tomaat en olijven

Waan je alvast in Italië met dit lekkere en gezonde gerechtje van Fit for the Future deelneemster Hetty Hanekamp. Het is gemakkelijk om te maken maar toch een feestje op je bord. Je kunt het simpel houden of uitpakken met allerlei toppings en serveren met bijvoorbeeld quinoa of een glutenvrij pasta. Eet je geen kaas? Vervang deze dan door kappertjes. Dat geeft ook een fijne ziltige, umami smaak en bovendien zijn ze erg gezond. 

Dit heb je nodig voor 2 personen

1 bos groene asperges, harde onderkant verwijderd (of uit de diepvries)
Trosje cherrytomaatjes (aan de tak)
Volle hand zwarte (kalamata)olijven, ontpit
2 el Parmezaanse kaas, geschaafd of 1 el kappertjes
Grof zeezout
Verse peper
Extra vierge olijfolie

Optioneel:
Restje groene kruiden, fijngehakt
2 el pijnboompitten, kort geroosterd

Zo maak je het

Grill de asperges en de olijven een paar minuten in een grillpan met een scheutje olijfolie. Draai ze halverwege om, tot er mooie lichtbruine strepen ontstaan. Leg de tomaatjes erop en grill net zolang tot de tomaten knappen en het warme tomatensap over de asperges loopt. Maak af met de Parmezaanse kaas, grof zeezout en verse peper.  En als laatst een lekkere scheut olijfolie.

Printen of opslaan (pdf)?

Lijkt het je fijn om dit recept te printen of  bij je favoriete recepten op te slaan? Download het dan hier.

Lijkt dit recept je lekker en heb je zin om ermee aan de slag te gaan?

Deel dit recept en laat ons en anderen weten dat je het gaat maken.