Recept: Geroosterde bloemkool met walnoten en sinaasappel
Bloemkool valt onder de gezonde kruisbloemigen. Helaas laten veel mensen deze gezonde kool links liggen omdat ze alleen de smaak van de gekookte variant kennen die nogal nietszeggend is. Maar .... bloemkool uit de oven krijgt een veel diepere smaak dan de gekookte variant. Probeer het maar eens!
Kappertjes en sinaasappel zijn echte boezemvrienden van deze gezonde groente en toveren hem om tot een spannend gerecht.. Eet er een stukje witvis bij voor extra eiwitten en/of serveer het met een gepofte zoete aardappel.
Dit heb je nodig voor 2 personen
1 middelgrote bloemkool in roosjes
1 volle el kerriepoeder
1 hand walnoten, grof gehakt
1/2 sinaasappel, in stukjes
1 volle el kappertjes
Extra vierge olijfolie
Verse peper & zeezout
Vinaigrette:
1,5 el walnootolie (of extra vierge olijfolie)
1 volle tl mosterd
Optioneel: 1 tl honing (koudgeslingerd, rauw)
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de bloemkoolroosjes in een kom. Bestrooi met de kerrie, een flinke snuf peper en wat zeezout. Giet er een lekkere scheut olijfolie overheen en hussel alles goed door elkaar. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en zet voor ongeveer 30 min in de oven of tot de bloemkool goudgeel en (beet)gaar is.
Kijk na 20 min of de roosjes niet verbranden. Dek zo nodig af. Maak ondertussen de vinaigrette door alle ingrediënten toe te voegen aan een potje met deksel en goed te schudden.
Haal de bloemkool uit de oven en schep terug in de kom. Spatel de vinaigrette door de nog warme bloemkool. Voeg hierna de overige ingrediënten toe. Verdeel over twee borden en eet lauwwarm.
Printen of opslaan (pdf)?
Lijkt het je fijn om dit recept te printen of bij je favoriete recepten op te slaan? Download het dan hier.
Lijkt dit recept je lekker en heb je zin om ermee aan de slag te gaan?
Deel dit recept en laat ons en anderen weten dat je het gaat maken.