Onweerstaanbare notenpaté; iets om toe te voegen aan je gezonde borrelplank.
Wat een leuke reacties heb ik gekregen op de EVA kerstborrelplank! Veel van jullie zijn hier de afgelopen dagen mee aan de slag gegaan. Ik heb nog een leuke toevoeging hiervoor; een werkelijk onweerstaanbare notenpaté die je echt heel snel in de oven hebt staan.
Eet je zelf niet vegetarisch maar krijg je iemand te eten die wel vegetarisch eet, verras hem of haar dan met deze notenpaté. Deze paté is echt overheerlijk en misstaat zeker niet als eerste gang bij een chique dinertje. Serveer het dan met een lekkere cranberry saus.
Dit heb je nodig
- 250 g gemengde ongebrande noten
- 4 fijngehakte sjalotjes
- 1 pakje tomatenstukjes (ca 400 gram)
- 3 losgeklopte eieren
- 150 g geraspte harde, oude geitenkaas
- twee eetlepels Provençaalse kruiden
- 2 tl tamari (zoute sojasaus)
- 1 tl azijn
- versgemalen peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm (26 cm) met bakpapier. Laat de tomaten wat uitlekken in een zeef, anders wordt het “deeg” te vochtig. Rooster de noten in een droge koekenpan op halfhoog vuur. Roer rustig tot de noten goudbruin worden en lekker gaan ruiken. Laat ze afkoelen. Maal de noten in een keukenmachine in stukjes (niet tot meel vermalen). Meng ze met de rest van de ingrediënten en stort het geheel in de cakevorm. Bak de notenpaté in 50 minuten gaar en goudbruin. Controleer met een satéprikker of hij van binnen stevig is. Laat hem afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.
Printen of opslaan (pdf)?
Lijkt het je fijn om dit recept te printen of bij je favoriete recepten op te slaan? Download het dan hier!
Lijkt dit recept je lekker en heb je zin om ermee aan de slag te gaan?
Deel dit recept en laat ons en anderen weten dat je het gaat maken.