Recept: kruisbloemige pesto met pistachenootjes
Heb je mijn artikel gelezen over de kruisbloemige bladgroenten waterkers, rucola en tuinkers? Heb je gelezen hoe ongelooflijk gezond deze bladgroenten zijn?
Hierbij een pesto met twee van deze kanjers: waterkers en rucola. Lekker bij witvis, bloemkool, tomaat en olijven. Of verdun de pesto met een beetje water tot een dressing bij je salade. Je kunt er ook rauwkost in dippen of het als vulling gebruiken in een halve avocado.
Dit heb je nodig
40 gram pistachenoten (gedopt)
25 gram waterkers
50 gram rucola
1 el vers citroensap
2 el edelgistvlokken (of Parmezaan)
100 ml extra vierge olijfolie
Klein teentje knoflook
Snufje zeezout
Optioneel: paar blaadjes munt
Zo maak je het
Voeg alle ingrediënten toe een keukenmachine. Laat draaien tot een grove pesto. Proef even wat het nog nodig heeft.
Varieer met de nootjes en de kaas. Cashewnoten en fêta zijn ook lekker.
Printen of opslaan (pdf)?
Lijkt het je fijn om dit recept te printen of bij je favoriete recepten op te slaan? Download het dan hier.
Lijkt dit recept je lekker en heb je zin om ermee aan de slag te gaan?
Deel dit recept en laat ons en anderen weten dat je het gaat maken.