Recept: Biet-bourgogne soep, een gezonde opwarmer voor op een gure herfstdag

Een soep met bieten? Dat is weer wat nieuws! In onze Fit for the Future community  inspireren we elkaar graag met verassende recepten. Deze heerlijke, verwarmende soep van Nynke Verdoner kwam als winnaar uit de bus. Ideaal op een koude, gure herfstdag. 

Maak een lekkere pan vol en bewaar wat je over hebt in de vriezer. Voor volgende week nóg een keer zo'n opwarm-momentje.

Dit heb je nodig voor een grote pan vol

5 rauwe bietjes (ongeveer 750 gram ), in kleine dobbelsteentjes
3 grote wortels (ongeveer 300 gram), in kleine dobbelsteentjes
1 grote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
3 volle eetlepels geconcentreerde tomatenpuree
150 ml rode wijn
500 gram shiitakes en/of andere paddenstoelen, in stukjes
1 el tijm
1 el oregano
2 laurierbladeren
Groentebouillon
Olijfolie (extra vierge)

Zo maak je het

Fruit de ui en knoflook in een flinke scheut olijfolie glazig. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Blus af met de rode wijn. Doe hierna de bieten en wortels erbij en voeg net zoveel bouillon toe tot alles ruim onder staat. Kook tot beetgaar. Doe de shiitake, oregano en tijm erbij en laat nog een paar minuten pruttelen. Haal de laurier uit de soep. Schep over in kommen. Lekker met wat geraspte Parmezaanse- of geitenkaas.

Printen of opslaan (pdf)?

Lijkt het je fijn om dit recept te printen of  bij je favoriete recepten op te slaan? Download het dan hier.