Recept: Frisse zuurkoolsalade om je goede darmbacteriën te vriend te houden

Denk jij bij zuurkool aan winterkost zoals vullende stamppotten met worst? Wij bij de Energieke Vrouwen Academie niet hoor! Wij eten zuurkool ook heel graag rauw. Vooral rauwe zuurkool is goede voeding voor je gezonde darmbacteriën.

Gefermenteerde voeding is voeding voor gezonde darmbacteriën.

Darmbacteriën zijn net mieren: als je ze te eten geeft dan zullen ze zich vermeerderen. Alle gefermenteerde voeding, zoals zuurkool, is goed voor gezonde darmbacteriën waar je er graag meer van wilt hebben. Goede darmbacteriën zorgen voor een sterk immuunsysteem maar hebben zeker ook invloed op je gewicht, je humeur en je algehele gezondheid.

Met gefermenteerde voeding zoals zuurkool voed je je goede darmbacteriën die jou gezond en slank houden

Je hoeft zuurkool dus helemaal niet te verwarmen. Je kan gefermenteerde witte kool prima rauw verwerken in een frisse salade. Voeg er een lekkere dressing bij en je hebt een heerlijke lunch!

In het doorlopende programma Fit for the Future houden we regelmatig een groenten-challenge. Met andere woorden: wie verzint het lekkerste en makkelijkste recept met een bepaalde groente? Paula Grotendorst bedacht een lekker recept met zuurkool.  Vol van smaak en fris tegelijk. En….lekker snel klaar!

Dit heb je nodig voor 2 personen

250 gram zuurkool, uitgeknepen en fijngesneden
200 gram wortel, grof geraspt
1 appel, grof geraspt
40 gram rozijnen of dadels, in kleine stukjes
Walnoten of pecannoten, grof gehakt

Dressing
3 el olijfolie
½ el honing
1 tl mosterd

Zo maak je het

Meng alle ingrediënten door elkaar in een schaal. Klop de dressing en giet over de salade. Zet even weg en laat de smaken intrekken. Verdeel de nootjes erover en serveer. De salade is het lekkerst op kamertemperatuur. De pecannoten even kort roosteren in een koekenpan maakt ze lekker knapperig.

Printen of opslaan (pdf)?

Lijkt het je fijn om dit recept te printen of  bij je favoriete recepten op te slaan? Download het dan hier.

Lijkt dit recept je lekker en heb je zin om ermee aan de slag te gaan?

Deel dit recept en laat ons en anderen weten dat je het gaat maken.