Recept: open lasagne met walnoot en salie, een heerlijk voorgerechtje
Laten we eerlijk zijn, lasagne maken is best veel gedoe. Daarnaast is het een niet zo EVA-proof gerecht met veel koolhydraten en een berg kaas. Gelukkig kan dat ook anders. Makkelijker en véél gezonder!
Dit snelle recept staat echt in 15 min op tafel. Leuk als voorgerecht wanneer je gasten hebt. Kan je geen kant-en-klare pompoenlasagne vinden bij jouw supermarkt? Ook dunne plakjes van een grote zoete aardappel kunnen prima. Breid het gerecht uit met een groene salade met lekkere dressing of wat gewokte spruitjes.
Dit heb je nodig voor 2 personen
12-14 vellen pompoenlasagne (kant- en klaar verkrijgbaar in het koelschap)
50 gram walnoten, fijngehakt
10 blaadjes salie (niet de allerkleinste), fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 kleine eetlepels zure mayonaise (liefst zelfgemaakt :-))
2 el extra vierge olijfolie
2 handen (eikenblad)sla of rucola
Verse peper en zeezout
Zo maak je het
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan (op laag vuur) en bak hierin de knoflook en salie kort. Pureer de 2 eetlepels olijfolie, mayonaise en de helft van de walnoten tot een gladde saus. Roer het gebakken knoflook-salie mengsel en de rest van de walnoten erdoor. Proef en breng verder op smaak met peper en een beetje zout. Doe er twee eetlepels water bij en zet weg.
Stoom of kook de pompoenplakken tot ze beetgaar zijn. Dit gaat heel snel, dus blijf erbij! Maak twee bordjes op met de bladsla en leg als een torentje de pompoenplakken op elkaar. Smeer op elke plak een dun laagje walnotenmengsel.
Printen of opslaan (pdf)?
Lijkt het je fijn om dit recept te printen of bij je favoriete recepten op te slaan? Download het dan hier.
Lijkt dit recept je lekker en heb je zin om ermee aan de slag te gaan?
Deel dit recept en laat ons en anderen weten dat je het gaat maken.