Restjessalade met kip harissa
Zoals je hebt gemerkt ben ik nog steeds geen grote vleeseter. Ik vind groenten veel meer smaak en variatie bieden dan vlees of vis. Maar soms pimp ik een restjessalade met pittige stukjes kip harissa. Dat vind ik echt heerlijk.
Harissa vind ik net als miso een geweldige smaakmaker voor vlees of vis. Het is een Noord-Afrikaanse hete rode saus met veel komijn en koriander, twee van mijn favoriete kruiden. Je kunt het kant-en-klaar kopen. Verwarmd smaakt het milder dan uit het potje en voeg vooral wat extra komijn toe. Onderstaand recept is slechts een voorbeeld, varieer met de restjes die in jouw koelkast liggen.
Dit heb je nodig:
- groene blaadjes (sla, rucola), in kleine stukjes
- 1 avocado, in stukjes
- 1 kopje savooiekool, fijngesneden
- 1 stengel bleekselderij
- 1 stronkje witlof, in kleine stukjes
- 2 eetlepels pijnboompitjes, kort geroosterd
- 1 kopje kiemen
- 1 kipfilet, in reepjes
- 2 theelepels harissa
- ½ citroen, uitgeperst
- 1 eetlepel verse koriander, fijngesneden
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Roer de harissa door de stukjes kip. Neem een vel bakpapier, leg de stukjes kip naast elkaar in het midden en vouw dicht tot een vierkant pakketje. Leg dit op zijn kop in de oven en laat het in 15 minuten gaar worden. Maak ondertussen twee mooie borden van de rest van de ingrediënten. Maak af met de kip, royaal olijfolie, citroensap, peper, zeezout en koriander.
Printen of opslaan (pdf)?
Lijkt het je fijn om dit recept te printen of bij je favoriete recepten op te slaan? Download het dan hier!
Lijkt dit recept je lekker en heb je zin om ermee aan de slag te gaan?
Deel dit recept en laat ons en anderen weten dat je het gaat maken.