Recept: Pruimenbonbons met pistachekruimels
De winkels liggen weer overvol met ongezond snoepgoed en dit zal nog wel een maand of twee duren. Oktober, november en december zijn de maanden vol ongezonde verleidingen. Een gezond eetpatroon schorten velen van ons dan maar even op tot 1 januari.
Het valt niet mee om al die zoetigheid links te laten liggen; zoetigheid is nu eenmaal zwaar verslavend.
Maar het is ook niet goed om jezelf steeds weer van alles te ontzeggen. Daarom dat we de komende maanden eens wat aandacht willen besteden aan gezonde zoetigheid. Zoetigheid dat nog volop vitamines en mineralen bevat, dit in tegenstelling tot wat je in de winkel koopt. We willen je inspireren om zelf de keuken in te gaan en het plezier ervaren van zelf iets lekkers maken!
Je lichaam heeft volop vitamines en mineralen nodig; dat kan ook in zelfgemaakte, zoete lekkernijen zitten
We beginnen vandaag met deze heerlijke pruimenbonbons. Meer over de voedingswaarde van pruimen kan je lezen in dit artikel:
Dit heb je nodig voor 20 kleine, of 10 grote bonbons
125 gram gedroogde pruimen
70 gram 70-85% chocolade, in kleine blokjes
20 gram pistachenoten, geroosterd
Snufje zeezout
Zo maak je het
Smelt de chocolade au-bain-marie met het zeezout. Stamp de pistachenoten fijn in een vijzel of gebruik een scherp mes of je keukenmachine. Pak een pruim met een keukentang of pincet en wentel een paar keer door de gesmolten chocolade. Leg op een bakpapiertje en ga zo door tot alle pruimen op zijn. Bestrooi de bonbons met de pistachekruimels op de nog zachte chocolade. Laat in de koelkast minimaal een uur uitharden. Bewaar ze in de koelkast. Je kunt ze ook prima invriezen.
Tip: Roer een theelepel sinaasappelrasp door de gesmolten chocolade.
Printen of opslaan (pdf)?
Lijkt het je fijn om dit recept te printen of bij je favoriete recepten op te slaan? Download het dan hier.
Lijkt dit recept je lekker en heb je zin om ermee aan de slag te gaan?
Deel dit recept en laat ons en anderen weten dat je het gaat maken.